Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

Harika, tebrikler :) Haftalik hedef tuttu mu yoksa? Ben de sabah tartiyla bakistim, merak ediyorum ama cumayi bekleyecegim. Umarim kotu bir sonuc olmaz..

Gecmis olsun.
Ben bu takımda 12 kg verip mezun oldum balım ama son haftam sıvı diyeti yaptım ve 2.5 kg verdim mezun olunca da karbonhidrat komasına girmiş gibi beslendim 1.5 haftada bir kısmı geri geldi. Şimdi tekrar dikkat etmeye başladım geri veriyorum. Zaten mezuniyetten sonra aldığım kilo yerleşmeden hemen diyete döndüğüm için hızlı veriyorum şuanda. Mezun olduğum için haftalık hedef belirlemedim ama cuma günü hedefim 55.1i görmek haftada 1 ideal bana :)

Avatarda hedef 52 yaziyor ya ben de diyete devam diye dusundum. Kolay gelsin :)

Çok geçmiş olsun canım

Bugün çok hafif yedim midem çok rahat gerçekten.
Havada acayip sıcak fazla yiyince daha çok terliyor insan o yüzden az yiyip daha dinç olacağım inşallah
Günlük menümüzü diğer sayfada paylaşıyoruz değil mi?

selam kaptanim
ben bu hafta hedefi tuttutamam demek istedim yani cezaya filan girmeyeyim durum ortada:)

bu arada kuzenimle(diyetisyen olan) konustum, yediklerimi hep liste halinde atiyordjm ama bu defa kalorilerini de yanina yazarak attim bu liste bu kadar az kalori asla tutmaz ben sana 1300 kalorilik diyet yazdim dedi. diyetkolik ten hesapla dedi diyetisyenler birligi mi ne en saglikli onu kabul etmisler ordan bakiyormus onlarda. (ordan hesapladigimda 100 kalori ancak oynuyor) kullandigim programa suc atti (halbuki diyetkolik le cok yakin)

sonra velhasil ben ne dediyse curuttugum icin "sen zaten diyetisyen olmussun vucudunun neye ihtiysci var neye yok cozmussun kan sekerini dengede tutacak sekilde kendin ayarla menulerini madem dedi.

tahminimce bastan savma hazirlamis listeyi, kalori hesabi filan yapmamis, simdi kendi listelerimi kendim belirleyecegim bakalim...

pisi pisine 10 gundur ac geziyormusum

Diyetkolik dediği gerçekten doğru ben kıyas yaptım çoğu yiyecek doğru çıkıyor üniversitede öğrendiklerimle. Eğer ordan yaptığın hesapta da bi eksiklik varsa kesin düşük kaloridir.

İlginç gerçekten normalde zaten 3 ana öğün, 1 veya 2 ara öğün beslenmede, kahvaltıda yumurta ve/veya peynir, öğünlerde sebze yemeği, et yemeği, yoğurt, salata değişmeli olunca ara öğün de porsiyon meyve veya fındık fıstık olunca rahat 1500 kalori olur.

Ben bir ara kalori diyeti yapıyordum, 1200de tutabilmek için. Öğle yemek yersem akşama daha hafif sebze çorbası salata kadar kalıyordu. Hatta o şekilde öğle yoğurt meyve ve yiyerek geçiyordum.

Diyetkolik dediği gerçekten doğru ben kıyas yaptım çoğu yiyecek doğru çıkıyor üniversitede öğrendiklerimle. Eğer ordan yaptığın hesapta da bi eksiklik varsa kesin düşük kaloridir.
ordan hesapladigimda da 100 kalori fark ya cikiyor ya cikmiyor.

kaldiki bazi urunler cok daha dusuk bazilari cok daha fazla.

zeytinyagli kabak yemegi diyetkolikte 5 kasik 163 kcal, fatstreet uygulamasinda ayni gida 139 kalori.

ama ote yandan diyetkolikte tas kebabi 90 gr 55 kaloriyken fatstreet uygulamasinda 90 gr 136 kalori.

bir cok gida neredeyse basabas. ben hesaplamayi yaparken hangisi yuksekse onu baz almayi dusunuyorum

Neyse artık olan olmuş bu saatten sonra kötü diyetisyen tecrübeni geride bırakıp kendine bir kalori aralığı belirleyip yemeklerini kendin ayarlayıp devam edersin mantık basit zaten un tuz şeker minimum, meyve ölçülü, bol bol protein, az karb, ölçülü yağ alımı. Bu sistem ile yine haftada 1 kilo verirsin canım hem de aç kalmazsın.

miktarlari az olabilir o halde. listede 30 gr peynir 25 gr lik bir dilim esmer ekmek ve domates verilmis. hangi uygulamadan hesaplasam 150-180 kaloride kaliyo....

ara ogun 1 bardak sut

ogle yemegi 5 kasik sebze 1 dilim ekmek 80 gr yogurt nerden hesaplasam 200 kloriyi gecmiyo

ara ogun bir porsiyon meyve (30-50 kalori arasi)

aksam yemegi 90 gr yagsiz et ya da 8 kasik sebze yada baklagil 25 gr tahil ekmegi salata 80 gr yogurt. aksam ogunleri de genellikle 200 kalori civari maksimum 250 kalori gordum.

bos vaktiniz varsa hesaplayabilir misiniz gercekten ben mi yanlis biseyler hesapliyprum
acaba diyprum

Canım akşam yemeği o kadar ürüne 200 kaloriden fazla eder. Bir porsiyon meyvede ufak tefek şeker oranı düşük bir meyve değilse kesinlikle 30 kaloriden fazla eder içinde hem şeker hem karb hem lif var meyvenin çünkü.
Öğlene birşey diyemem yediğin sebzeye bağlı birazda.

Bu kadar inciğine boncuğuna bakmana gerek yok bende mutfak tartısı bile yok mesela göz kararı ayarlıyorum herşeyimi. Mesela peynir 1 kibrit kutusu peynir 30 grama tekabül eder kibrit kutusunu bilirsin göz kararı ona göre ayarlarsın. Tavuk aynı şekilde aldığında üstünde gramı yazıyor ona göre aşağı yukarı gramını bölerek ayarlarsın. Meyvelerin şeker oranı yüksek kalorilerine ve ölçülerine dikkat et fazlası yağ olarak depolanıyor vücudunda

Onun dışında bu tarz listeler genel olarak sağlıklı tabi ki hem protein hem karb hem yağ hepsinden alıyorsun günlük olarak.

diyetkolik 90 gr tas kebabina 55 kalori veriyor usteik uygulama daha fazla:) diyetkoligr gore 150 kalori bile etmiyor aksam yemegim.

normalde bende tartisiz gidiyordum. goz karari, cok dusunce gucten tartayim bakalim dedim sonuclar bu sekilde cikti. ama zaten et grubu icin gunde 90-100 gr maksimum diye listede belirtilmis

dedigim gibi bendeki olay tamamen miktarlar bence. kaldiki kahvaltida yarim kalip peynir yemedigim surece gram onemli degil alacagim kalori 200-250 yi bulmaz sadece peynir domates ve bir dilim ekmekle

Eklentiler

• 4D1C3159-7B07-42F1-8708-8AF9912D9217.webp
    19 KB · Görüntüleme: 23

Usenmedim hesapladim, rahatca yazabilmek icin de bilgisayara gectim.

Oncelikle diyetisyeninizin yazdigi diyet, dengeli beslenme ve kan sekeri kontrolu diyeti bu cok belli. Kan sekerini kontrol etmek icin diyetisyenler kalorileri gun icine dagitiyor, bir ogunde fazla kalori alimini engellemek istiyor. Ve sik yedirmek. Dun yediklerinize baktim, ogle yemegi yok. Hem az kalorili kahvalti yapip hem de ogle yemegini atlarsaniz zorlamasi normal.

Kahvalti 200-250 kcal civari
Ara ogun 100 kcal (az yagli sut icerseniz, yagsiz icerseniz 32 kcal ama ozellikle yagsiz ic dememisse, az yagli, yarim yagli icin)
Ogle yemegi yogurt ve ekmek 100 kcal, sebze yemegi 200 kcal civari olur
ara 1 meyve (meyvesine gore degisir, maks 80 diyelim)
Aksam

Et yemeginde 90gr sirf et zaten 250kcal eder ki bu pisecek baska seylerle. Yaninda salatasi, yogurdu derken aksama en az 400 yazmaliyiz.

Yani en mutavazi haliyle 1000 olur. Arada meyve yanina, badem/ceviz eklersen, salatana yesillik yanina avokado/ceviz/peynir/zeyatinyag eklersen rahat 1300-1400u gorursun.

kirmizigitar canım aç kalarak zayıflamaya çalışma fiziki bir sorunun yoktu diye aklımda kalmış gençsinde bol bol spor yap ileride istesekte yapamayacağız o zaman artık kursağımızdan ne lokma girdi ise hesap ederiz menapoz hareketsizlik yaşlılık muhtelemelen sağlık sorunları ... Spor yapamayacağız zaten korkarak yiyeceğiz şimdi genciz.. ha otur hamur ye demiyorum yanlış anlaşılmasın ama gramlara hesaplara boğulma boğulursan zor gelir bu iş pes edersin .. yediğini sporla kat be kat yakmaya çalış 1 ayda incelemeni gör mutlu ol başka bir şey yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…