4 yaşındaki oğlum babasıyla yaşamak istiyor-fikirlerinize ihtiyacım var

yorumunu ağlayarak okudum inan... yaşadıklarımı özetlemişsin..
evet güvensizlik bir tedirginlik var bende.. ben ne yaparsam yapayım babasına gidecek gibi hissediyorum kafamda senaryolar yazıyorum.. o böyle söyleyince gözlerim doluyor donup kalıyorum..

onları canım pahasına aldım çıkardım o evden geride vermeye hiç niyetim yok ama içimdeki ses şimdi olmasa büyüyünce gidecek diyor gözlerim doluyor.. benimde duygularım karışık..

bu akşam güzelce sohbet edeceğim çok sevdiğimi anlatacağım ona gözlerine bakarak.. istediği zaman gidebileceğinide.. ama daha küçük olduğunu ve benimle kalmasının daha doğru olduğunu anlatacağım..

belkide benim sevgimi sınıyordur bırakırmı beni diye.. ne olursa olsun onu çok sevdiğimi ve bırakmayacağımı söyleyeceğim..

şuan bende çok duygusalım

GelenKutusu E EBRU 72 aslında babasında kalırken okula gitmesini sağlayabilsem 1 ay kadarda babasında kalsa belkide kafasında herşey dahada netleşir.. ama okulla babasının evi çok uzak

bir arkadaşta yorumda böyle tavsiye etmiş...

Ne kadar guzel yazmişsiniz. Sizi de konu sahibini de tebrik ederim, azminizden sabrinizdan çaliskanliginizdan ötürü. Buarada ilgisini ceken olursa dun tv'de Oprah'nin single moms diye bir programina rastladim, izlemek isteyen olursa guzeldi...

Anneyi babayi gectim, baska büyükler bile kurallari yikinca kiymetli oluyorlar. Haftasonlari ben egitimdeyim babasinin da isi cikarsa halasi gelip bakiyor 4 yasindaki kizima. Tabi sehir disindan 3 saatlik yoldan kalkip geliyor asla nankorluk etmek istemem ama ben yedirmedigim halde cikolata yedirmeler, youtube dan komik video izletmeler, tabletten oyun oynatmalar... bunlarin hepsi kizimin yabanci oldugu seyler olunca simdi her haftasonu halam gelsin bana halam baksin yazın bizde kalsin demeye basladi
Yani kisisel almayin, cocuklar kurallarin kalktigi, sinirsiz simartildiklari yerde kalmak istiyorlar. Biraz bekleyin israri devam ederse gönderin bir sure kalsin, sizi cok ozlesin ki gelince bidaha gitmek istemesin.

Çocuklar ki boşanmış yada boşanmamış aile çocukları da olsa en ufak bir istekleri yerine getirilmediğinde "zaten sen beni sevmiyorsun, sevsen böyle yapmazdın ya da ben senden nefret ediyorum" derler. Bu sözleri sizin direnciniz kırmak ya da sizi üzmek için yaparlar. Benim de bir oğlum var. Biz de babası ile ayrıldık henüz bebekti daha. Ve sonrasında görüşmediler. Ancak sizin oğlunuz yaşlarında iken en basit bir örnek artık uyuman gerekiyor dediğimde "ben de evi terkedip dışarı çocuğu olacağım seni istemiyorum" derdi.
Bu durumda aslında beni çok sevdiğini biliyorum, sırf istediğin olsun diye yapıyorsun. Ve bende seni her zaman çok seviyorum derdim.
üzüldüğünüzü belli etmeyin. Siz onlar için elinizden geleni yapın kul hakkı yemeyen dürüst çalışkan insan olarak yetiştirmeye çalışın yine de ileride babalarına gitmeyi seçerlerse yapacak bir şey yok. En azından vicdanınızda baş başa kaldığınızda huzurlu olursunuz.

Babasıyla konuşsanız oğlunuzla konuşsa olmaz mı? Anlatsa durumu,okula gitmesi gerektiğini, haftasonları beraber olacaklarını,istediği zaman arayabileceğini güzelce söylese nasıl olur.
Bu tehditler giderim babamla kalırım demeler hoş değil. Sizide yıpratiyor,çocugun elindede koz gibi oluyor. Siz bunu zaafınızmış gibi göstermemeye calışın oglunuza. Tehdit etme durumunda "tabiki gidebilirsin"diyin,gönderin,bu süreçte babasıda usulünce konussun sizi destekler tarzda ,yukarıda bahsettiğim şekilde.
Tek taraflı aşılabileceğine inanmıyorum,babanında tavrı net olmalı.
Bir taraf kararlı,bir taraf umursamaz olursa yıpranırsınız.

Eski esin dolduruşa getirdi ise çok daha karmaşık ama bu konuda konuşmuşsunuz ve ben de seni kötü anlatmıyorum demiş, çocuğun kendi kafasında birseyleri yanlış anladığını varsaymak istiyorum, babamla yaşarsam okula gitmem istediğim zaman yatarım gibi, bu durumda sanırım Pedagog görüşmesine babayı da dahil etmek gerek,o da anlatır babacım bende de kalsan okul ve belli kurallar olacak diye

gördüğüm kadarıyla boşanmış aile çocuklarındaki genel durum bu.h.sonu ve tatilllerde babalarıyla yiyip içip geziyorlar,eve gelince düzen kurup,ödev yaptırmak anneye kalıyor.bu durumda anne cadı,baba ise melek oluyor:)

Katılıyorum arkadaşa. Çocuk bile olsalar gerçekleri bir oranda bilmeye hakları var. Onlar saf temiz emanetlerimiz olabilir ama hayat acımasız. Bir o kadar güçlü olmaları , gerçeklerle büyümeye eğilimli olmaları gerekli. Eski eşiniz sorumsuz bir örnek. Allah güç versin size.

çocuğu doldurmuşlar
eski eşinize çocukların düzenini bozarsa bir daha göndermemek için tekrar mahkemeye başvuracağınızı söyleseniz

çünkü küçük çocuk aklı çok çabuk çelinir, olay eski eşiniz ailesinde aslında

Eşinin bir işi yok mu?
Yani nasıl geçiniyor?
Bunu kullanması çok yanlış.

bir mesleği var fakat kısa yoldan zengin olmak ruhunda varmış.. evlendim birkaç ay sonra işten çıktı ve başka kısa yolların peşine düştü..
şuan ailesiyle yaşıyor birkaç ay sgksız çalıştı çünkü nafaka icra davası açmıştım. şimdi ordan da çıkmış.. çocukların bütün giderlerini ben karşılıyorum.

hatta çocuk babasında kalsa bile okul parasını ben ödüyorum.

çocuk sünnet olacaktı sağlık için arayıp bilgi verdim sünnet olması gerekiyor diye. tamam olsun ama sünnet ücretini ödeyemem dedi ödeyemem dediği ücret 170 tl. siz düşünün artık

biraz gitsin kalsın bence. babası sürekli aynı şekilde davranmayacaktır. 1 hafta olunca şımartma vs oluyodur tabi
ama süreç uzadıkça babası da okula gönderecek babası da 10 da yatıracak.

Çok kötü durum yani.
Yani maddiyat her şey değil ama yeri geliyor her şey oluyor maalesef.
Seni çok iyi anlıyorum. Kendini çok düzgün ifade eden birine benziyorsun. Böyle bir adama düşmen tamamen şansızlık.
Bu konuyu gerçekten konuşsan işe yaramaz mı?
aklını başına toplaması lazım.

Okul yakın olsa da bişey değişmeyecek ki..
Çocuğunuz okula gitmek istiyorum dediğinde gideceksin demeyecek ki..

Ne olursa olsun onun size ihtiyacı var belli ki babası ilgilendiği için aklı karışmış normal ama o daha anne kuzusu baba görsün elbet ama sizin yanınızda kalmaya ikna edin tatlı dille

kızlar dayanamadım eski eşimi aradım.

çocuğun agrasif tavırlar sergilediğini ve olması gereken kuralları 'ama babam öyle yapmıyor' diye karşı çıktığını anlattım..
eski eşimde oğlumun ona 'hırsız baba' dediğini anlattı. bende alındım dedi..

anlattığına göre bir dediğini iki etmiyorlarmış ama asla sana karşı doldurmuyorum dedi. hatta oğlum 'annem beni dövüyor gitmek istemiyorum demiş'

babasıda annen öyle şey yapmaz demiş.

çocuk ısrar edince babasıda 'ozaman doktora gidelim o anlar demiş' (doğruyu söylesin diye böyle dedim diyor)

çocukta yok baba şaka yaptım demiş.

oğlum bana bunu 'anne babam beni doktora götürecek bende doktara beni dövdüğünü anlatacağım' diye söyledi (geçen hafta söylemişti o zamandan beri kuruyordum kafamda ne işler çeviriyor bu eski eş diye-VE OĞLUMU DÖVMÜYORUM)
OĞLUM SANA BUNU KİM SÖYLEDİ DEYİNCE 'BABAM ' DEMİŞTİ

babasındaykende agrasifmiş baya yaramazlık yapmış söz dinlememiş.

çocukları alma gibi bir niyetinin olmadığını söyledi öyle bir niyetim olursa bunu ilk sana söylerim dedi. bende 'yaşlarının küçük olduğunu ve anneye ihtiyaçlarının olduğunu söyledim' 'haklısın bende böyle düşünüyorum dedi'

anne baba olarak bana ayrı babasına ayrı davrandığı ve tehditvari konuştuğu konusunda hemfikiriz pedagogla görüşeceğim eğer baba ilede görüşmek isterse terapiyi beraber alabileceğimizi söyledi.

inşallah anlattığı gibi iyi niyetlidir ve çocukların faydası için birşeyler yapabiliriz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…