- 28 Kasım 2008
- 7.706
- 22.773
- 548
- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #284.541
Hoşgeldin aramıza o zaman. İnşallah hedeflerine ulaşırsın dilediğin gibimrb arkadaşlar,
bende yeniyim aranızda,yarışmada değilim ama ufak ufak motivasyon için paylaşımlar yapacağım.Cikilatacanavari teşekkür ederim gruba davet ettiği için..
klasik pazartesi gününden bol sendromlu,bol planlı ve inş bol uygulamalı olarak başladım haftaya..
sabah tartıldım ve 32 yaşının en tepe noktası olan ve inş bir daha görmeyeceğim bir rakamla!! tam tamına 98,2 kilo ile..
kolumda adımsayar saatim,ekranımda odama gelenlerden gizlediğim forum ekranı))) yanımda su şişem:) ile burdayız:)
oruçla birlikte karatay beslenmesini denemeyi düşünüyorum.çnkü gluten ztn fazlaca ödeme ve sorunlara neden oluyır bende.en azından ekmeksiz beslenerek hem diyetimi hemde orucumu tutmak niyetindeyim.cumaya kadar tartılmadan günlük hedeflerimi yerine getirmek çabasındayım.cuma sizlerin paylaşımıyla kendimce yarışıyor olacağım:)
günlük hedeflerim:
bu cumaya kadar kendime kilo hedefi koymuyorum.cuma ki sonucuma göre bir hedef belirleyeceğim..
- min. 8bin adımı tamamlamak.
- min. 2litre su içmek
- 40dk leslie/parkta yürüyüş/bantta yürüyüş den birini yapmak.
- akşamları zencefilli ödem çayını içmek.
- enn önmlisi bu yapılanların sonucunu almak için sabah akşam insülin direnci hapını almak..
Ahahaha ördekim onu da yaparsın sen, şşiişttt fancycim bugün 3 mesaj yazmışsın al bakalım sana kotayı dolduramadığın için 50 puento ceza güle güle kullanAyrıca yine takım cok sessiz...
Günlük 5 mesaj kuralını unutmayalım arkadaslar lütfen.
Beni mesaj sayılarını da takip etmeye mecbur bırakmayın :)
İnşallah canımmmmBen yarın kabak detoksuna başlıyorum. Katılmak isteyen olursa diye haber vereyim dedim.Bunu da yaptıktan sonra kilom durana kadar kabak detoksu yapmayacağım. Alışkanlık olmasın diye. Şimdi yapmamın nedeni normal zamanda ne kadar kilo vereceğimi görmek istemem. Ayrıca bu ay tüp bebek transferi yapabilirdim ama 1 ay daha kilo verip denemek istiyorum. Kabak detoksunun da faydası olacağını düşünüyorum.
Süpersin o zaman canım, iradeni tebrik ediyorum. Dediğin gibi güzel motive olmuşsun.Slm kızlar. Sanırım ben bu diyet moduna girmişim. Hani diyetisyenler tv de söylüyorlar hic denk gelen oldu mu bilmiyorum. 21 gun boyunca kacamaksiz diyet yapabilirsen 21. Gun bunye alışıyormuş ve o düzene göre beyni uyarıyormuş . Gercekten de benim gibi yemek için yaşayan biri için süper bir durum. Cuma günü oğlanın kreşinde anneler günü partisi vardı . Geçen yıldan da bildiğim için daha gitmeden kara kara düşünüyordum acaba oğlanın gösterisini mi izlicem yoksa börekler çörekler zeytinyağlılar dolu sofrayı mıvallahi de billahi de elimi bile uzatmadım. Tabi eşim zorla ağzıma sokmaya çalışıyordu bir kaşık mantıyı ( laf aramızda çok güzel görünüyorlardı ) yemedim vallahi. Hatta bugun de annemle alışverişe gittik o kuşbaşılı pide yedi ben tonbalikli salata
Valla ben uygulama hiç kullanmadım. Tarayıcıdan giriyorum.Kk nın uygulamasını indirdim ama google üzerinden girmekle pek bi farkı yok gibi geldi.gönderileri hızlı takip etmek ileti geldiğine dair bildirimleri alabilme imkanımız var mı? Ancak google üzerinden girersem görebiliyorum?
Cok güzel öneriler bence. Et yanında yoğurt olayını bilmiyirdum. Iyi oldu. Diger konu insülin direcleri olanlar icin meyve yaninda yogurt yenmesi okayi benimde doktorum nedenini söylememişti ama bu sekilde uygulamami söylemişti. Tesekkur ederiz paylasim icinEvettt kızlar ben de diyet konusunda dikkat edilecek birkaç konuyu yazayım. Belki işinize yarar, tavsiyelerin hepsi diyetisyenine aittir.
1) Et yemeğinin yanında yoğurt tüketilmemeli. Yoğurt etin sindirimini zorlaştırıyor.
2) Salatalarda limon ve nar ekşisi yasak. İkisinin de meyve şekeri oranı çok yüksek. Salatalara sirke, yağ ve tuz ekleniyor.
3) kahvaltıda yumurtayı yağda pişiriyorsanız zeytin yemeyeceksiniz. Almanız gereken yağı yumurtadan almış oluyorsunuz.
4) Yemeklerden 5 dk önce 1 bardak su için. Bu sayede yemeği daha az tüketecek ve doyma hissini daha çabuk yaşamış olacaksınız.
5) Bir şey yiyeceğiniz zaman öğünler arasında 2 ile 4 saat olmalı.
6) Yemek esnasında ve yemekten 20 dk sonrasına kadar sıvı bir şey tüketmeyin. Mide kendi suyuyla yiyecek içindeki suyu ayırt etmeliymiş.
7) Uyumadan iki saat öncesinde yeme işini bitirmeniz lazım.
8) İnsülin direnci olanlar meyveyi asla tek başına tüketmemeli. Yanında 2 kaşık yoğurt ya da 1 bardak süt tüketmeli.
9) öğlen yemeğinde 8 kaşık etsiz yemek ya da 6 kaşık etli yemek yiyebilirsiniz. Akşam yemeğinde bunu 2 kaşık azaltın.
10) kırmızı et yetecekseniz avuç içiniz kadar tüketin.
11) Beyaz eti ise eliniz boyutunda tüketin.
Aklıma gelen bunlar kızlar. Hatırladıkça yazarım.
Hedefcim moralini bozma lütfen
Cumaya kadar neler olur kimbilir. Bu ara çok spor yapıyorsun acaba o yüzden şişkinlik falan mı oldu kaslarında? Biraz normal tempoda devam et bakalım. Olmazsa bir çare düşünürüz.
Hoşgeldin, sanırım yarışmacı olmadan motive amaçlı takılmak istiyorsun aramızda :)
Hedeflerine en kısa sürede ulasırsın umarım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?