4000 tl ile ev geçinir mi?

o böbübrlenmek iyi degil Allah büyük başlarina degil kimsenin düşük maaşına böbürlenmek kötü.. halinize şükretmeliyiz..
bizde çok zengin birisi vardi böbürlendi durdu.. biz zenginiz dedi övündü sonra mi...
çok büyük borca girdiler.. dükkanlari arabasini evini satti bi avıcunda küçük bir ev kaldi. onla geçinip gidiyo. işte ALLAh böbübrlenenleri sevmez.. onlari en düşük yerlere yapar. işte bundan halimize şükür.

Tamamen standarda baglı. Benim eşim de o civar alıyor ama ben calışmasam gecinemeyiz. Şimdiki hayatımızı devam ettiremeyiz yani. İki cocuk herbirinin aylık 2000 masrafı var iş yerimiz uzak arabanın aylık 2000 masrafı var. 2000 de mutfak ve faturalar desek cep harclığı bile kalmaz. Şimdi ben bu gelirle gecinmek için (kendi şartlarımda) cocukları okuldan alıp mahalle okuluna vermem hatta şuan oturdugum sitenin aidatı cok yüksek oldugu için normal apartmana tasınmam gerekir. Aslında kredi borcum hiçbirseyim yok ama gecinemem. Radikal degişiklik yapmadan eksiye düşerim bu kadar net.

Paranin cokluguyla degil az parayla yapamayacagi seyleri de yapabilmesiyle ovunuyor
Benden cok kazananlarin yapamayacagi dugunu yaptim ogluma diyor
Yani zenginim diyen yapamazmis o yapmis

Öyle diyenlerden biri de benim annemdi, biz resmen işe girene kadar aç gezdik, başkalarının kıyafetlerini giydik. Kilometrelerce yol yürüdük otobüs paramız yok diye. Sebze dışında eti kurbandan kurbana yerdim.

iyide arkadaşlar harcamaya bağlı değil mi 3000 maaşı olan 20 liralık çanta alırken evladına 8000 lira alan 60 liralık çanta alıyor gelir düzeyi arttıkça kaliteli olsun marka olsuna giriyor insanlar. 3000 alanla 8000 alan ay sonuna aynı giriyor biri 1000 lira kredi öderken diğeri 3000 ödüyor o yüzden yetiyor.

Bence böyle sorular burada sorulmamalı neden derseniz herkesin hayattan beklentisi farklıdır..
kimine 10 bin tl yetmez kimi 10 bin tl ile evini arabasını alır..
kimi 4. bin tl ile birikim bile yapar kimi ay sonunu getiremez.. bu tamamen kişilere bağlıdır.
kendimden örnek vermem gerekirse.. oglumun bakıcısı ve kiramızı cıkınca elimize 3300 tl kalıyor
şükür bu günümüze.. evet herşeyimiz 4 4 lük değil belki ama bütcemiz dahilinde geziyoruz, dolaşıyoruz tatilimize gidiyoruz..
ona göre mutfak masrafmızı ayırıyoruz birşeyiniz eksik mi derseniz hiç birşeyimiz eksik değil
haa yetmediği aylar elbet oluyor sıkıştığımız ama üstesinden geliyoruz şimdi kış geldi kenara 3 5 kuruş atamam ama yazın atıyordum... 300 400..
ama ben kışlığımı iyi hazırlarım mesela salçadır turşudur dolaba atmalık konserve vs..
kimi 1 kilo kıyma alır 1 öğünde tüketir kimi 3 4 yemekliğe böler mesela.. bunun gibi şeyler..
öyle lüks lokantalarda yemek felan yiyemiyoruz elbet özel günler hariç
evimde hiç birşeyim eksik değil etim kıymam tavuğum kışın haftada 1 kez balığım kesin olur..
kuru yemiş mesela ; durumu iyi olan gider kilosu 65 70 tl lik alır
kimi 1 kilo tereyağı 1 ayda bitirir kimisi 2 ay idareli kullanır birsürü örnek yani..
bütcesi orta halli olan gider 35 40 tl karışıktan alır gibi.. diyorum ya her insanın beklentisi farklıdır..
geliri iyi olan bir bluza 100 tl de verir dokunmaz
ama bütcesi orta olan 30 tl bluz giyer vs vs
benim görüşüm o parayla bence rahat geçinebilirsiniz..
gelir ne kadar ise giderde o kadardır

aynen kesinlikle gelirine göre harcıyorsun çok doğru..

Aa neden zararlı? Biz de arada makarna üstü severek yiyoruz.

Yüksek protein oranına sahip evet ama çok yüksek miktarda civa barındırıyor. Fabrika atiklarindan en zararlisi ve bu balik vücudundan civa atma yetisi bulunmayan bir balikmis.

Hamilelere kesinlikle yasaktır mesela ton balığı. Sinir sistemine zarar veriyor insanların.

nekadar para okadar harcamaya eşittir.çoksa çok harcıyorsun azsa az.ha az olup çok harcıyorsan sıkıntı borç borcun üstüne.azcık iktisatli oluca iş çözülüyor aslında.ama şu zon zamanlardaki zamlardan sonra işler değişti heleki faturalara girmiyorum bile 75 küsür lira dağıtım bedeli +vergi+trt payı vermişim .neyini sıkayım ben paranın

Diyette bir ara pratik geldi çok tükettim sonra bıkmıştım iyi ki bıkmışım. Somon daha pahalı ama daha sağlıklı sanırım.

Valla maasallah neye ne kadar harciyorsunuz detaylandirir misiniz? Ev kredisi odeyip bir de asgari ucretle inanilmaz geliyor bana bunun sirrini merak ediyorum ciddi manada
canım cok şükür kanaat ettimi rabbim veriyo bereketini evet eşim 1900 alıyo 830 kredi gerisi bize öyle aşırı lükse kacmıyoruz ama kendimizide kısıtlamıyoruz bi kumbara yaptık 1sene içine atıyoruz elimize geceni tatil parası her hafta olmasada dışarda yememiz var çok küks yerler olmasada 2 aya bi bazen 3 aya bi lüks bi yer var ankarada orada gidip yiyoruz bebegim 1 yasında bezi dışında aşırı masrafı yok ama cok sık hastane ve yol masrafı dışında ben kendime cok bi harcama yapmam gerekmediği surece bilmiyorum etrafda der nası hem boyle rahat yasayıp hem rahat gecınıyosun etrafdan bı yardım yoktur aradababam harclık verır nadır ben oldugu ile yetınıp mutlu olma calısıyorum bi sıırıda yok acıkcası:))

Ben çeyrek dedim de(Bu tarz konularda oyle uyeler hep oluyor,okuyorum) al sana babayigidin kralı adyas asgari ücretle ev kredisi oduyormus valla helal olsun.Isin sırrı neyse bilmek isterim
canım valla bırıktırdım ben boyle seylerı konusmayı cok sevmm ama merak gıdereyım bu ücretle 5 altın bırıktırdım tabi eve yapılması gereken tadilata gitti ama oluyo isteyince cok şükür bişeydende geri kalmamaya calıısyoruz cok lükse girersek olmaz bütceme göre

Yüksek dediğiniz? Ya ben inanmıyorum üzgünüm. Faturalar, telefon, mutfak masrafı (!) yetişmez.. İmkansız.
buna inanmak yada inanmamak size kalmış bu konu üstünden yapacıgım bi prim yok arkadaş 4000 gecım olurmu diye sorunca şaşırdım bizler 1900 le gecınen 800 kredi odeyip gecıneninsanlarızöyle sürünüp muhtacda olmuoruz cok şükür bu tarz gecınen cokk

Eşim çalışıyor sadece
Ben çalışmıyorum
Kira ödüyoruz
Yeni evliyiz borçlarımız var
Ve malum bebek hazırlığı
Ama bi şekilde geçiniyoruz çok şükür
Zor değil yani sizin maaşla geçinmek

Arkadaşlar 1900 ile geçinmek zorunda olduğunuz için geçiniyorsunuz. Yoksa doğru düzgün et meyve kuruyemiş vs yemeyip, bi sinemaya bile gidemiyorsanız bu geçinmek olmuyor maalesef.

Anlatamıyoruz. Saçımı başımı yolucam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…