4 yaşındaki oğlum babasıyla yaşamak istiyor-fikirlerinize ihtiyacım var

yani acilen bişeyler yapsan iyi olur. çocuk yalan söylemeye insanları manipüle etmeye başlamış. ilerde zaptedemezsin

Katiliyorum 4 yaşındaki çocuk karşılıksız çek yazacak kıvama gelmiş.

Hele bence babasıyla görüşmese daha iyi bunlar onun etkilerine benziyor ya neyse.

Katiliyorum 4 yaşındaki çocuk karşılıksız çek yazacak kıvama gelmiş.

Hele bence babasıyla görüşmese daha iyi bunlar onun etkilerine benziyor ya neyse.
açıkcası ilk okuduğumda benim de aklıma o geldi. sonra hadi dedim. bilerek aşırı iyi de davranıyo olabilir ki çocuk hep onu istesin diye

Canimmmm
Tabii kii pedagog sana dogru yolu gosterecektir..
Ama sana da bahsettigim bosanmis kuzenim vardi hani. Onun da iki oglu var ve onda da boyle bir sorun ile karsilastik..
Eski es calismiyor.. Iki oglu gitti babaya buyuk kalinca kucukte kalmak istedi daha okullu degiller ve kuzenimin avukati birak kalsin dedi sen saatlerce anlat onun aklindakinin karsiligini yasayarak gorsun dedi ve cok cok uzulerek aglayarak gönderdi kuzenim hemde ikisini de...

Ilk ay herşey cok guzel ama sonra baba sıkıldı babane hastalandi hala kendi cocuklarini bahane etti .. Bizim kucukler de sikintilar başladı ve buyuk oğlanın disi sismis ve cocugu oyle bekletince doktora goturmeyince cocuklar baslamis annem demeye...

Tabiri caizse kacarak geri geldiler bu olay yeni hemde eski degil yani.. Simdi kuzenim diyoo gorus gunu bile zor gidiyorlar diyor .

Ama tabii bu onun yasadiklari sen yine de pedagog yardimi al bakalim ne diyecek ..

Suan anlamiyorlar ufaklar ileri de dibinden ayrilmayacaklar bak gorursun..

hayatı çocuklara endeksli yaşamayı doğru bulmuyorum...çocuk için bile olsa barışmak istemiyorsam asla dönmezdim...malesef acı ama gerçek şu ki,hayatımızı adadığımız çocuklarımız kendi ayakları üstünde durduğunda "yapmasaydın" diyecek kadar acımasız olabiliyorlar...
gönder kalsın biraz babasında...sonuçta dövmüyor sövmüyor,iyi de bakıyormuş...nasılsa sıkılıp geri gönderecek

Ben de aynen bunları yazacaktım. Ben olsam veririm çocuğu, gitsin dünya kaç bucak görsün de gelsin. Bir gün oynar, 2. gün oynar, 3. gün dişi başı ağrıyınca yetişkin sorumlu birine ihtiyacı olunca annem diye zırıldamaya başlar.

Uzman desteği al mutlaka ama şu yorumu da kulağına küpe yap.

Bence paniklemeni gerektirecek bir durumun yok. bilinçli, özverili ve iyi niyetli bir annesin. Bu çizgini koru..

Babanın seni kötülediğini değil de çocuğa biraz fazla rahat bir hafta yaşattığını zannediyorum. Çocuğuna orada tatilde olduğunu, tatilde insanların Nasıl istedikleri gibi yaşayabildiğini anlat. Gücün yetiyorsa oğlunla yakın bir Zamanda mini bir tatile çıkın. Ufak ufak da olsa dilediği gibi hareket etsin.

Fırsatınız varsa okul dönemi de yolla çocuğu ve babasına çoçuğun uyması gereken kuralları bildir. Harfiyen uygulamasını iste.

Demem o ki çocuk anne ve babadan benzer pedagojik tutum görsün . Sizin değil ancak tatil ve okul dönemlerinin farklı olduğunu anlasın.

Eski eşinizle iletişim kurmanız iyi olmuş.ortak tavır takınırsanız,çocuğunuz bu durumu kullanmaktan vazgeçecektir...
Eski eşiniz, size karşı ılımlı yaklaşmış,sözünüzü dikkate alacak gibi duruyor.

Diyebilecegim tek sey asla cocugunla inatlasma.. belli ki duygusal sorunlar yasiyor babasiyla sizi tehdit etmesi ve olur ya hani cok gormuyorsa daha az gidilen yerler daha cok sevilir belki de ondandir..
Babasi onun savunma yeri olmus gibi. Cozumlerini bulabilecegi yer olarak benimsemis gibi gorunuyor.. umarim pedagog sureci basarili gecer..

Bir arkadasimin tanidigi sizin gibi anlayisli olmus eski esine. Hakimin verdigi surenin fazlasina izin vermis. Cocugum babasini gorebilir istedigi zaman seklinde. Cocugu allamislar, ballamislar eski esi ve ailesi. Cocuk 7 yasina gelince de velayet davasi acmis eski esi. Cocuk da babasini istiyormus, babasinin ve babasinin ailesini istiyormus. Sonuc ne oldu bilmiyorum.

Korkutmak icin yazmadim, benzer oldugu icin yazdim.

Tabi her eski es boyle yapacak diye bir sey yok. Sonucta siz iyi niyetli davranmissiniz, bilemezdiniz boyle olacagini. Umarim bu durum cozulur , Allah yardimciniz olsun.

4 yasinda ki cocuk böle seyler bilmez kesinlikle aklina girmis babasi benim kizim 5 yasinda o bile böle tehditler bilmez

Yapabileceginiz fazla birsey yok aslinda sizin ve ailenizin gosterdigi hassasiyeti karsi tarafinda gostermesi gerekirki cocuk bu durumu daha 4 yasinda kendi tarafina cekmeye calismasin. Onlara gittignde cocuk dilediginde yatiyorsa, herhangi bir kurali yoksa sizin duzeninizi kurallarinizi o taraf uygulamiyorsa, ustune ustluk cocuklarin yaninda babalari veya babasinin ailesinden hakkinizda kotu seyler duyuyorsa cocuk ne yapsin. Yani bor uzaman goturun tabiki ama dedigim gibi tek tarafli cabayla olacak is degil bu laftan anliyorlarsa konusun karsi tarafla.

pedagog değilim ama bu zaten çocuk ile kişisel ilişkinin handikapıdır

bu alanda yüksek lisans tezi yazıyordum bir zamanlar da

çocuk özellikle yaşı küçükse çok zaman geçirdiğini değil kendisine az kural koyan şımartan tarafı ister

zaten parçalanmamış ailelerde de babaanne dede ister mesela çocuklar onlar şımartır çünkü aynı mantık

eskiden aynı şehirde olunca her hafta sonu babaya gidermiş çocuklar

sonra fark etmişler ki hep iyi zamanlar, gezmeler baba ile hafta içi ders çalış erken yat anne ile

bu da ilişkileri yıpratıyor

bu nedenle baba ile görüşmeler 15 güne inmiş

kısa vadede ne yapılır

çok fazla esneme, babama giderim restini görme, yani aa gitmesin diye dediğini yapma

Ben olsam taviz vermezdim sanırım. O yaştaki çocuğun özel bakımı var. Öğün öğün sebzesi meyvesi çamaşırı tuvaleti banyosu. Hangi erkek bunları tam anlamıyla yapabilecek ki.

Çocuğa subliminal mesajlar verilmiş baba ve babanın ailesi tarafından..

Ne guzel ki siz cocuklara babayi kotulememissiniz.Sanirim karsi tarafta sizinle ilgili olumsuz yorumlar yapilsi veya oranin disiplinsizligi cocugunuza cazip geldi.Kisa sureli gorusmelerde de muhtemelen ozleminde etkisi ile.baba her istedigini yapmis.
boyle bir durumda babaninda sizin gibi olgun davranmasi beklenir cocuklarin ruh sagligi icin..

kızlar dün hiç çalışamadım ve internette araştırma yaptım yorum yapan arkadaşlarda söylemişti ( GelenKutusu ) kararlı dur diye.. çocuklar kurallardan hoşlanırmış yani yarım saat sonra ne olacağını bilmek onlara güven verirmiş.

bende akşam rutinlerimizi bir sıraya koydum ve eğlenceli bir şekilde tıpkı bir tiyatro yapar gibi taklitlerle kurallarımızı çocuklara anlattım;

önce annecim kurallar çok güzeldir diye bir konuyla giriş yaptım durumu bir oyun gibi sohbet havasında anlattım onlara

her akşam yatmadan evvel ayaklarımızı yıkamalıyız aaa bak parmaklarının arası pitik dolmuş bu bizim kuralımız olmalı diye başladım..

her gece yatarken dişlerimizi fırçalamalıyız aaa dişlerin sararmış buda kuralımız olmalı diye devam ettim

sonra eline bir masa saati verdim ve bu artık senin olsun canım yatma saatimiz geldiğinde bana hatırlat dedim ben yatma saatinizi unutuyorum bu görev senin olsun dedim (çok sevindi) yatma saati için 21:30 u ona şekil olarak öğrettim.. (bu arada çok eğleniyor tabi taklitlerle falan yapıyoruz bu sohbeti)

sıra geldi malum konuya 'annecim gelelim senin babanla yaşama işine dedim küçük çocuklar anneleriyle yaşarlar ve tatillerde babalarıyla vakit geçirirler dedim' özlediğin zaman telefon edebiliriz bunun için ağlamak inatlaşmak yok bu bizim evimizin kuralı olsun anlaştıkmı dedim sevinerek anlaştık anne dedi...

kutlama yapalım ozaman dedik ve pizza ısmarladım onlara... keyifle bir gece geçirdik..

pedagogla görüşünceye kadar bu yöntemle gidelim bakalım haftaya ne olacak..

Bizim komşunun kizi bile az canı sıkılsın ben arkadasimin annesine gidicem onlarin kizi olcam ben cicekli teyzeme gidicem ben bu evi terkedicem diye tutturuyodu
Bakti anne baba aman gitme demiyo vazgecti
Hatta bir seferinde babasi tabi gidebilirsin deyip kapiya birakmisti sipayi

Simdi anlatiyoruz da gülüyo kendine :)

Siz babadan ayri oldugunuz icin bu kadar uzulup endiselendiniz ama cocuklar sinirlari zorlamayi sever
Hallolur uzulmeyin anne baska bisey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…