biliyorum canım hazırlamaya çalışavağım
kendimle ilgili sorum var baskülü aldığım günkü kiloyumu eklemeliyim
canım ama işlenmiş şekerkullanmamalısın mesela meyvedeki şkerlerden almalısın. gördüğüm kadarıyla zaten ekmeği ve meyveyi yerinde yiyorsun zaten.
hem spor hem detoks güzel olmuş. ben benim sonuçtan çok neticealamayacağım çünkü bugün regloldum.
kuru üzüm yerine gisemik indeksi daha düşük olan kuru erikyadakurukayısı yemeni tavsiye ederim.
meün güzel canım
canım sıfır tuz tüketmelisin hzrlarda tuz var bide yoğunluğu az doyurucu olmaz pek.
iradene kuvvet cnmyarini cok merak ediyorum
canım biraz farkeder belki bir de ben 650 gr light yoğurt alıp 1,5 lt olacak şekilde ayranı hazırlıyorum fakat çok sulu oluyor, o yüzden de çok tok tutmuyor. Daha fazla yoğurt olabiliyor mu ki???canım ama işlenmiş şekerkullanmamalısın mesela meyvedeki şkerlerden almalısın. gördüğüm kadarıyla zaten ekmeği ve meyveyi yerinde yiyorsun zaten.
hem spor hem detoks güzel olmuş. ben benim sonuçtan çok neticealamayacağım çünkü bugün regloldum.
kuru üzüm yerine gisemik indeksi daha düşük olan kuru erikyadakurukayısı yemeni tavsiye ederim.
meün güzel canım
canım sıfır tuz tüketmelisin hzrlarda tuz var bide yoğunluğu az doyurucu olmaz pek.
evet etki etti güzelim yoksa ben de bırakacaktım, sana üzüldüm ama olsun sen yavaş yavaş ver sağlıklı ver, sıkma canını. Bu arada dün akşam hain teyzem nohut pilav yapmış, çok severim yemeden durdum ama koklamaktan içim çıktı :)) teyzem diyoki delimisin sen ye ne eziyet ediyosun kendine:) ben de sakla cuma günü yiycem dedim. Allahım benim kadar yemeyi seven biri nasıl zayıf kalacak
üzüldüm cnm ya ,1 gün yeme bide kilo al,o sudur,regl olacaksan o da olabilr
bu gün cok kacirma yarin eski haline dönersin galiba
bide migren icin sana b iberiye tavsiye ediyorum,kesinlikle fayda ediyor,tabi tansiyon sorunun yoksa
günde en fazla 3 fincana kadar icebilirsin,her bir fincan icin 1,5 cay kasigi biberiye kullaniyorsun,üzerine kaynamis suyu bosalt,kaynatma,5-10 dk arasi bekle,tadi nane gibi,eger begenmezsen limon kullan
yine begenmezsen biberiye yagi al aktarda,onunla masaj yap,o da etki edecektir,onu denemedim ama netten okumustum,gecmisolsun
Hihihihi ben de aynıyım lahana dolmasını saklattım :) Çok sevindim sende etki etmesine.
Ben bunu duymuştum ama hiç uygulamadım. Birazdan bi baharatçıya uğrayıp hemen uygulayacağım çünkü ağrı yine kapıda. Pegasus çoook teşekkür ederim :) Hepiniz çok hoşsunuz.
kızlar şunları merak ediyorum;
radyofrekans ya da kavitasyon gibi yöntemlere başvuran var mı?
diyet ve spora ek olarak kilo vermek için vitamin-mineral desteği alan var mı acaba?
Göbek Bölgesi Neden Yağlanıyor?Son dönemlerde göbek bölgesi yağlanması kalça-basen bölgesi yağlanmasından daha büyük bir sorun haline geldi. Lokal yani bölgesel olarak tabir edilen bu tür yağlanmalar zayıf kadınlarda bile görülen sorunun nedenleri arasında ise, yüksek şekerli yiyecek alımının fazla olması, hareketsizlik (oturarak çalışma) ve insülin dengesizliği başta geliyor. Suadiye Memorial Tıp Merkezi Beslenme ve Diyet Bölümünden Dyt. Oya Yüksek, Göbek bölgesi yağlanması hakkında bilgi verdi.
İnsülin dengesizliği neden göbek yapar?
Kandaki şekeri kontrol eden bu hormonun kandaki seviyesi çok önemli. İnsülin metabolizması bozulduğu zaman kan şekeri seviyelerinde ve bununla birlikte diğer kan değerlerinde bozulmalar ve özellikle bel-karın bölgesinde yağlanmalar oluşur. Bununla birlikte alınan yüksek karbonhidrat da bu rahatsızlığı tetikler.
Yağlanmamak için kalori mi içerik mi önemli?
2007 yılında Diyabet Merkezinin yaptığı bir çalışmada her ikisinin de önemli olduğu kanıtlandı. Araştırma kapsamında; aynı kaloriye fakat farklı besin öğelerine sahip üç beslenme programı hazırlanmış, 62 yaş civarında ailesinde diyabet geçmişi olan ve vücutlarında insülin direnci gelişmiş 11 obez katılımcıya uygulanmış. Bu katılıcılar 28 gün boyunca 1600 kalorilik ve dört öğüne bölünmüş ( öğün başına 400 kal) bir program uygulamışlardır. Sonuç olarak; kilo ve yağ değişimleri olmamış fakat yüksek karbonhidrat alındığı zaman vücut yağlarının göbek bölgesine doğru biriktiği gözlemlenmiştir. Diğer bir iddia ise; yüksek karbonhidrat ile birlikte alınan tekli doymamış yağların insülin metabolizması nı düzelttiği için göbek bölgesi yağlanmasını yavaşlattığı ve koruduğudur. Bu çalışmada tekli doymamış besin kaynağı olarak; avokado, ceviz, zeytinyağı, zeytin, çekirdek ve bitter çikolata kullanılmıştır. Bununla birlikte birçok çalışma tekli doymamış yağların insülin metabolizması üzerinde olumlu etkilerinin olduğunu savunmaktadır.
Göbek bölgenizi nasıl kontrol altında tutarsınız?
1. SIKILAŞTIRMA: Vücut kaslarını korumak için sıkılaştırma(kuvvetlend irme) hareketlerinin yapılması.
2. EGZERSİZ: Yağ yakımı için aerobik egzersiz
3. DİYET: Kalp sağlığını koruyan doymamış yağların çok, doymuş yağların az olduğu Akdeniz Tipi beslenme programı ve kilo yönetimi için gün başına alınan enerjiden 100 kal/gün kısıtlamak.
1. Yüksek karbonhidrat yerine daha düzenli dağılmış öğünleri tercih etmek ve karbonhidrat alımında ise karışık karbonhidrat diye tanımlanan esmer tahıl ürünlerinin tüketilebilir.
2. Salata ve yemeklerde zeytinyağı veya kanola yağı kullanılabilir.
3. Öğün aralarında fındık veya ceviz tüketilebilir.
Kızlaaaaar bugün çok yoğun. Herkes yurt dışı fuar ziyaretlerini son ana bıraktı ben de debeleniyorum. Yazamıyorum sevgili forumumuzaaa.
Biberiye Çayının Faydaları; Bu güzel kokulu biberiyenin kullanılmadığı hastalık yok gibi. Özellikle kan dolaşımı hastalıklarına, romatizma ve astım hastalıklarına, mide ve bağırsak gazlarına karşı kullanıldığı gibi ağır yemeklerden sonra içildiğinde sindirimi kolaylaştırır. Ayrıca bronşit, öksürük, migren, gastrit, başağrısı, ağrılı adet, düşük tansiyon, kabızlık, safra kesesi taşı, ishal ve karaciğer rahatsızlıklarında da kullanılır.
Migren Tedavisi için Biberiye Çayı: Günde 5-6 fincan biberiye çayı 25 gün boyunca içilirse, baş ağrılarınıza ve migrenlerinize bir daha gelmemek üzere elveda diyebilirsiniz.
Biberiye Çayının Faydaları: Biberiye çayı, yağ eritici ve hazım kolaylaştırıcı bir çaydır, vücutta biriken toksinleri atarak ideal bir kiloya kavuşmanızı yardımcı olur. Bu sebeble son dönemde popüler bitkisel zayıflama ürünlerinin içinde biberiye bitkisi eksik olmuyor.
Biberiye çayı ve Sindirim sistemi: Sindirim sistemi mide barsak kanalı bezlerini daha fazla çalışması için uyararak bu bölgede oluşan krampları çözer. Dolayısıyla sindirim bozukluğu, gazlanma ve mide-barsak tembelliğinde biberiye çayı çok faydalıdır.
Uykusuzluk için Biberiye Çayı: Geceleri uyumazdan önce 1-2 fincan biberiye çayı içerseniz çok rahat bir şekilde uyuyabilirsiniz.
Baş ağrısı için : Başınız ağrıdığı zaman alın bölgenize biberiye yağı ile masaj yaparsanız baş ağrınız azalır yada kaybolur.
Gut Hastalığı tedavisi: Gut hastalığından dolayı kandaki ürit asit miktarı yükselir. Günde 2 bardak biberiye çayı içmek kandaki ürit asit seviyesini normale yaklaştırır.
Vücud Kireçlenmesi Tedavisi: Biberiye yağı kireçlenen bölgeye günde 3 defa masaj yapılarak yedirilirse 1 hafta içinde kireçlenen bölge iyileşmeye başlar.
Biberiye yağı Deri hastalıklarında: Deri hastalıklarında yaraların daha çabuk iyileşmesinde ve derinin kendini çok hızlı şekilde onarmasına yardımcı olmaktadır.
Vücud Moralması: Kaza yada çarpma sonucu oluşan morluklar için biberiye yağı ile o bölgeye masaj yapılırsa 2 saat içinde morluk kaybolmaya başlar.
Biberiye Çayı İçerken Dikkat Edin; Hoş bir tat vermesi açısından biberiye çayına bir parça da kabuk tarçın atabilirsiniz.
Biberiye Çayının Zararları: Hamilelik süresince kullanılmaz. Fazla miktarda (günde 10 fincan) fazla biberiye çayı içmek zehirlenmeye yol açabilir. Herşeyin fazlasının zararlı olduğunu unutmamak gerekiyor. Ender olarak bazı vakalarda bitkiyle temas eden kişilerin alerji oldukları rapor edilmiştir. Bunun özellikle bitkinin ticari anlamda üretimiyle uğraşan kişilerde daha fazla görüldüğü bildirilmiştir.
ALINTIDIR
beyaz leblebi cnm,senin sorunun olan kisimlari kirmizi yaptim,orda 5 fincan diyor ama bence sen 3 ten fazla kullanma,ve 25 gün boyunca düzenli kullanmaya dikkat et,umarim kisa sürede kurtulursun,ben kurtuldum,darisi basina
Pegasuscum çok ama çok teşekkür ederim. Yaptım başladım bile. Sana ne dualar edeceğiz ailece:) Migren gerçekten yaşam kalitesini çok düşüren bir problem. En heycanlı ya da mutlu anınıızın ortasında gelip yerleşebiliyorondan sonrası işkence. Bende üniversitenin ilk yılında vize stresinden başlamıştı, 2002 yılında. Geliş o geliş. Nereye koşuyoruz neye yetişiyoruz bu hayatta anlamıyorum ya neyse.... Hala bir stres bir telaş. Öptüm kocamannnn
beyaz leblebi cnm,bu hafta listeye alinacaksin,oy cokluguyla kabul edildin
yarin öglenden önce kendini listeye eklersen iyi olur,yüzdeni hesaplamayi bliyormusun bilmiyorsan anlatirim
ben senin ismini listeye ekleyecegim
ik bosluga gecen haftaki kilon,sonra bu haftaki kilon,sonra aradaki fark ve yüzde olarak ortalamasi yani atiyorum
gecen hafta 63.3,bu hafta 63,olursak
63,3/63/0,3/% 0,47
bu sekilde olacak,zaten diger üylerden bakarsan anlarsin,anlamadigin yerde yardim ederim
fıstıklar ben geldim, arkadaş ile dişçiye gittik yine fobisi var da ben yanına destek kuvvet gidiyorum. 15:30 da içeceğim ayran kalmıl oldu giderken sadece birkaç kaşık attım ağzıma:)
birazdan içerim gidip:)) bu gün daha zorlanıyorum, yolda yürürken mamalar bana bakıyodu((
akşamı da atlatırsam tamamdır :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?