Bir süredir forumu okuyordum ama kendime uygun bulduğum, yapabileceğim bir diyeti yakaladığıma dair inanç oluşturduğum ve 2.haftamı tamamladığım diyet maceram hakkında yazmak amacıyla, az önce üye oldum... Herkese selamlar!
Senelerdir düzensiz beslenmek gibi bir sorunum vardı. Öğün atlarım, cola-kahve çok severim. Bunlar yetmez gibi işsizlik ve sigarayı bırakmamda eklenince oluşan kilolar, boyum da kısa olunca benim için gerçekten sorun haline dönüştü. Artık dur demezsem, ileride önünü alamayacağımdan endişe ettim ve diyet kararını vermek zor olmadı. Ne var ki, kolay kilo veren bir yapım yok.
Başlangıç bilgilerim şunlar: 1,57 boy, 76kg, yaş da 35
Diyete başlangıç tarihim: 06 Aralık
06 Aralık-11 Aralık arasında, sadece proteinle 3kg verdim.
12 Aralık-18 Aralık arasında, proteine salata malzemeleri ve haşlanmış sebze ekleyerek 1kg verdim.
İlk hafta günde 3km yürüyüş, 2. hafta 6km yürüyüş yaptım. Her gün düzenli olarak yürüyüşlerime devam ediyorum. Ayrıca haftada 1 gün 1 saat latin dansları dersim var. Bunun iki dersi diyetime denk geldi. Orada da farklı kaslarım çalıştığı için, eğlencenin ötesinde ideal kiloma giden yolda bana faydalı olduğunu düşünüyorum.
Ek olarak her gece yatmadan önce bir fincan yeşil çayı mutlaka içiyorum.
Açlık anlamında bir sıkıntı olmuyor. Tuvalet sorunum oldu benim. Onu da günkurusu yiyerek çözmeye çalışıyorum. Cola ve kahve bu süreçte hiç içmedim. Çayı da ender içmeye çalıştım ve içtiğim zamanlarda da şeker kullanmadım. En çok taze ekmek kokusunu duyunca diyette olma psikolojisine giriyorum ama uzun sürmüyor. Bir de meyve yemeyi özledim.
Yeni yıla geçmeden 70in altına düşmeyi hedefliyorum. Şu ana kadar ki verme hızımdan açıkçası memnunum.
Kendi maceramı yazmak istedim çünkü karar verme aşamamda, ben burada yazılanları okuyarak çok motive oldum. Neleri yapmam/yapmamam gerektiğini anladım. Belki benim mesajım da eklenirse, bir arkadaşımızın daha cesaretlenebileceğine olan inancımla yazıyorum.
Amacında azimle ilerleyen herkese, hepimize, başarılar diliyorum!
Arkadaşlar tam 2 ay 1 haftadır buna benzer bir diyet uyguluyorum doktor kontrolünde.16 Kg verdim.Verilenlerin 13 kg ı yağ olarak gitti.114.2 den 98 kg a düştüm.,
Kısaca özetlemek istiyorum:
Sabah:1 haşlanmış yumurta,peynir,sınırsız salata ve bitki çayı
Ara:2 salatalık yada salata
Öğle:haşlanmış veya ızgara et,balık, tavuk(herhangi biri) Salata
Ara:1 bardak kefir
Akşam:haşlanmış veya ızgara et,balık, tavuk(herhangi biri) Salata
Haftada bir gün salata yenmiyor.
Günde 45 dk tempolu yürüyüş
En az 2 lt su içiliyor
Her öğünden önce ve sonra 1 bardak su içiliyor.
Kesinlikle tavsiye ediyorum.
Sadece beyaz et değil balık ve kırmızı et de yemelisiniz.Ben köfteyi,tepsiye yağlı kağıt koyup fırında pişiriyorum oldukça güzel oluyor.Etin yanında salata yemelisiniz.
dukan diyeti tariflerim: ATAK EVRESİ YEMEKLERİ
umarım yardımcı olur...
Ben de başlayacağım Yarın da kitabı alıyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?