5 gün boyunca sadece kırmızı veya beyaz et yiyerek 5 kilo verin

sağol canım. sağlığın geri gelmesi, kiloların gitmesinden daha zor oluyor...

sandaloza devam ediyorum ben de yine. 4 kilocuk kaldı zaten..

merhaba arkadaşlar

iklim arkadaşım önce geçmiş olsun.güzel temennilerin için teşekkürederim.Diyetin sebze+et ile devam edilen ikinci 5 beş günlük kısmındayım gayett iyi gidiyor. kilom 70' e düştü.Bu arada bu rakam benim için gerçekten hayal perşembe günü bütün kür bitiyor.
sonucu hepinizi bilgilendireceğim.Diyetin ilk üç gününde gerçekten ağır sayılabilecek yorgunluk yaşadım giderek azaldı bu yorgunluk.Sebze ile devam edilen bölümde ise gayet rahat ve hiçbir açlık hissetmiyorsunuz.Ama ilk üç günde karbonhidrat alınmadığı ve vücut buna alışık olmadığından dolayı konsantrasyon bozukluğu yaşadım.Tavsiyem ilk 3 günde araç kullanmayın.
hepimiz sağlıcakla kilolarımızdan kurtuluruz inşallah.
hepinize iyi günler:teytey:

bu tarz diyetler asla çözüm olamaz. hep protein alan vücut karbonhidrat ihtiyacını nasıl giderecek. vücuda gerekli olan tek şey protein değilki. insan sağlığından olur

bu tarz diyetler asla çözüm olamaz. hep protein alan vücut karbonhidrat ihtiyacını nasıl giderecek. vücuda gerekli olan tek şey protein değilki. insan sağlığından olur

fikrini kendine sakla bence. bu diyet ömür boyu yapılmayacak. belli bir süre devam edecek. bugün diyete başlayalı beri tam 3 ayım doldu. toplamda 16,2 kg.verdim. kilo vermek isteyen kişiler bunu gerçekten istiyorlarsa değişik diyetleri deneyerek kilo vermeyi başarabilirler. bu bir yolculuk...hiçbir diyetin riski kilolu olmak kadar çok olamaz. 105 kiloyken karaciğerimdeki yağlanma sebebiyle çok ağrı çekiyordum. aradan 3 ay geçti şimdi çok iyiyim. kolesterolüm de son beş senenin altına indi. 3-5 kilosu olan için bişey diyemem ama verecek kilosu çok olan arkadaşlar bence her yolu denemeli. zira diyet listesi tek bir liste ile sınırlı değil...karbonhidrata ihtiyacımız var diye habire makarnaya pilava boğulmamız gerekmiyor. meyvede de var sebze de de var hatta yoğurtta bile var. artık bu sayfalara gelmek istemiyorum arkadaşlar. ben ilk geldiğimde başa dönüp tek tek okudum bu topiği. ama yeni gelen arkadaşlar üşeniyor nedense...tekrar tekrar aynı sorular geliyor gündeme. gerçekten sıkıldım...kendinize iyi bakın...

Bende dün basladim bu diete, aslinda elma dieti yapicaktim ama bunu okuyunca daha cazip geldi nedense :))
evet, boyum 165 kilom 67 kg. D.kontrol hapi bana 10kilo aldirdi biraktim artik ama benim acil 25 güne kadar enn az 5 kilo vermem lazim akrababimizin dügünü var ay sonu. gerisini de dügündensonra artik. Ama bu dietle sanki 10 kiloyuda veririm gibi
Bu sabah tartildim yarim kilo gitmis gösterdi ama inanamadim yok tartidandir yok kiyafettendir diye, ancak yarin inanirim. Ama büyük moral oldu bugün daha iyi gecer
herkese basarilar

Merhaba arkadaslar, nette gezerken tesadufen buldum forumunuzu ve bazi hatirlatmalar yapmak istedim sizlere cunku Dukan rejimi hakkinda Turkce sayfa bulmak gercekten cok zor. Ben Aralik ayinin sonunda basladim bu rejime ve simdiye kadar 11 kiloya yakin verdim. Ama bu rejimde dikkat edilmesi gereken bazi kurallar var ve bunlara uyulmazsa verilen kilolar kisa surede geri alinabilir.

Rejim 4 ana bolumden olusuyor. 1. bolum (saldiri asamasi) verilmek istenen kiloya bagli olraka 3 gunden 7 gune kadar saf proteinlerle beslenme. 2. asama (duzenli rejim asamasi) 3/3 , 4/4 veya 5/5 periodlar seklinde protein+sebze / saf protein rejimi. 3. asama verilmek istenen kiloya ulastiktan sonra kilonun sabitlenmesi. Bu asama verilen her kilo icin 10 gun rejim yapmayi gerektiriyor. Yani 10 kg vermisseniz 100 gun bu diyeti yapmaniz gerekiyor. Bu asamada: 2. asamadaki proteinler, patates bezelye gibi sebzeler haric diger sebzeler (havuc az yenmeli), gunde 2 dilim ekmek, haftada 2 sefer nisastali urunler (makarna, pirinc vb), haftada 2 sefer (gun degil ama ogun olarak sadece) ziyafet yemegi(yani ana yemek tatli vb). Ayrica bu asamada her persembe gunu saf protein gunu olarak diyet yapilmali. Bu persembe gunu diyeti hafta boyunca alinan kalorilere karsi vucudun dengesini saglayacaktir.

Gelelim 4. asamaya, artik diyet falan yok cunku ideal kilonuza ulasmissinizdir. Ancak bir daha yasam boyu kilo almamaniz icin haftada bir gun sadece persembe gunleri saf protein diyetini yapmaniz gerekiyor.

Ayrica ilk iki asamada sekerin tumden yasak oldugunuda hatirlatmaliyim. Bu rejimin bir diger sartida tum asamalarda yulaf ve bugday kepegi tuketilmesi. Gunde 1 yemek kasigi bugday kepegi ve 2 yemek kasigi yulaf kepegini 1 kase yogurda karistirip 10-15 dakika beklettikten sonra tuketebilirsiniz veya yine bu olculerde kepegi 1 yumurta 2 yemek kasigi yogurtla cirpip yapismaz firin kagidina dokup firinda pizzanizi hazirlayabilirsiniz. Ama gunde 1 yk bugday kepegi ve 2 yk yulaf kepegi bu rejimin temel sartlari arasinda.

Fazla kilolarindan hep cekmis biri olarak u rejim hakkinda bildiklerimi sizinle paylasmak istedim. Sanirim Dr Dukan'in bu rejimi anlattigi kitabi Turkiyede yayinlanmamis. Sizin sormak istedikleriniz olursa kitaptan kontrol edip cevaplandirmaya calisirim.

Nilosscum bu rejimi 1 yil yapip 50 kgdan fazla verenlerde var. Ben forumlarda en fazla 1 yil yapana rastladim. Ama bircok kisi 7-8 ayda 30-40 kg vermisler.

Ayrica bunu da eklemek istiyorum, Turkiye'de neden bu rejim cok az taniniyor bilemiyorum ama Fransa'da en cok yapilan ve en basarili olunan rejim bu Dukan rejimi.

Hepinize saglikli ve ince gunler..:dance:

kızlar ben 1 gün içinde yediklerimi yazayım doğrumu yanlışmı
sabah yumurta az yağda pişiriyorum
öğlen köfte salata içine az zeytin yağ döküyorum
arada 2veya3 kupa çay içiyorum şekerli ( 1 kupanın içine 2 kesme atıyorum )
akşam duruma göre ya köfte oluyor yada tavuk yoğurt
kızlar listemde sakıncalı olanları biliyorum ama ben bu şekildede haftada1 kilo verebiliyorum bende 1 kilodanda fazla vermek istemiyorum sağlık açısındanda ve tekrar kiloların geri alınmaması nedeniyle ağır gitmek istiyorum ve buşekilde karbonhidratta aldığımı düşünüyorum ve istediğim kiloya düşenekadar böyle devam edeceğim inş sağlığım bozulmaz sizin bana öneriniz varmı bide ben bir gün içinde tatlı bişeyler yemediğim zaman çıldırıyorum şekerli çokda değil tabi içtiğim zaman o beni sakinleştiriyor diğer türlü yapamam

günaydın bende bu diyeti yapmak istiyorum ama nasıl olduğunu halen anlamadım geçmişide okudum hiç karbonhidrat alınmıyormu
ilk hafta sadece et meyve sebze hiçbirşey yokmu açıklama getirebilirmisiniz meyveli süt içebilirmiyim şekerim düşüyor çayıda şekersiz içiyorum 2 hafta sonra düğün var enazından 5 kiloya yakın versem çok rahatlıyacamm
elinizde bir liste varmı varsa verebilirmisiniz teşekkürlerrr

arkadasım ilk 5 gün içinde sadece kırmızı veya beyaz işlenmemiş et yiyeceksin.. yağsız çok az tuz olabilir baharat limon falan serbest.. diğer 5 gündede etin yanına yine yağsız ve salçasız pişirilmiş sebze yada salata şeklinde.. diyetin aslı budur.. ama yoğurt yiyende var yumurta yiyende var ben bu diyeti 3 ay falan önce yaptım yaklaşık 15 kilo verdim bir buçuk ayın içinde sadece et ve sebze ile yaptım

Arkadaşlar ben bu rejimi seneler önce idefixe'den aldığım bir rejim kitabında okumuştum.Dr.Irwıng Maxwell diye bir doktor yazmıştı kitabı..Araştırma yaparken bu foruma rastladım.Sonra aklıma kitap geldi açtım okudum.Mantık olarak aynı.Saf protein alma olayı..Ama çok açıklıyıcı bilgi olmadığı için bendeki kitaba uygun yapmaya karar verdim ne de olsa dediğim gibi mantık aynı..Bendeki kitapta bir sürü bilgi var..ısterseniz yapmak isteyenlere bilgi olması açısından yer yer kitaptakileri buraya aktarabilirim..Ben bugün başladım bu diyete..Hayatımda en fazla hep 72 kilo olmuşumdur.Ama şu an durum çok vahim tam 76 kiloyum..Dün malzemeleri aldım bugün start verdim..Size gelişmeleri aktarırım..

Kitaptan bazı bilgiler vereyim.Bu diyet 2 aşamalı..Birinci aşaması,Hızlı Kilo Ver aşaması, ıkinci aşaması ise ınce Kalmak ıçin Ye..

ılk Aşama istediğiniz kiloya 2,5 ile 7,5 kilo aralığına yaklaşıncaya kadar yapabilirsiniz diyor..Bu sırada serbest olan yiyecekler şöyle:

* Tüm yağsız etler (Izgara,yağsız tavada,buharda yada fırında)
Etin üzerinde bulunabilecek yağlar tamemen çıkarılmış olarak yenmelidir.Bunlara sığır,koyun ve dana eti dahildir.

* Tavuk ve Hindi
Derileri çıkarılmış,ızgara,haşlama veya fırınlanmış olarak, tereyağ,margarin,sıvı yağ, iç ve don yağı kullanılmadan yenmelidir.

* Tüm Yağsız Balıklar
Dil balığı,tatlı su levreği, mezgit, v.b.

* Deniz Ürünleri
Karides,tarak,pavurya,midye,istiridye v.b.Tümü ızgara,fırın yada haşlama olarak yenmelidir.

*Yumurta
Tercihen katı pişmiş olmalıdır.Rafadan veya kayısı (beyazı pişmiş,sarısı sulu), kaynar suya kırılmış, yağsız tavada -hiçbir yağ koymadan- pişirilmiş olabilir.

* Yağı,Kaymağı Alınmış Sütten Yapılmış Peynirler
Yağsız b.peynir ve diğer çeşitler yenebilir.

*Günde en az 8 bardak su içmek son derece önemlidir.

Süt,krema,şeker gibi şeyler koymadan dilediğiniz kadar kahve içebilirsiniz.

Lezzet için kalori değeri olmayan sakarin gibi suni tatlandırıcılar kullanabilirsiniz.Soda ve maden suyu gibi kalorisiz meşrubatı dilediğimniz kadar sık ve bol olarak içebilirsiniz..

8 bardak suyu, çay,kahve ve kalorisiz meşrubata ek olarak içeceksiniz.Bu, Hızlı Kilo Ver Rejimi ile harakete geçirilen dahili işlemin bir parçasıdır.Bu sayede öteki rejimlerinkine oranla vücudunuzdaki yağın çok daha fazşası yanar, geride artıklar veya yanmış yağların küllerini bırakır.Su içmek bütün bu artıkların temizlenmesine yardımcı olur.

* Tuz,karabiber,sarımsak,karanfil,kekik ve diğer kokulu bitkiler ve baharat, kokteyl sosu, biberli salça,kara turp ve ketçap (az miktarda) kullanabilirsiniz.Beyaz soslar,yağlı soslar ve garniler kullnamayın.Mayonez,slata sosu, ve diğer yağlar yasak..

Bu rejimde başka hiçbirşeye izin yoktur.Listede olmayan hiçbirşeyi yiyip,içmeyin..Başka herhangi bir yiyecek yada içecek, daha fazla yağ yaktıran yüksek protein, dahili zayıflama işleminin tam anlamıyla etkin bir biçimde çalışmasını engeller..

Ayrıca doktor şöyle bir not düşmüş:

Hastalarıma ait kayıtlara göre şayet basit ve tatminkar rejime sadık kalırsanız fazla kilolu olduğunuz taktirde ilk hafta kilonuzun %5 ile %10 kadarını vermeyi umabilirsiniz..Kilonuz 75 ve üzeri ise ılk hafta 3,5 ile 7,5 kg.vermeniz gerekir..

Ortalama kilo verme durumunu hesaplamanın bir başka şekli, her hafta 2,5 kilo vermektir.Şayet 5 kiloluk bir fazlalığınız varsa bunu atmanız 2 hafta sürmelidir.Eğer normalin 7,5 kilo üzerinde iseniz bu fazla kiloları muhtemelen 3 haftada atabilirsiniz..

Şimdilik aktaracaklarım bu kadar.Eğer yapmak isteyipte sorusu olan arkadaşlara yardımcı olmaya çalışırım..

merhaba;

3 gn oldu klübe katılalı.bu konu özellikle dikkatimi çekti.diyet yapmayı hiç sevmeyen ben birden hırslandım ve bugünde diete başladım.birçok insanın bu diette başarılı olduğunu okuyorum geçmişten.umarım bnde başarı gösteririm.çok çabuk sıkılıyorum dietten çünkü.ve psikolojik olarak acıkıyorum malesef.her zaman böyledir ya zaten bir şeye sınırlama getirildi mi hersey daha çekici gelir göze.bugün diette ilk günüm ve malum çok sıkıntılı gecti.sıkıntılı derken dietten kaynaklanan bir durum değil yanlış anlaşılmasn,durum tamamen bnmle alakalı kaydirigubbakcemile3diete başlayan,devam eden herkese ve kendime başarılar diliyorum.sevgiler...

kolay gelsin basarilar dilerim handess yarin tartiya ciktiginda büyük ihtimal iyikide bu dieti secmisim diceksin.
Ben sekiz gün önce basladim ilk iki gün kacamaksiz yaptim ücüncü gün davetliydik eemecburen yedim hepsinden azar azar ama tabi diet bozuldu . 4,5 iyidi ama yine biryerlere gitme durumum oldu 2 gün yine tam olmadi yine tutamadim dieti tam manasiyla . 7 günün sonunda iki kilo verdim küsürati vardir ama yinede temiz iki kilo diyorum.
not: ilk gün seker alimi olmadigi icin halsiz ve ac hissedeceksin ama aclik degil o kan sekerinin düsmesi. sonraalisiyosun olmuyo ve tokluk duygusu daha agir basiyor.

çok teşekkür ederim moonshine bugün iyiyim.dün akşam saat 20'ye kadar hiçbişi yemedim.sadece 1 fncan sakarinli çayla,türk kahvesi içtim.o yzden braz midem bulandı.bgn yanımda tavuk getirdim işyerime onu didikledim braz :) o yzden düne göre cok rahatım.4,5 kilo verdiğini yazmıssın kaç gnde verdin acaba 4.5 kiloyu?

Son düzenleme:
yok canim 4,5 kg degil 4ve 5 ci gün anlaminda :) 2kilo verdim ama dedigim gibi ikigün yaptim 1 gün yapmadim neredeyse ve caylarima hep bal attim. toplam 8 günde.
bende bugün sebzede eklesemmi diye düsünüyorum bir haftayi gecti ama düzensiz oldu , bir fikri olan varmi ???

bana fikir verirseniz sevinirim
ben 85 kiloyum ve olmama gereken kilo 50 yani 35 kilo fazlam var
polikistik over olduğım çin çok zor klo veriyorum yani benim durumumdaki biri 1 hFftada 5 kilo verebiliyorsa ben 2 kilo anca verebiliyorum

şimdi benim aNladığım ilk hafta y ada haftalar sadece yağsız tuzsuz protein alınıyor yani et tavuk balık
sebze yok
istediğin kiloya yaklaşınca haşlanmış sebze de ekleniyor yanına
istediğin kiloya gelince perşembe günleri sadee protein yenerek diyete ömür boyu devam ediliyor...

ama ne yalan söyleyeyim sadece protein (sebze olmaması çünkü acıkınca bi salatalık kemirmek güzel oluyor) zor oluyor tecrübeli kızlar beni yönlendirin olur mu?

moonshine'cım ben senin yernde olsam diete 0 dan başlardım.gecirdiğin 8 günü yediklerime dikkat etmişsin olarak değerlendirip bu diete yeniden başla derim ben.ilk 5 gün et ye sonraki 5 gün sebzeyi ekle.zaten 5 gün çok uzun birsüre değil.

Son düzenleme:
fatunuz merhaba, istediğin kiloya ulaşınca değil tatlım ilk 5 günü bitirip ikinci 5 güne sebzeyle geçiyorsun.eti bırakmadan tabi.
ben 2.günümdeyim çok tecrübeli değilim ama geçmiş forumları o kadar dikkatli okuyorum ki 2 gündür bitiremedim.hiçbirşey atlayıp yanlış bişey yapmak istemiyorum çünkü.haklısın sadece protein zor benim sebzeyle hiç aram olmamasına ragmen zorlanmıyorum dersem yalan olur.ama ben sebze değilde karbonhidrat yemeyi tercih ederim :)) ama güzellik uğruna skıyoruz dişimizi 5 gün sabret tatlım snraki 5 gnde sebzene kavuşacaksın nasılsa....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…