- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #26.601
ferihancım ben özelden msj atamıyomuşum burdan yazıyorum o yüzden banada yollarmısın
ferihan bende istiyorum canım atarmısın özelden
özlemcim mönün çok güzel özellikle sabah kahvaltısına bayıldım kaydirigubbakcemile3 öğle yemekleri çok önemli olmasada akşam yemeklerinde karbonhidratı pek tüketmemeye çalışsan daha iyi olur yani pilav gibi patates gibi bunlar tavuk veya yoğurtla birleştiğinde vücuda direk yağ olarak depolanıyor az yemişsin bu çok güzel ama nacizane fikrim diyetisyen eşliğindemi veriyorsun listeni ona göremi yapıyorsun bilmiyorum ama ben hep karbonhidrat ve proteinin yanyana yenmemesi gerektiğini okudum tabi diyetisyenle yapıyorsan muhakkak belli ölçüde vermiştir su içmende çok güzel ben 2 lt zor içiyorum maşallah 4 lt içmişsin bu işi başaracaksın eminim opuyorumnanaktan
tamam canım yollarım ne demek ben özelden mesajı buradan belki link veremem diye söyledim isteyen herkeze özelden link gönderirim hemen gönderiyorum canım bir sorun olursa yüklemede falan yine yazarsın yardımcı olurum .opuyorumnanaktan
teşekkür ederim
yolladım canım sana ve takyona inşallah sorunsuz indirirsiniz bir problem olursa yine yardımcı olmaya çalışırım hep birlikte zayıflarız guclubacismile
teşekkür ederim canım bende bakma 2 günüm çok zor geçti bu gün sabah sabah biraz daha iyiyim ama diyet diyince benim acıkmayan karnım acıkıyo ben çabuk kilo verebilen ama bi okadarda çabuk kilo alan biriyim 62 le hamile kaldım 95 le doğum yaptım biraz dikkat ederek 74 düştüm geçen aya kadar hiç bir diyet yürüyüş yapmadan sadece malum çalışan her anne gibi akşam koşuşturmaları ile 66 olmuştum ama çok büyük bi hata yaptım kızım yaklaşık 1 ay kadar sürdü gündüz hiç uyumasa bile akşam 10 da uyuyo gece 1 de kalkıp sabaha kadar oturuyodu onunla birlikte yarı uyuklar yarı uyanık bende oturuyorum ve sürekli kendimi mutfakta çocukların aburcuburunun yanında buluyodum sonuç ortada insanların verebilmek için uğraştığı 5-6 kiloyu ben 15 günde gece çikolata yeme hatasıyla aldım vermek için uğraşıyom eyvahedigeldismile eyvahedigeldismile eyvahedigeldismile
ferihancım yumurta yemeyen sen yumurtaya başladın valla bravo.. aslına bakarsan reyhan ablayla bende zamanımız kalsaydı tekrar baştan doğru şekilde yapabilirdik ama ben pazardan sonra yokum reyhan ablanında az bir zamanı kaldı onun için başladığımız istikrarda devam etmemiz gerektiğine karar verdik tatil dönüşü için düşünebiliriz sıfırdan başlamış gibi... senin durumunu çok merak ediyorum inşallah çok güzel geçer...ancak 20 kh yapıyordu fakat akşam meyve yiyeceğimi planladığım için azda yesem kh değeri yükseldi bugün daha az tutarak bol protein alacağım dua edin bana 15 gün iyi geçsin ve kilo vereyim bu sabahta 1 parça peynir ve salatalık yedim toplamda 6 kh aldım öğlen yoğurt ve salatalık yemeyi planlıyorum akşamada haşlanmış yumurta deneyeceğim şimdi dünden beri neler kaçırmışım ona bakayım .hepinizi öpüyorum canlarım .
canım kuruyemiş olarak ne yedin onuda yazsaydın 2-3 ceviz 10 fındık veya 3-4 badem yemen daha faydalı oluyor diyetlerde biliyorsun....hem içerdikleri yağ bakımından gerekliler bunlar....dünkü menüm: sabah; peynir, domates, salatalık, kırmızı biber, şekersiz çay, 2 lokma çilek reçeli, 1 dilim light ekmek.
ara: 1 elma, yarım paket diyet bisküvi
öğlen; zeytinyağlı taze fasulye (3 yemek kaşığı kadar), 1 dilim light ekmek, yoğurt.
ara: yarım paket diyet bisküvi, meyveli soda.
akşam: 1 köfte büyüklüğünde fırında tavuk, 2 dilim patates, karpuz, 2 lokma pirinç pilavı
ara: bir avuç kuruyemiş..
olur olur o da olurniyetim akşam yemeklerini yememek karpuz, yoğurt, çorba ya da meyveyle geçiştirmek ama birden yapamam ben yavaş yavaş geçiş yapabilirim
bence hoş bir menü olmuş afiyet olsunopuyorumnanaktan spor içinde tebrikler...günaydın kızlar dünkü menümü yazayım
2 bardak ılık su
1saat yürüyüş 15 dk spor aletleriyle hareket ( şu parklardaki spor aletleri kimin aklına geldiyse allah razı olsun yol üzeri iyi oluyo kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 )
kahvaltı
yarım simit
1 ücgen peynir
1 domates
1 acı biber
1 salatalık
ara
1 domates
öğle :100 gr kadar vardı sanırım tavuk haşlama
1 yemek kaşığı pilav
1 yemek kaşığı patates püresi
1 kase cacık
ara : 1 salatalık
akşam 2 patetes + 1 yumurta 1çy.k zeytinyağ ile hazırlanmış fırında omlet
salata
süper başlamışsın canım .. karbonhidrat başlığındaki paylaşım yapan arkadaşları takip etmeni tavsiye ederim menülerinden örnek alabilirsin mesela tüm gün doyurucu bir sürü şey yiyip 5 puanda kalan menüler olabiliyor bakmakta fayda var eğer konunun yerini bilmiyorsan yaz link vereyim.....kalliste sağol canım önerini dikkatle yapacam canım bakalım 2 hafta sonrasını iple çekiyorum bu arada sabah 2 saat yürüyüşümü yaptım kahvaltıda 1 dilim yağsız peynir bir haşlanmış yumurta ve şekersiz çay içtim bol bol su içiyorum
Kızlar bence ara öğünlere gereken önemi vermiyoruz. Metabolizmanın hızlanması ve yağ yakmak adına ara öğünleri diyetisyenim çok önemsiyor. işte benim de uyguladığım ve çok memnun kaldığım ara öğünler...
Sabah için
- Yoğurt, kırmızı meyve ve müsli: Antioksidan etkisi gösterirken, açlığınızı uzun süreliğine engeller.
- Çay: Son zamanlardakafein içerdiğinden dolayı zararlı olduğu söylense de yeşil çay ya da çeşitli çeşitli bitki çayları tüketebilirsiniz.Hem konsantrasyonu artırıyor hem de antioksidan etkisine sahip.
- Muz: En etkili meyvelerden biri. Potasyum oranı yüksek olduğundan güne daha enerjik başlamanıza neden oluyor. Üstelik küçük bir parçası elmayla aynı kaloriye sahip.
- Krem peynir ile çıtır gevrek: En klasik ara öğün. Protein kaynağı olan krempeynir, çıtır gevrek ile birlikte tüketildiği zaman daha geç acıkmanızı sağlıyor.
- Fındık: Ancak kesinlikle tuzlu ve kavrulmuş olanlardan uzak durmalı; tükettiğiniz miktara dikkatli etmelsiniz. Kuru meyve çeşitleriyle birlikte tüketildiğinde daha keyifli olabilir.
Akşam için
- Yarım sandviç: Öğlen yemekleri için kendinize sandviç aldığınızda yarıaını akaşmüzeri ara öğün olarak yemek için saklayabilirsiniz. Diğer yarısını ise öğlenleri bir kase çorbayla birlikte tüketebilirsiniz.
- Capuccino: Orta boy sütlü bir latte'nin kalorisi 200'den fazla. Eğer latte yerine capuccino tketirseniz,sadece 90 kalori almış olursunuz. Hem süt almanızı sağlarken, kahve almaya gitmek bir egzersiz sayılacak ve kafein sayesinde iş bitimine kadar çalışma gücünü kendinizde bulabileceksiniz.
- Yarım simit ile peynir: Oldukça keyifli ama sakın tamamını yemeyin.Susamları olduğundan kalori içeren bu ara öğün tok tutmada oldukça etkili.
- Ay çekirdeği: Aslında kararında tüketildiği zaman yararlı olduğu kaçınılmaz bir gerçek. Üstelik kabuklu olduğundan daha yavaş tüketiliyor.
- Bitter çikolata: Eğer vücudunuz çikolata aşeriyorsa, en kötüsü bu durumu reddetmek. Bir kaç parça çikolata yiyerek vücudunuzu sakinleştirebilirsiniz.
arkadaşlar paylaşımlarınız gayet güzel gidiyor asıl amacımız zayıflamak ama isteyen paylaşmak istediği her konuda paylaşımda bulunabilir muhakkak dinleyen iyi birer dostta bulacaklardır bu takımda karşılarında unutmadan bir hatırlatmada bulunayım cuma yarışmasının amacı her cuma bir haftalık kilo bildiriminde bulunmaktır bizde cuma günleri en geç 12 ye kadar sabah aç karınla tartılıp kilo bildiririmimizi yapıyoruz takım kaptanımız kallistede listede bulunan kişilerin bildirimini yayınlıyor sizler yeni üyeler olarak henüz bu hafta listede olmayacaksınız fakat yinede kilo bildiriminizi yapmanız gerekiyor kendi aramızda en azından bilmeliyiz kim kaç kilo verdi nasıl bir istikrar gösterdi .15 gün sonunda büyük ihtimalle önümüzdeki cuma listeye girmiş olursunuz bu yüzden paylaşımda bulunmanız ve kilo verme konusunda azimli olmanız çok önemli demiştik birde listeye girdikten sonra cuma günü işi olup bildirim yapamayacak arkadaşlar bir gün öncesinden kilo bildirimini yapabilir listeye ona göre geçebilir yada bir kaç gün için takıma uğrayamayacak olan arkadaşlar muhakkak bilgi vermek durumunda ilk olarak yeni üyelerimiz olan sizlerinde listede kayıtlı olan arkadaşlar gibi bu cuma saat 12 ye kadar kilo bildiriminizi yapmanızı rica ederiz
diyet grupları başlığı altında kurallarla ilgili başlıkları okudum,bi aksilik olmadan şimdiden soruyorum,
cuma günü buraya geliyoruz ve aynen şu şekilde bildiriyoruz değil mi?
Rumuz: (başlangıç kilosu/bitiş kilosu/fark/ değişim yüzde)
bende okudummkaydirigubbakcemile3wawwwwwwopuyorumnanaktan kuralları söylemeden okuyan bir üye Şeniz
şimdi şöyle yapıyoruz...
ilk bildiriminiz olduğu için bu cuma sadece başlangıç kilonuzu yazacaksınız bunun için gelip kilom ******* demeniz yeterlidir... ama dikkat edelim ki kilolarınız sohbet içinde yer almasın ayrı bir mesaj halinde verin arayınca bulunmuyor gözden kaçıyor...
hesaplamayı bilen arkadaşlarımzı aynen senin dediğin gibi bildirim yapabilir ama bilmeyenler her seferinde sadece o hafta ki kilosunu yazıp bırakabilir ferihan ve senarist excel ile hesaplamayı yapıp bildirim verecekler zaten...
dikkat etmeniz bildiriminizin saat 12 yi geçmemesi ... mazeretsiz 2 kez bildirim yapmaya üye takım listesinden çıkartılırohaoldumsmile
bende okudummkaydirigubbakcemile3
dün yaptığım sporu yazmamışım ben sabah 35 dakika hızlı tempolu yürüyüş
akşam 25 dakika hızlı koşar adımlarla hızlı tempolu yürüyüş...:lepi: eperim bana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?