Cuma Zayıflama Yarışması 4. Takım

Günaydın kızlar. Dün yoğun bir gündü. Uzun zamandan sonra sahaya çıktım. Sonunda görevli olduğum lokanta projesinin kazısı yapıldı. Bundan sonra her aşamada sahadayım. Masa başı sıkmıştı. 2. projem de yakında başlayacak. Yazı geçip serin havada başlamak daha iyi olacak ama okullar da başlayacağı için çok yorucu olacak. Spor salonunu 1 ayım dolunca bırakmak zorunda kalacağım sanırım. Gitsin kilolar.

Dünkü menüm:
Kalkınca ballı-tarçınlı su
Kahvaltı: yarım dilim tam tahıllı ekmek, yarım domates, yarım salatalık, yeşillik, 1 dilim beyaz peynir, 5 yeşil zeytin, 1 bardak siyah çay, 1 bardak yeşil çay (pazartesi tereyağında yumurtayı yazmamışım ama salı yemedim)

Ara:7 adet badem
Öğlen: haşlanmış bir tavuk but, 3 yemek kaşığı pirinç pilavı, domates, salatalık, yeşillik, 20 gr bitter çikolata (97 kkalori)

Ara: 1 adet armut
Ara: yarım avuç sarı leblebi
Akşam: 100 gr haşlanmış tavuk , 3 yemek kaşığı pirinç pilavı, 1 küçük pirzola, domates-salatalık-yeşillik, 100 ml kefir
1 bardak yeşil çay
Yatarken: Ballı-tarçınlı su
2,5 litre su
45 dakikada 4,5 km yürüyüş, 45 dakika spor salonu aktiviteleri

Toplamda 1466 kalori almışım ve 470 kkalori de sporum var. 895 kalori (yaklaşık 100 gr) açık oluşmuş.

Bu arada söylemeden geçemeyeceğim. Daha önce diyetisyenimin söylediği göbek eritmek için ayakta veya oturarak karını hızlıca çekip bırakma hareketini dün 50'şer adetten toplamda 400 adet yaptım. Her gün yaparsam süper olur.
.

Menün güzel olmuş canım. Sporu çok abartma bence azdan başlayıp kademeli artırmak iyidir.

Canm menu gayet guzel gozukuyor ama aksmki pilav yerine baska bisiy olabilirdi sanki gerci ekmek flan yok ama ynede pilav yerne baska bsiy olsaydi bence ama genel olarak guzel ve dengeli bir menu tebrikler :)

Bende bu sabahtan itibaren mekik acilma bacak hareketleriyle basliyorm yatarkende ip ve mekik cekip yatmayi planliyorm cunku o zaman direk yaglara baskin oluyomuus

merhabalar bende dünkü menümü paylaşıym sabah 1 haşlanmıış yumurta ara kahve öğle:kabak yemeği 2 kaşık yoğut ara:yeşil çay çubuk kraker 1 şeftali akşam :ızgara köfte küçük bir kase şehriye çorbası 2 yemek k pilav ve kahve 2 lt su 30 tane mekik yarım saat egzersiz

Guzel bi menu olmus ama kahvaltida baska
bisiyler nye yemedin cok az olmus sanki kahvalti gunun en onemli ogunu cunku :)

Canm menu gayet guzel gozukuyor ama aksmki pilav yerine baska bisiy olabilirdi sanki gerci ekmek flan yok ama ynede pilav yerne baska bsiy olsaydi bence ama genel olarak guzel ve dengeli bir menu tebrikler :)
Spordan gelince çok acıkmıştım. Daha çok şeyler yerdim ama buna şükür. Oğlum yanımda olmasaydı pilavı yapmazdım, ekmek yerdim.

Menün güzel ancak sabah kahvaltısı çok önemli, o yüzden biraz ekleme yapabilirsen güzel olur.

Menuyu cok begendim ama su yatarken balli olmasi sorun olur mu diye kafama takildi yoksa hepsi super tam bi diyet menusu
Dun yanlislikla dunku yediklerimi yazdigim icin bugun benden bisey yok...yarina bugunkuleri yazicam ins.

Gunluk yarm saat iyimidir o zzaman birde simdik sabah mekik flan cekiyorm 15 dk kadar
Iyi bence 1nay sonra 40 yaparsın kilo vermenntakildikca biraz artarakngide.
Menu gayet iyi olmuş. Dışarda çalışmak daha eglenceli ama yorucu olur sporudabcalisirken ardan çıkarmış olursun süper.
Onu bi ara yapiypdum iyi hatırlattın yapayim yine.
Canım menünü alt alta yazmani rica edicem.
çok az yemişsin bu sekilde hizla bikac kilo verirsin sonra takılır çokta n başlayıp azaltmak daha iyi.gecen sene bende yaptim bu hatayı uzun süre toparlayamadim.

E kizlar kaynasmak icin bir soruda benden gelsin :) bir gununuz nasil geciyor paylasalm birbrmizi daha iyi taniyalim :) ilkncevabi ben veriym sabah 7:30 da kalkp esimi gonderiyorm sonra benm biciriklar teker teker uyanr kahvalti fasli ve yaramazlik baslar onlar bi taraftan dagtr ben bi taraftan toplarm bi yandan evin isleri ve ymek hic bitmeden
devam eder derken hic oturmadan aksam olur 21:00da teker teker uyturm sonrasi benm sporumu film keyfmi yapar esimi beklerimya siz ??:)))

Menuyu cok begendim ama su yatarken balli olmasi sorun olur mu diye kafama takildi yoksa hepsi super tam bi diyet menusu
Dun yanlislikla dunku yediklerimi yazdigim icin bugun benden bisey yok...yarina bugunkuleri yazicam ins.
Bal ve tarçın karışımı için orijinal alıntı yapılan site
https://healthunlocked.com/healthyeating/posts/1153312/17-reasons-to-use-honey-and-cinnamon
13. WEIGHT LOSS: Daily in the morning one half hour before breakfast on an empty stomach, and at night before sleeping, drink honey and cinnamon powder boiled in one cup of water to avoid fat to accumulate in the body.

Karışımın pek çok faydasından biri de kilo vermede olan etkisi. Orijinal metinde bahsedildiği gibi sabah aç karnına ve akşam yatmadan içilmeli.
Ayrıca baldaki şeker kan şekerini düzenlerken tarçın yağların erimesini hızlandırıyor.
Ben 1 haftadır deniyorum. Daha önce spora gittiğimde karın hareketlerini yoğun yapmama rağmen göbek sıkıntım uzun süre devam etmişti ancak şimdi daha hızlı eriyor gibi geldi.

2. de ben olayım o zaman.
Sabah 06.45'de kalkıyorum. Önce dizim için olan kas güçlendirme hareketini yapıyorum 5-10 dakika kadar. 1 saat kadar sonra da evden çıkıyorum. 8-5 işyerindeyim. Proje incelemelerinin yoğun olduğu zaman bayağı yorucu oluyor, sakin zamanlarda da kitap okumaya çalışıyorum. Eve gider gitmez üstümü değiştirip spor salonuna gidiyorum. Döndüğümde yemek hazırlama, yemeden sonra pek halim kalmıyor. Spora gitmediğim zaman televizyon izleyip kışın acısını çıkarıyorum. Tabii rutin yaptığım hareketleri de ihmal etmiyorum.

Okul zamanı çocuklar sabah benden yarım saat sonra çıkıyorlar. Akşam benden de yarım saat önce geliyorlar. Salonda meyve tabağı, kuruyemiş tabağı-savaş alanı bazen. Direk mutfağa yemek hazırlamaya gidiyorum. Sonra yemekti, ders çalışmaydı, çocuklarla yarım saat yürüyüştü derken 09,30-10,00 arası uykuya gitme savaşı, ardından belki CNBC-E'de bir dizi izliyorum. Çocuklar ders çalışırken televizyon açmamaya çalışıyorum. Kitap okuyorum, spor yapıyorum vs.

Bende 3.olayim.sabah 7 kalkıyorum eşimle kızım geç cikiyolar 8 bucuk gibi.ben kahvaltıyı işyerinde yapıyorum kendime kahvaltilik hazirlarim onlarada yumurta falan haslarim.7 buçuk evden çıkıyorum 8 5 isteyim eve gelince yemek hazirlarim bazen onceki gunden yapmış olurum. Sonra yürüyüş yada çarşıya yuruuruz haftada 2 gün yüzme kursum var.bunlar kış işleri isyerinde boş kalınca ve gece yatarken kitap okurum birde akşam oturken örgü orerim. Şimdi yaz kozim anneannesinde sabah 7 kalkiuoruz kahvaltı yapıp işe gidiyoruz aksamlarimiz aynı bu aralar ev topluyoruz inşallah haftasonu taşınmış oluruz.
bunu deniycem ama kabizliga sebep oluyo tarçın. Sende sorun varmı? Birde ölçüsü nasıl iliksuyami katiyosun.

merhaba arkadaşlar bende dünkü menümü yazayım
sabah 1 yumurta haşlanmış
2 dilim kepek ekmek
1kk beyaz peynir
4 zeytin
domates ve maydonoz
öğlen
3 kaşık bulgur pilavı ve salata
ara çikolatalı kfleks 3 kaşık ve yarım bardak yarım yağlı sütle
akşam
4 kaşık köfte patates yemeği
cacık
2 litre su spor yapamıyorum maalesef kendimi çok yorgun hissediyorum en kısa zamanda başlamayı düşünüyorum ama

benim bir günümde tatilde olduğum için sabah 9.30 da kalkıyorum kahvaltımı 11 gibi yapıyorum evde 2 tane yaramaz yiğenim var akşama kadar onlarla ve evin işleri ile uğraşıyorum bazen onlarla gezmeye çıkıyoruz günlerim bu şekilde geçiyor hayatımdan memnunum ama maalesef tatil bitiyor haftaya son haftam

Bu sene gunluk rutinim sabah kalkip dershaneye veya okula gitmek ve donunce ders calismak uzerine kurulu ne yazik ki :) hic ilginc bir tarafi yok kisacasi :))

Dun yediklerim-ictiklerim :)

Kahvalti
Meyveli yogurt
Kahve

Ara
Yesilcay

Ogle
4 kofte
2 tepeleme kasik suzme yogurt

Ara
1 kibrit kutusu buyuklugunde ekmege 1 tatli kasigi bal (tatli cekince canim kendimi boyle kandiriyorum )

Aksam
Bol yesillikli salata

2 litre su (yine az oldu biraz)
45 dakika yuruyus (matematik calismaktan zaman kalmadi )

Teskkur ederim cevapladiginiz iicin :) birbrmzden belki kmlerce uzagiz ama yaptgmz seyler hedeflerimuz ayni tanistik kaynastik insalh dahada kaynasriz burda olmaktan fazlasyla mutluym :)

Birde alakasiz olucak ama bisy sormam gerek aksama k.valimlere gidebilirmisiz yatili bir iki gun ama gitmeyebilirzde ben yine hem haber vermis hem sormus oluym orda wifi yok girebilcegm bi yerde yok malesef bildrm yapamcakmiym(tam ilk haftam bu gnu beklemsim sansma bak gerci belli degl ama...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…