Merhaba, anladığım kadarıyla burada Dukan diyeti yapıyorsunuz. Low-Carb denen düşük karbonhidrat yüksek protein içeren diyetlerden biri. Ben de aynı tip South Beach diyeti(kardiyolog Arthur Agatson'a ait Dukan gibi ünlü bir diyet) yapıyorum. 2.5 ayda 12 kilo verdim. Halen de devam ediyorum. Dukan'a göre daha relax ve çeşit içeren bir diyet. Yine listeler yok, porsiyon kısıtlaması yok. Dukan gibi sınırlı yağsız süt ürünü, sınırsız sebze ve et türleriyle beraber fazladan kısıtlı miktarda yumurta, tam tahıllar ve baklagiller var. Başta ben de Dukan diyetini yapmayı düşünmüştüm fakat vücudun mineral ve vitamin dengesini daha iyi koruduğu için diyetisyenim South Beach'i tavsiye etti. Dileyen olursa ayrıntılı bilgi verebilirim. Fakat kıssadan hisse şunu söyleyebilirim, yüksek protein diyetleri kesinlikle işe yarıyor. Yiye yiye, kas kaybetmeden kilo verdiriyor. O yüzden devam arkadaşlar....
Bence bu konu ile ilgili yeni bir başlık aç. Bu arada kaynayıp gitmesin. Biz yemesini seven bayanlar için bunlar gerçekten güzel alternatifler, bence paylaşmaya da devam... opuyorumnanaktan
arkadaşlar dün yulaf kepeğini internetten sipariş verdim.bakalım yarın elime ulaşır.
ben kendimi hiç sınırlamadan izin verilen çeşitlerden yiyorum.
kendimi az yemeliyim diye hiç kasmıyorum.çünkü kendimi biliyorum aç kalırsam bu diyet beni sıkacak.
oysa ki uzunca bir süre devam etmem gerek.
istediğim kiloya inmek için yaklaşık 1,5-2 ay. daha sonra da yaklaşık 3 ay koruma diyeti.
ben proteinleri karıştırıyorum.
kıymalı yumurta yiyorum mesela.
ayrıca birisi yazmıştı tuz yasak diye.
halbüki kitapta tuz ve baharatlar serbest yazıyor.
ki ben de yaptığım hiç bir yemekte yuzu kısmadım.
ben bu şekilde devam etmekten çok memnunun.
bugün 5. günüm sebzede.yarından itibaren 1+1 e geçmeyi düşünüyorum.
58,6 ile başladım şu an 56,1 im.yani yaklaşık 9 günde 2,5 kilom gitti.
herkese başarılar diliyorum.
Merhaba, anladığım kadarıyla burada Dukan diyeti yapıyorsunuz. Low-Carb denen düşük karbonhidrat yüksek protein içeren diyetlerden biri. Ben de aynı tip South Beach diyeti(kardiyolog Arthur Agatson'a ait Dukan gibi ünlü bir diyet) yapıyorum. 2.5 ayda 12 kilo verdim. Halen de devam ediyorum. Dukan'a göre daha relax ve çeşit içeren bir diyet. Yine listeler yok, porsiyon kısıtlaması yok. Dukan gibi sınırlı yağsız süt ürünü, sınırsız sebze ve et türleriyle beraber fazladan kısıtlı miktarda yumurta, tam tahıllar ve baklagiller var. Başta ben de Dukan diyetini yapmayı düşünmüştüm fakat vücudun mineral ve vitamin dengesini daha iyi koruduğu için diyetisyenim South Beach'i tavsiye etti. Dileyen olursa ayrıntılı bilgi verebilirim. Fakat kıssadan hisse şunu söyleyebilirim, yüksek protein diyetleri kesinlikle işe yarıyor. Yiye yiye, kas kaybetmeden kilo verdiriyor. O yüzden devam arkadaşlar....
ben de sizinle aynı mantıktayım. tuz yiyorum, proteinleri karıştırıyorum ve kuçucuk porsiyonlar yiyemiyorum. kilo vermem çok iyi gidiyor. bırakıp başa dönmek istemiyorum, yolum uzun, o yuzden rahat olmalıyım.
yulaf kepeği ile ilgili tarif nasıldı arkadaşlar?
kitabı arkadaşa verdim bu yüzden bakamıyorum
Aynı un gibi kullanımı...İçine bir yumurta biraz light süt karıştırıp krep yapıyorsun tavada..Tabi yağzıs..Ekmek yerine kullanımı oluyor yani.
bende deneyemedim.Yulaf unu ile yapmıştım ilk zamanlar.
Bu aralar diyetten koptum arkadaşlar.Tekrar yapmak istiyorum ama bir türlü olmuyor.Açıkçası bozdum derken sebze protein safhasında gibi yiyorum.Bir gün saf protein yapıyorum..karıştırıyorum yanii.o günkü duruma göre böyle kafama göre takıldığım halde 1 kg. daha verdim. 67,5 oldum alttaki çizelgeye bakmayın :)
Ama tekrar sıkıca dukana sarılmam gerekkk.Sizden gazz alıcam.
Arkadaşlar selam...Bayağıdır sizi takip ediyorum.Kitabı 2 ay önce aldım.Okudum.Ama bu arada Montignac yaptığım için pek Dukan diyeti ni düşünmedim.Bir haftadır araştırdım, kitabı tekrar okudum.Ve nihayet dün itibariyle başladım.Dün sabah 66 kg geliyordum.Bu gün 65,30 geldim.Hiç kaçamak yok.Bu verilen kilonun su kaybı olduğunun bilincindeyim ama yinede insanı motive ediyor.59 kg olmak istiyorum.5 yıldır da uğraşıyorum.Boyum 166.Gelişmeleri yazacağım.Kolaylıklar diliyorum herkese....
Tuz tüketimiyle ilgili olarak;
Kitapta der ki, Tuz zayıflamanın düşmanıdır, çünkü suyu çeker ve yağların hücrelerde süzülmesini engeller. Diğer yandan, tuzdan yoksun bir zayıflama rejimi uzun zaman sürdürüldüğünde damar basıncını düşürme eğilimi oluşur. Bu nedenle, tüm zayıflama ve koruma rejimleri süresince, Dukan diyeti tuz alımının yalnızca biraz azaltılmasını önerir.
Bilgilerinize, Sevgilerle...
teşekkurler, bilgilendirici yazıların devamını bekliyoruz öğretmenim :)
teşekkürler cevabın için.ama ben yulaf kepeğini yiyemicem sanırım.ne çiğniyor ne yutuluyor.alanlarınki de mi öyle acaba?
canım ben yulaf kepeğini ve yumurtayı bi kapta iyice cırpıorum,süt koymuorum. yumusacık oluyo. sanki yulaf kepeği yok gibi oluyo. ama iyice cırp. kapağını kapatıyorum tavanın,bi tarafı pişince öbür tarafını döndürüp pişiriorum. bi kabarıyo anlatamam,neden öyle oluyo anlayamadım hala. cok hosuma gidiyo. bide böyle dene bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?