- 8 Haziran 2015
- 225
- 165
- 18
- 35
Karpuzun iyi bir lif ve sıvı kaynağı olduğunu belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Ayça Türkel, özellikle sıvı ihtiyacının arttığı Ramazan ayında karpuz tüketilmesini önerdi. İftardan hemen sonra tok karnına yenen karpuzun şişkinliğe sebep olabileceğine dikkat çeken Türkel, karpuzu iftar ile sahur arasında, midenin nispeten rahatladığı aç bir zaman diliminde yemek gerektiğini söyledi.
Karpuzun bağırsak hareketlerini düzenlemeye ve kilo vermeye yardımcı olduğunu dile getiren Türkel, “Ramazanda sıvı alımı çok önemli. Ne yazık ki yeterince su tüketmiyoruz. Suyun yerini hiçbir şey tutmaz ancak vücudun susuz kalmaması için sulu gıdalar tüketilmesinde büyük fayda var. İşte karpuz sıvı yönünden en zengin meyvelerin başında geliyor. Karpuz böbrekleri çalıştırıyor, idrarı düzenliyor" bilgisini verdi.
B VE C VİTAMİNİ ZİNDELİK VERİYOR, YORGUNLUĞU GİDERİYOR
Karpuzun aynı zamanda zengin C ve B vitamini içerdiğini, bu yönünün pek bilinmediğini dile getiren Türkel, “B ve C vitamini yönünden zengin olduğu için vücuda zindelik, canlılık veriyor, yorgunluğu engelliyor. Ayrıca karpuz antioksidan özelliği ile de kanserden koruyor. Karpuz çekirdeği içinde bulunan cucurbocitrin adlı madde kan basıncını düşürmeye yardımcı oluyor.
Yine çekirdeğinoe bulunan likopen maddesi de kalbi enfarktüsten koruyor. Çekirdeklerinin mideye herhangi bir zararı yok. Tam fayda sağlamak için karpuzu tüketirken çekirdekleriyle birlikte nispeten aç bir zamanda tüketmek ve çekirdekleri dişlerle kırmakta fayda var” dedi.
iha türkiye gazetesi
Karpuzun Faydaları Tıklayınız
Karpuz Diyeti İle 5 Günde 3 Kilo Tıklayınız
tebrik ederimGünaydın kızlar
Kilo Bildirimi
Geçen Hafta: 73,6
Bu Hafta: 73,3
Fark: -300
Mesaj Sayım: 65
özlemez olurmuyuz nerelerdesin,hasretinle yandıkMerhaba kızlar beni özlediniz mi
karpuzcu hafize ölçüleri niye yazmıyosun nasıl yorum yapalım şimdi ha,suda yokbugünki menüm
Sahur
Karpuz
Detox cayi
Iftar
Grill et
Salata
Karpuz
Avucum kadar pide
3 catal fistikli kek
Su 1.5lt spor 5km yürüyüs
Günaydın kızlar
Kilo Bildirimi
Kızlar hadi canlanin biraz bugün cuma tartı günü :):) bu aralar bişey keşfettim dusa gitmeden ve hemen çıkınca aynı yerde aynı şekilde tartilinca arada fark oluyor. Siz de deneyin ise yarar belkiözlemez olurmuyuz nerelerdesin,hasretinle yandık
ben burdayimmKızlar hadi canlanin biraz bugün cuma tartı günü :):) bu aralar bişey keşfettim dusa gitmeden ve hemen çıkınca aynı yerde aynı şekilde tartilinca arada fark oluyor. Siz de deneyin ise yarar belkisevda dilvin neredeler??
5 diye biliyorum benbu gün kaca kadar bizim kilo bildirimi kizlarr
duşla ne ilgisi olcak kızKızlar hadi canlanin biraz bugün cuma tartı günü :):) bu aralar bişey keşfettim dusa gitmeden ve hemen çıkınca aynı yerde aynı şekilde tartilinca arada fark oluyor. Siz de deneyin ise yarar belkisevda dilvin neredeler??
herkes yazacak yaz yaz yazCanim masallah sana :))
Bide ben daha dun geldim msj sayim cok az ve kilom hala ayni :) benimde yazmam gereklimi ?
Kuzum cok cikacagina sabit cik bosver hic üzülme :)Bildirim yapayım unuturum falann :))
Kilom yine aynııı.. inanamıyorum aynı olduğuna, yani ne alıyorum ne de veriyorum kaç haftadır.. böyle dengesiz beslenme ile vermesem bile almalıydım ama almıyorum çok şükür.. hurma diyeti herkeste aynı etkiyi göstermese de bu onun mucuzesi bana göre, sağlıklı beslenerek kilo verseydim tekrar sağlıksız beslendiğimde almalıydım, yani genel olarak vücudumu biliyorum hep öyle olur.. ama hurmadan sonra giden kilolar geri gelmedi çoookkk şükür :))
Mesaj sayısı - 55
Menüm
Sahurda
1 dilim kavun
1 bardak form çayı
1 fincan maydonoz suyu
1 bardak su
İftarda
Bozbaş (1 porsiyon normal yedim. )
1 kase çoban salata
1 dilim ekmek
1 parça karpuz
su 2 bardak içtim sadece ( yarım lt kadar)
2 fincan çay
Sükürler olsun ki birlikte oturmayacaksiniz :)))Onlarla otursaydım kesin öyle olurdu ablam
evimiz ayrı olacağı için şükretsem mi nee
Tamam ya ne kiziyorsun ki :/at o sigarayı elindenfenada değilim hıhhh
Ramazandan sonra spora basliyoruz ona göre, hazirlayin kendizini :)Sağol canım.. azeri yemeği ondan herhalde :)))
Aynen ben de seninle aynı fikirdeyim, artmasın yeter bana, zaten Ramazandan sonra 49-u görmek hedefim bıktım 50-lilerdenEltim 42 kiloymuş bu gün öğrendim, boyumuz da yaklaşık aynı ben yanında top gibi kalamam
Sen hic kulak asma onlara, birak konussunlar. Sen kiskanmiyorsun ama onlar seni kiskaniyor galiba :)))Napim nefret ediyorum yok sen böylesin o öyle saçma sapan sözlerden.. maşaAllah etrafımız da öyle insanlarla dolu, o yüzden sinirim bozulmasın, keyfim kaçmasın diye de zayıflamam lazım biraz.. hem bana da motivasyon olur bu fikir
yalnış anlaşılmasın asla kıskançlık falan değil, zaten ben onun gibi olmayı istemem, nişanlımda sevmez öyle dümdüz olmamı istemiyor, şu anki halimden biraz ince, göbeksiz, simitsiz, basensiz olayım yeter bana
Kimi insanda da ters tepiyor :)öyle insan benim çevremde yok çok şükür.senin işin zormuş,iyi motive olursun ama
Canim bildirim 2 ye kadar sonra isim oldugu icin ilgilenemem.selam kızlar ne kadar çok konuşmuşsnuz nöbetciyim bu gün ilçede hemde yazma fırsatım olmadı. cuma bilidirim kaça kadar ben eve öğlene ancak varırım galiba.esmatorun hoşgeldin Allah şifa versin annene.
Güzel olmus begendim :)menümü yazayım bari fırsat bulmuşken
sahur ıkı dılım uno tam tahıl ekmegı
ıkı dılım peynır
üç zeytin domates bi bardak çay
iftarda
bu gün öbetimdede tavuklu pilav vardı. dün ben evde yapmıştım halbuki iki yarım porsiyon yedim.
bi kase tarhana çorbası
salata az
22:00 bi avuç karışık kuru yemiş üç parça kavun
bi buçuk litre su
Hosgeldin canim :) sen hic özlenmezmisin :-*Merhaba kızlar beni özlediniz mi
Kek haric cok güzel :)bugünki menüm
Sahur
Karpuz
Detox cayi
Iftar
Grill et
Salata
Karpuz
Avucum kadar pide
3 catal fistikli kek
Su 1.5lt spor 5km yürüyüs
Tebrik ederim gülüm :) yavas ve emin adimlarla ilerliyorsunGünaydın kızlar
Kilo Bildirimi
Ne kadar fark ediyor?Kızlar hadi canlanin biraz bugün cuma tartı günü :):) bu aralar bişey keşfettim dusa gitmeden ve hemen çıkınca aynı yerde aynı şekilde tartilinca arada fark oluyor. Siz de deneyin ise yarar belkisevda dilvin neredeler??
Hayirli cumalar ablacim :)Hayirli cumalar dilerim 4. Takimin guzelleri ...
duşla ne ilgisi olcak kız
Ne kadar fark ediyor?
Fatma kiz dus sonrasi herkes senin gibi erimiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?