5 gün boyunca sadece kırmızı veya beyaz et yiyerek 5 kilo verin

Merhaba arkadaşlar :)

Topiği en baştan okudum. Bende bu diyeti yapmaya karar verdim.
Yalnız hamile olma ihtimalim var, cuma günü kesin belli olacak. Ama doktor zayıflamamı istedi çünkü kilom çok fazla. Bebek için iyi değil. Süt içeceğim yalnız her gün ve de ayran. Kalsiyum olsun

Bu sabah başladım bu diyete. Kahvaltı da da yumurta yedim ve süt içtim.
94 kiloyum inşallah 5 günde veririz 5 kiloyu. Çok umutluyum. Şimdi öğlen yemeği için tavuk göğüs pişireceğim fırında. Yağsız iyi olur.

kızlar benim bi sorum olcak,bende yarın baslamayı düsünüyorum ama duydugum bişey
yüzünden biraz kuskuluyum. bu diyeti yaparken seker yükseliyo mu,böyle bişey basınıza geldi mi yada duydunuz mu?

şekerini yükseltecek hiç bir ürün yokki.Ben uzun süre yaptım bu diyeti.Şekerde sorun yaşamadım.Toplamda 8 kg verdim.Ama bayramda ara verdim dayanamadım artık.Gerçi çok az yiyorum ama yedim tabii yasaklı şeyler.

YArın tekrar başlamayı düşünüyorum.Daha vermem gereken kilolarım var napimm eyvahedigeldismile

Bu diyeti gerçekten hakkı ile yapmak istiyorsanız bence alıp kitabını okuyun. O zaman insan daha dirayetli oluyor.. Kısaca...

Dukan Diyet 4 adımdan oluşuyor.

1.Adım : ATAK EVRESİ : Protein bakımından zengin 72 yiyeceği 2-7 gün (verilecek kiloya bağlı) boyunca, istediğiniz kadar yiyin. Sıfır yağ. Günde 20 dakika yürüyüş.

2.Adım : SEYİR EVRESİ : 28 çeşit sebzeyi ekleyerek, protein bakımından zengin yiyeceklere devam edin. (Ben 1 gün sadece protein, 1 gün sebze+protein tüketiyorum) İstediğiniz kiloya gelene kadar bu şekilde devam edin. Günde 30 dakika yürüyüş.

3.Adım : GÜÇLENDİRME EVRESİ : İstenilen kiloya geldikten sonra diyete meyve, ekmek, yağlı peynir ekleniyor. Haftada iki gün nişastalı yiyecekler ve ödül yemekleri ekleniyor. Bu evrenin süresi verilen her kilo için 10 gün hesabıyla hesaplanıyor. (ben toplamda 13 kilo vermeyi hedefledim yani bu evre 13*10=130 gün sürecek) Günde 25 dakika yürüyüş.

4.Adım : KORUMA EVRESİ : Haftanın 6 günü istediğini ye. Sadece Perşembe günleri saf protein tüket. Günlük hayatta asansör kullanmayın. Günde 20 dakika yürüyüş yapın.

Tüm bu evrelerde birde yulaf kepeği tüketmek var ama Türkiye'de nerede satılıyor daha bulunamadı.

Kabaca böyle. Dediğim gibi bana başı belli sonu belli geldi. 4.evrede istediğini ye kısmıda işi cazip hale getiriyor.

İlk günü bozmadan atlattım ve yeni güne uyandım.

Çok merak ediyorum kaç kilo vereceğim diye =)

günaydınlar,
ben kitabı ramazandan önce almıştım.
ramazandan sonra başlayacağımı söylemiştim.
dün itibari ile başladım.
58,1 başlangıç.bugün sabah 57,7 çıktı.
bana uygulaması çok kolay gibi geldi.
kendimi sınırlamadan et yemek güzel,bir et bağımlısı olarak :)
dün sabah şekersiz nescafe içtim.
2 saat sonra acıkınca bir haşlanmış yumurta yedim.
öğlen:200-250 gr arası tavuk kıymasından köfte yedim.içine baharatlar atılınca çok lezzetli oldu.
akşamüstü yağsız süt içtim.
akşam yemeğinde fırında balık yedim.
cola zero içtim aralarda bir de.
zero da sıfır şeker olduğu için içtim.umarım zararı yoktur.
ilk gün gayet güzel geçti.

Tebrikler değer =)

İlk gün için gayet iyi. Bende dün 94.5 kiloydum bu sabah 93 çıktım. Acayip sevindim. Tabi benim kütle sizlerden fazladır ondan çok verdim galba daha 1 günde. 5. günün sonunda 4 kilo vermiş olsam bile bana yeter başlangıç için. Motive olurum. Bebeğim de rahatlar annesi zayıflayınca :)

Bende kahvaltıda : 2 yumurta - beyaz peynir ve süt içtim.
Öğlen : 2 köfte, yarım domates ve küçük bir parça sucuk yedim. (biliyorum yasak ama canım istedi.)
Akşam: Menüde tavuk göğsü var, fırınladım yağsız. Tadı güzel oluyor.

Durmak yok yola devam ahahah =))

bn balık ağzıma sürmem kırmızı etin yanında duramam tavuk etinide sadece fırında yapılrsa yerm =( ufff kaçrdık böyle bi diyeti 1hafta yapsm yetrmş

slam arkadaşlar bende ramazandan önce başlamıştım ama ramazan dolayısıyla malesef bırakmıştım limdi pazartesinden beri yapıyorum gayet iyi gidiyor kitabımda var cok sevdim bu diyeti

saol canım.
senin için de gayet güzel.
yola devam:)

benim 3.günüm.başlangıç:58,6 ,bugün 57,5
dün sabah şekersiz nescafe ve iki yumurtayla yapılmış yağsız omlet yedim.
öğlen tavuk kıymasından köfte.
ara yağsız süt.
akşam fırında balık yine.
2 lt su içtim.
ve yine zero içtim.
hiç dışına çıkmıyorum sadece zero içiyorum.acaba ondan dolayı mı az verdim?ne dersiniz.
bu arada önceki mesajımda başlangıç kilomu yanlış yazmışım 58,1 değil 58,6olacak.

Bence kilon az olduğu için az veriyorsundur.

Zero 0 şeker sonuçta. Gerçi içinde aspartam var ama onun da engelleyeceğini sanmam.
Kilo azaldıkça vermesi de gittikçe zorlaşıyor. Çevremde ki çoğu kişiden biliyorum.

Bende zero içiyorum ama en fazla 2 bardak falan.Onu da her gün değil.
Yalnız yazışmalarınıza bakınca deneyimli bir dukan diyetçisi olarak size tavsiyem su için..En az 2,5 lt su.Ve günde en fazla 2 fincan yeşil çay..Kitapda bunlarda var.
bende ara verip tekrar başladım.Verebiliyorum bu diyetle o yüzden başaracağımı bilerek yola devam ediyorum.68.5 oldum bu arada :)

teşekkürler.
günde 1 bardaktan fazla içmeyeyin en iyisi.
kitapta çay ve kahvenin aspartamla içilebildiğini yazıyor.
ben hepsini de şekersiz içmeye başladım.ki çaya en az 3-4 kesme şeker atan birisi olarak:)
zero da aspartam var ama kitapta hiç diyet içecekler içilebilir demediği için tereddüte düştüm.
suyu 2lt içebilmem bile benimiçin mucize çünkü normalde ben hiç su içemem.
ama şimdi susadığım için içiyorum.
siz de de oluyor mu bilmiyorum ama ağzım dilim kuruyor ve sanki ağzımda metalimsi bir tat oluyor.

Kırmızı eti fazla sevmem ama tavuk ve balık etine bayılırım aslında tamda bana göre bi diyet bu ayy canım tavuk ve balık çekti zemuszemus

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…