Arkadaşlar ben bu rejimi seneler önce idefixe'den aldığım bir rejim kitabında okumuştum.Dr.Irwıng Maxwell diye bir doktor yazmıştı kitabı..Araştırma yaparken bu foruma rastladım.Sonra aklıma kitap geldi açtım okudum.Mantık olarak aynı.Saf protein alma olayı..Ama çok açıklıyıcı bilgi olmadığı için bendeki kitaba uygun yapmaya karar verdim ne de olsa dediğim gibi mantık aynı..Bendeki kitapta bir sürü bilgi var..ısterseniz yapmak isteyenlere bilgi olması açısından yer yer kitaptakileri buraya aktarabilirim..Ben bugün başladım bu diyete..Hayatımda en fazla hep 72 kilo olmuşumdur.Ama şu an durum çok vahim tam 76 kiloyum..Dün malzemeleri aldım bugün start verdim..Size gelişmeleri aktarırım..
Kitaptan bazı bilgiler vereyim.Bu diyet 2 aşamalı..Birinci aşaması,Hızlı Kilo Ver aşaması, ıkinci aşaması ise ınce Kalmak ıçin Ye..
ılk Aşama istediğiniz kiloya 2,5 ile 7,5 kilo aralığına yaklaşıncaya kadar yapabilirsiniz diyor..Bu sırada serbest olan yiyecekler şöyle:
* Tüm yağsız etler (Izgara,yağsız tavada,buharda yada fırında)
Etin üzerinde bulunabilecek yağlar tamemen çıkarılmış olarak yenmelidir.Bunlara sığır,koyun ve dana eti dahildir.
* Tavuk ve Hindi
Derileri çıkarılmış,ızgara,haşlama veya fırınlanmış olarak, tereyağ,margarin,sıvı yağ, iç ve don yağı kullanılmadan yenmelidir.
* Tüm Yağsız Balıklar
Dil balığı,tatlı su levreği, mezgit, v.b.
* Deniz Ürünleri
Karides,tarak,pavurya,midye,istiridye v.b.Tümü ızgara,fırın yada haşlama olarak yenmelidir.
*Yumurta
Tercihen katı pişmiş olmalıdır.Rafadan veya kayısı (beyazı pişmiş,sarısı sulu), kaynar suya kırılmış, yağsız tavada -hiçbir yağ koymadan- pişirilmiş olabilir.
* Yağı,Kaymağı Alınmış Sütten Yapılmış Peynirler
Yağsız b.peynir ve diğer çeşitler yenebilir.
*Günde en az 8 bardak su içmek son derece önemlidir.
Süt,krema,şeker gibi şeyler koymadan dilediğiniz kadar kahve içebilirsiniz.
Lezzet için kalori değeri olmayan sakarin gibi suni tatlandırıcılar kullanabilirsiniz.Soda ve maden suyu gibi kalorisiz meşrubatı dilediğimniz kadar sık ve bol olarak içebilirsiniz..
8 bardak suyu, çay,kahve ve kalorisiz meşrubata ek olarak içeceksiniz.Bu, Hızlı Kilo Ver Rejimi ile harakete geçirilen dahili işlemin bir parçasıdır.Bu sayede öteki rejimlerinkine oranla vücudunuzdaki yağın çok daha fazşası yanar, geride artıklar veya yanmış yağların küllerini bırakır.Su içmek bütün bu artıkların temizlenmesine yardımcı olur.
* Tuz,karabiber,sarımsak,karanfil,kekik ve diğer kokulu bitkiler ve baharat, kokteyl sosu, biberli salça,kara turp ve ketçap (az miktarda) kullanabilirsiniz.Beyaz soslar,yağlı soslar ve garniler kullnamayın.Mayonez,slata sosu, ve diğer yağlar yasak..
Bu rejimde başka hiçbirşeye izin yoktur.Listede olmayan hiçbirşeyi yiyip,içmeyin..Başka herhangi bir yiyecek yada içecek, daha fazla yağ yaktıran yüksek protein, dahili zayıflama işleminin tam anlamıyla etkin bir biçimde çalışmasını engeller..
Ayrıca doktor şöyle bir not düşmüş:
Hastalarıma ait kayıtlara göre şayet basit ve tatminkar rejime sadık kalırsanız fazla kilolu olduğunuz taktirde ilk hafta kilonuzun %5 ile %10 kadarını vermeyi umabilirsiniz..Kilonuz 75 ve üzeri ise ılk hafta 3,5 ile 7,5 kg.vermeniz gerekir..
Ortalama kilo verme durumunu hesaplamanın bir başka şekli, her hafta 2,5 kilo vermektir.Şayet 5 kiloluk bir fazlalığınız varsa bunu atmanız 2 hafta sürmelidir.Eğer normalin 7,5 kilo üzerinde iseniz bu fazla kiloları muhtemelen 3 haftada atabilirsiniz..
Şimdilik aktaracaklarım bu kadar.Eğer yapmak isteyipte sorusu olan arkadaşlara yardımcı olmaya çalışırım..