Cuma Zayıflama Yarışması 4. Takım

yesil sogan, maydanoz, tere, roka, marul, limon bunlar genisce saksida olur kuzum.
babam cin biberide ekmisti saksiya birara:)
Eşim balkonun birisini full güllerle doldurdu sarı kırmızı beyaz pembe çeşit çeşit bende sonbaharda reçel yapcam güllerini diorm
ön balkonada ben ekeyim o zaman dediklerinden saolasın canım

Eşim balkonun birisini full güllerle doldurdu sarı kırmızı beyaz pembe çeşit çeşit bende sonbaharda reçel yapcam güllerini diorm
ön balkonada ben ekeyim o zaman dediklerinden saolasın canım
ohh mis gibi guller, kiyip recel yapamazsin:)
sende ek yesillikleri organik tarim gibisi var mi, hemde insan desarj oluyor, toprakla ilgilenirken...

Canlarim saat gecenin 12si olmus,uyuyun,dinlenin guzeller
Yarin basgul yuzlerimizi guldursun, hepinizi seviyorum, Allah rahatlik versin
canım yarın sabah bildirim yaparım sonra giremeyebilirim, tam belli değil ama yarın büyük ihtimal arkadaşa gidicez. Sabah da çocukların gösterisi var. muhtemelen akşama gelebilirim canım. Haberiniz olsun

ohh mis gibi guller, kiyip recel yapamazsin:)
sende ek yesillikleri organik tarim gibisi var mi, hemde insan desarj oluyor, toprakla ilgilenirken...
e kışa doğru kuruyup dökülecek işe yarasınn =)
gül suyu da yapabilirim aslında cilde çok iyi geliyor

canım yarın sabah bildirim yaparım sonra giremeyebilirim, tam belli değil ama yarın büyük ihtimal arkadaşa gidicez. Sabah da çocukların gösterisi var. muhtemelen akşama gelebilirim canım. Haberiniz olsun
tamam canim iyi eglenceler:)

e kışa doğru kuruyup dökülecek işe yarasınn =)
gül suyu da yapabilirim aslında cilde çok iyi geliyor
bu da iyi fikir:)

Bende çıkayım canlarım, duş alayım çocukların ütüleneceklerini halledeyimm. yarın çok çok mutlu olalımm inşallah.
Umarım yarın hepimiz hedeflerimize biraz daha yaklaşmış emekleri boşa çıkarmamış oluruz.
seviyorum hepinizi

Bu saydıkların gerçekten kolay limon haricinde.. hepsi tohum, serpip vakitlice sularsan tamamdır.. Limon da kolay aslında, yani hazır meyve verecek ağaç alıp ekeceğim diyorsan tamam, ilaç falan da istemez, sadece kışın çok soğuk oluyorsa donma ihtimaline karşılık küçük sera gibi birşey yapmanız gerekebilir.. Limonu çekirdekten yetiştirmek zordur, büyür ama meyvesi olmaz, hani 2 meyve ağacını bir birine birşey yaparlar türkçesini bulamadım, sonra o ağaçtan olan meyveden de her iki meyvenin tadı gelir, işte limon ağacına da meyve vermesi için ondan yapmak lazım, genelde mandalina, portakal ağaclarından yaparlar..
Salatalık, biber, domates bunlar da aslında kolay, biz hep ekerdik öyle ilaç falan da istemezdi, serada zor oluyor yetiştirmek, ilacıydı, gübresiydi.. Hele de toprak iyiyse alırsın fideni ekersin, sadece sulayarak yetiştire bilirsin.. Salatalığı normalde iple yukarı çekmek gerekir, ama ipe çekmeden de yetiştirebilirsin, sadece toprakla temasda olan kısımları sararır, ama yine yetişir..
En kolayıı benim için hatta en keyiflisi biber :) ister sivri, ister dolmalık, zahmetsizdir, toplaması da ayrıca keyifli bence :))
Tohumu serpip ekebilecğin bir de reyhan var, sever misiniz bilmem, ama yeşillikler gibi kolay ekilir, tam bir görsel şölen oluyor bence büyüdükce :)) rengi, parlaması, mor yapraklarıyla ye beni diyor :)))
Seveceğin birşey dahaa çilekkk :) ister saksıda, ister toprağa ek, bol su istiyor sadece, kuraklığı hiç sevmez.. hem güneşte olayım, hem suyum bol olsun der :)) Akın çileklerle ne yapar artık orasını bilemiyorum :)))
Patatese hiç bulaşma derim :))
kavun karpuzz düşünebilirsinn, çekirdeği al, bir tane de viyol al tabi :)) çekirdekleri 1 gün suda ya da nem pamuk arasında beklet, sonra viyole ek bir süre göz önünde koy, sulamayı unutma diye, hem bütün gün güneş görmesin, serin bir yerde olması iyi, çimlenince yaklaşık boyu 4-5 cm olduğunda toprağa ekersin..
Meyveye gelirsek istediğini eke bilirsin aslında :)) Muz, ananas , kivi gibi meyvelerden bahsetmiyorum tabi :))) onlar heryerde yetişmiyor maalesef..

Kendi ağaçlarımızı örnek vereyim canım, elma, armut, kiraz, vişne, şeftali, kayısı, erik ve s. yani bunlara sürekli bakım yapıyoruz dersem yalan olur, unutmazsak, vakti olunca senede 1 en fazla 2 kere ilaçlama yapar babam o kadar, yapmadığı zamanlar da oluyor, ama yine meyveleri hep var çok şükür.. sulama dışında birşey istemiyorlar, onu da artık hava şartlarına, toprak kuruluğuna göre yapıyorsun..

kizcagiz bahcede cok calistim yaziyor ara sira anliyor demek ki kuzum:)

Hehee çalıştım dediğim yardım etmek, babam onu yap bunu yap diyor ben de böylece çalışmış oluyorum :)))

Ahhh seraci pitircigim zaten azeriler marifetli olur :) benim bildigim

Korelileri sevmeyen bir ben varım sanırımm, ısınamadım çekiklere

haeshin buse ben ne eksem ama saksıda olabilecek bişey söyle ama, sebze olarak canım.

Salatalık, domates, biber.. Salatalık şu an var, domates ve biber de geçen sefer ekmiştik saksıya, oluyor yanii :))

Birde usenmemis uzun uzun yazmissin Allah razi olsun canim, isin gucun rast gitsin.
Limonu bahcesinde limon agaci olan tanidigimizdan alacagiz, minik agac seklinde ekecegiz direk.
reyhani unutmustum oda var sahi:)
meyve agacida elma ,mandalina burada mevsim olarak guzel yetisiyor.
simdiden heyecanlandim, ekmeye baslayayim size ceker ceker yollarim fotolari:)
iyi geceler canim

Kızlar nasılsınız? Ben çok yoruldum yaw tüm gün kızımla uğraşınca tüm işler akşama kaldı resmen sırtım kopacak gibi ağrıyor çok yoruldum bugün zaten dünden de uykusuzum.. Kızımın ateşi yine çok yükseldi fitil verdikten 1 saat sonra 39.5 çıktı neyse pedifwn verdim de şimdi rahat rahat uyuyor.. Tabi gece ne olur bilmem

Bir sürü yazmışsınız, alıntılarım da vardı ama hepsi gitti tabi.. Bişi kaçırdıysam kusura bakmayın..

Jilliandan dene memnun kalacaksın canım :)

Harpy cim gel guzelim, evlat nasil oldu??
@asya_01 nerelerdesin guzelim?
@saricicek123 kuzum egzersizlere basladin mi??
@keping bugun nasilsin canim?

Uyuyor Can'ım şimdi 39.5 Ateş'le göbek attıktan sonra ben olsam ben de sızardım

Ne demek canım, bir yazıya mı üşeneceğimm Cümlemizden razı olsun inşaAllah
Hadi sen ek biz resim bekliyoruzz :))
Kaçayım ben deee, sana da kolay gelsin ne yaparsan artık :))

Çok geçmiş olsun canım, Allah acil şifa versin, inşaAllah yükselmez tekrar

Menüm

Sabah

Yulafı süt kuru kayısı
Haşlanmış yumurta

Ara sütlü kahve 1 kare bitter

Öğlen (dışardaydık)
Domates çorbası
2-3 lokma ekmek
Ayran

akşam
3 köfte
3 yk b pilavı
Mercimek çorba
Yoğurt
(Geçen gün bana tavsiye ettiğin menüyü yaptım Yawrukush kaptanım )

Spor yok malesef
Su gün içinde çok fırsat olmadı ama akşam bol bol içmeye çalıştım.
Çay 2. Yeşil çayımı içiyorum
1 form çayı içtim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…