- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #286.781
Su içmemek halsizlik ve baş ağrısı da yapıyor. Benim pek su içme sorunum olmuyor. Çok tavsiye veremem ama içmek zorunda olduğunu düşünürsen kendini zorlayıp içebilirsin belki.Bu aralar hiç içemiyorum o yüzden kilo da veremiyorum canım istemiyor resmen nerdeyse oruç açınca bile içmeyecem zorla iciyorum
Tarçınlı Türk kahvesi, kuru kayısı, incir, hurma, yoğurtlu meyve aklıma ilk bunlar geldi.Kızlar tatlı krizleri için ne önerirsiniz valla beni
ben o çok zorluyor bu araçay kahvede şekersiz olunca bünye şekeri arıyor
Birde su içmezsen az kilo verip, benim seni geçeceğimi düşünerekte motive olabilirsinKızlar benim de sisem var bi aralar 4lt falan içiyordum ama bu aralar yok ramazandan ötürü sanırım
Güzel bir yazı arkadaşlar paylaşmak istedim
Diyette Suyun Önemi
Ne kadar çok su içilirse o kadar çok idrar yapıldığı ve böbreklerin, yakılan besinlerin artıklarını dışarı atma kapasitesinin geliştiği artık bilinen bir gerçektir. Öyleyse su, en iyi doğal idrar söktürücüdür. Ne kadar az sayıda insanın yeterli miktarda su içtiğini görmekse hayret verici bir durum olarak karşımıza çıkar.
Günlük hayatın türlü türlü koşuşturması içinde doğal bir ihtiyaç olan susamayı yani su içmeyi hep erteler ve sonunda’ da görülmez bir hale getirir. Geçen günler aylar sonrasında bu susama isteği yok oluyor ve dokuların susuz kaldığının habercisi olma rolünü artık tamamen yitirir.
Erkeklere nazaran daha hassas ve daha küçük bir idrar kesesine sahip olan kadınlar, mesleki uğraşlar veya yolculuk sırasında oluşan zamansız ihtiyaçlardan ve hatta umumi tuvaletlerden sakınmak için pek fazla su içmemeye çalışırlar. Oysaki sıradan zamanlarda kabul edilebilir olan bu durum, bir zayıflama diyeti sırasında kabul edilebilir olmaktan çıkar. Su içmeden zayıflamaya çalışmak yalnızca organizmada toksik madde üretmekle kalmaz, kilo kaybını da çok aza indirgeyip tamamen durma noktasına vardırabilir.
Böyle bir durumda da bütün çabalar boşa gider. Neden mi? Çünkü insanda yağ harcayarak ortaya çıkan hareket ettirici güç, tıpkı yanmaya sebep olan herhangi bir motora benzer. Yanan enerji ısı ve atık olarak açığa çıkar. Eğer bu atıklar düzenli olarak böbrek tarafından dışarı atılmıyorsa, bu atıkların birikimi, er ya da geç, vücuttaki yanmayı durdurup daha fazla kilo kaybının oluşmasına engel olur. Son derece sadık kalınarak uygulanan bir diyet sırasında bile bu durum değişmez. Aynı şekilde bir araba motoru söz konusu olduğunda susturucu, temizlenmeyen bir şömine bacası söz konusu olduğunda da yine bacanın kendisi tıkanacaktır. Bu iki durumda da atıkların yıkılmasından kaynaklanan bir boğulma ve sönme durumu söz konusudur. Yanlış uygulamalar ve, aşırıya kaçan anlamsız diyetler, böbrek tembelliğiyle sonuçlanır. Boşaltım sisteminin iyi işleyebilmesi bir yana, önemli miktarda suya en çok ihtiyaç duyan organ böbrektir. Başlangıçta, sürekli su içmeye çalışmak biraz bıktırıcı bir hal alabilir, özellikle de kış aylarında. Ama bu konuda ısrarcı olunduğunda su içmek, artık oturmuş bir alışkanlık halini alır ve içten temizlenmiş olmanın yarattığı o eşsiz duyguyla daha iyi bir şekilde zayıflanır, sonunda da su içmek sürekli tekrar eden bir ihtiyaca dönüşür. Böylece kilo vermeniz daha da hızlanmış olur…
ramazan da kabak detoksu nasıl gider acep yapsak mı ki
sonunda pişmanlık olursa istemem :) hani en azından iftar niyetine kabak detoksunu yapsam zaten yemek gibi dedimdi..Detoks yapan arkadaslar sonrasinda pisman oldular. Yine de sen bilirsin tabi.
sonunda pişmanlık olursa istemem :) hani en azından iftar niyetine kabak detoksunu yapsam zaten yemek gibi dedimdi..
Aaaaa o garibanlar çok masum:) ben pek işlenmiş şeker tüketmem. 'Kırk yılda bir bu garibanlarla buluşuyoruz.
O zaman bi 60 puan ceza da sanaCikilatacanavari
Akşamın çok karbonhidrat agırlıklı olmus sanki ciklatım
Salona gidince dengelersin ne de olsa diyorum
Güllaç ve dondurmadan dolayı olabilir mi?
Tarcın
Elmaya dök, muza dök ye süper bastırıyor
Sen bilirsin canım ama bence yapma. Normalde bile birçok kişiyi zorladı. Ramazan’da zor olur hem de tekrar geri gelme olasılığı var. Ben yapınca geri almadım ama inişli çıkışlı oldu sonra kilom. Belki kilonda duraksama olduğunda yapabilirsinramazan da kabak detoksu nasıl gider acep yapsak mı ki
Tamam canım benimBen ölçtüm ama paylasmadim yarın paylasir seni etiketlerim bebeimmm.
Hoşbuldum tekrar canım. Ne kadar sürede 2 olduğunuBen de paylasicam ama kollarimi olcemedim tek basina. Onu da olcunce paylasayim dedim. Bu olcumler aylik mi olacak canim? Bu arada hosgeldin
Ama ben önüme gelen bütün videolari izleme huyum var otostopla yurtdisina gezmeye gideenleri ulkeleri gezenlere bakiyorum oyle aklimda yok canimNe demek tatlım. Ne zaman geri dönüyorsun?
Aynı fikirdeyim, geçen pazartesinden beri sadece izne çıktığım kiloma dönmek için uğraşıyorum.
Önerin varsa alırım karabiber. Biz de çok seviyoruz ama kalitesizler arasından güzelleri seçmek cidden zor oluyor.
Ahh, nasıl sıcaktır oralar.
Çok şükür, ilk kez Karadeniz'de geçireceğiz yazı. Sanki çok bunaltıcı olmayacak gibi ama bakalım.
Pozitif düşünelim öyle olsun kaptanım. Güzel güzel haberler al, bize de ver.
Kesinlikle incir uyutması ve meyve.
İkisi kurtarıyor beni. Canım hiç tatlı istemiyor bu sıralarda.
Benim de girmem ona yaklaşacak gibi
Bende bir ara çok düşünmüştüm iyiki izne ayrilmadim ozaman gözüm korktuBenim bir ay oldu izinden döneli hala bıraktığım kiloya ulaşıp da listeye giremedim
Selam herkese şu an uykusuzluktan ölüyorum ve çok yorgunum.
Dünkü menümü paylaşıyorum
Sahur: 2 yumurta, peynir, zeytin, domates, salatalık, kapya biber ve az pide
İftar: 1 porsiyon sebzeli köfte, az şehriye pilavı, 1 porsiyon sarma,
Ara: Kaçamaklar... (kopya çektim:)
Su: 1,5 lt
Spor: misafir vardı malesef yapamadım. Bu akşam hepsini telafi etmeye çalışacağım.
Daha ne yapsın ki ördekim.Günaydınlar
Valla canım izne çıkmaya gerek kalmasın kilo verin diye takımdayken ceza yazıyorum ama etkili olmuyor demek :)
Artık dön aramıza karabiberim bak aramızda olmadığın için haftalardır yerinde sayıyorsun
Keselim hemen 240 puan cezaCikilatacanavari
Sana da 30 puan cezaCikilatacanavari
Bende hala mezura yok. Alınca ölçeceğim ama umarım doğru ölçerimMezura aldım ama ölçmeye korkuyorum sanki belimi 94 falan ölçütmşu ölçü bilgilerini kaydettimdi oluyum tekrar bakayım . Ben normalde de önden bakınca geniş görünüyorm omzum falan geniş ama bu ölçü beni hüsrana uğrattı hadi bakalım kızlar görelim ölçüleri ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?