4000 tl ile ev geçinir mi?

Valla içime oturdu Dep'im. Daha az şey kullanıp daha çok fatura ödüyorum haksızlık

Ama siz geçinemiyorsunuz. Çok üzgünüm bu böyle. Allah tez zamanda feraha ulaştırsın.

Normal sayaç bizim, dediğiniz tipte sayaçlar annemlerde vardı. Kettle kullanırım çok sık, ütü işte 15 günde bir 2-3 saat falan ama bizde tv kablosu falan hep takılı. Ses sistemi, tv, digitürk bilmem ne hepsi 24 saat fişte takılı duruyor. Eşimin hiç priz çekme huyu yok. Çamaşır bulaşık makinesini kısa programda kullanıyorum ama haftada 3-5 arası çalışır ikisi de.

bence herkes farklı farklı illerden yazıyor o yüzden farklı bir çok cevap alıyorsunuz.
4 bin TL ile kirasız olarak İstanbulda nerde yaşayacağınıza göre durum değişir. işe yakın mı olacak eşiniz? yol parası, geçiş ücreti vs? Ekmek fiyatları bile farklı muhitlere göre değişecektir.
yani 4 bin tl ile ne yazık ki çok rahat yaşayamazsınız ama muhite göre idare edebilirsiniz diye düşünüyorum.
haaa bir de çocuk olmamak kaydıyla. 4 bin tl gelir ile çocuk yapmayı düşünmeyin.

çoğu şey israf, farkındasınız değil mi?

İstanbul'da yaşıyorum, 2 kişiyiz eşimle ve çalışıyoruz. Bu ay elektrik faturamız zamlı olarak 74 TL geldi. Geçen ay 55 TL idi. Elektrikli şofben filan mı kullanıyorsunuz ?

Oglumun isiklari acmasi disinda israf olan birsey yok bence.
ışıklar eve israf. anahtarları iptal ederseniz açamaz. aynı odada birden fazla ışık açmak ve gece yatarken ışık açmak israf. gece lambası alabilirsiniz.

3 kişi günde nasıl 3 makinelik çamaşır çıkarır? imkansız. makinenin yarısı boş çalışıyor heralde.
her sabah tost konusuna girmiycem bile, evde bile yapsanız çok faydalı bir yyecek olduğunu sanmıyorum. her şeyin aşırısı zarar.
bahçenizi neden sabaha kadar aydınlattığınızı anlamadım.

milli kaynak ve siz sömürüyorsunuz. bir şeye parasını ödeyerek sahip oluyorsunuz diye onu savurganca kullanma hakkınız yok.

Esim isyerinde lacivert bense beyaz uniforma giyiyoruz. Ayri ayri yikanmak zorundalar. Cok sayida verilmedigi icin hergun yikaniyor.

Evde bakicimiz ve temizlikcimiz de var. 3 degil 5 kisiyiz. 7 tane de patili dostumuz var.

Bebegin cis tasmis ve kustugu kiyafetlerini de bekletemeyiz. Mecburen hemen calisiyor makine.

Bahceyi sabaha kadar aydinlatiyoruz cunku belediye hafta ici sahili aydinatmiyor. Icki icenler burayi harabe sanmayip ev oldugunu anlasin ve duvarin dibini tuvalet amacli kullanmasin diye acmak durumundayim.

Gece lambasi da yeterli gelmiyor malesef. Isigi acmayinca korkudan uyuyamiyorsam bu luks veya israf degil ihtiyactir.

Beslenme ve diyetetik mezunuyum. Sabahlari birer dilim kizarmis siyez ekmegi yiyoruz. Pek de fena sayilmaz. Evet yemesek daha iyi. Ama ekmek yemeden doyabilecek kadar malzemeyi alacak durumum malesef yok.
Tost makinasinda tost yapmiyoruz yani, ekmek isitiyoruz. Sandiginiz gibi asiri bir durum yok :)

Yaşarsınız niye yaşayamazsınız
4000 az para değil geçim bilmek önemli
Bilmezsen 20binde az gelir
2 kişi çocuk yok
Bazıları Herşeyim fiyatını abartmış
Yok tuvalet kağıdı 40 lira
Yok fasulye 7 lira
Peynir 40 lira nerden alışveriş yapıyorsunuz

İstanbul Fatihte yaşıyorum tam olarak fiyatlar bunlar. Mutfak alışverişimi migrostan yapıyordum orası çok pahalı geliyor artık happy centera gidiyoruz. Deterjan tuvalet kağıdı falan nerde ucuzsa (bim şok a101 )ordan alıyorum. Pazarda da bu hafta yerli muzun kilosuna 9 lira verdim taze fasulyeye de 6

Şu an yaşadığım şartlarda mecburi olan, ama aslında şartları değiştirsem israfa girecek çok fazla şey var. Dolayısıyla çok fazla harcamam var. Elime geçen parayı bir kaç yerden geldiği ve her ay değiştiği için kontrol edemiyorum ama olabildiğince kontrollü gitmeye çalışıyorum. Bazen günlük verdiğim yol parası 17 TL oluyor ve mecburum. Bazı yorumları içim acıyarak okudum. Gerçekten içim acıdı. Evet hayat pahalı aşırı pahalı daha eylül ayında pazarda fiyatlar her hafta artıyor. Siz olabildiğince kontrollü olmaya çalısın. ve asla kk ya bulaşmayın.

İstanbul'da yaşıyorum, 2 kişiyiz eşimle ve çalışıyoruz. Bu ay elektrik faturamız zamlı olarak 74 TL geldi. Geçen ay 55 TL idi. Elektrikli şofben filan mı kullanıyorsunuz ?
Hayır sadece tv klima bir buzdolabı çamaşır bulaşık makinesi var. Hatta klima bozuk olduğu için kullanmadık bile. Çevremdeki insanlara da hep bu miktarlar geldiği için normal diyordum 55 60 ları görünce şok oldum

Lükse kaçamadan standart bir yaşam sürersiniz.(kredi ,kira ,çocuk olmadığı icin)erken rezervasyon ile tatile de gidersiniz.

Kendimden ornek veriyim toplam gelir 5200 şehir Ankara

Ev kredi :1308
Araba kredi:700
Ev aidat:400
Kızımın okul:900
Araba yakıt sigorta: 300
Doğalgaz kış en az:300 yaz:15
Elektrik 80_100 arası
Su :80
Mutfak:en az 700
(Kit kanaat yaşıyoruz iste)

E tamam normal yani 1 kg fasulyeyle 4 kişi doyar 6 liraya bende aldım dolaba atmalık yerli muzu 6 liraya aldım oda ithal gibiydi marketlerin indirim günü oluyor ordan almak lazım çok abur cubur falan alırsan kalmaz

E tamam normal yani 1 kg fasulyeyle 4 kişi doyar 6 liraya bende aldım dolaba atmalık yerli muzu 6 liraya aldım oda ithal gibiydi marketlerin indirim günü oluyor ordan almak lazım çok abur cubur falan alırsan kalmaz
Sen sormuşsun tazefasulyeyye 7 lira nerede veriyorsunuz diye şimdi de e normal diyorsun.
Ayrıca abur cubur aldığımı da nerden çıkardın?

Konuda yazılanlardan da anlaşıldığı üzere 2000e de geçiniyoruz diyenler geçinemeyip açlık sınırında yaşıyorlar.
Hiç kimse için değil çocuklar için üzüldüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…