Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ya hu neresi orası?
Ciddiyim minimum yaşamaya çalışıyoruz ve asla böyle bir hesap yok.
Mutfak zaten 2000 tutuyor, hadi çocuk bebek yok yarıya indireyim 1000 olsun. 50 liraya İnternet var mı hala? Sınırsız vs olması şartı ile tabi ki kotalı internet mi o?
Düz standart eve elektrik 150den aşağı gelmiyor. Klima varsa 250...
Doğalgazın kışın 200 gelmesi diye bir dünya yok, evde montla oturmuyorsan. 2 petek yaksan, ısınalım desem 350ydi geçen sene.
Bu evin deterjanı, tuvalet kağıdı vs apayrı masraf ve cidden küçük tutarlar değil.
4000 liraya geçinilir ama et değil bakliyat yersen, sebzeyi iyisinden almazsan, deterjanı yağı bimden alırsan. .
Hemen deftetinizi tutayım.
600 tl mutfak
100 tl elektrik
60 tl su
200 tl doğalgaz önümüz kış
70 tl senin telefon faturası
70 tl eşinin faturası
50 tl internet
30 tl merdiven temizlik ücreti
500 tl eşinin şahsi giderleri-sıgara varsa artar
400 tl senin şahsi giderlerin
300 tl aylık eğlence sinema ve dışarda yemek paranız.
1000 tl taksit -canın ne isterse al
TOLAM 3,380 TL
Her ay 1 çeyrek alabilirsin .
Kişisel fikrim 4000 maaşla artırıp tatile gitmek imkansız mesela.
yapacak birşey yok parası için sevmedik...
kişi başı 2000- 3000 tl altında tatil yapmadım hiçmesela siz ailenizle nasıl otellere tatile gidiyordunuz?
Buna ben de katılıyorum, mesela hiç bir zaman kıyafete gidip de 500 lira gibi bir miktar veren biri olmadım, bez parçasına o kadar para vermek garibime gider her zaman. Ama veren arkadaşlarım da var. Ya da dışarda yemek yerken tek başıma 80-100 lira vereceğim bir yere gitmektense 40-50 lira vereceğim yere gitmeyi tercih ederim. Hani dışarı çıkmamdan kısmam ama gereksiz yere fazla para vermeyi de sevmem, daha makul yerlere giderim. Mesela 5.000 e zorlandığını söyleyen tanıdığım da var ama her fırsatta yurt dışına tatile gidiyor. Tamamen insanın harcamaları ile alakalı.Şu sıra borçlardan dolayı öyle alıştım ki kısmaya ,elime ayda 4000 geçse baya zengin hissederim kendimi.Çocuk , kira, borç yoksa sürünülmez.
Yakın bir maaşla hem gezmeden geri kalmayıp bir de her ay bilezik alan bir tanıdığım var, o da başka bir büyükşehirde..Yapan yapıyor demek ki , yaşam standartlarınıza bağlı.
Mesela benim kuaför masrafım yok.Ama benden daha az geliri olup düzenli ödenek ayıran arkadaşım var.Geçenlerde 500 tl bırakıp çıktım dedi benim içim yandı onun yerine :)
Benim anne-babam dışarıda yemek yemeyi mecbur kalmadıkça anlamsız bulurlar ,öyle bir kültürleri yok herşey evde pişer çok nadir çıkarlar..
Bunun gibi örnekler uzar gider tamamen size bağlı..
kişi başı 2000- 3000 tl altında tatil yapmadım hiç
Öyle tatillere gitmek için sizin de çalışmanız lazım, yoksa yine gidersiniz ama kredi çekerek. Ya da daha makul yerlere gidersiniz. Ha yok ben baba evindeki şartları istiyorum diyorsanız siz de çalışacaksınız başka seçeneğiniz yok malesef.kişi başı 2000- 3000 tl altında tatil yapmadım hiç