yani acilen bişeyler yapsan iyi olur. çocuk yalan söylemeye insanları manipüle etmeye başlamış. ilerde zaptedemezsin
yani acilen bişeyler yapsan iyi olur. çocuk yalan söylemeye insanları manipüle etmeye başlamış. ilerde zaptedemezsin
açıkcası ilk okuduğumda benim de aklıma o geldi. sonra hadi dedim. bilerek aşırı iyi de davranıyo olabilir ki çocuk hep onu istesin diyeKatiliyorum 4 yaşındaki çocuk karşılıksız çek yazacak kıvama gelmiş.
Hele bence babasıyla görüşmese daha iyi bunlar onun etkilerine benziyor ya neyse.
Canimmmm
Tabii kii pedagog sana dogru yolu gosterecektir..
Ama sana da bahsettigim bosanmis kuzenim vardi hani. Onun da iki oglu var ve onda da boyle bir sorun ile karsilastik..
Eski es calismiyor.. Iki oglu gitti babaya buyuk kalinca kucukte kalmak istedi daha okullu degiller ve kuzenimin avukati birak kalsin dedi sen saatlerce anlat onun aklindakinin karsiligini yasayarak gorsun dedi ve cok cok uzulerek aglayarak gönderdi kuzenim hemde ikisini de...
Ilk ay herşey cok guzel ama sonra baba sıkıldı babane hastalandi hala kendi cocuklarini bahane etti .. Bizim kucukler de sikintilar başladı ve buyuk oğlanın disi sismis ve cocugu oyle bekletince doktora goturmeyince cocuklar baslamis annem demeye...
Tabiri caizse kacarak geri geldiler bu olay yeni hemde eski degil yani.. Simdi kuzenim diyoo gorus gunu bile zor gidiyorlar diyor .
Ama tabii bu onun yasadiklari sen yine de pedagog yardimi al bakalim ne diyecek ..
Suan anlamiyorlar ufaklar ileri de dibinden ayrilmayacaklar bak gorursun..
Uzman desteği al mutlaka ama şu yorumu da kulağına küpe yap.aslanda ortada aşırı kaygılanacak çok ciddi bir problem yok bence.hatta babasının seni kötülediği falan da yok.olay sadece orada kalırsa kreşe gitmeyeceğini düşünüyor olması.muhtemelen babasının evi kreşe uzak,orada 1 hafta sorumluluk almadan her istediği yapıldı ve çocuk aşırı özgür daha doğrusu rahat bir zaman geçirdi.belki hiç kural dahi konmadı.ama anne evine gelince kurallar var,olması gereken kısıtlamalar var,okul var..yani hoşuna gitmeyen her şey sizin evde var :)
bir süre gözlemle sabırlı ol baktın hala kreşe gitmeyeceğim babamda kalacağım diyor babasına gönder ancak babasında kaldığı her gün kreşine gitmeye devam etmesini sağla.yani anne evindeki hayatı baba evinde de aynen devam etsin bak o zaman neler oluyor.
Eski eşinizle iletişim kurmanız iyi olmuş.ortak tavır takınırsanız,çocuğunuz bu durumu kullanmaktan vazgeçecektir...kızlar dayanamadım eski eşimi aradım.
çocuğun agrasif tavırlar sergilediğini ve olması gereken kuralları 'ama babam öyle yapmıyor' diye karşı çıktığını anlattım..
eski eşimde oğlumun ona 'hırsız baba' dediğini anlattı. bende alındım dedi..
anlattığına göre bir dediğini iki etmiyorlarmış ama asla sana karşı doldurmuyorum dedi. hatta oğlum 'annem beni dövüyor gitmek istemiyorum demiş'
babasıda annen öyle şey yapmaz demiş.
çocuk ısrar edince babasıda 'ozaman doktora gidelim o anlar demiş' (doğruyu söylesin diye böyle dedim diyor)
çocukta yok baba şaka yaptım demiş.
oğlum bana bunu 'anne babam beni doktora götürecek bende doktara beni dövdüğünü anlatacağım' diye söyledi (geçen hafta söylemişti o zamandan beri kuruyordum kafamda ne işler çeviriyor bu eski eş diye-VE OĞLUMU DÖVMÜYORUM)
OĞLUM SANA BUNU KİM SÖYLEDİ DEYİNCE 'BABAM ' DEMİŞTİ
babasındaykende agrasifmiş baya yaramazlık yapmış söz dinlememiş.
çocukları alma gibi bir niyetinin olmadığını söyledi öyle bir niyetim olursa bunu ilk sana söylerim dedi. bende 'yaşlarının küçük olduğunu ve anneye ihtiyaçlarının olduğunu söyledim' 'haklısın bende böyle düşünüyorum dedi'
anne baba olarak bana ayrı babasına ayrı davrandığı ve tehditvari konuştuğu konusunda hemfikiriz pedagogla görüşeceğim eğer baba ilede görüşmek isterse terapiyi beraber alabileceğimizi söyledi.
inşallah anlattığı gibi iyi niyetlidir ve çocukların faydası için birşeyler yapabiliriz.
Diyebilecegim tek sey asla cocugunla inatlasma.. belli ki duygusal sorunlar yasiyor babasiyla sizi tehdit etmesi ve olur ya hani cok gormuyorsa daha az gidilen yerler daha cok sevilir belki de ondandir..merhaba kızlar
artık tanımayan kalmadı beni ve sorunlarımı.. bilmeyenler için yazayım iki yıldır eşimden ayrıyım biri 2 biri4 yaşında iki oğlum var.
sömestr tatilinde babasına gitti çocuklar bir haftalığına hakim böyle karar verdi yazın 1 ay-sömestrda 1 hafta bayramlarda 1 gün şeklinde..
oğlum babasındayken aradım ''oğlum eğer birazdaha kalmak istersen kalabilirsin'' dedim. yani sadece mahkemenin belirlediği günlere bağlı kalacağız diye bir şart koşmuyorum.babasıyla istediği gibi görüşebilir.
babası hakkında ailecek kötü konuşmayız.. ve babamı özledim dediği zaman telefon edebilir görüşebilir ayrıca bende telkin ediyorum babanızda sizi çok seviyor diye.
daha önce böyle uzun süreli almamışlardı yatılı haftasonları gibi kısa süreli alıyorlardı çünkü çocukların yaşı küçük diye..eski eşim barışmak istedi bende reddedince çocukları mahkemenişn belirlediği günlerde alırım ozaman dedi.. yani çocuklar zaafım olduğu için bunu kullanıyor.. ama yapabileceğim birşey yok babaları görecekler hasret giderecekler..
büyük oğlum 4 yaşında olan kreşe gitmeyi çok seviyordu ama babası işsiz ve sürekli evde orda ilgilenmişler belliki.. sen kötüsün beni okula gönderiyorsun babam beni çok seviyor ben onunla yaşamak istiyorum diyor..
yatma saati geliyor akşam 22 oluyor mesela ''hadi annecim uyku vakti diyorum'' 'ben yatmıcam babamla yaşıcam oraya gidicem ve seni hiç aramayacağım 'diyor.
yada izin vermediğim birşey için hemen tehdit eder gibi ''bende babama giderim o zaman gelsin beni burdan alsın diyor..''
gittiği kreşin pedagogu var haftaya salı için randevu aldım. ama daha bir hafta var.. ne yapacağımı ne söyleyeceğimi bilemiyorum..
siz diyeceksiniz ki biz pedagogmuyuz nerden bilelim.. birçoğumuz yıkılmış ailelerin bireyleriyiz belki tecrübe eden gören bilen vardır.. görüşleriniz benim için çok değerli çünkü hayat herkesi farklı farklı sınıyor.
merhaba kızlar
artık tanımayan kalmadı beni ve sorunlarımı.. bilmeyenler için yazayım iki yıldır eşimden ayrıyım biri 2 biri4 yaşında iki oğlum var.
sömestr tatilinde babasına gitti çocuklar bir haftalığına hakim böyle karar verdi yazın 1 ay-sömestrda 1 hafta bayramlarda 1 gün şeklinde..
oğlum babasındayken aradım ''oğlum eğer birazdaha kalmak istersen kalabilirsin'' dedim. yani sadece mahkemenin belirlediği günlere bağlı kalacağız diye bir şart koşmuyorum.babasıyla istediği gibi görüşebilir.
babası hakkında ailecek kötü konuşmayız.. ve babamı özledim dediği zaman telefon edebilir görüşebilir ayrıca bende telkin ediyorum babanızda sizi çok seviyor diye.
daha önce böyle uzun süreli almamışlardı yatılı haftasonları gibi kısa süreli alıyorlardı çünkü çocukların yaşı küçük diye..eski eşim barışmak istedi bende reddedince çocukları mahkemenişn belirlediği günlerde alırım ozaman dedi.. yani çocuklar zaafım olduğu için bunu kullanıyor.. ama yapabileceğim birşey yok babaları görecekler hasret giderecekler..
büyük oğlum 4 yaşında olan kreşe gitmeyi çok seviyordu ama babası işsiz ve sürekli evde orda ilgilenmişler belliki.. sen kötüsün beni okula gönderiyorsun babam beni çok seviyor ben onunla yaşamak istiyorum diyor..
yatma saati geliyor akşam 22 oluyor mesela ''hadi annecim uyku vakti diyorum'' 'ben yatmıcam babamla yaşıcam oraya gidicem ve seni hiç aramayacağım 'diyor.
yada izin vermediğim birşey için hemen tehdit eder gibi ''bende babama giderim o zaman gelsin beni burdan alsın diyor..''
gittiği kreşin pedagogu var haftaya salı için randevu aldım. ama daha bir hafta var.. ne yapacağımı ne söyleyeceğimi bilemiyorum..
siz diyeceksiniz ki biz pedagogmuyuz nerden bilelim.. birçoğumuz yıkılmış ailelerin bireyleriyiz belki tecrübe eden gören bilen vardır.. görüşleriniz benim için çok değerli çünkü hayat herkesi farklı farklı sınıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?