hos geldin cnmmmiyi olmana sveindim,artik buralisin demi cekecegin var o zaman
menün gayet güzel,ammmmaaaaa akssam o peynir,zeytini ekmeksizmi yedin,yoksa yazmayimi unuttun
bu arada kaptan zeburus,haberin varmi bilmiyorum,valla cok cezaci oldu bak demedi deme
günaydinnnnnn canimmm
nereliydin sen
kızlar yeniden merhaba.sabah buraya menümü yazdım sonra küçük kızı uyuttum.hadi o uyumuşken evi de temizleyeyim dedim.sıpayla ev temizlenmiyor.uyuyunca da süpürge açamıyorum,yerlerde fırçayla sürüne sürüne 1 saatlik işi kırk saatte ancak yaptım.sonra öğlen yemeği molası verdim.hadi yarınki yemeğimi de yapayım hazır gebermişken dedim:))
bu arada pegasus hatırlatmış cumartesi menünü yazmamışsın diye.cumartesi akşamı buraya geldim ama hakikaten menü yazmamışım
cumartesi
sabah
1 dilim ekmek üzerine tereyağ,bal(ben kızçeyi doyururken eşim ekmeğe sürüp verdi,hangisinden ne kadar bilmiyorum)
çay
öğle
2 tane tuzlu kuru pasta
akşam
150 gr ızgara köfte
100 gr beyin söğüş
1 kase yoğurt
su:3 lt
spor:tatil yaptırdım yağlarıma:))
sanırım mesaj sayısına göre artıyoryakinda 3. Kalbi alirsin o zaman,galiba begenilere göremi terfi oluyor,yani ben öyle saniyorum,tamamen benim kurgum
tşk ler güzel fikir veriyorbunu buldum doğrumudur acaba??? Fikirleri bekliyorum, bu arada ip atlamak böyle ise trampolin biraz daha fazla yaktırıyor olabilir ya da aynı kalori miktarı olarak hesaplayabilir miyim ki?
"ip atlayın
• çocukluğumuzun vazgeçilmez oyunlarındandı ip atlamak.çocukluğunuza dönmeye ne dersiniz?
• boş bir zaman aralığında 10 dakika boyunca saniyede iki kez zıplayarak ip atlamanız 100 kalori yakmanıza yetecek.eğer bunu tek ayakla ya da değişik ip atlama versiyonlarını deneyerek yaparsanız daha kolay ve fazla kalori yakmanız mümkün.
Merdiven çıkın
• günlük yaşamınızda mutlaka merdiven yerine asansör kullanıyorsunuz. Durun. Sakın asansöre yönelmeyin. çünkü hızlı bir şekilde 7 dakika boyunca merdiven tırmanarak tam 100 kalori yakabilirsiniz. Inerken asansör kullanmanızda bir sakınca yok; çünkü size getireceği bir yararı da yok.
Koşun
• evinizin koridorunun uzunluğunu ölçün. Size bir mil yani 1.852 metrelik bir mesafe gerekiyor. önce koridorunuzu kaç kez kat etmeniz gerektiğini belirleyin. Sonra bu mesafeyi koşarak tamamlamaya çalışın. Bu size 100 kalori yakma olanağı verir. Koşarken kollarınızı sallamanız ise yakılan kalori miktarını artırır.
Bisiklet sürün
• 10 dakika süreyle hızlı bir şekilde bisiklet sürmeniz size 100 kalori yaktırır. Bisikletiniz yoksa yere uzanarak bacaklarınızla pedal çevirme hareketi yapabilirsiniz. Ancak bu yolu deniyorsanız hızınızın çok yüksek olması gerekir.
Tempolu yürüyün
• yaklaşık 15 dakika tempolu olarak bir mil yani 1.862 metre yürürseniz 100 kalori yakabilirsiniz. Bu size basit görünebilir. Ancak tempolu yürümek ve aynı tempoyu sürdürmek gerekir. Yavaş yürürseniz kalori yakamazsınız.
Yoga yapın
• 25 dakika süresince yapılan yoga hareketleriyle 10 kalori yakmanız mümkün. Bu hareketler için bir yoga dvd'sinden yararlanabilir ya da kitap kullanabilirsiniz. Yoga, hem kalori yakmanıza hem de tüm kaslarınızı güçlendirmenize yardımcı olur. Kaslarınızı geliştirirken dayanıklılığınızı da arttırır.
Jimnastik yapın
• 15 dakika süreyle sanki beden eğitimi dersindeymiş gibi egzersiz yaparsanız 100 kalori harcarsınız. Sözünü ettiğimiz mekik gibi basit hareketler, eğilip kalkmalar, vücut esnetmeler ve benzerleri. Bunlar aynı zamanda çok kalori yaktıran hareketlerdir.
Ağırlık kaldırın
• 35 dakika boyunca 3,5 kilogramlık bir domble,yani ağırlıkla yapacağınız çalışma size 100 kalori yaktırır. Ancak ağırlık kaldırırken belinizin rahat yaslanacağı bir şekilde oturup,belinizi dik tutun. çünkü ağırlığı vücudunuzla değil kollarınıza vererek çalışmanız gerekiyor.
Bahçe işleri
• bahçeniz varsa şanslısınız.hem zevkli zaman geçirmek hem de eğlenmek için bahçe işleri birebir. çiçeklerin topraklarını havalandırmak, onları sulamak,kurumuş dallarından ayırmak derken yarım saat uçup gider ve siz tam 100 kalori vermiş olursunuz.
Mutfakta yemek yapın
• dışarıdan sipariş etmek yerine kendi yaratıcılığınızı kullanmanızda da yarar var. Mutfakta geçirdiğiniz bir saat yaklaşık 100 kalori yakmanızı sağlar. Hem de üretici olmanın keyfini yaşayarak. Doğranan soğanlar,sebzeler, tencere ve tavaların kaldırılıp indirilmesi, çıkan bulaşıkların yıkanıp bulaşık makinesine doldurulması,sonra yerlerine yerleştirilmesi... Zevkli ve kalori yakıcı eylemler olarak gösteriliyor."
kızlar ben arkadaşımı doktora götürüyorum, sabahtan beri diş ağrısından kıvranıyo, bi iğne yaptırıp gelelim
kizlar,nerdesiniz,az önce b kac arkadasin smi burdaydi,niye yazmadan ciktiniz,okumayami geliyorsunuz sadece,herkes öyle yapsa biz nasil motive olucaz,nasil spor yapma istegimiz olucak,hafta ici geldi hadi bakalim,ne yediysek yedik geride kaldi,biz kaldigimiz yerden devam edicez,simdi musait olanlar spora,olmayanlarda su icsin
biliyorum cnm,sözüm sana degil
afiyet olsun,bende yedim simdi aksam yemegi hazirlim,hazir dursun oglum yatiyoken,yoksa yapisiyo bacagima gangnam style istiyo
eveeeeeeet katılıyorum çok eğlenceli.ben oradaki hareketlleri beceremiyorum yapmayı. benmi çok yeteksizim :))))))
zumba süper olmuş menünde gyet iyi bnce gidecek bu kiolar :)
canım menün iyi. sporun acısını sen zaten hafta içi çıkartırsın.
hoşgeldin canım. menün abartı değil ama sağlıklıda değil. pazr günün günahı olmaz :)))
gecmisolsun cnm arkadasina
evet en çok ben yemişim gerçekten, bu hafta içi de yakmaya uğraşacaz herhaldehadi hadi kalkinda baslayin anca bitirirsiniz
en cokta sen yemistin cnm
cok gecmisolsun cnm,bir an önce gelseler bari
tskürler cnm aklima yazdim
kolay gelsin canım, bu arada ben de salı günleri evdeyim yine, teyzem kursa gidecek, çocuklar bende yarın gelemeyebilirim, hepinize sevgilerbende ciktim kizlar,aksama anca gelirim,1 numarayi flüt dersi var oraya götürecegim,45 dk sürüyor,bu arada 2 ve 3 numarayi gezdiririm,sonra 1 numarayi alir gelirim,yemekti,toplamakti derken aksama anca gelirim
beyin çok kalorili diye biliyorum
sanırım mesaj sayısına göre artıyor
tşk ler güzel fikir veriyor
geçmiş olsun
pegasus canım bence kimi kastediyorsan açıkca söylmelisin çünkü o saatlerde giren kişi bende olabiklirim şimd benimi kastettin başkasınımı bilemedim.
benim cezamın yarısından fazlasını bir günde yakmışsın, biz bu cezaları cumaya kadar yapıcaz di mi:44:evet canım ckarttım bgun 1000 kalorı yaktım yıne
rica ederim, ben teşekkür ederim:))beyin çok kalorili diye biliyorum
sanırım mesaj sayısına göre artıyor
tşk ler güzel fikir veriyor
geçmiş olsun
pegasus canım bence kimi kastediyorsan açıkca söylmelisin çünkü o saatlerde giren kişi bende olabiklirim şimd benimi kastettin başkasınımı bilemedim.
amannnnnn bizim oralardan bizim anne tarafı da rizeli, ana erkil bir aile olarak laz kültürünü çok severim, özellikle de yemeklerini:))rizelıyım canım sen nerelısın
benim cezamın yarısından fazlasını bir günde yakmışsın, biz bu cezaları cumaya kadar yapıcaz di mi:44:
rica ederim, ben teşekkür ederim:))
amannnnnn bizim oralardan bizim anne tarafı da rizeli, ana erkil bir aile olarak laz kültürünü çok severim, özellikle de yemeklerini:))
kızlar yeniden merhaba.sabah buraya menümü yazdım sonra küçük kızı uyuttum.hadi o uyumuşken evi de temizleyeyim dedim.sıpayla ev temizlenmiyor.uyuyunca da süpürge açamıyorum,yerlerde fırçayla sürüne sürüne 1 saatlik işi kırk saatte ancak yaptım.sonra öğlen yemeği molası verdim.hadi yarınki yemeğimi de yapayım hazır gebermişken dedim:))
bu arada pegasus hatırlatmış cumartesi menünü yazmamışsın diye.cumartesi akşamı buraya geldim ama hakikaten menü yazmamışım
cumartesi
sabah
1 dilim ekmek üzerine tereyağ,bal(ben kızçeyi doyururken eşim ekmeğe sürüp verdi,hangisinden ne kadar bilmiyorum)
çay
öğle
2 tane tuzlu kuru pasta
akşam
150 gr ızgara köfte
100 gr beyin söğüş
1 kase yoğurt
su:3 lt
spor:tatil yaptırdım yağlarıma:))
menun guzel olmus canımgünydın kızlar;
dünkü menüm;
sabah 1 kase müsli meyveli sütlü
öğle :1 dilim kepekli ekmek ve 1 yumurtalı 3-4 sosis
akşam:1 dilim kpekli ekmek ve 3 köfte kadar balık yağsız tarafndan
gün içerisinde 4-5 kuru kayısı 1 ceviz
spor yok;ayağımı cam kesti sadece 1 saat yürğyğş alışveriş yaptım
su;:2-3 ltre
ömesaj sayım:2
Birazdan ders baslicak, hemen cumaretesiyi yazayim
Sabah
Birkac lokma simit
Azicik peynir
Azicik bal
Cay
Oglen
1 dilim su boregi
1 cevizli kurabiye
Yarim dilim kek
Aksam
Bir porsiyon pilavla mantarli et sote
1 dilim su boregi
2-3 tane sarma
1 yemek kasigi Havuc salatasi
1 dilim etimek tatlisi
(Utaniyorum yazmaya artik ama)
1 dilim de baklava(cevizlerini ayirip)
Ucmusum kabul ediyorum , gecen hafta 1 kilo verince dagittim, neyse sehir disinda esimin akrabalarina ziyarete gittik diye boyle oldu , olaganustu hal yani.. Normalde haftasonlaari boyle olmuyor tabi... Bu arada dersten once yazmaya basladigim mesaji botirmem dersten sonraya kaldi.. Hoca geldi ben tamamlayamadan..
keske hiç kuru pasta yemeseydn azda olsa hamur ısı bde tereyagı fazla kalorılı dehlmı cnım yerıne bska sey yeseymısın keske
of of senin de benim gibi aç damarın açılmış herhaldeBirazdan ders baslicak, hemen cumaretesiyi yazayim
Sabah
Birkac lokma simit
Azicik peynir
Azicik bal
Cay
Oglen
1 dilim su boregi
1 cevizli kurabiye
Yarim dilim kek
Aksam
Bir porsiyon pilavla mantarli et sote
1 dilim su boregi
2-3 tane sarma
1 yemek kasigi Havuc salatasi
1 dilim etimek tatlisi
(Utaniyorum yazmaya artik ama)
Ucmusum kabul ediyorum , gecen hafta 1 kilo verince dagittim, neyse sehir disinda esimin akrabalarina ziyarete gittik diye boyle oldu , olaganustu hal yani.. Normalde haftasonlaari boyle olmuyor tabi... Bu arada dersten once yazmaya basladigim mesaji botirmem dersten sonraya kaldi.. Hoca geldi ben tamamlayamadan..
galıba evet canım cuma ya kadar yakman lazım cnku cuma tartılma gunu
evet canım yemekler gzelde ben pek sarkı horon falan sevmem amaama denızımız guzel valla
aslında ucuz atlattığımı bile söyleyebilirim.eşim hafta sonu yarım gün mesai yaptı.cumartesi gelirken kıza gazı için bişeyler bul eczaneden,bana da tuzlu bişeyler al dedim.aslında aklımdaki poğaça,börek,açma gibi bişeylerdi.kuru pastadan nefret ederim nedense.eşimde bilir ama nasıl olduysa ben tuzlu deyince gidip kuru pasta almış.e hadi karnım aç,sebze yiyesim yok,2 tane yedim.pazar günü yine tembihledim gelirken al diye.bu seferde unutmuş.yani eşimin sayesinde çok çok büyük kaçamak yapma riskini atlatmış oldum.
tereyağ konusunda haklısın ama haftada bir ekmek üzerine yayılmış tereyağı da bi başka oluyor ya:)))
bu arada canım hala börek istiyor ve ben çok şükür börek yapmayı beceremiyorum:)))))
yemekler güzel, şarkı horon da oynayamasam da çok severim, benim kız hergün horon dinliyo, kolları da uzatıyo sallanıyo , bayılıyorum:))
fıstıklar ben çıkıcam şimdi, bu öğlen yarım sandviçten sonra biraz önce açlıktan bacaklarım titreyerek bir hazır çorba içtim 75 kaloriymiş
akşamı da kazasız belasız atlatırsam iyi olacak. Görüşmek üzere
yarın dediğim gibi evdeyim gelemezsem merak etmeyin
yemekler güzel, şarkı horon da oynayamasam da çok severim, benim kız hergün horon dinliyo, kolları da uzatıyo sallanıyo , bayılıyorum:))
beyinin 100 gr ı 137 kaloriymiş.şimdi baktım.iyi ya masummuş nispeten.bizde neredeyse haftada 1 beyin olur,çok da severim.sen öyle deyince korktum birden:))
birazdan ders baslicak, hemen cumaretesiyi yazayim
sabah
birkac lokma simit
azicik peynir
azicik bal
cay
oglen
1 dilim su boregi
1 cevizli kurabiye
yarim dilim kek
aksam
bir porsiyon pilavla mantarli et sote
1 dilim su boregi
2-3 tane sarma
1 yemek kasigi havuc salatasi
1 dilim etimek tatlisi
(utaniyorum yazmaya artik ama)
ucmusum kabul ediyorum , gecen hafta 1 kilo verince dagittim, neyse sehir disinda esimin akrabalarina ziyarete gittik diye boyle oldu , olaganustu hal yani.. Normalde haftasonlaari boyle olmuyor tabi... Bu arada dersten once yazmaya basladigim mesaji botirmem dersten sonraya kaldi.. Hoca geldi ben tamamlayamadan..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?