Siz nerde yaşıyorsunuz bilmiyorum. Ben Gaziantep’teydim. Eğer o kanama bende olmasa muhtemelen boşandığım herif! Beni rezil edecekti. Ailemin başı eğilecekti. Belki de birisi çıkıp beni vuracaktı siz de oturduğunuz yerden lanet edecektiniz. Herkes sizin çevreni gibi değil işte bhnu anlamıyorsunuz. Bir oğlum var onu bu kültürden uzak yetiştireceğim ama kızımı bu kültürden biriyle evlendirmeyeceğim diyemem.. istediği kişi böyle olabilir. Bana belki diyebilir anne neden Böyle bir durum olduğunda doktora götürmedin. Ha o kendisi ister birileriyle Yaşar bhnu birşey diyemem ama ben onu koruyabildiğim kadar korururum.
Ben şu anda böyle bir durumun içerisinde değilim. Umarım ben de başka anneler de olmazÇocukları sapıklığa bulaştırmayın derken tam kastettiğimiz de bu işte.
Bu sitede zarımı diktireyim mi diyenler yetişkin kadınlar, kendi vücutları hakkında karar veriyorlar.
Aile olarak çocuğu yetişkini bile titreten muayenelere tutup bir de travmatik operasyona mı sokacaksınız?
Bu nasıl bir sorumsuzluk
Sizin aile olarak göreviniz çocuğunuzu korumaktır, onu hırpalamak, ona acı çektirmek değil.
Doktor zar falan dikmez bebeğe, bu yaşta yapamıyoruz diyip kapıdan kovulma ihtimaliniz yüksek.
Bilgi verirsiniz kızınıza, yetişkin olarak kendi karar verir.
Lokum dinikum neydi gıBugun bu tip konular hususi acildi herhalde; zar beyinliler, kerhaneciler!!!
Ne diyeyim "lekum dinikum veliyye din", daha agiri olmaz, olsa da bana yakismaz zannimca....
Tez elden tedavinizi niyaz ederim
Ya konu çok farklı yerlere kaydı. Çocuk yaşta olan kanamalar durmuyormuş zaten. Neyse doktorda kanamayı durdurup müdahale edebilir. Konu bu. Özellikle götürüp Kızlık Zarı bozuldu mu bakın dikin değil yani. Zaten adli bir durum oluşur.Bekaret önemsizdir demiyoruz, onu arayan çok var.
Burada iki konu var, kızlık zarı birçok kadında gerçekten yok/esnek ve gerçekten kanamıyor. Bu kadar kişiye rağmen ortalarda söyleyen çok az yani halı altına süpürülüyor bir şekilde.
Bir de çocuk böyle muayenelere tutulmaz, hadi yırtık diyelim ne yapacak? Doktor müdahele etmez, öyle kalacak.
Hadi sağlam çıktı, yine damarlar oluşmamıştır o yaşta, doktor kanar kanamaz diye bilgi veremez ki.
Çocuğun travması yanına kar kalacak.
Kızımız yetişkin olunca bilgi verilir, kendisi karar verir ne yapacağına.
O zihniyeti değiştirecek olan sensin, benim, millet 50 sene Mars'a yerleşip koloni kurucak, az bu yana gelin, herşeyi başkaları yapsın, düzeltsin, benim adıma savassin kafasından bı çıkınArkadaşlar haklı bi tepki gösteriyorsunuz da sizce suç bu annede mi? Yoksa bi annenin canı yanan bebeğinin derdine değil de, bi zar derdine düşürücek kadar bi et parçasına "hâlâ" değer verilecek yoz bi düşünce yapısına sahip toplumda yaşamamızda mı? Burası Avrupa ya da Amerika değil hanımlar. Evet bu zihniyet bu topraklarda belki değişir ama belki 50 yıl sonra..
Çok iyimsersiniz.Çocukluk çağında kızlık zarı vajinaya mikropların girişini önlemek için var,enfeksiyon kapmamak için. Belki konu sahibi bu yönden endişe duydu. Hemen neden zihniyet olayına girdiniz? Zar denince herkesin ilk aklına gelen buymuş demekki konu sahibini suçlamayın.
Kafirun suresinin son ayetidir, "benim dinim bana, sizinki sanadir" seklinde cevrilebilir. Sure kontext itibariyle akil olanin disindakilere iman etmekte olani uyarir ve en sonunda inandiginizin bedelini yasayacaginiza vurgu yapan bu ifadeyle biter.Lokum dinikum neydi gı
Oh yeahÇocukluk çağında kızlık zarı vajinaya mikropların girişini önlemek için var,enfeksiyon kapmamak için. Belki konu sahibi bu yönden endişe duydu. Hemen neden zihniyet olayına girdiniz? Zar denince herkesin ilk aklına gelen buymuş demekki konu sahibini suçlamayın.
Diyelim düşündüler . Ne olur? 10 bileziğe satamayacaksınız diye çok üzüldünüz anlıyorum ama azcık da çocuğun sağlığını mı düşünseniz artık?Söz nerde yasiyorsunz anlamıyorum yarın büyüdüğünde evlendiğinde başkasıyla bisey yaşandığımi dusunulsun
Ne madalyası kız? Koluna taktıkları 2 bileziği de borç ödeyecez, ev alacaz arsa alacaz diye çekip sıyırmışlardır kolundan.Bakire evlendiniz herhalde. Ne oldu madalya mı taktılar size?
Evet suç annede . Kaç kadın bakire olsa bile kanamasi olmayabiliyor o zaman ne olacak . Sayıları az bile değil . Zihniyeti bozuk olmayan bir anne evladını öyle sağlam yetiştirir ki o da gider düzgün bir insan bulur. Şimdi ki erkeklerde bu konuda gayet bilinçli emin olun arayan bulur. Hadi diyelim kız cinsel ilişki yaşamak istemiyor ve evlendiğinde önem verdiği sey bu o zaman bu onun kararı gider ameliyati olur cozumsuz birşey değil. Dört yaşındaki çocuk için bu durumları düşünmek hele ki yaralanmisken hastalıklı bir durumArkadaşlar haklı bi tepki gösteriyorsunuz da sizce suç bu annede mi? Yoksa bi annenin canı yanan bebeğinin derdine değil de, bi zar derdine düşürücek kadar bi et parçasına "hâlâ" değer verilecek yoz bi düşünce yapısına sahip toplumda yaşamamızda mı? Burası Avrupa ya da Amerika değil hanımlar. Evet bu zihniyet bu topraklarda belki değişir ama belki 50 yıl sonra..
pes yani pessssssssssss!!!!!!!!!!Yaa ne saçmalıyorsunuz evlendiği zaman eşi sormaz mı ben onun iyiliği için şuan önlem aliyorum
Öyleyim çoğu zaman.Çok iyimsersiniz.
Niye oh yeah oldu şimdi. Benzer bir olay yaşadım çocukken ve gördüğüm muamele ilk düşündüğüm gibiydi.Bana yansıttığı buydu. Yani olağanüstü bir düşünce değil veya hiç denk gelmeyecek. Olabilir dedim. Ama değilmiş.Oh yeah
Oh yeah çünkü kaç küsur sayfadır gayet söyledi derdinin ne oldugunuÖyleyim çoğu zaman.
Niye oh yeah oldu şimdi. Benzer bir olay yaşadım çocukken ve gördüğüm muamele ilk düşündüğüm gibiydi.Bana yansıttığı buydu. Yani olağanüstü bir düşünce değil veya hiç denk gelmeyecek. Olabilir dedim. Ama değilmiş.
Ben yazdıktan sonra söyledi.Oh yeah çünkü kaç küsur sayfadır gayet söyledi derdinin ne oldugunu
Ben de onu diyorum ya. Bakire evlendin de başın göğe erdi sanki!Ne madalyası kız? Koluna taktıkları 2 bileziği de borç ödeyecez, ev alacaz arsa alacaz diye çekip sıyırmışlardır kolundan.
Soramaz haddi değil. Saçma sapan çocuk yetiştiriyorsunuz saçma sapan.Yaa ne saçmalıyorsunuz evlendiği zaman eşi sormaz mı ben onun iyiliği için şuan önlem aliyorum
Senin kızın sorucak mi ilk benmiyim diyeYaa ne saçmalıyorsunuz evlendiği zaman eşi sormaz mı ben onun iyiliği için şuan önlem aliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?