4000 tl ile ev geçinir mi?

İstanbulda değiliz ama 6 kişilik bi evde 2000 TL ye geçiniyoruz hamdolsun

Çok özür dileyerek soruyorum, 2000 liraya 6 kişi nasıl doyuyorsunuz? Hadi eviniz kendinizin olsa 6 kişinin sırf mutfak masrafı 1000-1500 liradan aşağı olamaz -ki bunun içinde et, balık falan olması mümkün değil. Elektriktir, sudur, doğalgazdır desek yani benim kafa almadı cidden. Yardımlarla geçiniyoruz diyorsanız orasını bilemem ama geçinmek olmuyor o.

Yorumlarda yarıya kadar geldim şoktayım!
Oncelikle 4000le kıra vermediğiniz için normal geçinirsiniz diye düşünuyorum.
Yani yorumlarda görüldüğü gibi herkes kendi gelirine göre konuşmus.
Hayretler içindeyim bizim yeme içme gezme hariç sizin sordugunuz tutarın da ustunde giderimiz var.

Benım 2500 3000 bıne geçınen ve kıra vermeyen tanıdıgım asla tatile gidemıyor oraya gideyım buraya gideyim diyemıyor.
Burda masallah asgarıyle ceyrekler alınıyormus, krediler odenıyormusss şoktayım.. nedense asla geçinildiğine inanmıyorum.

Bu duruma ayrıca cok uzuluyorum... olması gereken bu degıl...

Gecinebilenlerin önünde saygı ile eğiliyorum
Bir iki ay evvel aldığım siyasi marka kasar peyniri 17 tl iken , 25 tl olmus
Yine gecen ay aldığımız tuvalet kağıdı 22 tl iken 41 tl olmus
Kilosu 30 tl ye aldığım peynir 47 tl olmuş
İşe gitmek için yakıta gecen sene aylık 400 tl öderken bu sene 630 tl ödüyorum.
Çamaşır İÇİN kullandığım deterjan 23 tl den , 45 tl ye cıkmış.

Ama hamdolsun ......

10 bin tl gelirimiz var
Ay sonu zor geliyor
Sadece içinden 2700 ev kredisi ödüyoruz
Dısarı yemege çıkmıyoruz
Senede bir kere 4-5 gün orta halli tatile gidiyoruz.
Mutfak alışverişini pazardan yapıyorum
Her ay sadece düzenli olarak bir çeyrek altın alırdım artık ona da zorlanıyorum.
Geçiniyorum diyenler sabah kahvaltıda 10 dilim ekmek ve 4-5 zeytin yiyiyor sanirim
Biz yanına domates salatalık Ezine peyniri reçel bal ekleyince lüks yasıyor oluyoruz onların gözünde :)

Pazar’dan elli tl ilk ne alıyorsunuz
Bir haftalık Mİ
Taze fasulye kilosu 7-8 lira
Domates 5-6 lira
50 tl ye hiçbir şey alınmaz Kİ
Marketten bir aylık ne alıyorsunuz

Bugun eve kasar peyniri aldım
Saçıma şampuan aldım
Tost ekmeği aldık
Bir poşet çay aldık 78 tl verdik

Daha evvel benzer yorumları yazmıştım baska bir konuda
Lüks yasıyorsun demişlerdi :)
Bizim de gelirimiz aylık 10 bin tl ama ay sonu zor geliyor

Sizin yazDığınızda abartı olmuş. 7 bine nasıl dar geçiriyorsunuz anlayamadım ?

Vay be. Herkes ne kadar farklı hayatlar yasıyor .biz 2000 tl ile kirada gecınıyoruz. Yanı gecınmek istedikten sonra gecınırsınız arkadaşım endişe etmeyin

hem çok güzel geçinir.iyi bir maaş.

Tebriklik bişey değil ki aynı şeyleri kullanıyoruz.. Bi tek klima yok. Evde olmadığınız zaman 150 geliyorsa sizinkinde hata var demekki. 380 elektrik nasıl olur ki. Dediğim gibi astim da var bende 3 günde bir supurge açarım ,camasir,bulasik 3 kere ,kurutma makinası da kullaniyorum o da 3 kere. . Fırını cok kullanırım. Tamam calisiyoruz aksam geliyoruz ama 380 tl kimse de duymadım. Sayacta vs bi hata var demekki

Allah kolaylik versin oncelikle
Marketten nasil sadece sut yogurt makarna ve bez aliyorsunuz?
Peynir zeytin pirinc pecete deterjan sampuan bulgur seker un yag yumurta cay baharat bunlari nasil hallediyorsunuz?
En temel seyleri yazdim buarada

Evet ben de sizin gibiyim tek tek içerik okuyorum...O ajanlar ilk sürülünce kayganlık etkisiyle vavvv diyorsunuz gerisi fos:) Mesela o silikonlu göz kremleri falan göz altını şişiriyor ve gerilmiş gibi oluyor geçici etkisi tabi...Ben uzun vadede yararlı ürünleri seçiyorum ama arada kullanıyorum mesela Clinique göz kremi var çok bilinen bildiğiniz göz altı dolgusu etkisi yaratıyor geçici olarak gibi gibi...

Kore kozmetiğine geçiş yapmadım henüz Alman ve Fransız organik ve doğallardan gidiyorum, Caudalie, Lavera, Alterra falan gibi. Kore kozmetiğini de merak ediyorum önerebileceğiniz marka ve ürün varsa çok sevinirim.

Cildim çok açık renk çilli hassas ve karma bu arada.

ciddimisiniz ya? ben konya da yaşıyorum. 200 tl elektrik gelse biz geçinemeyiz.

Biz akşamdan akşama evdeyiz, yani akşam 7-12 arası diyelim ve hiç öyle fırın vs çalıştırma yok 100 tl den aşağı gelmiyor elektrik. Biraz fırın vs kullansam hemen 150 tl oluyor.

Biz akşamdan akşama evdeyiz, yani akşam 7-12 arası diyelim ve hiç öyle fırın vs çalıştırma yok 100 tl den aşağı gelmiyor elektrik. Biraz fırın vs kullansam hemen 150 tl oluyor.

Bence bu durum makinalarla alakali olabilir ama sanirim tesisat ve sayac tipinin de alakasi var

180 metrekare evim
Oglum surekli butun iciklari acar.
Her yerde hem spot hem normal avize var.
Gunde 2 3 kere gibi asir yikariz. Benim uniformam, esimin uniformasi, oglum yemek doker cis tasirir falan en az 2 3. 4 oldugu oluyor...
Firin hep calisir. Ekmegi evde yapiyorum.
2 3 saatten asagi da surmez. On mayayi da firinda yaparim en az 4 saat.
Firin yenekleri kek borek kurabiye surekli yapariz. Es zamanli stand mikseri calisir. Her sabah tost yapariz. Kettle cok sık kullanırız. Evimde 2 ayri firin var ayni anda yakarim bazen.
Buzdolabim cift kapili
Gece korkudan isigi kapatmam
Bahcemin etrafinda hep isiklar yanar sabaha kadar.
Utu hep kullaniriz cunku bebek esyasi ve uniformalarimiz icin mecbur.

Daha 100 geldigini bilmem. 90 gorduk en cok.

Klima ve kurutma mak yok.

sizin evde yaşayabilir miyiz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…