evet yaa kendini eve kapatıp kampa girmiş gibi olunca daha iyi sonuç alıyor insan benim ilk günler öyleydi ondan rahatça kendime göre yeme ve spor düzeni ayarlamıştım şimdi ise hiç düzen kalmadı..Parfym sağol canım yoğurdumu yemeden önce hemen mekik çekiyorum dışarda yemek yiyince böyle oluyor malesef,diyet yparken gezmeleye gitmeye kKarşıyım,yarın da kahvaltıya davetliyiz
Canim Allah tamamina erdirsin. Dun yazamadim bi turlu. ♥ hep mutlu olun
Hava çok güzel ne zamandır yağmur yağmur bunalmıştı insan :)Bugün hepimiz bir sevgi doluyuz :)
Güneş sayesinde moral depoluyoruz :) ah ah şimdi yürüyüş yapmak vardı... Ben değerlendiremiyorum benim yerime siz değerlendirin :)Hava çok güzel ne zamandır yağmur yağmur bunalmıştı insan :)
LEPTİN HORMONUNUN SALGILANMASINI SAĞLAYARAK KİLO VERMEK!
Hangi zayıflama modelini tercih edersiniz?
Bugüne kadar bizim bildiğimiz ve uyguladığımız 2 çeşit zayıflama modeli var.
1- KALORİ HESABI YAPARAK:
1500 kalori alıp 2000 kalori harcayıp az ve sık yiyerek kilo verebilirsiniz. Akupunkturu da bu model içinde kabul ediyoruz. Biz bu tür yoyo diyetleri çok uyguladık. Hatta kilo da verdik ama açlık çekerek yapılan bu diyetlerle verilen kiloları daha sonra hep fazlasıyla geri aldık.
2- LEPTİN HORMONUNUN SALGILANMASINA İZİN VEREREK:
Kalori hesabı yapmayıp, sağlıklı yiyeceklerdendoyana kadar günde 2 veya en fazla 2,5 kez yiyip, en geç saat 20:00 de yemek yemeyi bitirip, bütün gün tok gezip, leptin hormonunun salgılanmasına olanak sağlayarak yani Karatay Diyeti'ni uygulayarak kilo verebilirsiniz. Biz bu zayıflama modeli sayesinde sağlıklı beslenmeyi öğrenmekle kalmayıp toplamda 77 kilodan kurtulduk. Kaderimiz diye bize söylenen, pek çok hastalık dahil olmak üzere tüm hastalıklardan kurtulduk. Okan'ın 48180 adet hapla düzelmeyen hastalıkları bir bir iyileşti. Okan artık tip 2 diyabet hastası, kolesterol ve ürtiker hastası değil, 12 yıl boyunca içtiği toplam 48180 adet haptan hiçbirini kullanmıyor artık. Nurçin de reflü ve yüksek tansiyon hastası değil artık. Tüm reflü ve yüksek tansiyon ilaçlarını bıraktı. Okan da yüksek tansiyon ilacını yarıya düşürdü.
Sağlıklı beslenip, sağlıklı yaşamak istiyorsanız lütfen leptin hormonunuzun salgılanmasına imkân verin.
LEPTİN HORMONUNUN SALGILANABİLMESİ İÇİN NE YAPMAK LAZIM?
Çok basit bir anlatımla, bir şeyler yediğimiz zaman pankreasımız önce 2 saat insülin hormonunu salgılıyor. Ardından 2 saat da glukagon denen hormon salgılanıyor. Bu iki hormonun görevi, yediğimiz besinleri enerjiye dönüştürmek, enerji olarak harcanmayanları da yağa dönüştürerek depolamak. Yemek yememizin üzerinden 4 saat geçip insülin ve glukagon salgıları tamamlandıktan sonra işte bizi zayıflatan LEPTİN hormonu salgılanmaya başlıyor.
Leptin hormonu bizim depolarımızdaki yağları kullanarak vücudumuzun enerjisini sağlıyor. İşte biz (Karatay Sağlıklı Beslenmesini uygulayanlar) fazla kilolarımızdan böyle kurtuluyoruz.
İnsan en fazla gece uykuda zayıflar.
Leptin hormonunun gece salgılanabilmesi için yemeğimizi en geç 19:00 20:00 de yiyip bitirmiş olmamız lazım. Buna göre 20:00 22:00 arası insülin salgılanacak, 22:00 00:00 arası glukagon salgılanıyor olacak ve saat 00:00 veya 01:00 den sonra da Leptin salgılanmaya başlayacak. Leptin hormonu en fazla bizim derin uykuda olduğumuz 02:00 05:00 saatlerde arası salgılanıyormuş.
Gündüz leptin hormonunun salgılanabilmesi için ne yapmamız lazım?
Leptin hormonunun gündüz de salgılanmasını istiyorsak günde 2 veya 2,5 öğün yiyor olmamız öğünler arasındaki zamanı açmamız gerekiyor. Bu konuyu bir örnekle açıklamaya çalışalım. Saat 09:00 da kahvaltı yapan bir kişinin saat 11:00 'e kadar insülin hormonu salgılanacak. 11:00 13:00 arası 2 saat de glukagon hormonu salgılanıyor olacak. 13:00'ten sonra yağlarımızı yakacak leptin hormonu devreye girebilecek. Tabii ki ağzımıza 9 dan sonra hiçbir şey atmadıysak. 13:00'ten sonra açlık hissetmeden yemek yemediğimiz her sürede leptin depodaki yağlarımızı kullanarak enerjimizi sağlıyor olacak. Saat 16:00 da yemeğimizi yiyor olursak 3 saat leptin sayesinde yağlarımızı yakmış olacağız. Yemeği saat 17:00 gibi yiyecek olursak bu sefer de 4 saat depodan yemiş olacağız.
İki öğün sağlık, üç öğün hastalıktır!
İbni Sina'nın “iki öğün sağlık, üç öğün hastalıktır” sözünü hiç unutmamak lazım. Hz. Muhammed'in de iki öğün yemek yediğini unutmayın. Yeter ki bir önceki öğününüzde yeterince ve doğru şeyler yemiş olun ve leptinin salgılandığı süre içinde beyniniz “bu kişi acıktı, yemek gelmiyor, yediklerini yakma, tasarruf moduna geç” sinyalini göndermemiş olsun. Acıktığınız anda hemen yemeğinizi yiyin. Kilo vermek istiyorsanız lütfen leptin hormonunuzun salgılanmasına olanak sağlayın ve günde iki öğün yemeye çalışın. İlk başlangıçta 3 öğün hatta 2,5 öğün yiyebilirsiniz ama gündüz de fazla yağlarınızı yakmak sizin elinizde.
Sakız çiğnemek bile zayıflamanıza engel.
Şunu hiç unutmayın aralarda bir şey yemeyip ağzınıza şekersiz denen tatlandırıcılı sakızlardan bile atmış olsanız beyin “bu şeker yedi” sinyalini göndererek insülin salgısını başlatacak ve o anda leptin hormonunuz faaliyette ise faaliyetine son verip yerini insüline bırakmış olacaktır. İki öğün arasında size ikram edilen en ufak bir nesneyi leptin hormonunuzun salgılanmasının devam etmesini istiyorsanız lütfen yemeyin. Biz pazarda peynir bile tatmıyoruz ki leptin devre dışı kalmasın.
Leptin konusunda önerilerimizi sıralayacak olursak:
1- Karatay Kahvaltısını eksiksiz yapın ve malzemeden çalan müteahhitler gibi davranmayın.
2- Fazla yemekten (tabii ki Karatay'a uygun ve sağlıklı) korkmayın, aç kalmaktan korkun. Öyle bir yiyin ki bir sonraki öğününüze kadar asla açlık hissetmeyin. Çok sevdiğiniz bir şey yerken karnınız değil gözünüz doyana kadar yiyin.
3- Öğün sayınızı kendinize göre ayarlayın. Karatay Diyetinde en ideal öğün sayısının iki olduğunu unutmayın. Sabah erken kahvaltı yapıyorsanız 2,5 öğün de yiyebilirsiniz.
4- Öğünleriniz arasında bir şey yemeyin ki 4 saat sonra leptin salgılansın, stoktaki yağlarınızı yakarak sizin enerjinizi sağlasın.
NOT: Bu bilgiler Prof Dr. Canan Efendigil Karatay ile Prof Dr. Ahmet Aydın 'ın kitaplarından öğrendiklerimizden derlenmiştir.
http://www.yarimadaninsesi.com/haberdetay.asp?ID=2968
Alıntıdır cadıcım için linki paylaşmıştım prensesim lütfen kahvaltından sonra dikkatlice oku bu yazıyı kuuzm
kesmişler yavrum cezamıBuna da başkası ceza versin
Kızlar sigara böreğiyle kek var güzel cezalar dağıtın
Hayatım bu dünün cezası, bugün için gelecek cezalara hazırlıklı ol
tatlım sen aynen devam et 36 ya az kalmış demekki..Teşekkür ederim kizlar. Valla soz bile boyleyse dugunu dusunemiyorum. Ama iyki kilo vermisim fotograflara bakinca ne kadar dogru bi karar verdigimi gordum. Diyete baslayali 2bucuk ay oldu ve 10kg verdim toplamda. İnsallah daha da verip fit bi gelin olucam. Boyum da uzun olunca ben bile begendim kendimi. Yaptigim az bi jillian ile de belim incelmisti biraz daha. Hatta elbiseyi belden daralttik. 40beden pot durdu yani :)
canım bu torkunun tam buğday unlu keki..en masum o geliyor dışarda olunca.. normalde 1 dilim kek 250 kalori civarındadır ya hani..çubuk krakerden bile az kalorisiDimi yapmasam olur ayak tabanlarim aciyo daha yarna mutfak ve salon var
Ayakta durmakta kalori harcatiyomus fatsecrette öyle yazıyor.
Dondurmamiii
Benim 87 kaloriye ceza geldiyse 103 e elbet gelecek
Hayırlı olsun canım mutlu olun hep inşallah
Nee yinemi kek yandin sen
e haftasonu için idare etsin birazcıkCallabetics e bende baktım ama hatları düzgünleştiriyormuş. O yüzden vazgeçmiştim
İdare eder
Hayırlı olsun tatlım
Naptın kızz sen 103 jj neee??
Coştunn valla
ay boynum yeni iyileşiyor kızlar çok üstüste gelmiş cezalarCanım sen 25 jj yap bakalım
Aslında ceza verilebilir ama özel gününden dolayı kıyamadım
Öperim seni ebrumm :)
İnşallah canım herşey gönlünce olur
Zaten ben günlük halimi yazsam buraya varya.. En az 3 kere halı siliyorum.
Kaç kere ev süpürüyorum bilmiyorum.
Çoğunzaman buraya tuvalette yazıyorum
tatlım dışardamıydın sen yulaflı bisküvi falan(birde ne kadar yemiştin?)..bence sosis ve şeker listeden de hayatımızdan da çıkması gerekenlerden..şekeri azaltmaya çalışıyorsun sanırım ama direkt çıkartsan daha kolay olur..genele bakınca az geldi bana listen..Selam arkadaşlar :)
Bugünkü menüm
09:00 peynir,1 sosis,zeytin,1 dilim ekmek,çay(1 şeker)
14:00 Yulaflı bsküvi,soda
18:20 5 tane badem
21:00 Salata,ayran
2 L su içtim. Spor olarak 1,5 saat bisiklet sürdüm
amin canım çok geçmiş olsun yavruna..menünde kır pidesi hariç gayet iyi dışarda geçirmene rağmen..e sabah birşeyler eklesende iyi olurmuş kahvaltına..iyi geceler canlar,
bugün yollardaydim yediklerime dikkat edemedim pek
sabah:sirkeli ilk su,yarım dilim ekmek,bir parça peynir
oglen :1 tane kır pidesi
akşam:1 lahmacun ,1 ayran ,sekesiz türk kahvesi 2 tane
gün boyu 2,5 litre su ve bi tane karışık bitki çayı
Hiç spor yok malesef hastaneye git gel ve sonra önce kayinvalidem ler sonra annemler derken bu saat oldu
Ama yine de benim için çok güzel bir gündü kızımın başında 3tane beze var dogdugundan beri defalarca doktora gitmiştik yağ bezesi basit ameliyat demişlerdi ama geçen hafta ameliyata girdi kesince yağ neşesi olmadığını anlayıp bir parça alıp kapatmislardi,bugün pataloji raparu geldi korktuğumuz gibi birşey yokmus.yağ dokusuymus yine daha ileriki yaşlarda alınabilirmis bazı yontemlerle.
çok rahatladım ve sizinle paylaşmak istedim pek bu konu hakkında konuşmak istemiyorum sıkılıyorum aslında ama yağ bezesi değil parça aldık dediklerinde öyle korkmuştum ki endisemi bile kimseye anlatmadim.
Allah hepimizin ailesi ve sevdiklerine sağlık huzur versin inşallah
canım sende farkındasın zaten kötü olmuş.. o magnumda mı ikram tatlım?Kizlar menum..
memlekete geldigim icin bol bol ikram oluyove reddemiyoruz yaa,bol bol da kacamak ama cok da hareket ediyom
sabah 10.00
2 dilim peynir,5 zeytin
domates salatalik
1 ymk kasigi pat, kizartmasi
1 ymk kasigi sosis
ara 11.00
Kahve
yesil cay
14.00
Lavasa sarili sacda tavukbu baya bi kotu oldu yaa
ara 17.00
kahve ve mini magnum
aksam 19.00
4 ymk kasigi kuru fasulye
2 ymk kasigi pirinc pilavi
21.00
1 avuc erik,5 cilek
ayy bn bile sok oldum kizlar cok degisti yediklerim
2 litre su bitti
bol bol da yurudum
En az 3 km. Eminim
e canım mama koltuğunun etrafından halıyı uzaklaştırsana bu kadar uğraşacağına... kaldir gitsin ben öyle yapmıştım kendi yesin zaten ilerde rahat ediceksin..hatta her işini kendi yapsın küçükten alışsınBazen 5 te oluyor
Kızım kendi yemek yemek isteyince masa sandalye ve halıya da yediriyor:)
Titizlikten değil yani benimki.. Mecburiyetten
cezaların gelmiştir bide ben karışmıyayım şimdiBugünkü menüm
sabah yiyemedim
Öğlen
1 porsiyon makarna
Ara
1 muz
Akşam
2 küçük parça et ve 1 parça tavuk ızgara, 1 domates
1 dilim ekmek
suyu yine hatırlamıyorumakşam 4 büyük bardak içtim sabahtan içtiğim ne kadar bilmiyorum..
akşam 1 dilim pasta yedimcezalarımı alayımm ama pazartesi için
canım ben sanki almıştım cezamı amaKan şekerin düşmüştür canım az yemişsin.
Tabii orası öyle gülüm yoğurdun var Ama acıkmazsın.
güzel menün ve sporun
Gofret eşittir 30 jj
Afiyet olsun balım 50 jj
Hayırlı olsun yüzükleriniz cnm mutluluğun kelepçesini taktınız
Kek ve 2 sigara böreğine 30 squat 30 jj
oyyşş puding mi gördüm ben orda bir kase30 squat 30 jj
Yoğurtlu limonu denedim ben bibersz. Hiç bir pozitif etkisi olmadı bende, bıraktım.. Benim midem bu tür kürleri kaldırmıyor. Gastrit var bende. Elma sirkeside mahvetmişti midemi. Dikkat et canım sağlık herşeyden önce gelirbenden de bi tünaydın gelsin.. temizlik arası verdim dün gezince işler yığıldı..bu arada hala fizik tedaviye gidiyorum kızlar.. cezalar accık insaflı gelsin lütfen..bu arada yazmadım heralde yoğurt kürünü 3 gün yapıp bıraktım, yerken bişey hissetmiyordum ama ardından midemi mahvetti.
Sanada kolay gelsin o zaman.. Sirke falan bende icemiyorum maalesef hassas mide iste...Yoğurtlu limonu denedim ben bibersz. Hiç bir pozitif etkisi olmadı bende, bıraktım.. Benim midem bu tür kürleri kaldırmıyor. Gastrit var bende. Elma sirkeside mahvetmişti midemi. Dikkat et canım sağlık herşeyden önce gelirBeni de bi ton çamaşır ütü bekliyorrr
Ben fırın kağıdına sebzeleri döşeyip baharat tuz azcıkta sıvıyağ gezdiriyorum, grill derecesinde kızartıyorum. Sen nasıl yapıyorsun canım ?Eki Görüntüle 1508301 Bir arakızartma muhabbeti vardı resmini yapınca eklerim diyordum..buda benim ttarifim :)
ay boynum yeni iyileşiyor kızlar çok üstüste gelmiş cezalar
tatlım dışardamıydın sen yulaflı bisküvi falan(birde ne kadar yemiştin?)..bence sosis ve şeker listeden de hayatımızdan da çıkması gerekenlerden..şekeri azaltmaya çalışıyorsun sanırım ama direkt çıkartsan daha kolay olur..genele bakınca az geldi bana listen..
amin canım çok geçmiş olsun yavruna..menünde kır pidesi hariç gayet iyi dışarda geçirmene rağmen..e sabah birşeyler eklesende iyi olurmuş kahvaltına..
canım sende farkındasın zaten kötü olmuş.. o magnumda mı ikram tatlım?
e canım mama koltuğunun etrafından halıyı uzaklaştırsana bu kadar uğraşacağına... kaldir gitsin ben öyle yapmıştım kendi yesin zaten ilerde rahat ediceksin..hatta her işini kendi yapsın küçükten alışsın
cezaların gelmiştir bide ben karışmıyayım şimdi
canım ben sanki almıştım cezamı amaneyse ben toptan bi 200 yapayım..birde squat olmayabilir b harekete bakayım önce ben..
benden de bi tünaydın gelsin.. temizlik arası verdim dün gezince işler yığıldı..bu arada hala fizik tedaviye gidiyorum kızlar.. cezalar accık insaflı gelsin lütfen..bu arada yazmadım heralde yoğurt kürünü 3 gün yapıp bıraktım, yerken bişey hissetmiyordum ama ardından midemi mahvetti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?