- 14 Eylül 2012
- 5.242
- 1.854
- 448
ya hak etmiyo orayı kuzum sıradan bi çalışandı o sekreterlikten calısanlıga terfi etti sonra müdür oldu hepsi torpilli giden müdürle cok samimiydi yani hakkıyla yapamaz eğitimi yok bişeyi yok kindar nefret dolu çirkefin teki birisi sözünü ikilettimi hoppp kendini kapının önünde buluyomuş kimse gık demiyo inanabiliyo musunCanım başın sağolsun. Öğretmeninin vadesi dolmuş, ölüm kendine sadece bahane arıyor, vaktimiz geldiğinde sırasıyla göçeceğiz. Bana sorarsan müdürünü Allah'a havale et, kimsenin ekmek parasıyla oynama, ne kadar kötü olursa olsun.
Allah rahmet eylesin canım ogretmenine üzüldüm ama vadesi dolmussa illa bi sebep olacak. Diğer insanla ilgili ne diyim maalesef var böyle insanlar sen elinden geleni yap ama sakin ol öfkeyle kinle nefretle bi yere varamazsin hiç bir zaman. Kalbini güzel duygularla doldur.kızlar 2-3 gündür giremiyorum özür diliyorum ilk basta ama cok sarsıldım yeni kendime geliyorum
tam işe döndüm işime basladım derslerime sınavlarıma döndüm eski sınıf arkadasımla karsılaştık benim ayrıldıgım ofisin müdürü değişmiş kanser olan öğretmenim vardı onu kovmus kimsede ögretmenimi savunmamış ki kadın sıkıntıdan kendini işine vuruyordu ben olsam yerle bir ederdim orayı ama izin zamanıma gelmiş ve öğretmenim üzüntüsünden hakkın rahmetine kavusmus hala kin ve nefret doluyum o müdüre karsı tanıyorum bide o yüzden eski yerime dönmeye calısıp onu işinden etmeye calısıcam o müdür oldukca herkesin canı cok yanıcak kimse gık diyemiyo ya inanamıyorum herkes nasıl göz yumuyo anlamıyorum diğer bir sorunumda arkadasımın eşinin beline 1 tonluk demir düşmüş omuriliği ciddi sekilde hasarlıymıs yürüyememe durumu varmıs böyle işte kaç gündür aksilikler sorunlar bitmedi yaz yaz bitmez ama öğretmenimin yokluguna nasıl alısıcam bilmiyorum beni her görünce cıglık atıp öyle bi sarılırdı ki tekrar tekrar derdi bizim buraya gel tekrar diye bende izinden dönünce bakarım hocam derdim ben izinde olmasaydım bunların olmasına izin vermezdim kovmasına göz yummazdım ve şimdi hocam hayatta olurdu...
ya hak etmiyo orayı kuzum sıradan bi çalışandı o sekreterlikten calısanlıga terfi etti sonra müdür oldu hepsi torpilli giden müdürle cok samimiydi yani hakkıyla yapamaz eğitimi yok bişeyi yok kindar nefret dolu çirkefin teki birisi sözünü ikilettimi hoppp kendini kapının önünde buluyomuş kimse gık demiyo inanabiliyo musun
ama ben yinede vicdan yaptım sonucta ben izinde olmasaydım bunlar olmazdı
Başın sağolsun canım.kızlar 2-3 gündür giremiyorum özür diliyorum ilk basta ama cok sarsıldım yeni kendime geliyorum
tam işe döndüm işime basladım derslerime sınavlarıma döndüm eski sınıf arkadasımla karsılaştık benim ayrıldıgım ofisin müdürü değişmiş kanser olan öğretmenim vardı onu kovmus kimsede ögretmenimi savunmamış ki kadın sıkıntıdan kendini işine vuruyordu ben olsam yerle bir ederdim orayı ama izin zamanıma gelmiş ve öğretmenim üzüntüsünden hakkın rahmetine kavusmus hala kin ve nefret doluyum o müdüre karsı tanıyorum bide o yüzden eski yerime dönmeye calısıp onu işinden etmeye calısıcam o müdür oldukca herkesin canı cok yanıcak kimse gık diyemiyo ya inanamıyorum herkes nasıl göz yumuyo anlamıyorum diğer bir sorunumda arkadasımın eşinin beline 1 tonluk demir düşmüş omuriliği ciddi sekilde hasarlıymıs yürüyememe durumu varmıs böyle işte kaç gündür aksilikler sorunlar bitmedi yaz yaz bitmez ama öğretmenimin yokluguna nasıl alısıcam bilmiyorum beni her görünce cıglık atıp öyle bi sarılırdı ki tekrar tekrar derdi bizim buraya gel tekrar diye bende izinden dönünce bakarım hocam derdim ben izinde olmasaydım bunların olmasına izin vermezdim kovmasına göz yummazdım ve şimdi hocam hayatta olurdu...
Ben yogurt mayalarken hep mis gunluk sut kullaniyorum. Tadi guzel. Uht sutlerin bi yarari yokmus zaten ölü süt.Öğle kek yiyince akşamda yemek ikisini de almadık bende daha fazla batmadım böylece
Ama çiğ köfte aklımda :))
Sanırım bu akşam yerine geçecek o cezalar
Allah kavuştursun.
Bende hurma diyetine 3 gün diye başladım,ilk gün yaptım 2. Gün sabahta yaptım ama öğleye bıraktım çünkü içim kıyıldı tatlıdan.
Ama işe yarıyor
Normal yoğurt yapmışlığım var ama bunu hiç denememiştim. Süt günlük mü olacak, açık mı acaba?
Evet kankam. Nefsine söz geçirsen eşine geçireme-me ihtimali var
Gülüm ben seni çok iyi anlıyorum, şuan birde acın üstünde daha da sinirlidir ama öfken sana yanlış şeyler yaptırabilir ve ben senin bir anlık öfkeyle gaflete düşmeni istemem. Ayrıca Rabbim hiç birşeyi cezasız bırakmaz ki bitanem, bu dünyada değilse bile ahirette payına düşeni alacaktır. Çok üzgünsün farkındayım, seni daha fazlada üzmek istemiyorumya hak etmiyo orayı kuzum sıradan bi çalışandı o sekreterlikten calısanlıga terfi etti sonra müdür oldu hepsi torpilli giden müdürle cok samimiydi yani hakkıyla yapamaz eğitimi yok bişeyi yok kindar nefret dolu çirkefin teki birisi sözünü ikilettimi hoppp kendini kapının önünde buluyomuş kimse gık demiyo inanabiliyo musun
yok canım ya benim ehliyet eskidi çoktan. Ama şimdi olsa bende kalırdım sınavdan. Biz alırken çok iyi öğretmiyorlardı kolayca geçtik ama araba sürerken yeniden ders al et zorlandık. Aslında kalanlara iyilik yapıyoruz, böylece daha iyi öğreniyorlar ama anlayana.Çok teşekkür ederim canım
Ehliyet kursuna gelince, ben ilk zamanlar nasıl korkardım, tır gelince karşıdan beni hızıyla uçuracak gibi korkular kaplıyordu beni. Yada freni dek getiremeyip gaza basıcam of of. 6 sene önce ehliyet aldım, türkçe sınavında kaybettim yabancı dilde aldım. Bazen babam bazen eşim sürdürdü ekstradan o yüzden kolay geçtiKolay gelsin. Ayy ben düzelttim şimdi sen ehliyet alıyorsn sandım
Arkadaşlarında dediği gibi az olmuş canımMenü
10:30 2 dilim peynir 7 zeytin 1 zeytin yağında yumurta domates salatalık 2 dilim ekmek buğday
16:00 1 küçük kase kuru fasulye 2 kaşık güveç salata 2 dilim buğday ekmeği
17:30 1 küçük kurabiye
3 litre su
Nasıl bir gündü anlamadım bende ama şu an acayip açım onu biliyorum
Vay yatakta kahvaltı, çok iyi, milletin kocası çalışıyo anacım. Ama benimkinin de hakkını yemiyeyim dün ilk defa kendi kendine yemek yaptı.Bende yazayım menümü pek iyi değil amâ bugünlük böyle geçsin napiim.
Sabah 11.00 2 küçük krep az peynir domates salatalık 2 zeytin
Kahvaltı yataga geldi aslında kızımla eşim hazirlamislar saolsunlar krepte yapmışlar ama yatakta yemeye içim elvermedi :)
Ara 16.00 az yer fıstığı az çekirdek
Akşam 18.30 1 kase tavuklu çorba unlu yapılıyor o yüzden başka bişey yemedim
Âra 21.00 çok ince dilim çavdar tambugday kepekli un karışımı ve tatlandırıcılı nerdeyse yağsız kek bubu kendim yaptım yarım bardak tatlandırıcı yarım çay bardağı yağ 3 yumurta k.tozu 1.5 bardak süt 1.5 bardak karışım unla yaptım.
Su 2 lt
spor yok dışarı çıktık ama yürüyüş sayılmaz
Birde ekmek yaptım kendime bakalım nasıl olacak tadı. Sabah yiycem ondan güzel olmuşsa yazarım tarifini.
Kolay gelsin canım, Herkes pek bir çalışkan. Ev işi yapmaktan hiç hoşlanmam biri gelsede benimkileride yapsa ne iyi olur vallaGünaydınn kızçelerr..
Bu hafta çok yoğunum..
Bugün mutfak dolaplarını yapacağım inşallah.
Dün giremedim tekrar anneler gününüz kutlu olsun. İnşallah dileyen herkes tadar bu duyguyu..
Ebrum alıntı yapamadım ama cezaların yarısı jj olarak yapıldı Ama evlilik yıldönümü diye ceza yok sanıyodum
Gelebilirsem görüşürüz seviyom sizii
Canım sana yararsa bizde deneriz belkiGünaydın kizlaaarr
Misafirleri dun yolcu ettik. Tabi ben de pek diyet miyet kalmadi. Tarti da suan intikamini aliyo. Ama bugun sivi gunu yaoicam kati hicbisey yemicem bi nevi detoks. Ve 3gun de hurma diyeti yapmak istiyorum arastirdigima gore sok diyet olmuyomus ve vucudun ihtiyaci olan herseyi aliyomusuz. Tabi kaptanlarim da izin verirse. :)
yoğurt mayalamayı hiç beceremezdim son bir iki yıldır becerebiliyorum. Sütü nerden alıyorsunuz mayalamak için. Mümkünse bildiğiniz birinden taze inek sütü alın, ben genelde geniş cam kavanozlara ayarlıyorum. Mayayı oda sıcaklığında da ayarlayabilirsiniz. Birde mayalandıktan sonra dolaba kaldırın iyice soğusun hemen kaşıklamayın. bunlar benim tecrübelerimProbiyotik Yoğurt Mayalamaca :))
probiyotik yoğurt mayalama sürec
“Sütü mikrodalgada ısıttım, parmağını değdirdiğinde yakmayacak ama sıcak gelecek eline, (dikkat ılık değil)
Sonra kasedeki yarım paket probiyotik yoğurdu ılıyan sütle ılıştırdım, sanki yoğurt çorbasının terbiyesini ılıştırır gibi kaşık kaşık süt ekleyip ayni anda diğer elimle sürekli karıştırdım.
Sonra probiyotik yoğurdum da sütle ılınınca hepsini sütün içine yavaş yavaş döküp karıştırdım…
6 saat kadar sardım havlu ve battaniyeyle
3 püf noktasi:
1. Sütün sıcaklığı, çok ılık olursa sulu, çok sıcak olursa maya kesilir
2. Sürekli karıştır mayayı ılıtırken, tek bir bölge ekstra ısınmasın, tamamı homojen ılınsın…
3. Toprak kapta daha kati oluyor toprak kap nefes aldığı için…
Gece mayaladım sabah dolaba kaldırdım”
Daha önce siz de benim gibi deneyip başarısız olanlardansanız, anlaşılan bu işin sırrı ısıyı doğru ayarlamakta… Probiyotik yoğurt mayası olarak elinizde hali hazırda mayanız yoksa, markette satılan yovita ya da aktivia gibi markaların sade probiyotik yoğurtlarından faydalanabilirsiniz.
Bu tatlı kekim
3 yumurta
Yarım su bardağı tatlandırıcı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1.5 su bardağı süt
1.5 su bardağı karışık un bunu kendim yapmıştım kepek çavdar tambugday unu
1 k.tozu 180 derece fırında pişti
Tadı az şekerli benim zevkim öyle siz zevkinize göre artırabilirsiniz.
Yanlız hergün yemelik değil ben dilimleyip buzluga kaldırdım haftada 1 yada 2 defa 1 dilim.
İkiside harika görünüyor ellerine sağlıkEki Görüntüle 1523555 Vee mayasız ekmek niyetine lorlu kek
3 yumurta
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Bi cimdik tuz olmasada olurmuş
1.5 bardak süt ve karışık un
1 kabartma tozu
1 er çay kaşığı zerdecal zencefil tarçın
1 yemek kaşığı çekirdek içi 2 kaşık lor peyniri
Keten tohumu olsa onuda koycaktim kalmamış.
Bi dahakine yağ koymiycam bu denemeydi bence başarılı olmuş.
TebriklerBugün tartiyla aramız iyi çok şükür 66.5 gösterdi umarım artiya doğru değişmez :)
Ben hazır aldıklarımı pek beğenmiyorum ya memlekette pazardan aldıklarımızın tadını arıyorum. hazır aldıklarımın tadı bana yavan geliyor çünkü yağı alınmış sütten yapılıyor. Normal sütten yapılsa daha lezzetli olur tadı.Çok güzel görünüyorlar ellerine sağlık
Lor ev yapımı mı alıyormusun marketten?
Burdaki hazırların hiç türkiyedekilerle alakası yok. Koyu sulu kıvamlı bişey, ama onunda tadı güzel. Fındık üzüm katıp ara öğün diye satılanıda var.
Ben aldığım sütten yapmayı denemedim hiç acaba nasıl olur. Ayran çökeleği nasıl yapılıyor bilen var mıSüt aldığım zaman yapıyorum ama tadı pek hoşuma gitmiyo sutsu oluyo biraz. Genelde hazır alıyorum daha lezzetli.
Beğendik canım şimdi biz rakibelerimizle mi yarışcazRakip eşleşmesi
Choco _ elif
Güneş_pembe dizi
Aura _BiricikS_parfym_pembepuantiyeli
AKovser_ dilviin _ LeyL35
Ebrulim_ wemba_ gogo
Kanki eşleşmesi
Choco ve pembe_dizi_ PembePuantiyeli
Elif ve güneş ve BiricikS
Aura ve dilviin
Parfym ve gogo
LeyL35 ve wemba
Ebru vé akovser
Nasıl olmuş begendinizmi bakiim
PembePuantiyeli yi unutmuşum ekledim.
Evet UHT süt içmeyin bile pasta börek yapın o kadarBen yogurt mayalarken hep mis gunluk sut kullaniyorum. Tadi guzel. Uht sutlerin bi yarari yokmus zaten ölü süt.
Ayyy ev isi yapmaktan ben de nefret ederim ama temiz olmasina da bayilrimmm.İyi Akşamlar kızlar
yok canım ya benim ehliyet eskidi çoktan. Ama şimdi olsa bende kalırdım sınavdan. Biz alırken çok iyi öğretmiyorlardı kolayca geçtik ama araba sürerken yeniden ders al et zorlandık. Aslında kalanlara iyilik yapıyoruz, böylece daha iyi öğreniyorlar ama anlayana.
Arkadaşlarında dediği gibi az olmuş canım
Vay yatakta kahvaltı, çok iyi, milletin kocası çalışıyo anacım. Ama benimkinin de hakkını yemiyeyim dün ilk defa kendi kendine yemek yaptı.
Kolay gelsin canım, Herkes pek bir çalışkan. Ev işi yapmaktan hiç hoşlanmam biri gelsede benimkileride yapsa ne iyi olur valla
Canım sana yararsa bizde deneriz belki
yoğurt mayalamayı hiç beceremezdim son bir iki yıldır becerebiliyorum. Sütü nerden alıyorsunuz mayalamak için. Mümkünse bildiğiniz birinden taze inek sütü alın, ben genelde geniş cam kavanozlara ayarlıyorum. Mayayı oda sıcaklığında da ayarlayabilirsiniz. Birde mayalandıktan sonra dolaba kaldırın iyice soğusun hemen kaşıklamayın. bunlar benim tecrübelerim
kızlar 2-3 gündür giremiyorum özür diliyorum ilk basta ama cok sarsıldım yeni kendime geliyorum
Başın sağolsun canım, Acın şimdi çok taze, sevdiklerimizi kaybetmek kolay değil, ama arkadaşlarda demişler, Vadesi gelmiş ölmüş. Sapasağlam adamlar bir anda hastalanıp gidiyo ne olduğunu anlamadan kimseye veda edemeden Ben babamı öyle kaybetmiştim. Duygulandım şimdi. Sen şimdi bol bol ağla acını yaşa.ya hak etmiyo orayı kuzum sıradan bi çalışandı o sekreterlikten calısanlıga terfi etti sonra müdür oldu hepsi torpilli giden müdürle cok samimiydi yani hakkıyla yapamaz eğitimi yok bişeyi yok kindar nefret dolu çirkefin teki birisi sözünü ikilettimi hoppp kendini kapının önünde buluyomuş kimse gık demiyo inanabiliyo musun
Menün güzel olmuşMenum
07.00-1 elma
11.00- 1 bardak kefir
Ara - 1 kuru kayisi. 4 cig badem
16.30 yarim kase mercimek corbasi- 2 kasik bulgur pilavi 1 kasik tavuk but- 1 kasik etli sebze yemegi firinda. Bol yesillikli cacik (maydonoz semiz otu dereotu salatalik)
Acikirsam vi kase cacik daha yerim
Su- 1.5 lt henuz
Spor 30 squat cezami yaptim misafirler gidince kalan cezalarimi ve sporumu yapicam
Menünü beğendim güzel olmuş canım.Menum
07.00-1 elma
11.00- 1 bardak kefir
Ara - 1 kuru kayisi. 4 cig badem
16.30 yarim kase mercimek corbasi- 2 kasik bulgur pilavi 1 kasik tavuk but- 1 kasik etli sebze yemegi firinda. Bol yesillikli cacik (maydonoz semiz otu dereotu salatalik)
Acikirsam vi kase cacik daha yerim
Su- 1.5 lt henuz
Spor 30 squat cezami yaptim misafirler gidince kalan cezalarimi ve sporumu yapicam
Cuma günü bakicaz rakibelere kim daha çok kilo vermiş diye. Kankilerde birbirinin menüsüne daha dikkatli bakıp yorum yapacak destek olacak.İkiside harika görünüyor ellerine sağlık
Tebrikler
Ben hazır aldıklarımı pek beğenmiyorum ya memlekette pazardan aldıklarımızın tadını arıyorum. hazır aldıklarımın tadı bana yavan geliyor çünkü yağı alınmış sütten yapılıyor. Normal sütten yapılsa daha lezzetli olur tadı.
Ben aldığım sütten yapmayı denemedim hiç acaba nasıl olur. Ayran çökeleği nasıl yapılıyor bilen var mı
Beğendik canım şimdi biz rakibelerimizle mi yarışcaz
Evet UHT süt içmeyin bile pasta börek yapın o kadar
İyi fikir Sporları çeşitlendirebilirizRakip eslesmesinde birinci olanlara bir ödül olsun istediği bişey. Mesela 1 kase puding yada ceyrek ekmek arasi döner vs yani kişisel bir istek. Kaybedenlerede haftalık ceza olsun mesela günlük sporuna ek fazladan 50 jj yada fazladan 30 dk yürüyüş vs ceza sporunuda herkes kendisi seçsin. Nasıl olur fikirleri bekliyorum.
Guzel olmus hic kacamak yokBugünkü menüm
Sabah Domates, salatalık
Az peynir
2 dilim tam buğday ekmeği
1 tatlı kaşığı kahvaltılık sos
şekersiz çay
Ara 2 ceviz 3 4 fıstık
Öğle
14:00 Yeşil Mercimek yoğurt
Ara 4 adet badem 1 kuru kayısı
Akşam 18.00 6 yk türlü 1 kase yoğurt
Su:2 lt
spor 1 saat tempolu yürüyüş
Sporun harikaaaa★★★Menüm.
Sabah 11.00 2 dilim lorlu kek ıhlamur
Ara 14.00 1 ince dilim tatlı kekimden nescafeyle
Akşam 17.00 4 kaşık tavuk sote 3 kaşık z.yagli barbunya 3 kaşık yoğurt
Ara 20.00 az yer fıstığı getirdim evden
Su 2.5 lt
spor 30 dk yürüyüş 350 jj tek seferde 75 yapabiliyorum artık
30 squat 60 karışık mekik yan ,yarım ve dizleri çekerek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?