Arkadaslar,yeni başaladığım için ben bissuru soru soruyorum ama sabrınıza sıgınıyorum artık. :) belirli bi suredir bu diyeti yapan arkadaslar cvp verebilirse sevinirim. bildiimiz pek cok diyette metabolizmanın mevcut duruma alışmasıyla,bi süre sonra kilo verme yavaşlıyo ve buna cozum olarak da kalori miktari dusuruluyo. bu dukan diyetinde dier kalori bazlı diyetlerde oldugu gibi bi yavaşlama durumu söz konusu oluyo mu? oluyosa da ne gibi bi cozum getiriliyor?kitapta bunla ilgili detaylı bi acıklama bulamadım ben.
Sagolun arkadaslar, sonn bi soru daha sorcamBende ki takılma adet dönemi öncesinde oluyor genelde. (ya da 5 kiloda bir) geçen sefer 66 civarı takılmıştım. Şimdi 62'ye.. Ama yememde bir değişiklik yapmıyorum. Hastalık süresi geçince eğer takılmam devam ederse diğer arkadaşımın dediği gibi yürüyüşü arttıracağım. Yani yediklerini azaltmak zorunda değilsin. Diyetin en güzel tarafı da bu zaten. Belki çok takılma söz konusu olursa saf protein evresi 3-4 gün tekrarlanılabilir.
Bu diyeti araştırdım. Bu diyetle ilgili
Dr. Dukan, "İlk beş gün içinde asgari 3 azami 7 kilo verdiğinizi göreceksiniz" diyor. Bu ilk dönemde bazı insanlar, yeme alışkanlıkları değiştiği için yan etki olarak ağız kuruluğu ve nefes sıkışıklığı çekebilir. Bunun üstesinden gelmek için de bol bol su içilmesi tavsiye ediliyor. İlk on günlük aşamada sırasıyla şu yiyeceklerin yenilmesi tavsiye ediliyor: Birici gün: Sığır eti, İkinci Gün: Hindi ve tavuk. Üçüncü gün: Yağsız etler. Dördüncü gün: Tavuk ciğeri, Sığır eti. Beşinci gün: Bütün balık çeşitleri. Altıncı Gün: Kabuklu deniz ürünleri. Yedinci gün: İkiye kadar yumurta. Sekizinci gün: Yoğurt ve süt. Dokuz ve onuncu günler: Marul ve diğer yeşillikler...
böyle bir yazı okudum. Ne kadar doğrudur acaba? Uzun zamandan beri bu diyeti sürdürdüğün için en iyi cevabı verebilirsin sanırım İpeksir. opuyorumnanaktan
Bu yazdıklarının Dukan diyetiyle hiç alakası yok. Belki bu topiğin diyeti olabilir. :kedi: Ama kesinlikle dukan ile ilgisi yok. Çünkü dukan diyetinde gün içinde ne yediğinin önemi yok. Yağsız protein olması yeterli....
arkadaslaaarrr jambon konusuu noolcakk?? taktım ben(
arkadaslar bu dr.dukanin kitabinda yemek tarifleride varmis galiba elinde kitap olan arkadaslar bu konuda yardimci olup bir kac yemek tarifi verebilirlerse cok sevinicem cunku ilk protein haftasi gercekten böhh getiriyo insanin icine
sepenatural bekliyoruz önerilerini....
Arkadaşlar cok fazla cevap oldugu ıcın hepsını okyuyamadım ama ancak proteın dıyetı bence guzel bırsey olmasa gerek. vucutta proteın hıcbır sekılde depolanmaz.burası guzel ama aldıgınız fazla proteın ozellıkle hayvansa proteınlerkı bunlar yuksek degerde proteınlerdır yaga donusturelerek depolanır. Ve emın olunkı proteınden yaga donusturelen mıktar dogrudan yag almanızdan fazladır.
Bu durumda kilo alıyor olmamız gerekmez miydi? Tam tersi kilo veriyoruz. Kitapta da alınan proteinin parçalanması için yağa gereksinim olduğu, dışarıdan yağ alınmadığı için vücudun mevcut depoları kullandığı. Dolayısıyla vücutta depolanacak yağ olmuyor...
sanırım başlığa bakarak bu diyetin "sağlıksız şok diyetlerden" olduğunu düşündünüz.sizbaşlığa aldanmayın.
yok öyle birşey 5günde 5 kilo filan.
karbonhidrat ve yağ almıyorsunuz istediğiniz kiloya inene kadar.
daha sonra da aşamalı olarak karbonhidrat ve yağ içeren gıdaları hayatınıza sokuyorsunuz.
benim bugün 17. günümdü.şimdiye kadar verdiğim kilo 3.
vermek istediğim toplam 10 kilo idi.
sanırım 1,5-2 ayda hedefime ulaşabilirim.
2 ayda 10 kilo vermenin de çok sağlıksız olduğunu düşünmüyorum.
ılk sayfaya yazarken demıstım tam okuyamadım dıye eger dedıgınız gıbıyse degerlendırılebılır.ben zannettım 5 gunde 5 kılo verıyorsun:)sızınkısı 2 ayda 10 kılo bence gayet saglıklı bır kılo. hızlı guzel bır kılo hatta hıcbır saglık sorununuz olmadıgını gosterıyor.
deger arkadaşımın dediği gibi, seneler önce açılan bu başlıkta yazılan diyet ile şimdi bizim uyguladığımız diyet (dukan diyeti) daha farklı. Daha ayrıntılı bilgi istersen, Diyet yöntemleri başlığında Dukan diyetini ziyaret edebilirsin.
Sevgiler...
Atak evresinin besinci gunundeyim bugun ve az once cesaret edip tartıya cıktım.74,6 dan 71,6 ya dusmusum :)) 3 kilo gitmis arkadaslar.60 la baslayan kilolara dussem biran once diye daha heveslendim. 69 u gordugum gun sevincden bayılcam herhalde:)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?