Cuma Zayıflama Yarışması 4. Takım

Bu öğün aksamasıyla ilgili bir şey okumuştum

Az az sık sık yendiğinde, vücuda sürekli şeker girişi olduğu için bu durum pankreastan sürekli insülin salınımına neden oluyor. İnsülin anabolizan yani yağ depolayıcı bir hormondur. İnsülinin bu şekilde yüksek olması kişinin daha çabuk acıkmasına neden oluyor. Yenilen yiyeceğin içindeki şeker daha çabuk yağ dokusuna depolanıyor. Aynı zamanda kişi metabolizmam çalışsın diye sık sık yemem gerekiyor düşüncesinde olduğundan daha o öğünü yerken bir sonraki öğünün hayalini kuruyor ve ister istemez daha çok yemek düşünmeye başlıyor. Bu durumda kişinin iştahı açılıyor ve bir sonraki öğünü daha çok yemeye başlıyor.

Oysa yemek fizyolojik bir ihtiyaçtır. Nasıl ki, uykumuz geldiğinde uyuyoruz, tuvalet ihtiyacımız geldiğinde tuvalete gidiyoruz, üşüdüğümüzde daha kalın giyiniyoruz, yemeyi de acıktığımızda yememiz gerekiyor. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, açlığı çok ertelememek. Eğer açlığımızı çok ertelersek bir sonraki öğünü çok fazla yeriz. Son yapılan araştırmalarda günde iki öğün yemenin insan vücudu için daha uygun olduğu düşünülüyor.

Eski çağlarda elektrik olmadığı için insanın da kendini gün ışığına göre programladığını biliyoruz, sabahın ilk ışıkları ile güne başlanıyordu ve güneş battığında gün bitiyordu. Durum böyle olunca akşam yemeği saatleri uzamıyordu. Vücudun gece ve gündüz hormonları dengeli bir şekilde çalışıyordu. Aynı zamanda hareketlilik de olduğu için o dönemlerde kilo problemi ile karşılaşmıyorduk. O dönemlerde sabah yemekleri saat 9-10 gibi akşam yemekleri de 16-18 arasında yeniyordu. Günümüzde ise uzun çalışma saatleri nedeni ile bu yeme düzenini oturtamaz isek, günde en fazla dört öğünle kendimizi sınırlamamız gerekiyor. Özellikle de ikindi ve akşam yemeğinin yeri de değişebilir. Yani ikindiyi ana öğün gibi yapıp akşam yemeğini ara öğün kıvamında tutabilmek en iyi beslenme biçimi olabilecektir.

Ben tam tersi yapsam ikindi yerine akşam yerim

kızlar ne ceza vercekseniz bana verin
güllaç yedim
ben bu takıma hiç giremicem galiba
yapma ama lütfen takıma girmeni istiyoruz azimli olmanı... Kilo vermek beyinde biten birşey beynini şartlarsan 1 bardak süt ile bile doyarsın

Bu arada süperiz kızlar

Toplam 6 kullanıcı konuyu okuyor. (5 üye ve 1 ziyaretçi)

tubis87, All_Iz_Well+, ebrugül+, mutsuzmutlu+, tfneyll+

Komik bi yazı okudum şu an yani bana komik geldi

' "Ahmet veya Ayşe bile 20 kilo vermiş, ben 5 kilo mu veremiyecem?" gazıyla başlayıp,
"bugünlük kendime izin veriyorum, yarın diyete devam ederim" kaçamağı devam ettirilip,
"amaaan zaten hayatımda her şey kötü gidiyor, tek zevkim yemek yemek" şeklinde sona erdirilen diyet macerası yerine, bu işe başlamadan önce kendinizi beyinsel olarak hazırlayın.'

Seninde dediğin gibi Tuğba abla önce beyni şartlamak lazım..Şu an yediklerimi sene içinde yeseydim doymazdım diye düşünüyorum.Ama o zamanla şimdi arasında bi fark yok.O zaman kendimi şartlasaydım biraz,doyardım aslında önceden başlamak lazımdı.Ama hiçbir şey içinde geç değil

tamam tamam bize gelme ama iyi süpür dip köşe yap temizliğini koltukların altına baksın söylicem annene

spor cezası vermicem ki ona daha güzel cezalarım da var benim

Annem yattı yorulup ama bende yoruldumm Parmaklarımı çalıştırıyorum klavyede

Eminim eminim o konuda,cezada sınır tanımıyorsun bakıyorum da :) Gelsinde Mine abla(yanlış hatırlamıyorsam) verince görürüm,çok merak ettim daha güzel cezalarını

bak çok doğru bir hikaye, çoğumuzun yaptığı en büyük hata bu diyeti bırakınca yemeyi abartıyoruz, beynimizi şartlamamız gerek bunun bir uzuuuuuun süreç olduğunu kabulleneceğiz kiloları verdikten sonra da korumak için elimizden geleni yapacaz. kısaca 2 kilo alırsak 2 kilo vereceğiz hemen oturmadan.

ben şu bulgurlu ayran çorbasından mı yapsam bu iki gün falan onu yerim
ayran detoksu bir kere denemiştim
olur canım bikaç gün biraz daha dikkat listeye gir sonrasında da elinden geleni yap, beyinde bitiyor unutma. ben ince,sağlıklı ve güzel bir kadın olacağım bunu düşün. hatta mümkünse çok beğendiğin bir elbisenin fotosunu çek buzdolabına as, onun 36-38 bedeninin içine girene kadar çabala.

Gelsin bakalım inşallah önemli birşey yoktur önemli birşey yoksa vereceğim cezayı düşüneyim bende.

niye canım? yaz yorumunu
mesala bir gün çok kaçırdıysanız sonraki birkaç gün nasıl telafi edersiniz?
bol spor ve az yiyerek değilmi
çok az yediğimde fenalaşıyorum ben, sinirsel bir rahatsızlığım var
o yüzdende biraz diyet zorluyor beni
ama şu tok tutan ayran çorbasını denicem

çok lezzetli o ya akşam ben de yapayım canım çekti

benim yaptığım daha önce 2 litre ayran yapıyorsun içine 4 kaşık bulgur 4 kaşık nohut 4 kaşık mercimek ekliyorsun
2 gün boyunca sadece bunu yiyorsun ama ben dayanamayıp yemekte yemiştim bunun yanında pek işe yaramadı yani :))
deneyenler 3 kiloya kadar vermiş
google ayran detoksu yazın çıkar

sağol arkadaşım ben bıraksammı artık diyordum başaramıcam gibi hissettim

Ablamda yapmıştı saki öyle bir şey hatırlıyor gibiyim.O baya verdi ama bununla mı emin değilim.Ben faydalı olacağını düşünüyorum.Süt ürünleri zaten yağ yaktırıyor,diğerleride tok tutuyor demekte fayda var bence

sağol arkadaşım ben bıraksammı artık diyordum başaramıcam gibi hissettim
eğer hazır hissetmiyorsan birşey diyemem ama beyinde bitirebiliyorsan vakit kaybetme

valla iyiymiş ama bana tek yönlü beslenme yasak diyetisyen kontrolündeyim çünkü. ama denemek isteyen deneyebilir. ilk hafta çok içtim ben o çorbadan 2.1 kg vermiştim.

Gelsin bakalım inşallah önemli birşey yoktur önemli birşey yoksa vereceğim cezayı düşüneyim bende.

Umarım bir şey yoktur :S Yoğundur belkide...

ben bıraksammı artık diyordum başaramıcam gibi hissettim

Ben kendimden örnek vereyim.Mesela ben DİYET adı altında durmazsam çok fazla yiyorum.Kilo verip vrmemek bi yere kadar önemli olan sağlıklı yaşamak.Az yesekte çok yesekte doyuyoruz sonuçta.

valla iyiymiş ama bana tek yönlü beslenme yasak diyetisyen kontrolündeyim çünkü. ama denemek isteyen deneyebilir. ilk hafta çok içtim ben o çorbadan 2.1 kg vermiştim.

Bence o tartıda rakamların inmesi insanı heyecanlandırıyor ve heveslendiriyor.Gerisi kendiliğinden gelir diye düşünmekteyim
Tabi doğru tek yönlü beslenme oluyor orası ayrı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…