5 gün boyunca sadece kırmızı veya beyaz et yiyerek 5 kilo verin

Bende şöyle bir yazı buldum :
Yüksek protein diyetinin etkili kartı vücudunuzun enerji için yağ yakması ve bunun sonucu kilo vermenize neden olması. Uzun süre yüksek protein diyeti, vücudun ketoz durumuna girmesine neden olur. Bu protein diyetinin negatif yanlarının liste başıdır. Ketoz, enerji kullanımı için karaciğerin yağı, yağlı aside çevirmesi ve keton miktarının artmasıdır. Ketonlar kandaki asit miktarını arttırır ve idrarda görülebilir. Çok uç seviyedeki perhiz durumlarında, vücut glukoneogenesis durumuna geçer, bu da şekerin karbonhidratlar dışındaki kaynaklardan genellikle de proteinden üretilmesidir.

Böbrekleriniz zarar görebilir

Yüksek protein diyetleri böbreklerinize çok baskı yapar. Yüksek protein diyetlerinde başta kilo verilmesinin nedeni su kaybındandır. Karbonhidrat alımı sınırlandığı zaman , vücut kas ve karaciğer glikojenini enerji için kullanır. Her bir gram glikojen için, 2 gram su kullanılır veya kaybedilir.

Karbonhidrat almaya başladığınız anda, bu kiloları geri alacaksınız. Karbonhidratların yasaklanmasından kaynaklanan idrar söktürücü etki, protein sentezi idrarı atabilmek için böbreklerinizi yoracaktır. Bu probleme ilave olarak, vücut ketoz durumundayken, salgılanan kalsiyum miktarı artar. Bu da böbreklerinizde taş oluşmasına, idrarınızdaki kalsiyum miktarının artmasına neden olur. Bunu bir deneyle anlatalım. Tırnağınızı kolanın içine koyduğunuzu düşünün. Birkaç gün sonra koladaki asit tırnağı yok etmeye başlar. Aynı yok oluş kemikleriniz için geçerlidir. Vücudunuzda yükselen asit nedeniyle kalsiyum dişlerinizi ve kemiklerinizi eritir. Ve idrarınızda kalsiyumu dışarı atmanız yüksek protein diyetinin kötü tarafıdır. Bu durum sizin idmanlarınızı boşa çıkaracaktır. Kalsiyum kasların oluşması ve sinirlerin hissetmesi için gereken bir mineraldir.Kalsiyum eksikliği strese neden olur.

Kalp ve damar rahatsızlıkları riskini arttırır

Dengeli beslenmede %60 karbonhidrat, %25 protein ve %15 yağ tüketilir. Ama Atkins Diyeti ve benzerlerinde kalorinizin %30-%50 kadarını proteinden alırsınız. Bu yağ tüketiminin de arttığı anlamına gelir. %50 kaloriyi de yağdan alırsınız, kalori tüketiminiz artar. 1 gram karbonhidratta 4 kalori varken, bu yağda 9 kaloridir. Et, peynir, yumurta, hayvan ve süt ürünlerinin hepsi doymuş yağ ve kolesterol içerirler (yağsız olan çeşitleri bile) Düşündüğünüz zaman sabah kahvaltısında sosis, yumurta ve peynir ; öğle yemeğinde peynirli burger ve milkshake, akşam yemeğinde ise tavuk, yumurta , jambon, fındık, Sezar peynirli salata kulağa nasıl geliyor. Zaman içinde lif ve meyve tüketimini sınırlayan böyle bir beslenme LDL kolesterol oranınızı arttıracak ve kalp rahatsızlığı riskini arttıracaktır.
ıster Atkins Diyeti, ıster Güney sahilleri diyeti, ister et manyaklığı olsun, ismi ne olursa olsun yüksek protein diyetleri size yarardan çok zarar sağlar.

başlayacak olan arkadaşlara başarılar. gün gün yediklerinizi ve kilo listeleriniz yapar bizide bilgilendirirsiniz dimiiikaydirigubbakcemile2 2-3 hafta elma diyeti yapıp arada bu diyeti yapmak istiyorumda...

wowwww kızlar resmen şoktayııım......
ben kendımıııı 75-77 lerdee sanarken megersem hıııc kılo almamısım
73de aynı duruyorum yaaaa coook sevındım,herkese kılo cızelgem yanlıs ben kılo aldım derdım
amaaaaaaaaaaaa almamısımmmmmm zemuszemus
hedef 65 hadı bakalıııııııııııım bugunde başlasıııııınnnn (BALIK GÜNÜM BUGUN)
Siz neler yıceksınız kızlarrrrr

slm kizlar ben geldimmmm. Valla kac gundur yoktum giremiyordum aha bi baktim topik almis basini gitmis. Kizlar rejim yapanlara basarilar diliyorum baslamis olanlarada cok sevindim allah kolaylik versin diyorum.....

ee merakla beklıyorum sonucu bakıyorum bakıyorum sen yoksun.sonunda geldın.noldu umarım kılo verebılmıssındır ya.nedır sonuc mrakla beklıyorum ok se yapıcam bende

silacim selam canim
elma diyeti nasil gidiyoo kolay verebiliyormusun
birde yengeni yazmistin hala kilo veriyormu

canım günaydınŞeniz
elma diyetimiz güzel gidiyor şükür.
ama bu diyette mantıklı geldi banaa.s
gelinimiz,şimdi yapmıyor elma diyetini,ara verdi.
daha sonra tekra yapacak..
canım sen aralık annesiydin dimi.bende aralık 2008 annesiyimm

pelinim uzman hatunum
hemen araştırmısın..tebrikler..Şeniz
bu diyett hem tok tutucu hemde sonradan kilo aldıracak bir diyet değil.
elmada sonra alma riskimiz evet daha çok var..
bende düşünüyorum bu diyeti.

kızlaaar ben sımdı elma sırkeli suyumuda ıcıyorum bugun basladım sızce ıyımı ettım kötümü

evet kızlar ben tartıldım moralim bozuldu biraz ama tam vermişim ya erken tartıldığm için az verdiğimi düşünüyorum 3 günde içinde 1 kilo daha vermişim yani 5 günde 5 kilo verdim yarın da sebzele ete devm edicem sizin de sonuçlarınızı bekliyorum merakla a.s.

kraliçe tebrik ederim canım a.s.5günde 5kilo süperalkisalkisalkisalkisalkisalkis

haftaya inşallah ideal kilona ulaşırsınn:hooray:

ben saat 3 de tonbalıgımı yıyecem.
aksam 6ya kocacıma kıymalı pıde yapacam ama hııııııııııııııc yemıcemm söz verdım kendıme

yoooooook yememm, pazara kadar 5 günü tamamlayıp kac kılo verdıgıme bakacam cok merak edıom cunku. sımdı pazar günü 5.günüm bıtıyoya hanı pekı pazartesınden ıtıbaren yıne aynısını uygulayıp yanına sebzemı yıyecegız?? pekı o 5 gün bıtıncede nolacak

kızlar selam benimde vermem gereken 10 kilo var 61 kiloyum 51 olmak istiyorm yapsammıki bu diyeti ben dün elma sirkesine başladım bide sandolos macunu içiyorum bi kaşık napsam ki

ahaaa tam benlik..

ben bundada kilo alırım yaa üffffffffff

kızlar newtte sorun vardı giremedimm kilom 80.70 dü dün diyetii bozdum ama bu günn 1 gram bile almamışımm bu çok iyi:) bu gün tam gaz devam ediyorum 45 dk yürüdüm.. akşamüstüde 1buçuk saat bi egzersiz var onu yapacağım.. bakalımm inşallah bitince güzel kilo vermiş olurumm

ıns canım, ben 30dk bısıklet sürüp bıraz mekik felan cektım. kızzz benım yazdıgımı okudunmuu ben kendımı 77 sanıyordumya megersem 73müşüm :sm_cool:

kızlar 5 gün bittikten sonra sebze ve et yyicez liste öle bildiğime göre bnm 5 gün bitti yarn sebze yemeği de yicem bakalm neler olacak :) a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…