5 gün boyunca sadece kırmızı veya beyaz et yiyerek 5 kilo verin

Merhaba, anladığım kadarıyla burada Dukan diyeti yapıyorsunuz. Low-Carb denen düşük karbonhidrat yüksek protein içeren diyetlerden biri. Ben de aynı tip South Beach diyeti(kardiyolog Arthur Agatson'a ait Dukan gibi ünlü bir diyet) yapıyorum. 2.5 ayda 12 kilo verdim. Halen de devam ediyorum. Dukan'a göre daha relax ve çeşit içeren bir diyet. Yine listeler yok, porsiyon kısıtlaması yok. Dukan gibi sınırlı yağsız süt ürünü, sınırsız sebze ve et türleriyle beraber fazladan kısıtlı miktarda yumurta, tam tahıllar ve baklagiller var. Başta ben de Dukan diyetini yapmayı düşünmüştüm fakat vücudun mineral ve vitamin dengesini daha iyi koruduğu için diyetisyenim South Beach'i tavsiye etti. Dileyen olursa ayrıntılı bilgi verebilirim. Fakat kıssadan hisse şunu söyleyebilirim, yüksek protein diyetleri kesinlikle işe yarıyor. Yiye yiye, kas kaybetmeden kilo verdiriyor. O yüzden devam arkadaşlar....

Bence bu konu ile ilgili yeni bir başlık aç. Bu arada kaynayıp gitmesin. Biz yemesini seven bayanlar için bunlar gerçekten güzel alternatifler, bence paylaşmaya da devam... opuyorumnanaktan

Bence bu konu ile ilgili yeni bir başlık aç. Bu arada kaynayıp gitmesin. Biz yemesini seven bayanlar için bunlar gerçekten güzel alternatifler, bence paylaşmaya da devam... opuyorumnanaktan

ya haklısın ama bu sitede zayıflayanlar bir tutturmuş klasik sabah 1 kibrit kutusu kadar peynir, kepekli ekmek, öğlen salata diyetlerine ya da resmen ölüm orucu gibi diyetler yapılıyor. insanlar aç kalıp bir de deli gibi kas kaybediyor, okudukça çok içtenlikle üzülüyorum. diyeti bırakınca da ziyadesiyle geri alıyorlar. sitede "arkadaşlar bunların kitapları yazılmış, zayıflamak için protein ve et türleri yenmesi gerekiyor" diye nerede söylesem bir alay insan üstüme hücum ediyor, kimse inanmıyor. o yüzden siz de aynı felsefede olduğunuzdan size yazdım. ha bu arada ben aylardır her sabah 2 yumurta, her öğlen ve akşam tavuk/et/balık yedim. ayda 1 kan tahlili de yaptırıyorum. kolesterolüm de yüksek çıkmıyor. fakat kolesterolünüz yükselmesin diye her öğün proteiin yanına ekşi bir şey yemeniz lazım. domates, limon vs gibi. bilginize...

Tam 11 ay once yapmisim, mesajlarimdan baktim. 10 gun yaptim 5/5 seklinde ve toplam 5 kilo vermistim. uzerinden inanamayacaginiz kadar lup lup yedim. Hatta Turkiye`ye gittigimde haftada 2 kere falan yarim ekmek kokorec veya lahmacun yedim (ayiptir soylemesi). Yine ayni donemden bugune yani 11 aydir sporda yapamadim ve en fazla 5 kilo almisimdir. Simdi yine baslamak istiyorum. Yeni arkadaslarin onerileri ile daha da kolaylasmis. Saglam spor yapmaya basladim. Gelismeleri paylasirim.

Gelelim kitap sahiplerinden yardim istemeye; mumkunse benim icin de bakabilir misiniz?
Etlere soyasos kullanabiliyor mu? Tuzlu oldugu icin hayir denebilir.
Yulaf kepegi ile yapilan krepten yemek zorunda miyiz? Ben yememistim (bilmedigim icin).
4 bolumden olusan evrelerin 4. bolumu olan hayatimiz boyunca persembeleri protein yemek gerektigini daha once okumamistim. O bana zor geldi yani kisitlanmis hissediyorum yine de. Neden o sure hayat boyu diye belirlenmis kontrol edebilir misiniz?
Ayrica ben her iki donemi de yani 5 protein + 5 protein sebze donemini resmen porsiyon kuculttum diye zayifladigimi dusundum. Ama mesajlara bakiyorum herkes iyi yiyor masallah. Ben o kadar cok yersem veremem gibime geliyor. Tezimi curutecek bilgi var mi kitapta. Ben de oturup doymak isterim de.:çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm:

Ayrica gun icinde proteinleri karisik yiyebiliyoruz fakat ogun icinde de yiyebilir miyiz? Yani kiymali yumurta ya da haslama yaninda ayran gibi...

Yardimci olanlara tesekkur ederim...yerimsenibenyerimsenibenyerimseniben

arkadaşlar dün yulaf kepeğini internetten sipariş verdim.bakalım yarın elime ulaşır.
ben kendimi hiç sınırlamadan izin verilen çeşitlerden yiyorum.
kendimi az yemeliyim diye hiç kasmıyorum.çünkü kendimi biliyorum aç kalırsam bu diyet beni sıkacak.
oysa ki uzunca bir süre devam etmem gerek.
istediğim kiloya inmek için yaklaşık 1,5-2 ay. daha sonra da yaklaşık 3 ay koruma diyeti.
ben proteinleri karıştırıyorum.
kıymalı yumurta yiyorum mesela.
ayrıca birisi yazmıştı tuz yasak diye.
halbüki kitapta tuz ve baharatlar serbest yazıyor.
ki ben de yaptığım hiç bir yemekte yuzu kısmadım.
ben bu şekilde devam etmekten çok memnunun.
bugün 5. günüm sebzede.yarından itibaren 1+1 e geçmeyi düşünüyorum.
58,6 ile başladım şu an 56,1 im.yani yaklaşık 9 günde 2,5 kilom gitti.
herkese başarılar diliyorum.

ben de sizinle aynı mantıktayım. tuz yiyorum, proteinleri karıştırıyorum ve kuçucuk porsiyonlar yiyemiyorum. kilo vermem çok iyi gidiyor. bırakıp başa dönmek istemiyorum, yolum uzun, o yuzden rahat olmalıyım.

merhaba, ayrı başlık açmazsanız buraya örnek menu yazar mısınız, gun boyu neler yiyorsunuz, bize de fikir verir. sanırım sizin diyetinizin farkı baklagiller, dukan'da bir sure baklagil yiyemiyoruz. fakat yumurta yiyebiliyoruz.

ben de insanı açlığa mahkum eden diyetlere karşıyım. sonuçlar geçici bu tur diyetlerde. önemli olan doğru beslenmeyi yaşam tarzı haline getirmek ve iradeli olmak...

sevgili hicbuyumiycem; sorularına cevap vermeye çalışacağım.

Etlere soyasos kullanabiliyor mu? Tuzlu oldugu icin hayir denebilir. Sosayos ile ilgili bir kısıtlama görmedim.Ama emin olamadığımız için çok tüketmemekte fayda var.
Yulaf kepegi ile yapilan krepten yemek zorunda miyiz? Ben yememistim (bilmedigim icin).Bende henüz yiyemedim. Çünkü hala alamadım. Ama tok tuttuğu için eğer bulduysan tüketmekte fayda var.
4 bolumden olusan evrelerin 4. bolumu olan hayatimiz boyunca persembeleri protein yemek gerektigini daha once okumamistim. O bana zor geldi yani kisitlanmis hissediyorum yine de. Neden o sure hayat boyu diye belirlenmis kontrol edebilir misiniz? Hepimizin derdi kilo verdikten sonra o kiloları tekrar geri almak değil mi? Bunun önüne geçmek ve vücudu dengede tutmak için bir yol. Ayrıca ikide bir kilo vermek için diyet yapmaya uğraşmaktansa haftada bir gün protein tüketmek daha kolay görünüyor.
Ayrica ben her iki donemi de yani 5 protein + 5 protein sebze donemini resmen porsiyon kuculttum diye zayifladigimi dusundum. Ama mesajlara bakiyorum herkes iyi yiyor masallah. Ben o kadar cok yersem veremem gibime geliyor. Tezimi curutecek bilgi var mi kitapta. Ben de oturup doymak isterim de.:çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm:
Evet var. Sayfa 68 "miktar sınırlaması olmadığını burada bir kez daha hatırlatıyorum" kaydirigubbakcemile3
Ayrica gun icinde proteinleri karisik yiyebiliyoruz fakat ogun icinde de yiyebilir miyiz? Yani kiymali yumurta ya da haslama yaninda ayran gibi... Elbette bununla ilgili hiçbir kısıtlama yok.

Yardimci olanlara tesekkur ederim...yerimsenibenyerimsenibenyerimseniben

Tuz tüketimiyle ilgili olarak;

Kitapta der ki, Tuz zayıflamanın düşmanıdır, çünkü suyu çeker ve yağların hücrelerde süzülmesini engeller. Diğer yandan, tuzdan yoksun bir zayıflama rejimi uzun zaman sürdürüldüğünde damar basıncını düşürme eğilimi oluşur. Bu nedenle, tüm zayıflama ve koruma rejimleri süresince, Dukan diyeti tuz alımının yalnızca biraz azaltılmasını önerir.

Bilgilerinize, Sevgilerle...

yulaf kepeği ile ilgili tarif nasıldı arkadaşlar?
kitabı arkadaşa verdim bu yüzden bakamıyorum

Aynı un gibi kullanımı...İçine bir yumurta biraz light süt karıştırıp krep yapıyorsun tavada..Tabi yağzıs..Ekmek yerine kullanımı oluyor yani.
bende deneyemedim.Yulaf unu ile yapmıştım ilk zamanlar.

Bu aralar diyetten koptum arkadaşlar.Tekrar yapmak istiyorum ama bir türlü olmuyor.Açıkçası bozdum derken sebze protein safhasında gibi yiyorum.Bir gün saf protein yapıyorum..karıştırıyorum yanii.o günkü duruma göre böyle kafama göre takıldığım halde 1 kg. daha verdim. 67,5 oldum alttaki çizelgeye bakmayın :)
Ama tekrar sıkıca dukana sarılmam gerekkk.Sizden gazz alıcam.

Arkadaşlar selam...Bayağıdır sizi takip ediyorum.Kitabı 2 ay önce aldım.Okudum.Ama bu arada Montignac yaptığım için pek Dukan diyeti ni düşünmedim.Bir haftadır araştırdım, kitabı tekrar okudum.Ve nihayet dün itibariyle başladım.Dün sabah 66 kg geliyordum.Bu gün 65,30 geldim.Hiç kaçamak yok.Bu verilen kilonun su kaybı olduğunun bilincindeyim ama yinede insanı motive ediyor.59 kg olmak istiyorum.5 yıldır da uğraşıyorum.Boyum 166.Gelişmeleri yazacağım.Kolaylıklar diliyorum herkese....

teşekkürler cevabın için.ama ben yulaf kepeğini yiyemicem sanırım.ne çiğniyor ne yutuluyor.alanlarınki de mi öyle acaba?

hoşgeldin.benim 11. günüm bitti.3 kilom gitti çok şükür.sebzeye geçince bir miktarını geri aldım,sonra tekrar gitmeye başladı.şu an 1+1 şeklinde yapıyorum.
sana da kolay gelsin.

hoşgeldin.benim 11. günüm bitti.3 kilom gitti çok şükür.sebzeye geçince bir miktarını geri aldım,sonra tekrar gitmeye başladı.şu an 1+1 şeklinde yapıyorum.
sana da kolay gelsin.[/QUOTE]

ben 10. gunumdeyim. 500 gr kadar geri aldım fakat cm olarak inceldiğimi ölçtum. ben de 1+1 ciyim.

bu arada kitabı alanlar zaman zaman alıntılar yapmaya devam ederlerse çok sevinirim.

teşekkurler, bilgilendirici yazıların devamını bekliyoruz öğretmenim :)

teşekkurler, bilgilendirici yazıların devamını bekliyoruz öğretmenim :)

Rica ederim ne demek. Sorularınız olursa, kitabın rehberliğinde cevaplamaktan zevk duyarım.

Bu arada kıymalı yumurta fikrini söyleyen arkadaşa ayrıca teşekkür ederim. Bu akşam yedim. Süperdi ..delikafadulden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…