4000 tl ile ev geçinir mi?

Kira yokmuş. Ek kredi, yüklü kredi kartı gibi ödemeler yoksa, orta standartta geçinebilirsiniz. Ama her ay hesabınızı iyi bilmeniz lazım.
Ve bence kesinlikle, hele İstanbul gibi bir şehirde, tek kişi ile geçimi sağlamaya çalışmak mantık dışı.

4 bin tl maaşı var eşimin, ben yakın gelecekte çalışmayı düşünmüyorum, sınavlarım var .

kira vermeyeceğiz eşimin evi var . ama istanbula yeni yerleşeceğim için hiç bir fikrim yok, hep istanbul pahalı diyor insanlar.

öyle çok yüksek standartta yaşama beklentimizde yok...
Gayet tabi geçinirsiniz. Kira yoksa geçinmeniz mümkün. İstanbul gelirin iyiyse yapanabilir bi şehir. 4bin TL de iyi rakam.

Destek olduğunuz başka kimse yoksa geçinirsiniz. Bizim araba benzini falan oluyor ekstra, bir de kaynanaya destek oluyoruz geçinemiyoruz. Her ay bi şekilde eksiye giriyoruz maalesef

Asgari ucretle de gecinen/gecinmeye calisan var. Bu yasam standardiniza bagli. Eger kisisel bakim harcamalarinizdan, sosyal aktivitelerinizden kisarsaniz gecinirsiniz. Ama hepsi olsun derseniz her ay eksiden yersiniz.

Kapi disari cikmayan insanlarsaniz,evde yemek yiyorsaniz,tiyatroya festivale sinemaya gitmiyorsaniz,yilda bir bile olsa kiyafet almiyor ve tatile gitmiyorsaniz gecinme ihtimaliniz var. Malum İstanbul bir etkinlikler sehri. Bunlardan uzak insanlarsaniz paraniz telem ihtiyaclara ucu ucuna yeter

asgari ücretle tek maaşla ev krediside yüksek ödedğimiz halde çok şükür gecınıyoruz

Benzin gideri en az 300 tl.

arabanın vergileri, sigortası vs oluyormuş.

Eşim sigara kullanmıyor

mutfağın 600 tl den fazla olacağını düşünüyorum nedense herşey pahalandı

300 tl ile aylık eğlence demek 1 veya 2 kere çıkabilmek demek.

:) konunda çok lüks yaşamak istemediğini yazmıştın diye hatırlıyorum .
Sen asla 4 bin tl ile geçinmezsin . Bence sende çalış ...

4 bin tl maaşı var eşimin, ben yakın gelecekte çalışmayı düşünmüyorum, sınavlarım var .

kira vermeyeceğiz eşimin evi var . ama istanbula yeni yerleşeceğim için hiç bir fikrim yok, hep istanbul pahalı diyor insanlar.

şaka galiba bu soru...herkes asgari ücretle kirada geçiniyor...

Borçsuz, çocuksuzsanız neden geçinemeyesiniz?
Az diyen olacaktır,burada asgari ücretle geçinip üstüne çeyrek/gr alabilen de var,10binle geçinemeyen de ama bana gore sürekli dışarı çıkılmayacaksa,lükse kaçılmayacaksa gecinilebilir.

Asgari ücretle çeyrek alabilen kimse çıksın ortaya:KK70: asgari ücret 1600 oldu sanırım. Çeyrekte 450 mi? Kim o 1150 ile geçinebilen baba yiğit?

Benzin gideri en az 300 tl.

arabanın vergileri, sigortası vs oluyormuş.

Eşim sigara kullanmıyor

mutfağın 600 tl den fazla olacağını düşünüyorum nedense herşey pahalandı

300 tl ile aylık eğlence demek 1 veya 2 kere çıkabilmek demek.
600 tl iki kisinin mutfak masrafimi. Ben cocuk okutuyorum 2300 yetiyor valla. Cok sukur. Lux degilde nedir bu:KK57:

600 tl iki kisinin mutfak masrafimi. Ben cocuk okutuyorum 2300 yetiyor valla. Cok sukur. Lux degilde nedir bu:KK57:

Evinize kırmızı et ve balık ne sıklıkta giriyor? Çocuğunuzu avm haricinde sinemaya, tiyatroya ve etkinliklere ne sıklıkta götürüyorsunuz? Muz, ceviz, badem gibi potasyum ve protein açısından zengin meyve ve kuruyemişler sofranızda var mı? Yoksa köyden gelen bakliyatla bir ayı mı geçiriyorsunuz? 600 TL mutfak masrafına çok dediğiniz için soruyorum?

geçinmeyi amaçlarsanız, israfa kaçmazsanız para bile birikir :)
Biz kiracıyız, ev almayı düşünmüyoruz. eşimin maaşı ile geçiniyoruz, benim maaş birikime. Geçiniyoruz derken israf minimum ama lüks sayılabilecek bir standarttayız.
kira ödemezseniz misler gibi geçinirsiniz.

israftan kastım, yemeyeceğini alıp çöp etmeyeceksiniz, giymeyeceğiniz şeyi alıp dolap bekletmeyeceksiniz o kadar. Buna dikkat eder ve kredi kartından uzak durursanız gayette geçinirsiniz ve eğlenceye beklediğinizden fazlası kalır.

Evinize kırmızı et ve balık ne sıklıkta giriyor? Çocuğunuzu avm haricinde sinemaya, tiyatroya ve etkinliklere ne sıklıkta götürüyorsunuz? Muz, ceviz, badem gibi potasyum ve protein açısından zengin meyve ve kuruyemişler sofranızda var mı? Yoksa köyden gelen bakliyatla bir ayı mı geçiriyorsunuz? 600 TL mutfak masrafına çok dediğiniz için soruyorum?
Geregi kadar hepsini aliyorum. Esim sadece calisiyor. Gerektiginde ucuz aliyorum yani. Etim baligim olur. En fazla 400 dur market alisverisim. Yetiyor coi sukur istanbulda yasiyorum. Gerekirse ben yemiyorum ama cocugum icin aliyorum yani.

Back
X