Cuma Zayıflama Yarışması 4. Takım

topraks sen arkama geç canım hahaha ha hıha aaaa küt pat ha git defol seni bir daha görmiyim topraksın yanında bak hala dil çıkarıyo kötü karayağlar. kötü fikirler. yazarken koptum.

ben de seni okurken koptum teşekkür ederim canım, eline sağlık :)))

güzel olmuş canım menün, su nerde bakalım:)))

canım şu aralar bir pedagog buldum kendisini dinliyorum radyoda ve kitaplarını aldım, anlattıklarını kendi hissettiklerime çoğunlukla yakın buluyorum ama biraz aklımı bulandırdı, 2 yaşına kadar bebeğinize yakın olun hatta yanyana yatın 4 yaşına kadar da mümkünse çalışmadan her ihtiyacında yanında olmalısınız diyor. Ben şimdi yanımda yatırıyorum ama evde olma durumu pek mümkün değil hatta 2,5 yaş civarı kreşe vermek istiyorum. Kızım akşam 9:30 da oğlum da 10:30 da uyuyor, üstelik ikisi de benimle uyumak istiyor. Eğer kızı uyuturken uyuya kalmazsam sonra da oğlumun yanına uzanıp onu uyutuyorum. Sonra bende pil bitiyo(( eşimde aslında çok bağımlı yetişiyolar diyo ama napıyım kıyamıyorum.

bravo arkadaşım, tebrik ederim

kesin memnundur, zıplamak çocukların iç dinamiklerinde olan bir olguymuş, böylece hem kaslarını geliştiriyor hem de duygularını harekete dökmeyi öğreniyorlarmış. Bu yüzden dinlediğim pedagog eviniz dağılmasın diye çocukların zıplamasını engellemeyin diyo:) bizimki de trambolinde zıplamayı hatta kucağımda zıplarken uyumayı çok seviyo:))

Son düzenleme:

ben açım diye ağlıyordum sen iyice aç kalmışsın.aman diyim o kadar koşuşturmacaya dikkat etmek lazım.ama spor alkışı hak ediyor

9.5 ve uykumu cocuklar uyuduktan sonra bende temizlige girisiyorum,dakikada dagitiyolar
sonrada gece keyfine geciyorum
ama senin icin zor valla,kolay gelsin,hem calisip hemde ev idare etmek herkesin harci degil
helin ilk diyete başladığında kaç kiloydun
ben 3, ayda 81 küsür kiloyla basladim,takildim ama artik:26:
öglen az olmus,bide su icin lütfen kizlarrrrrrrrrrr,vucudunuz su toplar bakinnnn

anladim,tabi sen nasil rahat ediyorsan öyle yap,cocuklarini en iyi sen taniyorsun, ama dün yazmistin ya benimi özlüyor diye,bence tamda bu anlattiklarinla ilgili sana yapismasi
bizim cocuklarin doktoru söylemisti bana cocuklari yaninda uyutma sakin diye,yoksa sensiz uyumakta zorlanir demisti,ben hic cocuklarimi yatagima almadim,dogduklari günden beri hep kendi yataklarinda yattilar,bazen izine gittigimizde,bebekken yanima aliyordum ve geri geldigimde kesinlikle ayni seyi istiyolardi,bu benim fikrim tabiki ama cocugun yatagini ve odasini ayirmak ona sorumluluk duygusu veriyor, kendisi uyumaya alisiyor,benim büyük kizim 8 olacak nisan da odasini ben hic toplamam mesela, kücügüyle birlikte ne dagittilarsa yerli yerince koyarlar,
tabi pedagogun da bi bildigi vardir ki öyle söylüyüdur heralde:26:

bu arada kizimin gecen cuma testi vardi veee yine tam puan almis,yanlissiz bir test getirmis,böyle testleri imzalayip yeniden ögretmene gönderirken cok gurulaniyorumm
ve yine söz vermistim sinema icinistedigi film bu ay gelecekti ama kacinda bilmiyorum,gelirse götürürüm artik

bence de çocukları olabildiğince özgür bırakmak çok önemli.bırak dağılsın ev,batsın.isterse günlerce öyle kalsın.ben kızımla hiç aynı yatakta yatmadım.sadece uyuturken,emzirirken ve biberonla mama verirken kucağıma alıyorum.onun dışında ya yerde yuvarlanıyor ya da mama sandalyesinde oturuyor.aslında benim davranışımı o şekillendirdi.o kucak istemiyor,o benimle uyumak istemiyor.sadece acıkınca ve uykusu gelince beni istiyor.eşimle akşlamları tavla keyfimiz vardır.2 saate yakın sıpayı kendi haline bırakırız oturma odasında,biz mutfağa geçeriz.ya bi merak et,özle annem nerede diye,yok.o kendi halinde çok mutlu bir bebek,özgür sıpa.

ama çalışan annelerde genelde çocuk anneye daha bağımlı.ben hep öyle gördüm çevremde.çocuk çok özlüyor anneyi ve mümkün olduğunca yanında yakınında istiyor.onun bu ihtiyacını karşılamak çok önemli bence.aksi halde hırçın,inatçı,doyumsuz bir çocuk çıkıyor ortaya.şimdi bizimki biliyor guk dese ben oradayım,onun rahatlığı var her halde.

allah hepsine sağlıklı,güzel bir ömür versin.canımıza okusalar da bir gülücükleri bir dokunuşları her şeyi unutturuyor.

bu arada biri bana spor yaptırsın,bu saat oldu bi tarafımı kaldıramadım yerinden.diyet çarptı mı naptı enerjim minimumda seyrediyor.şimdi bir nescafe içtim accık canlanayım diye.yalnız cumadan beri tartı ibresi hiç kıpraşmamıştı ama 2 günde 500 gr vermişim.şimdi gel de diyeti boz.6 lara accık daha yaklatımmmmmmmm!!!!!!!!

ay maşallah kuzumaartık ne sevinçle bekler filmini:))

hadi kalk bakalım spor yap!!! o 500gr olsun 1000 gr ve sporla yağdan verirsin, tartıyı düşün doğru bisiklete:)))

ne biliyim canım böyle gidiyor işte, iyi olsunlarda:))
kızına çok sevindim, kesinlikle başarıları insanın göğsünü kabartıyor:))

Allah razı olsun,Rabbim kimseye yaşatmasın..
inşallah bu kez üstesinden geleceksin bence istemek yapmanın yarısı bu arada 3 çocuk maşşallah diyorum ben bi taneyle bazen zor başediyorum yavv 3 tanesini düşünemiyorum bile

özge sahalara döndü özgem açlıktan bayılcan kıı akşam iyi olmuşta akşama kadar nasıl dayandın insan evde bile zor dayanıyo canım benim sporda süper olmuş

süpersin toprak ben de duruyu birdahaki sene kreşe vereceğim 3 yaşında olacak yarım gün şimdilik babaannesi ile birlikte ve hala aramızda uyuyor bu durunun değil bizim isteğimiz sanırım eşimle kim sarılacak kavgası yapıyorum böyle koklaya koklaya uyumak bizim için büyük keyif
Sabiha paktuna diyorki o ayrılmak isteyene kadar sizinle uyusun özgüveni için iyi biz bu sene oda yapacağız ayrı bir oda ama ne zaman odamda uyumak istiyorum derse o zaman gider özgür bırakmak lazım bence
süpersin canım ya darısı başımıza

kızlar aslında ikinize de katılıyorum ama bence biraz çocuğun istekleri karakteri önemli ben biraz izin veriyorum duruya ne istiyor ne yapıyor! çünkü karakterini yeni keşfediyoruz babaanne titiz bizim çok zaten orada dağıtamıyor kuzum evde hiç karışmıyorum dağıtsın istediğini yapsın arkadaşlar yaptırma diyor keçeli kalemde veriyorum duvar boyadı birkaç kere oraya boyanmaz defterimize yapacağız diyorum bir daha da yapmadı bu şekilde öğreniyorlar belki de ki duru uslu bir çocuk , sürekli yapışık değil ben daha yapışığım galiba arada yanına gidip sarılıyorum kokluyorum seni seviyorum çok fazla diyorum o odada oynarken kapıyı açıyorum tatlım seni seviyorum diyorum sonra bazen o mutfağa geliyor anne seni çok seviyorum diyor gidiyor öyle kendi halinde takılıyor.
çok fazla kısıtlama yapmamak lazım evde diye düşünüyorum.

ayşegül seninde 2. vaktin geldi de geçiyor
bende bilmiyorum ama feci bir şişlik var anlamadım gitti neden gitmiyor bu kilolar bir gariplik var ama neee??

süpersin toprak ben de duruyu birdahaki sene kreşe vereceğim 3 yaşında olacak yarım gün şimdilik babaannesi ile birlikte ve hala aramızda uyuyor bu durunun değil bizim isteğimiz sanırım eşimle kim sarılacak kavgası yapıyorum böyle koklaya koklaya uyumak bizim için büyük keyif
Sabiha paktuna diyorki o ayrılmak isteyene kadar sizinle uyusun özgüveni için iyi biz bu sene oda yapacağız ayrı bir oda ama ne zaman odamda uyumak istiyorum derse o zaman gider özgür bırakmak lazım bence
süpersin canım ya darısı başımıza

kızlar aslında ikinize de katılıyorum ama bence biraz çocuğun istekleri karakteri önemli ben biraz izin veriyorum duruya ne istiyor ne yapıyor! çünkü karakterini yeni keşfediyoruz babaanne titiz bizim çok zaten orada dağıtamıyor kuzum evde hiç karışmıyorum dağıtsın istediğini yapsın arkadaşlar yaptırma diyor keçeli kalemde veriyorum duvar boyadı birkaç kere oraya boyanmaz defterimize yapacağız diyorum bir daha da yapmadı bu şekilde öğreniyorlar belki de ki duru uslu bir çocuk , sürekli yapışık değil ben daha yapışığım galiba arada yanına gidip sarılıyorum kokluyorum seni seviyorum çok fazla diyorum o odada oynarken kapıyı açıyorum tatlım seni seviyorum diyorum sonra bazen o mutfağa geliyor anne seni çok seviyorum diyor gidiyor öyle kendi halinde takılıyor.
çok fazla kısıtlama yapmamak lazım evde diye düşünüyorum.

ayşegül seninde 2. vaktin geldi de geçiyor
bende bilmiyorum ama feci bir şişlik var anlamadım gitti neden gitmiyor bu kilolar bir gariplik var ama neee??

benim kız son 2 sene öncesine kadar her gece hemen hemen bi deneme yaptı ki zaten 5-6 yaşına kadar sürekli bizle uyudu biz götürdük yatağına o kalkıp geri geldi e bizde pes ettik uykusuzluk ağır bastı,odasınıda 5 yaşındaydı yaptığımızda 1 sene hiç gitmek istemedi odasına sonra baktık kendi isteğiyle bigün gidip uyudu şaşırdık
bencede onların fikirleri istekleri önemli,ama bazen yorucu olabiliyor ayrıca küçükken bende ellemezdim dağıtır döker saçar evde bari özgür olsun dışarda zaten genelde kısıtlıyoruz.odasında hala serbesttir ister dağıtır ister toplar orası onun alanı ama sonuçlarına da o katlanır,yaklaşık 3-4 ay önce nerdeyse bir hafta hiç odasını toplamadı içimden delirsemde bende ellemedim,çünkü benim odam diye sahipleniyorsa kendisi toplayacak genel temizlikler haricinde tabii sonra bi arkadaşı ödev istemeye geldi içeri buyur edip eylülün odasına gönderdim eylül bana kaş göz işareti yapıyor bende aynen ona yaptım toplasaydın der gibi ama o utancını o yüzünün rengini halini siz düşünün,sanırım çok etkili olduki şimdilerde kesinlikle dağınık bırakmıyor

2.ye gelince özgem Allah verirse olur ama özel olarak benim bir isteğim yok kardeş çok güzel bişey kendimden biliyorum onuda kardeşsiz bırakmayı elbette istemem ama inan içimden hiç gelmiyor Allah biliyorya Rabbimde bilip vermiyor sanırım..

hepinize iyi geceler.bugün erkencikten yatmanın keyfini çıkaracağım,ne rüya görsem acep????

menüme gelirsem:

sabah

1 dilim ekmek
1 dilim peynir
1 tane haşlanmış yumurta
rezene çayı

ara

tarçın çayı

öğle

1 kase mercimek çorbası
2 yemek kaşığı patlıcan musakka

ara

1 tane elma
15 tane badem
7 otlu çay

akşam

6 yaprak marul
6 yemek kaşığı yoğurt
yarım demet maydanoz
1 dilim peynir
1 dilim ekmek

gece

4 tane çilek
beyaz çay

spor:30 dk jillian
su:4 litre

marullu maydanozlu diyet geldi yani.en sevdiğim şey de maydanoz,peynir,ekmek 3 lüsü.bildiğin börek oluyor ve diyetteyken muhtemelen bu 3 lüyü çok sık göreceksiniz:)))

eylül mü o da kim?

çilek ? bu karda kışta? su ve spor mükemmel.

ne güzel spor yazılarını okumak

su içmek aklıma gelmiyo şişe gözümün önünde ama zaman yok.

stepper basen için nasıl olur ki acep?

ben de seni okurken koptum teşekkür ederim canım, eline sağlık :)))

yok mu başka varsa söleriz çıkışta görüşürüz her kimse heeeeeeeeeeyyyyyyyyyyyyyyytttttttttttt var mı bana yan bakan be

günaydın kıslarrrrrrr

dün kü menümü yazıyım hemen bugün çok yoğun

sabah
çeyrek simit
kalper
çay

ara
yeşil çay

öğle
tavuk
salata
yoğurt

akşam
köfte
bulgur pilavı
salata
ıce tea

yemek öncesi yarım albeni yedim

2 lt su
çok halsizdim spor yapamadım

albeni ve ice tea hımmmmm o zaman 200 mekik

sabah
1 dilim kepek ekmek
2 çatal peynir

ara
7li çay

öğlen
domates çorba
mantı yedimm
salata

ara
sade türk kahvesi

akşam
1 dilim tam buğday ekmeği
2 çatal peynir.

su:1,5 litre
spor: dün kötü bir gündü çok ağladım yaklaşık 3,5 saat gece uyumadım umarım anlarsınız durumu yapamadım

menün çok güzel olmuş.ama spor ama spor...e hadi bugün de halsizliğine verelim ama en kısa zamanda bir istikrar bekliyoruz.

noldu diyeceğim ama belki çok özeldir sormuyorum.ama ama ama yapma öle.hiçbirşey için gözyaşı dökmeye değmez bu dünyada.hani derler ya allah dermansız dert vermesin.

2 kilonun uçtuğuna sevindim.niye,nasıl gitti dersek acaba stresten mi.çünkü stres her bünyeye kilo aldırmaz,kimisini yemeden içmeden keser.sebebi buysa kendini rahatlat bir an önce,akıl ve ruh sağlığın için:))umarım bugün süper ötesi birgün geçirirsin:))

oy oy oy iliğim kemiğim dinlenmiş.gece 1 de uyudum sabah 10 da uyandım.kahvaltımı yaptım.ayılamamışım,duşa girdim kendime gelmek için.şimdi spor vaktiiiiiiiiii!!!!!!!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…