slm kizlar ben geldimmmm. Valla kac gundur yoktum giremiyordum aha bi baktim topik almis basini gitmis. Kizlar rejim yapanlara basarilar diliyorum baslamis olanlarada cok sevindim allah kolaylik versin diyorum.....
silacim selam canim
elma diyeti nasil gidiyoo kolay verebiliyormusun
birde yengeni yazmistin hala kilo veriyormu
Böyle bi yazı buldum
bir taraftan diyetimi sürdürürken diğer taraftan uzunca bir süredir bu diyet hakkında araştırma yapıyorum.sadece ne kadar sürede ne kadar kilo verdirdiği alakadar etmiyor beni çünkü.aynı zamanda artıları,eksileri nelerdir,ne kaandırır ve ne götürür diye de hesaplar içerisindeyim.sonunda bu diyeti yapmaya karar verdim.listeyi vermeden önce kendimce artı ve eksilerini burada yazmak istiyorum:
* protein tok tutar,bu yüzden açlık krizi geçiren kimselerin yapmakta zorlanmayacağını düşünüyorum.
*protein alımı belli bir orana kadar yararlı, ama belli bir noktadan sonra böbrekleri yorabilir.bu noktada da kendime şunu soruyorum:ben bunca zamandır karbonhidrat alımını o kadar abarttım ki ( yani doktorların karaciğeri yorar,insülini tavan yaptırır vs gibi uyarılarına rağmen pisboğazım yüzünden onca sene bu yeme tarzını sürdürdüm) sadece 1-2 hafta ( o da peş pele değil,aralıklarla) yapınca zararının olacağını düşünmüyorum.
*yine uzmanların yazmış oldukları makalelerden yola çıkarak, spor yapmam nedeniyle karbonhidrat alımını sıfırlandırmamam gerektiğine kanaat getirdim (normalde karbonhidrat alınmıyor) glisemik indeksi yüksek olmayan ve insülin salgılanmasını dalgalandırmicak karbonhidratların zararının olmayacağını düşünüyorum.
* diğer taraftan proteinin yağ yakımına olan olumlu katkısı da biliniyor.
tüm bunları hesaplayıp artı,eksi işlemini yaptıktan sonra yapmaya karar verdim.
liste:
diyet boyunca tavuk,süt,balık,et serbest ( ama ölçüler dahilinde)
yapılanlar buğulama ya da ızgara olacak.
yağ,tuz kullanılmayacak (ben az miktarda kullanacağım)
baharatlar serbest.
ben bunlara ek olarak sadece tam tahıllı ekmek ve meyveler olmak üzere karbonhidrat da alacağım.yani meyvelerden doğal ,rafine edilmemiş şeker ihtiyacımı karşılayacağım.
her zaman olduğu gibi de bol su içilecek.
ama bunu n haricinde o çok sevdiğim kolayı da bisküvileri de az da olsa yemeyeceğim.
şu an konu muallakta kalmış olablir ama ben uygularken birebir benim listelerimden takip edebilirsiniz.
evet kızlar ben tartıldım moralim bozuldu biraz ama tam vermişim ya erken tartıldığm için az verdiğimi düşünüyorum 3 günde içinde 1 kilo daha vermişim yani 5 günde 5 kilo verdim yarın da sebzele ete devm edicem sizin de sonuçlarınızı bekliyorum merakla a.s.
kraliçe tebrik ederim canım a.s.5günde 5kilo süperalkisalkisalkisalkisalkisalkis
haftaya inşallah ideal kilona ulaşırsınn:hooray:
ben saat 3 de tonbalıgımı yıyecem.
aksam 6ya kocacıma kıymalı pıde yapacam ama hııııııııııııııc yemıcemm söz verdım kendıme
ahaaa tam benlik..
ben bundada kilo alırım yaa üffffffffff
kızlar newtte sorun vardı giremedimm kilom 80.70 dü dün diyetii bozdum ama bu günn 1 gram bile almamışımm bu çok iyi:) bu gün tam gaz devam ediyorum 45 dk yürüdüm.. akşamüstüde 1buçuk saat bi egzersiz var onu yapacağım.. bakalımm inşallah bitince güzel kilo vermiş olurumm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?