Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

Aynen öyle dediğim gibi gram olayına çok kafanı takma önemli olan ne yediğin. Bende senin geçtiğin yollardan geçtim 2 aydır diyetteyim hala daha 2-3 daha vermeye çalışıyorum. Sabahları peynir yumurta yeşillik domates zeytin gibi seçenekleri değerlendir. Arada yulaf kepeğini ya da ezmesini yoğurt veya sütle de tüketebilrisin buda güzel bir kahvaltı.

Aralarda ki ben ara öğün yapmam diyette ama benim uyguladığımı tavsiye etmiyorum tabi herkesin bünyesi yaşam şekli farklı, neyse işte aralarda badem, ceviz, leblebi gibi tok tutacak sağlıklı yağlı yemişler, meyveyi seviyorsan ölçülü meyveler

Öğle ve akşam öğünlerinde ise et ürünleri, sebze ürünleri, yoğurt kefir genel olarak bu şekilde beslenirsen ve miktarları çoook abartmazsan kilo vermemen mümkün değil özel bir sağlık problemin yoksa.

Ekmek de minimum seviyede. Tuz mümkünse çok az zaten peynirden oradan buradan tuz geliyor. Yağ olarak zeytinyağı günde 1 yemek kaşığı en azından kullanabilrisin.

Aksam yemegine 90gr yemek dememis, 90gr et demis kritik bir fark.

Aynen valla sırf o yüzden tartı almıyorum eve yoksa biliyorum peynirine kadar ölçücem bir yerden sonra takıntı oluyor bende. 65 kilodan 52ye düşene kadar da tartısız gittim göz kararı 1 aşağı 2 yukarı zaten internette her ölçünün kalorisi yazıyor kaptanım

acikcasi derdim diyetti gram hesabiydi filan degildi baslarken yapamam sikilirim zaten. ama diyete basladiktan sonra inanilmaz gucten dusunce gram karsiligini kontrol ederek acaba verdigi diyetten daha az mi aliyorum diye gormek icin. gramlarda oyle boguldum yani... ama yok goruyorum ki sorun miktarlarda.

3 kucuk kofte (90gr) ya da ayni oranda et balik tavuk demis mesela

1 dilim esmer ekmek demis altina da 1 dilim ekmek 25 gr diye yazmis. piyasada 3 boy ekmek satiliyor tost ekmegi kadar olanlardan soz ediyor burda.

menuye ragmen kilo vermemis olsaydim gramajlarini buyuk kullandin kesin diye suclanacaktim acikcasi. sirf kendimi korumaya almak icin gramaj hesabi da yaptim ozellikle. yoksa isim gucum yok coluklu cocuklu kadinim evimin isine yetisemiyorum hic ugrasamam bunlarla.

Benim yağ kilo oranım boyuma göre çok fazla sayılmaz, normal aralıktayım. Ancak her öğünde normal Akdeniz tipi bir diyet planlamasında diyetisyenim et-sebze-meyve-yağ-karbonhidrat dengesini benim kiloma göre sayarak ekliyordu listeme. Mesela her öğünde mutlaka 1 dilim ekmek (karbonhidrat) oluyordu. Ben bir defasında kafama göre ekmekleri yememiştim. Bana hemen; sana verdiğim listedeki karbonhidrat az gelmiş kastan 100 gr kaybetmişsin demişti. Oysa ki ben ekmeklerimi yememiştim, hemen anladı! Bu liste kesinlikle senin yağ-kilo oranının listesi değil. Kilon daha fazlayken yemen gereken oran daha fazla oluyor aksine... ve daha hızlı kilo veriyorsun. Senin vücudunu kıtlığa sokmuş resmen bu listeyle.

90 gr eti şimdi bana veriyor diyetisyenim. Kilom azaldığı için porsiyonu azaltmam gerekiyor çünkü kilo vermemin devam etmesi için. Sen daha başında 90 gr la başlarsan kilon azalınca ne yiyeceksin? 180 gr et yediğimi de bilirim ben. Yine kilo verdim. 120 gr dan 90 gr a düştü en aon benim oranım. Senin için şu an çok az bir oran bu.

Ahh çok geçmiş olsun Özlem! Bir şeyoldu mu dizine???

bende bundan soz ediyorum iste. gecen hafta dedim ki ona sabahlari minnacik peynir ve domates var tabagimda, tabaktakiler bittiginde ekmegimin yarisi bile bitmemis oluyor yavan ekmek yiyorum bi zeytin bi yumurta eklesek kahvaltiya dedim, ekmegin yarisi yetiyorsa tabagina yeme kalan yarisini neden yiyosun ki dedi. doymuyorum cunku cok az dedim yeterli dedi.

bugun ben isyani basinca kahvaltina keske yumurta zeytin ceviz filan ekleseydin marji varmis diyor, bir de ekmegi 2 dilime ciksrt dedi. 1 haftadir her yedigimi liste halinde atiyorum ona hatta cogu kez tabaklrimin resmini gonderiyorum, gunumun kotu gectigini kan sekerimin dustugunu soyluyorum, hadi dedim uzman o isine karismayayim ama bugun kalorilerini hesapla dedigimde ben bu kadar az vermem ki dedi. e sen hesapla o zaman o tabaklar kac kalori ediyor?

kendi derdime dusmusum gozumden kacmis cok gecmis olsun biseyin varmi

kaldiki insulin direncim oldugu icin sebze yemeklerine bile patates havuc, pirinc koyma diye belirttiginden sadece soganla sebzenin kendisini kavurup pisiriyorum mecburen. pismis salatadan farki kalmiyor doyuruculuk bakimindan...

Rica ederiz canım biz teşekkür ederiz güzel sözlerin için umarım daha da iyi sonuçlar elde edeceğiz birlikte

Afiyet olsun canım
Acaba diyorum menülere günlük 1 dilimde olsa tam buğday ekmeği katsan mı ? Tamamen kesmekte iyi değil diyorlar bugün örneğini balpamuk verdi diyetisyeni günlük ekmek yazmasına rağmen kendi yememiş ve diyetisyen hemen anlamış yemedinn mi kas kaybetmişsin demiş tam buğdayda sağlıklı vücuda yararlı sonuçta yinede sen bilirsin ekmeksiz olarak kendini motive ediyor gibisin bir yandan o yüzden karar senin canım

Ekmek, pizza, makarna en sevdiğim gıdalardan aslında biliyor musun En sevdiklerimizle sınanmak bu olsa gerek nitekim gluten hassasiyetim var. Haliyle gündelik yaşantımda zaten ekmeği minimum düzeyde tutmam gerekiyor. Hani dedim ya diyete başladığımdan beri aç olmama rağmen kendimi inanılmaz mutlu, dinamik ve zinde hissediyorum diye.. Ben kesinlikle glutenden uzak durmama bağlıyorum bunu. Ama belki hafta da bir ya da 2 sabah bir parça da olsa ekmek tüketirim fakat şu anda ekmeksiz yaşamanın verdiği hafiflik ve zindelik o kadar tatmin edici ki yer miyim bilemiyorum gerçekten

A bak onu bilmiyordum işte o zman şahane canım çok sevindim adına

Geçmiş olsun dilekleriniz için hepinize teşekkür ediyorum kızlar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…