o böbübrlenmek iyi degil Allah büyük başlarina degil kimsenin düşük maaşına böbürlenmek kötü.. halinize şükretmeliyiz..Benim tanidigim bununla ovunuyor
O ona denk geldi bu buna denk geldi ordan akti burdan koktu bir kolaylik oldu yaptim ettim altindan kalktim diye boburleniyor
Ay kocamin parasi helal para vay alin teri
Param bereketli bilmem ne
Bu arada bende paranin bereketine inanirim
Helal kazanca alin terine saygim hurmetim sonsuz ama hesap ortada kitap ortada
Nazar degmesin kimse parami bilmesin diye desem ee yasantin ortada
Soyledigin rakamla ne yapilir bilmiyormuyuz biz
Kimseden bi kurus borc almisligim istemisligim vermisligim de yoktur bu arada.
2500 lirayla bak ben bunlari nasil yaptim diye ego tatmini mi yapiyor napiyor anlsmiyorum
Tamamen standarda baglı. Benim eşim de o civar alıyor ama ben calışmasam gecinemeyiz. Şimdiki hayatımızı devam ettiremeyiz yani. İki cocuk herbirinin aylık 2000 masrafı var iş yerimiz uzak arabanın aylık 2000 masrafı var. 2000 de mutfak ve faturalar desek cep harclığı bile kalmaz. Şimdi ben bu gelirle gecinmek için (kendi şartlarımda) cocukları okuldan alıp mahalle okuluna vermem hatta şuan oturdugum sitenin aidatı cok yüksek oldugu için normal apartmana tasınmam gerekir. Aslında kredi borcum hiçbirseyim yok ama gecinemem. Radikal degişiklik yapmadan eksiye düşerim bu kadar net.+++
8bin alıyorum ama standartlarımı eskiye göre düşürdümü anlarım, eski standartlarıma kavuşmak istiyorumu da anlar ve hak veririm ama türkiyede 8 bin ile geçinemiyorum deme insanın aklıyla dalga geçmektir.
Paranin cokluguyla degil az parayla yapamayacagi seyleri de yapabilmesiyle ovunuyoro böbübrlenmek iyi degil Allah büyük başlarina degil kimsenin düşük maaşına böbürlenmek kötü.. halinize şükretmeliyiz..
bizde çok zengin birisi vardi böbürlendi durdu.. biz zenginiz dedi övündü sonra mi...
çok büyük borca girdiler.. dükkanlari arabasini evini satti bi avıcunda küçük bir ev kaldi. onla geçinip gidiyo. işte ALLAh böbübrlenenleri sevmez.. onlari en düşük yerlere yapar. işte bundan halimize şükür.
Benim tanidigim bununla ovunuyor
O ona denk geldi bu buna denk geldi ordan akti burdan koktu bir kolaylik oldu yaptim ettim altindan kalktim diye boburleniyor
Ay kocamin parasi helal para vay alin teri
Param bereketli bilmem ne
Bu arada bende paranin bereketine inanirim
Helal kazanca alin terine saygim hurmetim sonsuz ama hesap ortada kitap ortada
Nazar degmesin kimse parami bilmesin diye desem ee yasantin ortada
Soyledigin rakamla ne yapilir bilmiyormuyuz biz
Kimseden bi kurus borc almisligim istemisligim vermisligim de yoktur bu arada.
2500 lirayla bak ben bunlari nasil yaptim diye ego tatmini mi yapiyor napiyor anlsmiyorum
boşver işi Allaha birak.:) biz bilemeyizParanin cokluguyla degil az parayla yapamayacagi seyleri de yapabilmesiyle ovunuyor
Benden cok kazananlarin yapamayacagi dugunu yaptim ogluma diyor
Yani zenginim diyen yapamazmis o yapmis
şu dönemde hayır, geçen ay ton balığı aldım 11.90 dı iki gün önce tekrar alayım dedim 19.90, yani 4 bini şuan 2 bin olarak düşünmek lazızm
aynen kesinlikle gelirine göre harcıyorsun çok doğru..iyide arkadaşlar harcamaya bağlı değil mi 3000 maaşı olan 20 liralık çanta alırken evladına 8000 lira alan 60 liralık çanta alıyor gelir düzeyi arttıkça kaliteli olsun marka olsuna giriyor insanlar. 3000 alanla 8000 alan ay sonuna aynı giriyor biri 1000 lira kredi öderken diğeri 3000 ödüyor o yüzden yetiyor.
Yeri değil ama ton balığı tüketmeyin , çok zararlı. Taze balik zamanı.
Aa neden zararlı? Biz de arada makarna üstü severek yiyoruz.
Yüksek protein oranına sahip evet ama çok yüksek miktarda civa barındırıyor. Fabrika atiklarindan en zararlisi ve bu balik vücudundan civa atma yetisi bulunmayan bir balikmis.
Hamilelere kesinlikle yasaktır mesela ton balığı. Sinir sistemine zarar veriyor insanların.
canım cok şükür kanaat ettimi rabbim veriyo bereketini evet eşim 1900 alıyo 830 kredi gerisi bize öyle aşırı lükse kacmıyoruz ama kendimizide kısıtlamıyoruz bi kumbara yaptık 1sene içine atıyoruz elimize geceni tatil parası her hafta olmasada dışarda yememiz var çok küks yerler olmasada 2 aya bi bazen 3 aya bi lüks bi yer var ankarada orada gidip yiyoruz bebegim 1 yasında bezi dışında aşırı masrafı yok ama cok sık hastane ve yol masrafı dışında ben kendime cok bi harcama yapmam gerekmediği surece bilmiyorum etrafda der nası hem boyle rahat yasayıp hem rahat gecınıyosun etrafdan bı yardım yoktur aradababam harclık verır nadır ben oldugu ile yetınıp mutlu olma calısıyorum bi sıırıda yok acıkcası:))Valla maasallah neye ne kadar harciyorsunuz detaylandirir misiniz? Ev kredisi odeyip bir de asgari ucretle inanilmaz geliyor bana bunun sirrini merak ediyorum ciddi manada
canım valla bırıktırdım ben boyle seylerı konusmayı cok sevmm ama merak gıdereyım bu ücretle 5 altın bırıktırdım tabi eve yapılması gereken tadilata gitti ama oluyo isteyince cok şükür bişeydende geri kalmamaya calıısyoruz cok lükse girersek olmaz bütceme göreBen çeyrek dedim de(Bu tarz konularda oyle uyeler hep oluyor,okuyorum) al sana babayigidin kralıadyas asgari ücretle ev kredisi oduyormus valla helal olsun.Isin sırrı neyse bilmek isterim
buna inanmak yada inanmamak size kalmış bu konu üstünden yapacıgım bi prim yok arkadaş 4000 gecım olurmu diye sorunca şaşırdım bizler 1900 le gecınen 800 kredi odeyip gecıneninsanlarızöyle sürünüp muhtacda olmuoruz cok şükür bu tarz gecınen cokkYüksek dediğiniz? Ya ben inanmıyorum üzgünüm. Faturalar, telefon, mutfak masrafı (!) yetişmez.. İmkansız.
yok yok et süt hava su işte:))) cok boll degil ama yetmiyooo diye ağlamıyorum:))Fotosentezle mi yaşıyorsunuz. Ev kredisi de yüksekse geriye bir şey kalmaz çünkü...
Arkadaşlar 1900 ile geçinmek zorunda olduğunuz için geçiniyorsunuz. Yoksa doğru düzgün et meyve kuruyemiş vs yemeyip, bi sinemaya bile gidemiyorsanız bu geçinmek olmuyor maalesef.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?