5 gün boyunca sadece kırmızı veya beyaz et yiyerek 5 kilo verin

Evet ama kabızlıkta verdiğin kilo tartı üzerinde anlaşılmasa bile bir şekilde incelmeye başladığını hissediyorsun tatlım mesela yüzüğün bollaşmaya başlıyor çünkü anladığım kadarı ile atak evresi aslında vucutta tutulmuş olan suyun uzaklaştırılmasına yönelik bir evre, gerçekte yağ atımı 2. evrede başlıyor zaten bu yüzdende çok daha yavaş kilo veriyorsun...
Ayrıca zaten sabah 60 kg gelen bir kişi akşam 61-62 civarı gelir normalide budur bu yüzden ben burada kimsenin sabah bu kadardım akşam zayıfladım şu kadar oldum diyebileceğini sanmıyorum...
Ben diyete başlarken tamamen soyunup tartıldım kilom 52.800 dü, bu sabah aynı saatte yine aynı şekilde tartıldım kilom 52.600 dü yani 200 gram vermişim...günde 200 gr versem 5 günde 1 kg eder, diğer evrelerdede 1 kg versem toplamda zaten istediğim kiloya ulaşmış olacağım...

sevgili r canan veya konuyu bilen diğre arkadaşlar bugün 1.günüm.Ama sorum 2. evre ile ilgili.2.evrede
1+1 yapabiliyor muyuz.Yani 1 gün protein 1 gün protein+sebze olabiliyor mu?
Bu akşam yemeği olarak yoğurt terbiyeli köfte yapacağım.tabii köftede sadece baharat olacak.değişik tarifleri olan varsa yazarsa süper olur.3 ayda 15 kg versem yeterli

[lütfen bana yardım et ipeksir 15 20 kg fazlam var mayısa kadar vermem lazım yavaş kilo veriyorum çarşamba kitabı alıp diete başlıcam kilomu verebilecek miyim?? krep için unu nerden bulacağım bursada yaşıyorum iletişime geçsek kim bana un gönderebilir(kargo parasını ve un parasını tabi ki ben karşılıyacağım)

Ben ilk 5 gün
sabah :1 yumurta,peynir ve bitki çayı
öğle :haşlama yada ızgara et balık,tavuk 200 gr kadar
ara :1 bardak kefir(bağırsak için iyi geliyor)
akşam :öğle ile aynı
5 günde 2800gr verdim yağ olarak

daha sonra bu öğünlere salata eklendi.Ve 3 ay sonra haftada bir gün yağsız sebze yemeği yiyorum.
Ayrıca her öğün öncesi ve sonrası 1 bardak su içiyorum.
En az 2 litre su içiyorum
Her gün 45 dk tempolu yürüyüş yapıyorum

Bana kalırsa terbiyeli köfte yapma arkadaşım.Yağsız ızgara köfteyi dene.Mümkün olduğunca ızgara yada haşlama yemelisin.İnsan istedikten sonra yapamayacağı şey yoktur.Benim bundan sonraki hedefim 40 kg daha verebilmek.Gelişmelerden haber vericem sizlere.

14 Ocak'ta başladım ve bugün 2.7 kilo vermiştim. Diyet işe yarıyor; ancak sınırsız et yiyerek değil, kontrollü protein tüketerek. Ben protein dışında hiçbir şey almadım. Porsiyonlarımı da oldukça küçük tuttum.

Siz de aynı şekilde yaparsanız eminim kilo verebilirsiniz.

Herkese iyi akşamlar!

kesinlikle katılıyorum kontrollü proteinle işe yarıyor

ben bikaç ay önce bu diyeti yapıp 4 kilo vermiştim. sonra bazı sebeplerden dolayı diyeti bıraktım. simdi tekrar baslasammı diorum ama bi sorum var size. hiç yag su kas oranını fln ölçtüren oldumu? yani diyetle kaslardan kilo veriyo olabilirmiyiz? tamam kitapta bu konuda acıklama vardı ama ölçtüren fln varsa daha inandırıcı olcak.

Herkese merhabalar,

Bu diyetin yani dukan diyetinin türkçe kitabı var

Ben kitabı almayı düşünüyorum.Okuduktan sonra diyete başlarsam daha iyi olucak gibi.Alırsam burdan sizlerlede paylaşırım.

Dr. pierre dukan diyeti ile zayıflama Fransa’nın en ünlü beslenme uzmanlarından biri olan Dr. Pierre Dukan’ın kaleme aldığı kitapta egzersiz yapmadan yüksek miktarda protein tüketerek kilo verilebileceği söyleniyor. Dr. Dukan’ın Protal (proteins alternatives) diyeti meşhur Atkins, South Beach ve 70’li yıllarda popüler olan protein diyetlerine benziyor. Sınırsız protein tüketip aç kalmadığınız ve az miktarda yağ kullandığınız için vücut mevcut yağ depolarını harcamaya başlıyor.

dukan diyetinde sınırsız et yiyebilirsiniz

Diyetin ilk aşaması saldırı… Beş gün yapılması önerilen diyetin bu aşamasında sadece protein var. Dana ve sığır eti biftek, fileto, kıyma olarak tüketilebiliyor. En fazla yüzde 10 yağ içeren et yapışmayan bir tavada, fırında ya da ızgarada pişirilebiliyor. Tavuk ya da hindi eti de diyete uygun. Dr. Dukan kitabında hindi fümenin, tavuğun göğüs etinin rahatlıkla yenilebileceğini söylüyor. Tüm deniz ürünleri ve balıklar da diyete uygun gıdalar arasında yer alıyor. Buharda pişirilmiş, ızgara ya da tütsülenmiş her türlü deniz ürününü yiyebilirsiniz ancak yağlı ve konserve olanlardan uzak durmanız gerekiyor. Yumurta 3-4 adeti geçmemek şartıyla, yağsız süt, yoğurt veya peyniri ise istediğiniz kadar yiyebilirsiniz.

Saldırı aşamasında dikkat etmeniz gereken en önemli şeylerden biri de bol bol su içmek. Günde en az iki litre su vücudu protein atıklarından temizlemek açısından önem taşıyor. “Et, tavuk, balık tatsız tuzsuz olur, yenmez” diyorsanız bu diyette her türlü baharat, sirke, maydanoz, soğan, sarımsak serbest. Acıktığınız zaman bu saydığımız gıdaları sınırsız olarak tüketebiliyorsunuz. Dr. Dukan protein içeren gıdaların iştahı azalttığını ve 3-4 gün protein tüketildiğinde açlık hissinin neredeyse yok olduğunu belirtiyor.

Bir de yapmamanız gerekenler var tabii: Yoğun egzersiz (ilk üç gün yorgun olabilirsiniz), öğün atlamak, ketçap ya da mayonez gibi yağ ve şeker içeren soslar tüketmek… Bu aşama hiçbir özür, sapma, duraklama kabul etmiyor. Yani “Biraz ara vereyim, şu tatlıdan bir kaşık alayım” deme şansınız yok.

KİLO KAYBI ZAYIFLAMA DİYET

Beş günlük saldırı aşamasını geçtikten sonra şimdi asıl kilo vereceğiniz bölüme geliyorsunuz. Bu aşamada haftada 2-3 kilo verebilmenin mümkün olduğu iddia ediliyor. Mönünüzde ise birinci aşamadakı proteinlere ek olarak çiğ ya da pişmiş olarak sebze tüketebiliyorsunuz. Örneğin domates, salatalık, brokoli, ıspanak, pırasa, lahana, kereviz, mantar, patlıcan, biber, havuç, her türlü yeşillik… Ancak nişasta içeren patates, pirinç, mısır, bezelye, fasulye, mercimek gibi gıdalar tamamen yasak. Sebzelerin de tıpkı etlerde olduğu gibi mutlaka yağsız pişirmeniz gerekiyor.

HAFTADA 1 GÜN PROTEİN

Aradan haftalar geçti, sonunda bütün fazlalıklarınızdan kurtuldunuz. Bu durumda diyetiniz sona erdi sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Çünkü şimdi koruma aşaması başlıyor. Bu aşamanın ne kadar süreceğini ise kaybettiğiniz kilo x 4,5 formülüyle buluyorsunuz. Örneğin 15 kilo verdiyseniz 67 gün koruma diyeti yapmanız gerekiyor. Neler yiyebileceğinize gelirsek… Her gün sınırsız et, tavuk, deniz ürünleri, yağsız süt, yoğurt, peynir ve yumurta… Haftada altı gün; bir porsiyon meyve (muz, üzüm, kiraz hariç her türlü meyve), iki dilim kepekli ekmek, 40 gram normal peynir, kilo verme aşamasındaki sebzeler… Haftada iki kez birer porsiyon nişastalı gıdalar (patates, makarna vs), kuzu eti, tatlı… Bu aşamayı da geçtikten sonra artık yapmanız gereken tek şey var: Normal hayatınıza devam ederken haftada bir gün saf protein diyeti yapmak…

Buda bir internet sayfasından alıntıdır-

Diyetmax zayıflama bandı var hepiniz duymuşsunuzdur. Onun yanında bir de diyet kitabı var ve bu diyete uymadan bandın bir işe yaramıycağı söyleniyor. Ordaki biyet dukan diyetine benziyor. işin sırrı sanırım bantta değil diyette :)

merhaba kızlar, ben de bu diyeti yazdan beri yapmak istiyordum ama bir türlü başlayamamıştım. ben 4 sene gibi bir sürede 40 kilo aldım. o zamanlar çok kötü olaylar üst üste gelmişti ve polikistik over olduğumu öğrendim ayrıca da hipotiroidim'de varmış

sonra dr. gürkan kubilay'a gittim ve iki ayda 10 kilo verdim. şimdi dün itibariyle kubilay listem bitti ve az çok nasıl beslenmem gerektiğini öğrendim. fakat tabii ki hala çok kilo fazlam var yani 30 kilo belki daha fazla vermem gerekiyor ama bu hastalıklar herşeyi çok yavaşlatıyor işte. :84:

neyse :) ben protein diyetini araştırdım buldum. dr. dukan'nın haricinde bir kişi tarafından (kim olduğu bilinmiyor) hazırlanan diyette protein alıyosunuz ama günlük ihtiyacınız olan 40-50 ünitelik karbonhidratı da almak zorundasınız. çünkü vücudunuzun buna da ihtiyacı var. ama şöyle söyleyeyim 1 dilim beyaz ekmek 11 ünite karbonhidrat. yani öyle deli gibi karbonhidrat şeker almaya gerek yok. zaten günde iki dilim kepekli ekmek insana yeter de artar bile.

bloguma ulaşın ve okuyun. gerçekten çok açıklayıcı olarak anlatmışlar.

bu arada Dr Pierre Dukan yani bu diyeti bulan fransızın doktorun kitabı türkçeye çevrilmiş.
kitapyurdu: kitap - Dukan Diyeti - Zeynep Kumruluoğlu,Dr. Pierre Dukan, dukan diyeti, DUKAN DIYETI,

şimdilik böyle bende bugün sabah bir yumurta yiyerek işe başladım. bir süre böyle devam ettiğinizde mideniz küçülüyor ve açlık hissetmiyorsunuz.

azimli olalım kızlaaar sizi seviyorum

5-6 kilo fazlam var ve bazen inanılmaz iştah patlaması yaşıyorum. Yapabilir miyim acaba diye de düşünüyorum. Aslında dişimi sıkıp denemekte fayda var ama işe yaramazsa diyet macerama agır darbe olur..özellikle meyvesiz nasıl dururum ya..

ben gecen yıl kitap türkce ye çevrilmeden makalelerden ve sağdan soldan bulduğum bilgilerle 3 gün atak geri kalan 1 hafata protein + sebze şeklinde yapmıştım 3-4 kilo verdim ve almadım. Kitabı aldım ve dün başladım kitap da günde 1.5 yemek kaşığı yulafdan bahsediyor. sabah yulaf ve yogurt yedim hatta bazı tariflerde mısır nişastası kullanılabilecegi bile söyleniyor.Kitapla daha kolay. ben başlıyorum ve yanıma arkadaş arıyorum..

http://www.kadinlarkulubu.com/guncel-diyet-haberleri/384581-dukan-diyeti-82.html

burayada bak istersen

kilo vermem şart lütfen yardım edin yarın başlıyorum öğrencıyım hazır olarak ne tüketebilirm

Merhaba, ben yeni üye oldum, atkins diyetiyle ilgili tüm yorumlarınızı okudum, bende bu diyete p.tesi itibariyle başlıyorum, öncelikle bu diyete başlayanlar lütfen kilo ve boy larını yazsınlar, bunlar çok önemli nekadar sürede kaç kilo verdiğiniz ile ilgili olarak, ben 1.62 boyunda ve 59 kiloyum, 10 kilo fazlam var, 1.5 sene önce 48 kiloydum, aniden kilo aldım ve veremedim.Bu diyete başlamaya kararlıyım ama destek çok önemli, benimle beraber bu diyete başlayacak olan arkadaşlar lütfen birbirimize destek olalım, kilo ve boylarımız neler yazalım, hergün neler yedik birbirimizle paylaşalım, tabi egzersizde önemli, birbirimizi teşvik edelim, 15 günün sonunda kiloları verincede buluşalım tanışalım cicişler, konu başlığını açan arkadaşımız bizimle çok şey paylaşmış geçmiş yazılarında, ona çok teşekkür ediyorum, ben ilk 5 gün sadece 500gr tavuk, 2 şekersiz kahve ve 1lt sodayla diyete başlamayı düşünüyorum, benimle birlikde diyete başlamayı düşünen herkesin cevabını bekliyorum.
Hadi destek olalım birbirimize kurtulalım şu yağlardan kızlar.

merhaba bende bu diyete yarın sabah başlıyorum tavuğu çok sevdiğim için tam bana göre ama protein patlaması yaşamıyım yaninda yağsız salata oluyormu?en azından akşam yerken?

Son düzenleme:
merhaba bende bu diyete yarın sabah başlıyorum tavuğu çok sevdiğim için tam bana göre ama protein patlaması yaşamıyım yaninda yağsız salata oluyormu?en azından akşam yerken?

canım meraba ben de yarın başlıyorum diyete başladın mı sen bugün?birbrmze destek olarak yapablrz istersen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…