- 1 Eylül 2010
- 11.644
- 22.237
- 598
Valla içime oturdu Dep'im. Daha az şey kullanıp daha çok fatura ödüyorum haksızlıkKaranfilim istanbul da su ve elektrik daha pahali diğer illere göre. Ama bana kalirsa evden eve bile değişiyor bu fatura işi. Bu ay ekstra yaptığım bir sey olmadi ayni rutin hatta klima daha az çalıştı, su ve elektrik fazla geldi bu ay, kışın yandık.
Ama siz geçinemiyorsunuz. Çok üzgünüm bu böyle. Allah tez zamanda feraha ulaştırsın.Pazara 50 tl ayiriyorum bazen 50 yi buluyo aldiklarim bazen 30 u eet almiyorum kurbanda veriyolar kiymacektiriyorum bazen bitane incik aliyroum cocuklara corba yapmak icin oda 3 tl tutuyo faturalar 50 tlyi gecmiyo yazin kışin bi dogalgaz 200 u geciyo oda mecburen heryeri yakiyorum cocuklar icin marketten bi sut yogurt makarna bide bez aliyorum yani her hafta pazar 50 tl tutsa 200 300 faturalar desen marketede bir aylik 200 de sigara aylik 10 tlden 300 tl 1000 tl toplam 600 kaliyo cok sukur halimize ama bazen yetmeyedebiliyo he cokmu rahatim cok degilim ama yettiriliyo yinede
Bence bu durum makinalarla alakali olabilir ama sanirim tesisat ve sayac tipinin de alakasi var
180 metrekare evim
Oglum surekli butun iciklari acar.
Her yerde hem spot hem normal avize var.
Gunde 2 3 kere gibi asir yikariz. Benim uniformam, esimin uniformasi, oglum yemek doker cis tasirir falan en az 2 3. 4 oldugu oluyor...
Firin hep calisir. Ekmegi evde yapiyorum.
2 3 saatten asagi da surmez. On mayayi da firinda yaparim en az 4 saat.
Firin yenekleri kek borek kurabiye surekli yapariz. Es zamanli stand mikseri calisir. Her sabah tost yapariz. Kettle cok sık kullanırız. Evimde 2 ayri firin var ayni anda yakarim bazen.
Buzdolabim cift kapili
Gece korkudan isigi kapatmam
Bahcemin etrafinda hep isiklar yanar sabaha kadar.
Utu hep kullaniriz cunku bebek esyasi ve uniformalarimiz icin mecbur.
Daha 100 geldigini bilmem. 90 gorduk en cok.
Klima ve kurutma mak yok.
sizin evde yaşayabilir miyiz?
Bence bu durum makinalarla alakali olabilir ama sanirim tesisat ve sayac tipinin de alakasi var
180 metrekare evim
Oglum surekli butun iciklari acar.
Her yerde hem spot hem normal avize var.
Gunde 2 3 kere gibi asir yikariz. Benim uniformam, esimin uniformasi, oglum yemek doker cis tasirir falan en az 2 3. 4 oldugu oluyor...
Firin hep calisir. Ekmegi evde yapiyorum.
2 3 saatten asagi da surmez. On mayayi da firinda yaparim en az 4 saat.
Firin yenekleri kek borek kurabiye surekli yapariz. Es zamanli stand mikseri calisir. Her sabah tost yapariz. Kettle cok sık kullanırız. Evimde 2 ayri firin var ayni anda yakarim bazen.
Buzdolabim cift kapili
Gece korkudan isigi kapatmam
Bahcemin etrafinda hep isiklar yanar sabaha kadar.
Utu hep kullaniriz cunku bebek esyasi ve uniformalarimiz icin mecbur.
Daha 100 geldigini bilmem. 90 gorduk en cok.
Klima ve kurutma mak yok.
çoğu şey israf, farkındasınız değil mi?
İstanbul'da yaşıyorum, 2 kişiyiz eşimle ve çalışıyoruz. Bu ay elektrik faturamız zamlı olarak 74 TL geldi. Geçen ay 55 TL idi. Elektrikli şofben filan mı kullanıyorsunuz ?illere gore farklilik gosteriyor mu fiyat? Benim kurutma makinem de yok. Klima var o da bozuldu hic acmadim 10 gun evde de yoktum 200 geldi. Tum beyaz esyalarim enerji tasarruflu.
Son zamlardan sonra da 55 60 mi geldi? Benim de 100 civarindaydi gecen aylarda.
ışıklar eve israf. anahtarları iptal ederseniz açamaz. aynı odada birden fazla ışık açmak ve gece yatarken ışık açmak israf. gece lambası alabilirsiniz.Oglumun isiklari acmasi disinda israf olan birsey yok bence.
ışıklar eve israf. anahtarları iptal ederseniz açamaz. aynı odada birden fazla ışık açmak ve gece yatarken ışık açmak israf. gece lambası alabilirsiniz.
3 kişi günde nasıl 3 makinelik çamaşır çıkarır? imkansız. makinenin yarısı boş çalışıyor heralde.
her sabah tost konusuna girmiycem bile, evde bile yapsanız çok faydalı bir yyecek olduğunu sanmıyorum. her şeyin aşırısı zarar.
bahçenizi neden sabaha kadar aydınlattığınızı anlamadım.
milli kaynak ve siz sömürüyorsunuz. bir şeye parasını ödeyerek sahip oluyorsunuz diye onu savurganca kullanma hakkınız yok.
Evet maalesef.ciddimisiniz ya? ben konya da yaşıyorum. 200 tl elektrik gelse biz geçinemeyiz.
İstanbul Fatihte yaşıyorum tam olarak fiyatlar bunlar. Mutfak alışverişimi migrostan yapıyordum orası çok pahalı geliyor artık happy centera gidiyoruz. Deterjan tuvalet kağıdı falan nerde ucuzsa (bim şok a101 )ordan alıyorum. Pazarda da bu hafta yerli muzun kilosuna 9 lira verdim taze fasulyeye de 6Yaşarsınız niye yaşayamazsınız
4000 az para değil geçim bilmek önemli
Bilmezsen 20binde az gelir
2 kişi çocuk yok
Bazıları Herşeyim fiyatını abartmış
Yok tuvalet kağıdı 40 lira
Yok fasulye 7 lira
Peynir 40 lira nerden alışveriş yapıyorsunuz
Hayır sadece tv klima bir buzdolabı çamaşır bulaşık makinesi var. Hatta klima bozuk olduğu için kullanmadık bile. Çevremdeki insanlara da hep bu miktarlar geldiği için normal diyordum 55 60 ları görünce şok oldumİstanbul'da yaşıyorum, 2 kişiyiz eşimle ve çalışıyoruz. Bu ay elektrik faturamız zamlı olarak 74 TL geldi. Geçen ay 55 TL idi. Elektrikli şofben filan mı kullanıyorsunuz ?
E tamam normal yani 1 kg fasulyeyle 4 kişi doyar 6 liraya bende aldım dolaba atmalık yerli muzu 6 liraya aldım oda ithal gibiydi marketlerin indirim günü oluyor ordan almak lazım çok abur cubur falan alırsan kalmazİstanbul Fatihte yaşıyorum tam olarak fiyatlar bunlar. Mutfak alışverişimi migrostan yapıyordum orası çok pahalı geliyor artık happy centera gidiyoruz. Deterjan tuvalet kağıdı falan nerde ucuzsa (bim şok a101 )ordan alıyorum. Pazarda da bu hafta yerli muzun kilosuna 9 lira verdim taze fasulyeye de 6
Sen sormuşsun tazefasulyeyye 7 lira nerede veriyorsunuz diye şimdi de e normal diyorsun.E tamam normal yani 1 kg fasulyeyle 4 kişi doyar 6 liraya bende aldım dolaba atmalık yerli muzu 6 liraya aldım oda ithal gibiydi marketlerin indirim günü oluyor ordan almak lazım çok abur cubur falan alırsan kalmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?