Amin ecmain inşallah canım...Allah razı olsun, çok teşekkür ederim, ve inş. haftaya diyelimmm. :)
Güzel olmuş canım. Şişe de iyi olmuş insan bardakka sıkılıyor bazen.. :)Bugünkü menüm
Sahurda
1 küçük parça kuru üzümlü poğaça
yarım fincan çay
su
İftarda
ızgara - 2 parça tavuk, 2 parça et (yağsız ikisi de)..
1.5 ta ne diyorsunuz ki ona bilemedim şimdiiızgara kıyma köfte gibi adı ne oluyorsa ondann
2 dilim buğday ekmeği
1 fincan çay
1 bardak bitki çayı
2-3 bardak su içtim yemekte, baktım bardakla olmuyor şişem yanımda onunla içiyorum, yarım l bitti nerdeyse. gidip yeniden doldurcamm..
biliyorum canım okumuştum bunları, adet söktürmeği anlamamıştım sağolun sayenizde onu da öğrendim :))
İşte herkes kendisini tanıyarak yapacak başka yolu yok.! Benmde teyzem yapmştı 20kiloya yakın verdi sonra geri aldı. Sen diyince fark ettim Oda a grubuydu.Dukan yapan arkadaşlarım vardı benim birisi almadı verdiği kiloyu ama digeri aldı. Kitaptan bkmk gerek vermek istediğin kiloya göre atak evresi 3 gün 5 yada 7 gün değişiyor. Yulaf kepeği hergün 1.5 yemek kaşığı hatta ben araa krep gibi yapıyorum ve su 2 lt yi geçmeli. Zor bi diyet hiç ekmk yok ve atakta meyve sebze yok. Bende 3 gün denedim tam uydum hiç işe yaramadı. Kan grubuna göre beslenme var ya orda a grubu vegeteryan yazıyo 0 grubu etçil. Geri kilo alan arkadaşım a gurubuydu kilo almayan ab grubu. Bende a grubuyum kırmızı et ağırlıklı beslendigimde kilom degismedi hiç hatta artida oldu sebze meyve fazla et az yedigimde daha iyi kilo verdim protein ihtiyacımı yesil mercimek kuru fasulye vs karşılamak iyi geliyo.
Ben Ramazan ayında sahurumu yiyip üstüne uyuduğumda kabus fln görüyordum. Yada 2 saat yatakta yuvarlanıyordum bir baştan diğer başa. Kesinlikle yatamıyorum yemek yiyipte:/:) ben uyumadan yedim. Uyuyup sahura uyansam bende yiyemiyorum.
Ebru Şallı haha Alll Veerrr Alll Verrr tvnin sesini kısıp sadece hareketleri takip etmek en güzeliKızlar ne zamandır platese başlamak istiyordum ama kendime uygun bir program seçememiştim. Ebru şallının nefes alıp verişleri beni resmen platesten itiyordu, beterin beteri varmış
işte cardio plates programım
Not: nefes olayını duymazdan gelin
Son güne kadar iyiymiş akşam kacamakli olmuş çok yiyince şekerin hızlı yükseldi hızlı düştü o yüzden fenalasmissindir tahminimce. Yemeyip birden yüklenince oluyo öyle.kızlar nasılsınızz
2 gündür bomba gibiydim işte bakın menülerime
önceki gün
1 porsiyon corba
1 tabak (5 kasık kadar) bezelye yemeği
5 kasık salata
3 kasık cacık
1 tahıllı poğaca (ekmek yerine)
2 litre su 5 bardak cay 1 fincan form cayı
1 saat yürüyüş
sahur gece 1
1 tabak yogurt
2-3 kasık salata
1 kasık hosmerim
dünki menüm
iftar 20.00
1 porsiyon çorba
4 kasık bol semizotlu tursulu karısık salata
2 küçük şiş adana köfte
2 kasık fırınlanmış sebze (minik soganlar domatesler)
1 dilim kepekli ekmek
2 bucuk litre su
gün içinde artık cok aktifim zaten
yatana kadar 8 bardak cay sekersiz turk kahvesi bitki cayı içip 1 elma yedim
sahur 12.00
1 tane kepekli iiçinde hiç beyaz un olmayan bol tahıllı peynirli poğaca
bugünki menüm
yarım tabak sebze yemeği adını bilmiyorum yöresel sebzeli bi yemekti (adanaya ait acılı bişey)
1 tane parmak köfte
1 tane acılı salçalı ekmek
1 tane hurmalı kurabiye
1 dilim meyveli irmik tatlısı 1 top üzerinde dondurmayla (büyük degildi ama dondurması)
biliyorum bugün rezalettt ama inanın davetteydik ve iftar olunca yemek zorunda kaldım eve geldim neden bilmiyorum birden tansiyonum düştü kanepeye yıgıldım buz gibi oldum birden ter attım falan derken bide öyle bişeyler yedirdiler içirdiler şimdi iyiyim 100 defa ip atlıycam sabah misafir gelecekmiş 1 kurabiye 1 kek yapıp yatıcam şimdi
Hayırdır canım ciktimi tayininiz. Sen nasılsın boynun iyimi.Günaydın kızlar.ebrum burada da hava 1 haftadır ilk defa güneşli..ama benim eşya toplamam lazim..bu arada tartı benim ayni yerinde sayıyor o yüzden birşey bildirmeme gerek yok
Bendede var kitabı kırmızı et doğru bana ağır geliyo annemde a grubu oda rahatsız olur kırmızı et yiyince. Kızımda patlicani yemez mesela yediginde çıkartır agir geliyo rahatsız ediyo. Ama kitap yabancı yazardan oluncâ bazı gıdalar bize yabancı.Güzel olmuş canım. Şişe de iyi olmuş insan bardakka sıkılıyor bazen.. :)
İşte herkes kendisini tanıyarak yapacak başka yolu yok.! Benmde teyzem yapmştı 20kiloya yakın verdi sonra geri aldı. Sen diyince fark ettim Oda a grubuydu.
Birde kan gruplarına göre beslenme varya, onunla ilgili bilginiz var mı kızlar?
Bende kitabı var. Bazı şeyler tamam da bazı yenilmemesi gerekenler tuhaf geliyor( benm kan grubuma göre-belkide ben sevince garip geliyodur)
Adaşımdan kurtuluşum yok demek kiEbru Şallı haha Alll Veerrr Alll Verrr tvnin sesini kısıp sadece hareketleri takip etmek en güzeliBu Alman bacı da üstten ince altı kalınca :) O yerinde sayarak koşmayı yapsam kafa üstü düşerim ben:/ Yinede Ebrudan Şaşma derim :) Kolay gelsinn cnm
Wasa yulaflı kraker diye geçiyor Türkçe'de. İncecik kıtır kıtır , kurumuş ekmeğe benzio. Tanesi 45 kalori, 2 tanesi tokluk verio zatenYabancılar her yemeğin üstüne mutlaka bi tane wasaya yağ sürüp yer. Yoğurtlu makarnayı çocuklara yaptım aslında işten geç çıktım dökülüyordum. Üşendim kendime ayrı yemek yapmaya bugün:/ Çok acıkmıştım
Yulaf kepeğinden krep yada kek yapma hakkın var 1,5 kaşık. Onun veya keten tohumunun günde mutlaka tüketilmesinin sebebi bağırsakları çalıştırmakmış. Et olunca malum. Atak evresinde kilo veripte, seyir evresinde duraklayan hatta alanlar var geri. Kitapta demişki diyeti o anda sakın bozmayın. Ki çoğu kişi bozuyor. Kitabı harfiyen okumak ve uygulamak gerekiyor. Kilona göre hesaplıyosun atak günlerini. Dediğin gibi kan grubuda önemli tabi. Ben ekmeksizliğe dayanabilirim et tokluk verir. Ama sebze ye bilemem. Önemlisi atak zaten. onu atlatınca seyirde 1+1 saf protein + sebze protein alıyosun. Yavaştan başlıcam ama kitap elime geçsin okuycam önce. İşyerimden yabancı bir bayan uygulamış 3 ayda 16 kg vermiş. Bilemiyorum.
Yazdıklarının hepsine katılıyorum canım. Wembanın katılımı bu aralar az olabilir ama gelip en azından kilo bildiriminde bulunduğu için birşey diyemem. Dilvinin dalgınlığına geldi, çeksin cezasını :)))
Az gibi geldi bana sanki canım?
Pasta olmamış canım
Sıkma canını tatlım haftaya daha güzel sonuç alırsın inşallah. Moralini yüksek tut :)
ALLAH kabul etsin, güzel olmuş.
Çok güzel düşünmüşsün :)
Kanki çok yorgunum ondan hiç anlamadım o köfte gibi şeyi :)))
Bugünkü menüm
Sabah 08:00
500 ml su
1 fincan kremalı tavuk çorbası
Ara 10:00
Meyveli yoğurt
Öğlen 11:30
4 yk mantarlı patates püresi
Ara 14:00
1 elma
Akşam 20:00
6 yk Mantarlı karidesli makarna
1 dilim pizza
2 lt su
Spor: 50 jj cezam
Bugün iyi bir menü çıkaramadım, akşam ki yemek mideme oturdu resmenyemez olaydım... Makarna deyince akan sular duruyor maalesef
Aynen uyuyup uyanınca ben de yiyemiyorum :)):) ben uyumadan yedim. Uyuyup sahura uyansam bende yiyemiyorum.
Ben kendi adıma şu sıralar çok miskin olduğumu söyleyebilirim. Ceza almış olmasam onu bile yapmayacağım. Herkesin üstünde bir yorgunluk var sankiKızlarrr dikkatimi çekti niye kimse normal sporunu yapmıyor? Cezaların dışında? Bütün hafta sporumuza ek olarak yapmıcakmıydık cezalardan birini
Tartı da +200 ile öyle dediağır olmuş tabii.. makarna üstüne bir de pizza midene oturması normal..
inşallah pembem
tebrikler kankim
ben bu insanları gerçekten anlamıyorum. birini mutsuz edeceği kesin olan bir söz niye telaffuz edilir yaa..
ne kadar kötü kalpli insanlar var
sen incelmişsin zaten biliyorsun bunu ki çok fazla fazla kilonda yok. olsa insana diyeti bıraktırırlar
Ben geldim bütün gün yatarak geçti yine neyseki daha iyiyim. Yine saçma sapan oldu ama menümü yazayım ben.
Sabah 9.00 1 küçük börek tarcinli zencefilli ıhlamur la
11.00 yarım muz 1 kivi 1 portakal
Sonra ilaç alıp 12 de yattım.
17.00 yarım muz az yer fıstığı
Akşam 19.00 2 kase çorba bol limon karabiberli 1 küçük börek.
Su 1,5 oldu daha içiyorum
Spor 30 + 20 dakika yürüyüş
Böreği rahatça yiyorum 2 gündür. Ekmekte maya ve şeker var diye tuketemiyorum böreği kendime göre yaptım. Yufka mayasız olduğu için sorun olmuyomus.
Tarifi yazayım yapmak isterseniz.
Ispanak yeşil soğan karabiber pul biber lor peyniri 2 kaşık sıvı yağ
Yufkalari 6 ya boluyorum geniş kısmına ic malzemesi koyup gul böreği yapıyorum. Ustunede yoğurt sürüyorum yağlı kağıt serili tepsiye dizip. Aslinda içine kabak havuç patates pırasa ıspanak karisimda yaptığım oluyoda bu defa ıspanak oldu sade ve az yağlı olduğu icin ekmek yerine tüketilebilir.
Dukan yapan arkadaşlarım vardı benim birisi almadı verdiği kiloyu ama digeri aldı. Kitaptan bkmk gerek vermek istediğin kiloya göre atak evresi 3 gün 5 yada 7 gün değişiyor. Yulaf kepeği hergün 1.5 yemek kaşığı hatta ben araa krep gibi yapıyorum ve su 2 lt yi geçmeli. Zor bi diyet hiç ekmk yok ve atakta meyve sebze yok. Bende 3 gün denedim tam uydum hiç işe yaramadı. Kan grubuna göre beslenme var ya orda a grubu vegeteryan yazıyo 0 grubu etçil. Geri kilo alan arkadaşım a gurubuydu kilo almayan ab grubu. Bende a grubuyum kırmızı et ağırlıklı beslendigimde kilom degismedi hiç hatta artida oldu sebze meyve fazla et az yedigimde daha iyi kilo verdim protein ihtiyacımı yesil mercimek kuru fasulye vs karşılamak iyi geliyo.
Hoşgeldin leylammrb kızlar.. dün kü menümü yazamadım akşam misafir geldi giremedim sabahta erkenden düğün çekimine gittim..
dün kü menüm
sabah 08:30
3 yk yulaf ezmesini pişirip 5 çilek doğrayıp yedim.
öğlen 12:30
5 yk yoğurda yarım mu z ve 5 çilek ekleyip blendırla karıstırıp yedim
akşam 17:30
3 yk bulgurlu ıspanak yemeği ve 1 wasa
1 saat 40 dk yürüyüş yaptım
yatarak çeşitli bacak hareketleri ve mekik
bir de ceza listesinden bacakları karna ceke çeke koşmayı seçiyorum.. bugün onu da yapıcam
2,5 lt su içtim
saat 21:30 gibi 1 kase erik yedim
Evet canim 5gun falan yapanlar var 5kg ya kadar vermisler. Bide sen maydonozu kaynatiomusun demliyo musun?Çok iyiymiş yaa ben de yaparım, ama 1 gün az olmaz mı
Hoşgeldin leylam
Menün tam bir meyve şenliği gibi olmuş. Beğendim
Allah kabul etsin canımKizlar dun oructum.bide kandil olunca giremedim. Zaten sabah 4te uyudum o yuzden gec uyandim. Bugun de oruc tutyorum insallah Rabbim kabul eder. Hemen dunku iftarimi yaziyim:
5kasik kabak yemegi,3kucuk kofte, salata, yarim sac boregi
Yaklasik yarim saat sonra
3ucgen dilim karpuz, 1kucuk salkim uzum. 3tane de kandil simiti. Napim cok seviyorum tutamadim kendimi :)
2lt su
1saat yürüyüş (normal tempoda)
ALLAH kabul etsin kuzumKizlar dun oructum.bide kandil olunca giremedim. Zaten sabah 4te uyudum o yuzden gec uyandim. Bugun de oruc tutyorum insallah Rabbim kabul eder. Hemen dunku iftarimi yaziyim:
5kasik kabak yemegi,3kucuk kofte, salata, yarim sac boregi
Yaklasik yarim saat sonra
3ucgen dilim karpuz, 1kucuk salkim uzum. 3tane de kandil simiti. Napim cok seviyorum tutamadim kendimi :)
2lt su
1saat yürüyüş (normal tempoda)
Yürü be yürü be... Korkmadan yürü,hoşbuldum Ebrumevet canım meyve istedi Gogomun yazdığına bakarsak A kan grubuna meyve ve sebze iyi geliyormuş ben de meyveden korkmucam bundan sonra
Oy oyy o benim canevim nedense onsuz kandil eksik geliyoAllah kabul etsin canımkandil simitleri olmasa iyimiş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?