5 gün boyunca sadece kırmızı veya beyaz et yiyerek 5 kilo verin

merhaba:)))

bende bi süredir bu diyeti yapıyoırum..ilk protein döneminde 3 kilo vermiştim..sonra ailemin yanına gidince birsürü kaçamakla geri geldi kilolar((ytine başladım şimdi 3. günüm...benim gibi bozduğunda diyeti hemen geri alan varmı?

h.g öncelikle....darısı başıma werme konusunda inş sende almazsınn bir daha

Ben bir haftadır biraz bozdum.Temelde sıkıntı yiyorum ama bzen bir çatal pilav !!! bazen bir şefrali gibi minik kaçamaklar yaptım.Bu arada kilo almadım ama vermedim de ..Adet döneminde olmamda etkili oldu.Umarım geri dönüşümü yapıp yine kilo vermeye başlarım.

ya ramazan sonuna kadar 4kilo wermek istyrm yaklaşık 2 hafta war.....nasıl wereblrm?ne yapmalıyımmmm?sık sık yeyip mi metebolizmamı hızlandrsam dcm ama beceremedm şimdiye kadarrrr

maalesef
Sabah 69.1-69.2
hopppp akşama 69.7 yada 70....
inip çıkıyo işte.
Ben bliyorum tam katı yaparsam veriyorum .ama hayat da böyle çekilmiyoki yaa

maalesef
Sabah 69.1-69.2
hopppp akşama 69.7 yada 70....
inip çıkıyo işte.
Ben bliyorum tam katı yaparsam veriyorum .ama hayat da böyle çekilmiyoki yaa

kesinlkle katılıorum warya cnmn istedği 3 şey war armut,hurma,kaju:)kaç gündr zor dayanıorum akşama kısmetse ycm

bende yarın yapmaya baslıyorum bu dıyeti inş hadi bakalım hayırlısıyla verırız kıloları gerçi bende çok yok ama 5 kıloda versem ıyı olur dıyorum kendı kendımezemuszemus

Merhabalar,

Ben Ağustos ayınının başında bir yazmıştım, bir daha fırsatım olmadı. Ağustos'un 10'unda başladım ve bugüne kadar 5 kilo verdim.

3 gün atak evresi
2 gün sebze+protein yaptım. O günden beride 1 gün saf protein, 1 gün sebze+protein olarak devam ediyorum. Böyle olunca insan çok sıkılmıyor diyetten.

Günde yaklaşık (belki daha fazla) 4 litre su içiyorum ve 30 dakika yürüyorum.

Bu arada yeni katılan arkadaşlara hatırlatmak isterim ki bu diyette yağ yok. Dolayısıyla sucuk tüketmek pek uygun değil. İlk bulduğum fırsatta dukan diyetinin evreleri sizlerle paylaşmayı düşünüyorum. Kolay gelsin. Sevgiler.. :dance:

Arkadaslar herkese merhaba,
Bazi arkadaslarimin Dr.Pierre Dukan in ingilizce web sayfasini takip etmekte zorluk yasadigini gordugum icin buraya dilim dondugunce Dukan Dietini aciklayici bir yazi yazmaya karar verdim. Ben de bugunden itibaren bu diyete baslayacagim icin buradan gun gun diyetin gidisatiyla ilgili bilgi paylasiminda bulunabiliriz.

Oncelikle diyetin 4 bolumu var. Bu bolumlerden 2 si kilo vermeyi, diger 2 si ise indiginiz kiloyu koruyabilmeyi ve vucudumuzun bu yeni kilomuza alismasini (ezberlemesini) sagliyor.

Birinci Bolum : Saldiri bolumu olarak adlandirilan bu bolumde agirlikli olarak et ve su tuketiyoruz. Bu bolumde

Serbest olan gidalar sunlar:
- tavuk, hindi, kirmizi et, balik, (yagsiz olarak pisecek, izgara, haslama, tavada yagsiz gibi)
- yagsiz sut, yogurt
- yumurta gunde en cok 2 adet
- gunde en az 2.5 Lt su zorunludur
- yag orani %2 ya da asagi olan yogurt, peynir, meyveli yogurt gibi gidalari da alabilirsiniz ancak bunlari abartmamak sartiyla.
- Icecek olarak kahve ve cay icebilirsiniz ancak sekersiz ve sinirli sayida olacak.

Yasak olan gidalar sunlar:
- her turlu sucuk, salam, sosis,

Arkadaslar bu bolum genellikle 2 ila 10 gun arasinda degisir. Ancak tavsiye edilen 5 gundur. Bu 5 gun diyetin en onemli bolumu olup en cok kilo kaybedeceginiz bolum olacak. Ancak bunun bazi iyi ve kotu taraflari var. Iyi tarafi sonuclarini hemen alacaginiz icin motive olacaksiniz ancak kotu tarafi bu ilk 5 gunluk bolumde zorlanabilirsiniz. Kabizlik cekebilirsiniz, karbonhidrat hic almayacaginiz icin bas donmesi yasayabilirsiniz. Boyle durumlarda gunde 1 adet gecmeyecek sekilde sifir sekerli kola icebilirsiniz. Kabizlik icin bi caresi olan varsa soyler umarim yasamayiz.
Simdi sunu da belirtmeden gecmeyelim. neden bu diyetle rahat kilo veriyoruz. bildigimiz gibi vucudumuz enerji ihtiyacini oncelikle karbonhidratlari yakarak karsiliyor. Simdi protein agirlikli diyetlerde karbonhidrat alimi cok dusuk ya da hic oldugundan vucut yaglari eritmeye baslayacak. Zaten verdiginiz kilolarin yani sira inceldiginizi de farkedeceksiniz. Protein aliminin bir diger avantaji da su, vucut proteinleri parcalarken, karbonhidrat ve yaglara gore daha cok enerji harciyo. yapisi kompleks oldugundan proteinin sindiriminde daha cok enerji harcaniyor bu nedenle zaten aldiginiz kalorinin %20-30 u sindirilmesinde harcanmis oluyor.

Ikinci Bolum :
Bu bolum yine 5 gun surecek. Ilk bolumden tek farki et ve protein agirlikli menumuzun yanina sebze ekleyebilmemiz. ancak sebzeler patates gibi degilde fasulye, kabak, ispanak gibi sebzeler olmali ve bunlar da yagsiz pisirilmeli. Bu bolumde daha yavas kilo kaybedecegiz belki de hic kaybetmeyecegiz ancak bu bolum vuzudumuzun isleyisi icin de gerekli.

Birinci ve ikinci bolumlere istedigimiz kiloya ulasana kadar 5/5 seklinde dongusel olarak devam edecegiz. Diyelim toplam 20 gunde ulastik kilomuza yani 5/5/5/5 yaptik simdi ne yapacagiz. Ucuncu bolume gecebiliriz.

Ucuncu Bolum: Stabilizasyon adli bu bolumde vucudunuz ve metabolizmani yeni kilonuza alissin diye sebze ve et yedigimiz ikinci bolumun bir benzerine devam edecegiz. Ikinci bolume ilave olarak bu bolumde haftada 2 kez serbest bir sekilde yemek yiyebileceksiniz. Ancak tek kural aralarinda 1 gun ara olmasi ve yediginiz birseyden bir kac porsiyon tuketmemek. Ayrica bu bolumde tum bunlara ilave olarak:

- gunde bir porsiyon meyve (muz, yemis, uzum, kiraz, cilek disinda)
- gunde 2 dilim tam bugday ekmegi
- 1 porsiyon 40 gram kadar peynir
- haftada 2 porsiyon pilav, patates gibi gida serbest.
- Yemek pisirirken mumkun oldugunca yagdan kacinacagiz.
Peki bu bolumu ne kadar devam ettirecegiz? Verdiginiz her 1 kiloyu 10 ile carpin. diyelim 10 kilo verdiniz ve ideal kilonuza ulastiniz. toplam 10 carpi 10 toplam 100 gun 3. bolume devam etmelisiniz ki vucudunuz artik bu yeni kilonuzu ezberlesin.

Dorduncu ve Son Bolum : Konsolidasyon ismindeki bu bolum cok basit. Artik istediginiz hersyei yiyebilirsiniz ancak kilonuzu bir omur boyu koruma istiyorsaniz haftada 1 gun sadece protein alin.

Hepimize hayirli ugurlu olsun...

Ben biraz yoruldum daha doğrusu bunaldım.
Tek düze yeme sistemi bunalttı.İtiraf etmeliyim.
Tabi bu bunalımı fırsat bilip coşmadım...Dikkat ederek yiyorum bazı şeyleri.Tekrar devam edicem bu kesin ama molaya ihtiyacım vardı.
Kitapda pes edecekseniz başlamayın diyor ama bence devam edebiirim..

sizi takipdeyim ama..

Bende Şilan'a katılıyorum. İnsan bir yerden sonra ne yiyebileceğini şaşırıyor.

Değişik tariflerimizi birbirimizle paylaşsak belki diyete biraz renk gelir.

Trakya bölgesinden sebze+protein günleri için : Ekşimikli (lor) biber
Biberleri doğrayıp çok çok çok az yağ damlatarak tavada soteliyorsunuz. Sonra üzerine loru ve bolca domates ekleyip bir güzel pişiriyorsunuz.

Tonbalığını yerken (saf protein günlerinde) yanına ne tüketebiliriz?? Pek kuru geliyor bana.

Sevgiler.

ben yanında ayran düşünyrm saçma ama:)çok kuru cidden

kızlar benim bi sorum olcak,bende yarın baslamayı düsünüyorum ama duydugum bişey
yüzünden biraz kuskuluyum. bu diyeti yaparken seker yükseliyo mu,böyle bişey basınıza geldi mi yada duydunuz mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…