5 gün boyunca sadece kırmızı veya beyaz et yiyerek 5 kilo verin

sağol canım

bayyzcım merhaba seni geçmişte okudum okumayada devam ediyorum.1,5 ayda 15 kilo verdiğini söylemişsin(süper bu arada,darısı başıma inşallah) hala devam ediyor musun diyete?hani şu perşembe günleri?eger bıraktıysan hiç kilo aldın mı sonra?

haklisin canim, sifirdan baslim bugün kacamaksiz devam ediyor, amaaa ben sebzeeee yemek istiyorum artik yaaaa :sinifsinif:

ya en iyisi aksama etin yaninda sebze yapip migdem bagirsaklarim bir bayram etsin yarin saf diyete baslim.

bncede öyle yap canm.ama yrn başladığını hiç bzma 5 gn sabret:)) allahtan kısa bir süre diğer 5 gün zaten sebzeye kavuşucaz.başarılar canm...

canım sadece dikkat ediyorum su an yaklaşık 3 ay içinde 3 kilo aldım ama fazla dikkatsiz olduğum günler oldu :) bunu tam anlamıyla sporda ekleyerek yaparsan gerçekten faydası oluyoo yaptığın işi ciddiye almak gerçekten istemek ve gereklerini yerine getirmek bütün mesele bu işte:) herkese başarılar

kızlar 1. mersajda il hafta sadece et yada tavuk diyor ama bazılarınız yoğurt flaan da tüketiyorsunuz yada yumurta...

ve yulaf kepeği ve buğday kepeği diyor...
bunun nereden bulunabileceğini bilen var mı?
çünkü ben doğuda bi ilde çalışuıyorum ve kepek ekmeği bile bulmak imkansız...

eklendi mi bilmiyorum
alıntıdır

MÖNÜDE SINIRSIZ ET VAR
Diyetin ilk aşaması saldırı... Beş gün yapılması önerilen diyetin bu aşamasında sadece protein var. Dana ve sığır eti biftek, fileto, kıyma olarak tüketilebiliyor. En fazla yüzde 10 yağ içeren et yapışmayan bir tavada, fırında ya da ızgarada pişirilebiliyor. Tavuk ya da hindi eti de diyete uygun. Dr. Dukan kitabında hindi fümenin, tavuğun göğüs etinin rahatlıkla yenilebileceğini söylüyor. Tüm deniz ürünleri ve balıklar da diyete uygun gıdalar arasında yer alıyor. Buharda pişirilmiş, ızgara ya da tütsülenmiş her türlü deniz ürününü yiyebilirsiniz ancak yağlı ve konserve olanlardan uzak durmanız gerekiyor. Yumurta 3-4 adeti geçmemek şartıyla, yağsız süt, yoğurt veya peyniri ise istediğiniz kadar yiyebilirsiniz.

Saldırı aşamasında dikkat etmeniz gereken en önemli şeylerden biri de bol bol su içmek... Günde en az iki litre su vücudu protein atıklarından temizlemek açısından önem taşıyor. “Et, tavuk, balık tatsız tuzsuz olur, yenmez” diyorsanız bu diyette her türlü baharat, sirke, maydanoz, soğan, sarımsak serbest. Acıktığınız zaman bu saydığımız gıdaları sınırsız olarak tüketebiliyorsunuz. Dr. Dukan protein içeren gıdaların iştahı azalttığını ve 3-4 gün protein tüketildiğinde açlık hissinin neredeyse yok olduğunu belirtiyor.

Bir de yapmamanız gerekenler var tabii: Yoğun egzersiz (ilk üç gün yorgun olabilirsiniz), öğün atlamak, ketçap ya da mayonez gibi yağ ve şeker içeren soslar tüketmek... Bu aşama hiçbir özür, sapma, duraklama kabul etmiyor. Yani “Biraz ara vereyim, şu tatlıdan bir kaşık alayım” deme şansınız yok.

SIRA KıLO KAYBINDA
Beş günlük saldırı aşamasını geçtikten sonra şimdi asıl kilo vereceğiniz bölüme geliyorsunuz. Bu aşamada haftada 2-3 kilo verebilmenin mümkün olduğu iddia ediliyor. Mönünüzde ise birinci aşamadakı proteinlere ek olarak çiğ ya da pişmiş olarak sebze tüketebiliyorsunuz. Örneğin domates, salatalık, brokoli, ıspanak, pırasa, lahana, kereviz, mantar, patlıcan, biber, havuç, her türlü yeşillik... Ancak nişasta içeren patates, pirinç, mısır, bezelye, fasulye, mercimek gibi gıdalar tamamen yasak. Sebzelerin de tıpkı etlerde olduğu gibi mutlaka yağsız pişirmeniz gerekiyor.

HAFTADA BıR GÜN PROTEıN
Aradan haftalar geçti, sonunda bütün fazlalıklarınızdan kurtuldunuz. Bu durumda diyetiniz sona erdi sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Çünkü şimdi koruma aşaması başlıyor. Bu aşamanın ne kadar süreceğini ise kaybettiğiniz kilo x 4,5 formülüyle buluyorsunuz. Örneğin 15 kilo verdiyseniz 67 gün koruma diyeti yapmanız gerekiyor. Neler yiyebileceğinize gelirsek... Her gün sınırsız et, tavuk, deniz ürünleri, yağsız süt, yoğurt, peynir ve yumurta... Haftada altı gün; bir porsiyon meyve (muz, üzüm, kiraz hariç her türlü meyve), iki dilim kepekli ekmek, 40 gram normal peynir, kilo verme aşamasındaki sebzeler... Haftada iki kez birer porsiyon nişastalı gıdalar (patates, makarna vs), kuzu eti, tatlı... Bu aşamayı da geçtikten sonra artık yapmanız gereken tek şey var: Normal hayatınıza devam ederken haftada bir gün saf protein diyeti yapmak..

kızlar 4. günüm bitiyor diyette ve sadece 1 gün yorgunluk yaşadım ama bol su tüketince yorgunluğum azaldı
ve 3 gün sonunda (sabah tartıldım) 2.800 gr gitmiş

arkadaşlar bir de bugün tavuğumu hazırlarken biraz ev salçası kullandım

sizce bu bir diyet hatası mıydı???

kızlar 4. günüm bitiyor diyette ve sadece 1 gün yorgunluk yaşadım ama bol su tüketince yorgunluğum azaldı
ve 3 gün sonunda (sabah tartıldım) 2.800 gr gitmiş

tebrik ederim canim cok sevindim senin adina, cok güzel bir sonuc. Bende iki gün ara verdim dogru düzgün olmamisti zaten, metabolizmami sasirtmak icin :)
bugün yine basladim insallah ilk bes günü kacamaksiz atlatirim.

bende bugün başladım.kahvaltıda pınar beyaz light - 1 dilim hindi füme -2 yumurta yedim ha bide midem bulanmasın diye 1 tane etimek yedim.öğlen ızgara tavuk yada et akşamada haşlama yemeyi planlıyorum.benim gibi bugün başlayan varmı?kaydirigubbakcemile2

yaa 64 ü ne zaman görücem takildim 65 e bugün 65,300 cikti. Diyorum kas olusmasindanmi ne pilates yapiyordum 2-3 günde bir dünde callaneticse basladim bilmiyorumkismile

ben de bu gün başladım
metebolizmayı şaşırtma adına kilo vermem durdu da yoksa elma diyeti yapıyordum
kuzu ciğer yedim
ama mide bulantısından inan 100 gr ancak yemişimdir
mide bulantım geçsin diye bir elma yedim bakalım nasıl sonuç verecek merak ediyorum

dün yediklerimi sayıyorum :

sabah : 2 yumurta + 1 dilim hindi füme + pınar light beyaz +1 dilim etimek
ara : 2 kuru kayısı (kabız olmamak için)
öğlen : yarım tavuk çevirme + ayran (tabiki derisini yemedim hepsinide bitiremedim)
ara : 2 kuru kayısı
akşam : haşlanmış tavuk + az yağlı semiz otu salatası
ara : 1 portakal

dün 75,90 gelmiştim tartıda bugün 74,90 gördüm kendimi :) :lepi: dahada azimlendim sabah aynı kahvaltıyı yaptım biraz öncede kuru kayısılarımı yedim öğlen gene tavuk yicem (dünden kalan) akşamada balık ve roka salatası planlıyorum :) gelişmelerden sizi de haberdar ederim. böylece motive oluyorum hemde kaydirigubbakcemile2

not: hindi füme 0 yağ içerdiği için daha önce bana diyetisyen vermişti.sizde sabah kahvaltılarında tercih edebilirsiniz.

belitim sabahları 1 dilim kepek ekmeği yada etimek ye mutlaka okadarcıktanda bişi olmaz merak etme.

ben de dün ancak 1 tabak kadar ciğer ve 1 elma yedim
bugün 100 gr ciğer ve 2 dilim kepek ekmeği yedim
akşama da ciğerden artanı ve 1 elma yiyeceğim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…