Cuma Zayıflama Yarışması 4. Takım

Gelelim baklanın faydalarına

BAKLA:Vitamin ve protein açısından son derece zengin bir besin olan baklanın taneleri tazeyken yeşil, kuruyunca kahverengidir. Kuru Bakla, taze bakla’ya göre daha besleyicidir. Kuru Baklanın 100 gr.’mında yaklaşık olarak 26 gr. Protein, 58 gr. Karbonhidrat ve 341 Kalori vardır. Ayrıca Bakla B1, B2, B6 ve K vitaminlerinin yanı sıra potasyum ve magnezyum mineralleri açısından da oldukça zengindir.

Baklanın Faydaları: Sindirime yardımcı olan Bakla, hazmı kolaylaştırır, kabızlık ve hemoroite iyi gelir. İdrar yollarını temizler. Böbreklere oldukça yararlıdır: Böbrek ağrılarını hafifletir, böbrek kumlarının ve taşlarının dökülmesine yardımcı olur. Böbrek iltihaplarının giderilmesinde de etkilidir. Göğüs hastalıkları ve öksürüğe iyi gelir. Parkinson hastalığına karşı koruyucudur.

Bakla Nasıl Kullanılır?Bakla taze ve kuru olarak tüketilebilir. Bitkinin çiçekleri ve yaprakları da kullanılır. Baklayı kabuklarıyla yemek mineral ve vitamin kaybını azaltır.
BAKLA:Vitamin ve protein açısından son derece zengin bir besin olan baklanın taneleri tazeyken yeşil, kuruyunca kahverengidir. Kuru Bakla, taze bakla’ya göre daha besleyicidir. Kuru Baklanın 100 gr.’mında yaklaşık olarak 26 gr. Protein, 58 gr. Karbonhidrat ve 341 Kalori vardır. Ayrıca Bakla B1, B2, B6 ve K vitaminlerinin yanı sıra potasyum ve magnezyum mineralleri açısından da oldukça zengindir.

Baklanın Faydaları: Sindirime yardımcı olan Bakla, hazmı kolaylaştırır, kabızlık ve hemoroite iyi gelir. İdrar yollarını temizler. Böbreklere oldukça yararlıdır: Böbrek ağrılarını hafifletir, böbrek kumlarının ve taşlarının dökülmesine yardımcı olur. Böbrek iltihaplarının giderilmesinde de etkilidir. Göğüs hastalıkları ve öksürüğe iyi gelir. Parkinson hastalığına karşı koruyucudur.

Bakla Nasıl Kullanılır?Bakla taze ve kuru olarak tüketilebilir. Bitkinin çiçekleri ve yaprakları da kullanılır. Baklayı kabuklarıyla yemek mineral ve vitamin kaybını azaltır. Bu arada, baklada nişasta oranı yüksek olduğu için kan şekerini yükseltme durumu olabilir. Bu nedenle, şeker hastalarının kontrollü tüketmeleri önerilir.

Girin girin kaynaşalımmm

Aman yok istemez, gittim biraz yaptım ellerin titriyor hala

Çok şükür canım iyiyim, evet oructum halsizdim yedim kendime geldimm :))
Allah kabul etsin , afiyet olsun canim:)

canim hazir olanin icinde seker, cikolata, un var , hic masum degil.
belkide gecen haftaki artilara bunlar sebep oldu.
ev yapimi olan digerinden daha masum ama yinede hergun yemesen iyi olur guzelim.
baska birsey yeme ihtimalin yok mu okulda?

Ama baya masrafli maddi durumunuzu çok sarmıyorsa sizde yıpranmayın ama öbürtürlü belki pskolojik olarak yıpranırsınız ama maddi anlmada en azından parasını o ödemek zorunda kalır.
evet canim eger dava acar ve kazanirsak, eski ev sahibi odemek zorunda kalabilir, bakalim ne yapacagiz..

Canım yaa hiç Allah korkusu yok mu bu insanlardaa.. uğraşıp duruyorsunuz şimdi, size de yazık ama
Allah yardımcınız olsun
yok canim, yaptiklari yanina kar kalip birde guzel, mutlu, mesut yasiyor suan muhtemelen
biz de ne sorunlarla ugrasiyoruz...

ay inşallah bende sekmeye başlarım kısa bi süre sonra : ))
canım bu gece araştıracam hepsini kendime göre ne çok zorlanacağım nede kalpTen gideceğim uygun bir spor bulup onu yapacağım : D
tamam canim:)

canim kahvaltin cok guzel.
kahvaltidan sonraki ara da meyveli yogurt yerine, 1 kase yogurt yiyebilirsin.
bir avuc findik, cerez yiyebilirsin(cig fistik, ceviz, badem vs)
lahmacunu da 1 ya da 1 bucuga dusurmeye calis guzelim.
ve sonraki meyveli yogurtta olmamis:)
ama bir haftaya menulerin duzene girer hic merak etme canim..

sorma canim, ne ugrastiriyor su ev bizi
her gun bir sorun..
Allah beterinden esirgesin tabi de..
insanin hayat enerjisi, keyfi kalmiyor...

İyiyim kaptanların en güzeli egzersizi yapıyorum
oyy cok sukur, aramiza dondu cekirgemmm:)))

oyy cok da var daha 24une, kiz cuma bildirimlerini sakin kacirma!!
Bizim kanalizasyon gecici olarak tamir edildi, sonra tamamen tamir edilecek..

menu guzel canim, ama spor az olmus bugun:)

herkese musmutlu akşamlar diliyorumm
sanada asyam:)

2 kare cok degil canim afiyet olsun:)
jelapeno nedir canim? (bu isme yakin bildigim bir halapeno biberi var o mu acaba:)
sekersiz kahveni de tebrik ederim:)

bol ter atmalar amazonum:)

1. Bakla yaptim yarina oh misss

Sorma dilim disarda. Jili yi cok ihmal ettim geceleri salmiyo sipalar yanlarindan yapamiyorum cok üzülüyorum

Yesil cayimi iciorummm ohhh :) yatmadan 2ci kupayida icerim insllah
hadi git artik canim:)
bitecek internetin sonra cuma bildirim gunu ne yapacagizzz, odum kopuyor haaa..
bugunluk yeter bu kadar:)

tesekkur ederiz efenim bu guzel bilgiler icin:)

Yok kııız ben hiç tuvalete uyanmam ama uyandığımda hızlı koşmam gerekir
ac karnina depar iyidir, yag mag kalmaz:)))

Teşekkür ederim canımm :)

Ahhh kaptanim elim ayagim tutmuo baharin gelisini beni bozdu ya inan toparlanip ayagi dikelemiom..
Canim hakkini ara dunya para nie colugunun cocugunu rizkini bole hak yiyen insanlara allahtan korkmayan insanlara yedircen . ama ilk arayin soyleyin mahkemeye vericez diye uyarin vermem derse . sonra sikayetci olun . olurmu oyle sey . esin o parayi kazanmak icin nasil ugras verio yazik gunah ya Yawrukush senden sonrada kimsenin canini yakmamis olur en azindan

Yok kaptanim bildirim yaparim mutlaka ayipsin :)

bakalim canim avukat aricaz, hayirlisi.
biz ev sahibinin nosunu vs bilmiyoruz bizim emlakcimiz onun emlakcisina ulasiyor ancak.
karsi tarafin emlakcisina bu durumlari soyledik, emlakcida kadina ulasti (eski ev sahibi), benim hic bir bilgim yok, sattigimda boyle problemler yoktu demis...

Seninde ebesini tersten gosterme vaktin geldi demekki reddediosa inkar ediosa :)

Kaptanım ben hazır olanını ilk kez bugün yedim onu hiç yemiyordum zaten bugün tesadüfen dolapta gördüm ama artık bundan sonra onunlada vedalaştım
Okulda ekmek, kek, simit tarzı şeyler dışında bi o var bide meyveli yoğurt meyveli yoğurtda çok şekerli hazır olanları ondan istemiyorum bide normal meyve var
Meyveye geçince doymadığım için abartıyorum busefer yine şeker çok oluyor. Ama sabah evde erken kalkıp kahvaltı yapmaya çalışcam okulda ara olarak tek kahve içerim öğlen var orda nasıl yapcam hiç bilmiyorum yine aynı şeyler bide salata bide okuldan direk fitnese gitcem 7 de anca evde olurum o saate kadar ne yiyebilirim ki? Eğer vaktim olup dışarı çıkarsam döner ve salata yerim yoksa vallaha aç gezecem gibi görünüyor
Buarada kaptanım senin bilgine güvenerek soruyorum. Çerezlerinde kalori çok yüksek 600 kalori civar 100 gramı ama ben baya abartarak yiyorum buara cerezi oda kilo yapar mı? Bıraksam mı onuda? Şu huyumdan nefret ediyorum ya birşeydede az la yetinsem olmaz herşeyde abartıyorum. Ya tamamen bırakcam yada durduramıyorum kendimi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…