Cuma Zayıflama Yarışması 4. Takım

enerjimi kaybettim,hükümsüzdürnapsamda kendime gelsem ya. 1 saat sporum daha var ama bacaklarımın hiç kıpraşası yokben yine diyet başarı öyküleri reyonuna gideyim bari.accık gaz alıp geleyim.

enerjimi kaybettim,hükümsüzdürnapsamda kendime gelsem ya. 1 saat sporum daha var ama bacaklarımın hiç kıpraşası yokben yine diyet başarı öyküleri reyonuna gideyim bari.accık gaz alıp geleyim.

arkadaşım sakın eğer yoruluyosan dinlen daha kötü sonuçlar yaratma beynin ve vucudun aynı çalışamaya bilir ama kendinide yorma bence fazla yazık vucudunada demekkki artık yorulmuş

iyi akşamlar arkadaşlar
spora başlamadan bir uğrayayım dedim aslında çok uykum var ama bu gece de çalışmam gerek
yatmadan yine bakarım size belki
görüşmek üzere

diskalifiye listesini kontrol ettim ismimi göremedim o yüzden menümü yazmak istiyorum

sabah kahvaltıya zamanım olmadı
öğlen: 1 kaşık pilav, domates, marul, tavuk, 1 kutu ayran
ara: 1 kucuk coco star :/
akşam: tavuklu salata
ara: 1 dilim form etimek üzerine labne peynir

pek fazla su içemedim 1 bucuk litre falandır

spora gelince dışarıda 45 dakika yürüyüş, evde lesie sansone 3 mil yaptım birazdan da 60 tane mekik çekicem...

çeki düzene ihtiyacım var özellikle de beslenme konusunda.. yardımcı olabilir misiniz.. :/

tam belirttigim tarihte dönemedim evet ama okuldayım ve internetim baglanmamıştı henüz yeni bağlandı internete girme fırsatım da olmadı çok çok özür diliyorum

günaydın arkadaşlar
dünükü menüm
sabah
kepekli tost
su

ara
yarım bardak ayran
15 beyaz leblebi

öğlen
4 tane küçük z.yağlı biber dolması
ayran

ara
3 adet diyet bisküvi
su

akşam
fırında tavuk
1 yemek kaşığı bulgur pilavı
salata

1,5 lt su 1 saat egzersiz yürüyüş cezasını yapamadım çünkü belediyede işim çok uzun sürdü
7 mesaj

kızım uyandı çıkıyorum sonra görüşürüz

biri bana diskalifiye olmadın desin :/ açıklamamı yapabilirim lüftennn!!

hoş geldin canım nasılsın sonuçta izinliydin sen bildiğim kadarıylada diskalifiye olmadın. kilo aldın mı?

bol bol paylaşım yapmanı bekliyoruz hala çalışıyomusun bakim nasıl gidiyo erkek arkadaşınla felan aran nasıl ?

ilk uyandıklarında nasıl güzel oluyolar öp bari bizim için :) menünde gayet iyi bence canım

sabah: azcık peynir,1dilim salam,3zeytin,açık çay
ara:mandalina 1 tane
öğlen: 2tabak mercimek çorba,yarım tabak ıspanak
ara:mandalina
ara:yarım simit, ayran
akşam:1kabak dolma,3 kaşık makarna,3kaşık süzme yoğurt

spor: eşya taşıdım 7.kata nasıl?
su:rekor olarak 3,5 litre

Son düzenleme:
ilk uyandıklarında nasıl güzel oluyolar öp bari bizim için :) menünde gayet iyi bence canım

teşekkür ederim, aynen öyle oluyorlar, koklaştık, oynadık biraz önce gönderdim babasıyla şimdi işe hazırlanıyorum.

günaydin kizlar dün hic gelemedim ailece bir gün gecrirdik
hemen menümü yaziyorum sonrada kahvalti hazirlicam
sabah
1 fincan yesil cay
ögle
1 krep , biraz kusbasi
aksam 5 te
2 tabak yogurtlu,nohutlu ve etli makarna corbasi
ara ögün yok
spor
3 saat kadar disarda gezdik tempolu degildi ama yoruldum
50 dk callen
300 ip atlama hepsi bi kered degil 50 yapip 30 sn arayla
yemekten sonrada yürüyüse ciktik 30 dk kostum
su 2 lt
mesaj 1 tane
ögleden sonra gelirim

Son düzenleme:
günaydın kızlar.spporumu yapıp geldim.
dünkü menüm

sabah

1 tane muz
4 tane fındık

ara

2 tane kuru incir

öğle

1 kepçe mercimek çorbası
2 yemek kaşığı kereviz
1 su bardağı yoğurt

ara

4 tane kuru incir
4 tane badem

akşam

1 kepçe mercimek çorbası
4 tane yeşil zeytin

ara

yarım fincan dondurma

spor:1 saat bisiklet,100 mekik
su:3 lt

Günaydın herkese... Dün çok iyi başlamıştı benim ama akşam sapıttım. Acaip bir vicdan azabı duyuyorum. Bütün hafta genel olarak olması gerektiği gibi yedikten sonra tam tartılmaya 2 gün kala yaptığım iş değil yani ama eşimin ailesi benim ailem dışarda yemeğe çıktık. Tabi rakı mezeler salatalar vsvs hem gündüz az yediğim için karnım açtı hemde yemeklerle dolu bir masada saatlerce oturmaya daha iradem müsait değilmiş... Farkında olmadan şunun ucundan bunun köşesinden derken gece sonunda midem patlıcak gibi olmuştu.

Sabah
2 yumurtalı salamlı omlet
Peynir

Oglen
müsli ve yoğurt

Ara
çeyrek simit

Aksam
Çeşitli mezeler (patlıcam, fava vs...)
2 dilim ekmek
tavuk şiş
2 kadeh şarap

Son düzenleme:
arkadaşlar ben biraz meraklıyım.bazı şeyler kafama takılınca o şeyi öğrenmeden,bilmeden rahatlayamam.dün gece yiyeceklerin kalorisi nasıl ölçülür acaba diye baya bi düşündüm.bugün buldum paylaşmak istiyorum.yalnız bu forumda bu tarz paylaşımları gereksiz bulursanız lütfen uyarın.belki merak eden vardır diyorum ama bir yandan da amaçtan uzak,bilgi amaçlı konular sonuçta.size bırakıyorum değerlendirmeyi.

"Kimyada genel bir kural vardır. Eğer iki kimyasal reaksiyona aynı elementlerle başlıyor ve sonunda aynı şeyleri elde ediyorsanız, reaksiyonun şekli ne olursa olsun, elde edilen enerji miktarı aynıdır. Bu nedenle, bir yiyecek metabolizmada yakılınca elde edilen enerji, aynı yiyeceği ateşte yakmakla elde edilecek enerji ile aynıdır.

Yiyeceklerin kalori miktarını ölçen ve kalorimetre adı verilen alet, bir su tankı ve onun içine batırılmış, yüksek basınçlı oksijen bağlantısı olan çelik bir kaptan oluşan basit bir düzenektir.

Kalorisi ölçülecek yiyecek çelik kaba konulur, oksijen verilerek tutuşturulur. Yanma bitince kabı çevreleyen sudaki ısı yükselmesi ölçülür. Derece olarak ısı yükselme miktarı ile kilogram olarak suyun ağırlığı çarpılınca sonuç doğrudan (gıda uzmanlarının kullandığı) kalori miktarını verir.

İnsanlar bu şekilde yiyeceklerin kalori miktarlarını ölçerlerken bir şeyin farkına vardılar. Hangi yiyeceğin içinde olurlarsa olsunlar bütün protein türlerinin bir gramları aynı miktarda kalori veriyorlardı. Aynı şeyler yağlar ve hidrokarbonlar için de geçerliydi. Protein ve karbonhidratların her bir gramı 4, yağların ise 9 kalori içeriyordu.

O halde yiyecekleri tek tek yakarak kalori miktarlarını ölçmeye gerek yoktu. Bir yiyecekte kaç gram yağ, protein ve karbonhidrat olduğu biliniyorsa iş kolaydı. Protein ve karbonhidrat gramajlarını 4, yağınkini ise 9 ile çarparak yiyeceğin toplam kalori miktarı bulunabiliyordu.

Yine de kalorimetre ile insan vücudu arasında küçük bir fark vardır. Kalorimetrede yiyeceğin tümü yakılır. Vücutta ise yağın yüzde 2'si, karbonhidratın yüzde 5'i, proteinin de yüzde 8'i sindirilip parçalanmadan yani enerjiye dönüşmeden vücuttan çıkar gider. Hassas değerlendirmelerde bu farkı hesaba katmak gerekir. "

kaynak:uslanmam.com

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…