Bende güneydoğu da bir sehirdeyim.Siz nerde yaşıyorsunuz bilmiyorum. Ben Gaziantep’teydim. Eğer o kanama bende olmasa muhtemelen boşandığım herif! Beni rezil edecekti. Ailemin başı eğilecekti. Belki de birisi çıkıp beni vuracaktı siz de oturduğunuz yerden lanet edecektiniz. Herkes sizin çevreni gibi değil işte bhnu anlamıyorsunuz. Bir oğlum var onu bu kültürden uzak yetiştireceğim ama kızımı bu kültürden biriyle evlendirmeyeceğim diyemem.. istediği kişi böyle olabilir. Bana belki diyebilir anne neden Böyle bir durum olduğunda doktora götürmedin. Ha o kendisi ister birileriyle Yaşar bhnu birşey diyemem ama ben onu koruyabildiğim kadar korururum.
Bakir olamadığına eminim zaten. Ama maalesef eşit bir toplumda değiliz. Aynı bölgedeysek biliyorsunuzdur işte doktora götürüyorlar falan umarım bu saçma sapan kültürleri biter gider.Bende güneydoğu da bir sehirdeyim.
Nasıl rezil edecekmiş? Kızlık zarı çeşitlerinden haberi var mı? Mesela esnek kızlık zarından? Siz kendinizden eminseniz başkasının ne dediğinin ne önemi var.. Ayrıca evlendiğiniz kişinin bakir olduğundan siz nasıl emin olabiliyorsunuz? Diyelim ki kızınız esnek bir kızlık zarına sahip ve ilk gece kanaması olsun diye diktirecek misiniz? İnsanları boşverin artık LÜTFEN.
Bahsettiğiniz tarzda şeyler gerçekten yaşanıyor, bende küçük bir doğu ilinde yaşıyorum buraya atamam yapıldığı için, normalde batıda doğup büyüdüm. Gerçekten yaşanıyor gördüklerime duyduklarıma burda yaşamasam biri anlatsa inanmazdım. O derece eski kafalar var malesefBakir olamadığına eminim zaten. Ama maalesef eşit bir toplumda değiliz. Aynı bölgedeysek biliyorsunuzdur işte doktora götürüyorlar falan umarım bu saçma sapan kültürleri biter gider.
Ben anneyi anlamaya çalıştım sadece hatta anladım da. Kazının sağlığını düşünmüş müdahale edilmiş zaten ikinci aşama olarak aklına gelmiş. İnş bütün yavrular da biz de iyilerle karşılaşırız
Ondan sonra da gelsin genetik bir sürü hastalık.Ama dogu erkekleri genelde herseyi yapar ve o kizla evlenmezler, genelde teyze dayi amca kizi filan
Öyle işte bazıları maalesef anlamıyor. Ama kızmıyorum yaşamadıkları bşr yer çünkü. Ben de ilimin en büyük kurumunda çalışıyorum bakıyorum çalıştığım erkek arkadaşlara eminim hepsi buna önem veriyordur.Bahsettiğiniz tarzda şeyler gerçekten yaşanıyor, bende küçük bir doğu ilinde yaşıyorum buraya atamam yapıldığı için, normalde batıda doğup büyüdüm. Gerçekten yaşanıyor gördüklerime duyduklarıma burda yaşamasam biri anlatsa inanmazdım. O derece eski kafalar var malesef
Evet tüm bu iğrençliklere şahit oluyorum maalesef.. ağaçtan düşen, ayağını inciten kızını kadın doğumcuya götürüp muayene ettiren slk bi komşumuz vardı, ah vah edip durmuştu günlerce. O küçük kız psikolojik olarak nasıl etkilenmişti hepimiz şahit olmuştuk. Çocuktum o zamanlar birşey de diyememiştim.Tüm bu cahil düşünceler son bolsun insaAllah ne diyelimBakir olamadığına eminim zaten. Ama maalesef eşit bir toplumda değiliz. Aynı bölgedeysek biliyorsunuzdur işte doktora götürüyorlar falan umarım bu saçma sapan kültürleri biter gider.
Ben anneyi anlamaya çalıştım sadece hatta anladım da. Kazının sağlığını düşünmüş müdahale edilmiş zaten ikinci aşama olarak aklına gelmiş. İnş bütün yavrular da biz de iyilerle karşılaşırız
Ufff ya bakın kel alaka ama nereye muayeneye götürmüşler yavrum benim. Amin amin çokça aminEvet tüm bu iğrençliklere şahit oluyorum maalesef.. ağaçtan düşen, ayağını inciten kızını kadın doğumcuya götürüp muayene ettiren slk bi komşumuz vardı, ah vah edip durmuştu günlerce. O küçük kız psikolojik olarak nasıl etkilenmişti hepimiz şahit olmuştuk. Çocuktum o zamanlar birşey de diyememiştim.Tüm bu cahil düşünceler son bolsun insaAllah ne diyelim
Ayağını köyden bir kırıkçıya tedavi ettirmişlerdi güya.. onların asıl umurlarinda olan kızın ayağı değil de, kızlık zarıydı.nefret ediyorum hepsindenUfff ya bakın kel alaka ama nereye muayeneye götürmüşler yavrum benim. Amin amin çokça amin
Yüreğime yumruk oturdu gözlerim doldu. İşte bu annede bunlardan korkuyordur.Ayağını köyden bir kırıkçıya tedavi ettirmişlerdi güya.. onların asıl umurlarinda olan kızın ayağı değil de, kızlık zarıydı.nefret ediyorum hepsinden
Bilmiyorum valla tanidiklarim hepsi bizden saglamOndan sonra da gelsin genetik bir sürü hastalık.
Çare bu tip adamlarla evlenmemek. Pembe kıçlılık değil tavsiyem. Ben de İç Anadolu'nun göbeğinde büyüdüm, yobazlık nedir iyi bilirim.Öyle işte bazıları maalesef anlamıyor. Ama kızmıyorum yaşamadıkları bşr yer çünkü. Ben de ilimin en büyük kurumunda çalışıyorum bakıyorum çalıştığım erkek arkadaşlara eminim hepsi buna önem veriyordur.
Ayni toplumda biz de yaşiyoruzArkadaşlar haklı bi tepki gösteriyorsunuz da sizce suç bu annede mi? Yoksa bi annenin canı yanan bebeğinin derdine değil de, bi zar derdine düşürücek kadar bi et parçasına "hâlâ" değer verilecek yoz bi düşünce yapısına sahip toplumda yaşamamızda mı? Burası Avrupa ya da Amerika değil hanımlar. Evet bu zihniyet bu topraklarda belki değişir ama belki 50 yıl sonra..
Çocugunuzun sağlıgından güvenliginden sorumlusunuz zarından değil.. çocuk düşerse aman canina birşey olacak diye endişelenmeniz gerekir zarına birsey oldu mu diye degilNe alaka ya? Cocuk daha 5 yasinda.. 18 yasina kadar bizler sorumluyuz. Sanki konu sahibine hak vermisim havasina getirmeyin bosuna.
Eeee yani?Ayni toplumda biz de yaşiyoruz
Yapılıyor. Yani tıp yapıyorsa sizin benim diyecek bşrşeyimiz yok di mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?