- 7 Kasım 2016
- 5.401
- 16.642
- 248
- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #286.681
Çok geçmiş olsun. Allah acil şifalar versinCnm şimdi hastanede Dr bekliyoruz inşallah hayırlı haberler olur
Çok güzelmiş canım teşekkürler. Hele sondaki arkadaşın söyledikleri beni çok etkiledi.Ufak bir tarif ve belgesel önerisi ile geldim.
Eşimle, bol bol farklı yerleri ve kültürleri incelemeyi seviyoruz. Biraz üşengeç olduğumuzdan harekete geçmek bizim için uzun sürse de izlemek çok keyif veriyor.
Geçtiğimiz günlerde Hasan Söylemez'in kanalına takıldık.
Adam, sıfır para ile Türkiye'yi gezdikten sonra Afrika'yı bisikletle gezmeye başlamış.
Bu esnada Afrika'daki insanlara "Hayalin ne?" sorusunu soruyor.
Gelen cevaplar, yaşantılar bizim için çok çok etkileyici oldu. Fırsat bulanların mutlaka izlemesini öneririm.
Şöyle de link bırakayım.
Ardından tarife geleyim. Afrika'da pek çok yerde nane çayı ikram ediyorlar. Fikir oradan çıktı ama tam olarak araştırıp onların yaptığı gibi köpüren o çayı denemedim. Gördüğüm tariflerde de şeker önemliydi. O nedenle denemeyi hem daha çok araştırmak hem de şeker tüketebileceğim bir döneme denk getirmek için ileriye bıraktım.
Benim tarifim, bol taze nane (kendi yetiştirdiğimiz :)) üzerine 1 yemek kaşığı bergamotlu çay ekleyip, kaynar suda demlemeye bırakmak ve ılıkken de az bal eklemek şeklinde.
Oda sıcaklığına gelince de sonra dolaba bıraktım ve soğuyunca içtik. Son derece ferah, lezzetli bir içecek olmuş.
Yazın elinin altında soğuk içecek arayanlara önerilir.
Yaaaaa ben yaza bayılırım. Direk güneş altında değil ama sıcağı çok severim. İzmir’de büyüdüm diye mi bilmiyorum ilkbahar ve yaz tam benlikÇok çok haklısın.
Çocuk olunca çok zor. Hoş, uzun bir süre düşünmüyoruz daha ama tabi kısmet.
Sıkıntımız sıcağa gelemiyoruz. Kışın ne kadar olursa işte. Güneş varsa, hava sıcaksa biz saklanacak yer arıyoruz :) Bir de baş ağrısı yapıyor, o zaman rezil oluyor her şey.
Bilmiyorum ya, bahane belki de.
Çok güzelmiş canım teşekkürler. Hele sondaki arkadaşın söyledikleri beni çok etkiledi.
Yaaaaa ben yaza bayılırım. Direk güneş altında değil ama sıcağı çok severim. İzmir’de büyüdüm diye mi bilmiyorum ilkbahar ve yaz tam benlik
Ayy hadi bakalım ciklatım gönlünüze göre olur umarım her şey :)Aynen kuzum kasımdan sonra falan diyoruz o zamana kadar kacamaksiz devam ederim 70 in altına düşerim diye tahmin ediyorum öyle olursa mükemmel olur zaten hamilelik döneminde de yemeklere saldırmayı düşünmüyorum ve spora devam etmek istiyorum
Bu arada kılo bildirimi 82.8 yani +1.1 nedeni hakkında hiç bir fikrim yok
Ben burda takıldım da hamileliği çok kazasız atlattım diyemeyeceğim hedefcim. 18 kilo aldımİnşallah her şey gönlüne göre olur cikilatam.
Hamilelikte dikkat etme konusuna sonuna kadar katılıyorum.
Ördek ne güzel takıldı burada maşallah.
Cocuk hayatı cok degistiriyor kesinlikle, biraz evliliği yaşamak gerek sanırım :)Daim olsun inşallah daha yeniymiş iyi düşün taşın bak :))) ben 8.ayda eşime türlü baskılar kurarak hamile kaldım :)) sonradan bir yılı doldursak iyiymiş dedim çocuk çok değiştiriyor çünkü hayatı hakkınızda hayırlısı olsun
Bence de etkiliyor hedefim. Ege'de doğup büyüdüğüm için ben de soğuğu hiç sevmem mesela :)Büyünen yer ve doğum tarihi etkiler diyorlar, bilmem ne kadar doğru. Hem kış, hem iç anadolu doğumluyuz. Sıcaklar başlayınca kendimizi of moduna alıp kışı bekliyoruz resmen.
Ayy hadi bakalım ciklatım gönlünüze göre olur umarım her şey :)
Benim eşim bir önceki bedelliden faydalanmıştı, evlendikten kısa bir süre sonraydı. İnsanı çok rahatlatıyor gerçekten. Diğer türlü hep bir belirsizlik.. Hoş, hayatta belirsizlikler bitmiyor da.. Neyse :)
Spordandır umarım diyorumm
Ben burda takıldım da hamileliği çok kazasız atlattım diyemeyeceğim hedefcim. 18 kilo aldım
Cocuk hayatı cok degistiriyor kesinlikle, biraz evliliği yaşamak gerek sanırım :)
Herkesin o yaşama süresi de farklı tabi :)
Bence de etkiliyor hedefim. Ege'de doğup büyüdüğüm için ben de soğuğu hiç sevmem mesela :)
Yok hedefim yaa baya aldım, boğazıma hakim olamadımAaa, ben 8-10 kilo zannediyordum ördeğim.
Aaa, ben 8-10 kilo zannediyordum ördeğim.
Boğaz’a hakım oldunmu kılo da almıyorsun gerçekten. Her zaman gecerlıde hamılelıkte daha dıkkat etmek lazım. Bende ılkınde 12 ıkıncısı 10 su galıba 3. De 5 kılo aldım. (Şeker çıkınca dıyet yaptım hemde suresı azdı )Canim o 8-10 kiloyu alan benim okadr olmasada 11 kilo almistim hamileligimde bogazimada hafiften hakim oldum ama ne yalan sölim
Hedef cim Dr hastaneye yatırdıİnşallah her şey gönlüne göre olur cikilatam.
Hamilelikte dikkat etme konusuna sonuna kadar katılıyorum.
Ördek ne güzel takıldı burada maşallah.
Güzel haberlerini bekliyoruz kaptanım
Fazla spordan ödem olabilir mi cikilatam?
Bir ortak özellik daha çıktı :) Ege’nin neresindensin ördeğim? Balıkesirliyim ben Ege sayılırım :)Ayy hadi bakalım ciklatım gönlünüze göre olur umarım her şey :)
Benim eşim bir önceki bedelliden faydalanmıştı, evlendikten kısa bir süre sonraydı. İnsanı çok rahatlatıyor gerçekten. Diğer türlü hep bir belirsizlik.. Hoş, hayatta belirsizlikler bitmiyor da.. Neyse :)
Spordandır umarım diyorumm
Ben burda takıldım da hamileliği çok kazasız atlattım diyemeyeceğim hedefcim. 18 kilo aldım
Cocuk hayatı cok degistiriyor kesinlikle, biraz evliliği yaşamak gerek sanırım :)
Herkesin o yaşama süresi de farklı tabi :)
Bence de etkiliyor hedefim. Ege'de doğup büyüdüğüm için ben de soğuğu hiç sevmem mesela :)
Canim o 8-10 kiloyu alan benim okadr olmasada 11 kilo almistim hamileligimde bogazimada hafiften hakim oldum ama ne yalan sölim
Hedef cim Dr hastaneye yatırdı
Eşyaları almak için eve gelirken arabama çarptılar bugün bitti ama bende bittim allahtan arabada sadece ufak bir çizgi var tampon da babamda iyi olacak inş ama koah işte
Geçmiş olsun kaptanım aksiliklerin hepsi de üst üste gelmişHedef cim Dr hastaneye yatırdı
Eşyaları almak için eve gelirken arabama çarptılar bugün bitti ama bende bittim allahtan arabada sadece ufak bir çizgi var tampon da babamda iyi olacak inş ama koah işte
Ben de hamilelikte az aldım sa emzirme döneminde coştum 9ayluk hamike kiloma çıktımMaşallah ya, ben bayılıyorum hamileliği böyle geçirenlere. Doğumdan 3 ay sonra sanki hiç çocuk doğurmamış gibi :)
10dk da bölgesel egzersiz yaptım :)Merhaba kızlar bugünkü menüm
Kahvaltı : haşlanmış yumurta peynir domates salatalık yarım çb kuruyemiş şekersiz vişne suyu
Öğle: büyük meyve tabağı(karpuz, kiraz, kayısı, şeftali, erik vardı) 1sb süt
Akşam: tarhana çorbası taze fasulye 1kase yoğurt domates salatalık 2 hurma
Ara:1çb süt
250 ip, 2lt suCikilatacanavari morordek
Ben de hamilelikte az aldım sa emzirme döneminde coştum 9ayluk hamike kiloma çıktım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?