- 13 Eylül 2011
- 2.636
- 3
- 106
- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #52.901
hoşgeldin eceben de geldim bugün ayın son günü...:) kota sıfırlanacak bu gece o yüzden sevinçliyim :)
ama cuma gunu + cıkcm kesıın
hoşgeldin ece
bugünden itibaren cumaya kadar durumu toparlarsan + çıkmazsın
rezzancım saol desteğin için doğru söylüyorsun ama ben o zamanda hiç mtlu olamıyorum.Aynaya bakamadığım zamanlar oluyor.En azından böyle birşeyler yapıyorum diyorum...Şu dönemde olacak tabi bu gibi bunalımlı günlerin. Yoğun bir dönemdesin. Bana kalırsa rejim bile yapmayın. Kardeşimden biliyorum da söylüyorum. O da rejim yapıyor. Çok kasmadan dikkat edin yediklerinize. Zaten sıkıntılısınız birde rejim sıkıntısı. Her türlü destek veririz cnm. Ama kendine yüklenme bırak herşey olduğu kadar olsun. Bunlarda benim düşüncelerim. Sınavı halledin de rejimin alasını, sporunda en güzelini yaparsınız.
bence gayet iyi.Tamam özellikle sarmalar dengesini almış ama ben ne yapayım.Anem lahana(hem kara hem beyaz) ve yaprak sarması yapmış.Lahanalar yine daha iyi de benim de ötekine zaafım var...Kızlar hepinize selam. Bu haftasonu menülerimi yazmadım bilgilerinize. Rica edeceğim değerlendirmeye alınmasın. Bugün misafirim vardı. Giremedim anca fırsat buldum. Şimdide babam geldi maç izlemeye eşimle izliyorlar. Hava çok soğuk ya. Bırrrrrrrr. Ama iyi oldu derler ya mikroplar kırılır karda. Bakalım şu salgınlar biter inşallah.
Bugün kü menümü yazayım pek iç açıcı değil, çok acımasız olmayın kızlar.
Sabah: 3 dilim( küçük ) kepekli ekmek, 1 yumurta, maydanoz, roka, 3 siyah zeytin, biraz peynir, 1 tatlı kaşığı bal, şekersiz çay
Ara: Türk kahvesi
Öğle: Şehriye çorbası, 1 çavdar ekmeğiyle yağsız tost
Ara: 1 form çayı, 1 elma
Akşam: 1 kase hazır mercimek çorbası, 5 tane yaprak sarma, az yoğurt
1,5 lt su, spor daha yapamadım. Yatana kadar tamamlayacağım eksiklerimi.
Olmadı bugünde, pek iyi değil. Sabah tartıda iyiydi haftasonuna rağmen 100 gr. eksiktim ama şuan midem çok şiş. Kilomu aldım ne.
bizde seninle sohbet etmeyi özledik canım.Başınız saolsun.Merak etme canım sen idare ederiz..canım arkadaşlarım , ayyy sizinle sohbet etmeyi çok özledim ...ama bu tatilde sıkıntılar bitmedi ,olur buna da şükrediyorum ,Rabbim can sağlığı versin ..
eşimin babaannesi vefat etti . bu hafta beni idare edin . oraya gidicez . cuma günü bildirim yapmaya çalışacağım . giremezsem aynen yazarsınız .
hepinizi öpüyorum ..
çok şükür.Sevindim canım.Konuşuyorum bazen de anlık etki yaratıyor...Ama denerim yine bir.İstanbul da çok kar var,bugün sabah doktora gitmemiz gerekiyordu,saat 1o da girdiğimiz hastaneden saat 4 de çıktıkiyiki özel hastaneydi Neyse tahlilleri temiz çıktı oğlumun....Yarın yine oruç tutmayı düşünüyorum,zaten kar yüzünden evden çıkamaz olduk ,yarın banka işlerim de var...Spor yapamadım bugün vaktim olmadı ki...İnşaallah yarın yapıcam....
ECECİMÇok yoğun bir dönem geçiriyorsun,her ne kadar tercih yapmıcam desende sınav stresin var,bence annenle açık konuş,endişelerini anlat,belki üstüne gelmez...
evde tam 4 paket salep var.Kar da güzel güzel yağıyor.İnsanın keyif yapası geliyor valla :)Menün güzel cnm. Ama tavsiyem akşamları ekmek tüketme. Salep içinde kalorisi çok fazla özellikle akşam içilmemesi gerekirmiş. Şekerli olduğundan. Tabi canımız çok istediğinde ve hasta olduğumuzda ölçülü tüketebiliriz cnm. Tavsiyem gündüz arasına kaydır bence.
canım olur böyle.Ben psikolojimin diyetten etkilenmediği gün görmedim :) pes etmek yok birlikte başarıcaz.Gunaydin kizlar.. Gecen aksam tartida 70 kiloyu gordugumden beri felaket derecede mide bulantisi cekiyorum. Stres direk bulanti yapiyor bende, hic keyfim yok gercekten. Iki ay oncesine kadar aksamlari tok karnina 66 cikiodum uzun zamandir oyleydi nasi bi anda bu hale geldimmkendimi cok kotu hissediyorum ve bi an once kurtulmak istiyorum bu halimden. Nasi sabirsizlaniyorum anlatamam.hayatimda hic bu kiloya cikmamistim o yuzden hayatimda hic olmadigim kadar zayiflamak istiyorum. Mesela hic 55 56 kiloda kaldigimi hatirlamiyorum.. Umarim bu sefer basaririm
hoşgeldin ece
bugünden itibaren cumaya kadar durumu toparlarsan + çıkmazsın
ıns yaa ıstnblda dha ıı yaparım gbı gelıo dıyetımı ama ıns snucta orada annem yada ıste aılem olmayacagı ıcın kımse baskı yapmıck ye ye ye dıe
nişanlına uyup orda çok dışardan yeme olur mu canım.. yiyeceğin zaman ben geleyim aklına.. bak yersen rüyana girip fırça kayarım sana haa
nişanlına uyup orda çok dışardan yeme olur mu canım.. yiyeceğin zaman ben geleyim aklına.. bak yersen rüyana girip fırça kayarım sana haa
smdıden basladı suraya gtcez buraya gtcez demeye dedım yok bn almıımancak ayda bı kere yemıcem ya yaza tatıle gtcez cnku
geçmiş olsun canım.. toparlaanma zamnı ececiğim cumaya 3 gün var 3 günde toparlayın durumu arkadaşlar en azından + çıkmayın hadi bu haftada 1. olalım..Ben 2 gündür dağıttım.Ama bugünden itibaren toplıycam.
Uyku düzenimi de ilacıma göre ayarlıycam dün ailecek aile doktoruna gittik.1er poşet dolusu ilaçla geldik eheheh :)
sabah 10,30 ilaç saatim tok karnına olduğu için 9,30 uyanmam lazım.Ki önce spor sonra kahvaltı sonra ilaç.Böylece hem erken kalkmış olucam.Hem spor dolayısıyla erken ayılıcam.Hem kahvaltım daha çok gecikmiycek.Hem de ilaç içip iyileşicem bayılırım bir taşla fazla kuş vurmaya :)
akşamda 10 30 da ilaç içiyorum sudafetide içince 10 dk da yamuluyorum eheheh :) sanırım bu iyi oldu.
dün akşam 9 dk bacak çalıştırması yaptım(tekmeyle eheehheeh) 2,5 dk da kol.az oldu ama yavaş yavaş artıcak allahın izniyle :)
ama 1 kere yiyebilisin benm yerime kokareç yesmdıden basladı suraya gtcez buraya gtcez demeye dedım yok bn almıımancak ayda bı kere yemıcem ya yaza tatıle gtcez cnku
begümcüm sen hedefini hatırlıyor musun? Listelere baktım göremedim :/
inşallah canım hepimizin başına
Doğru söylüyorsun özlüyoruz birbirimizi
diyetisyen vermiş bu listeyi bize laf düşmez ama nacizane fikrim saat 17 deki 2 dilim ekmele marulu 1 dilim ekmeklede yesen doyarsın gbi geldi
inşallah olur canım bizim topik uğurlu geliyor bak söyleyeyim
çalışınca katılıyorum göz görmeyince canda istemiyor hahah haftaiçide eşime uymuyorum ama pazar gününü tatil ilan ediyorum kendime
hıncal uluçun şu yazısı geldi aklıma ececiğim paylaşlmak istedim
mesele yataktan kalkabilmekte
hıncal uluç
"yarın sabah saat yedi buçukta kalkacağım" dedi genç kız.. Sonra ertesi günün programını yaptı.. "duş.. Kahvaltı.. Evden çıkış.." diye başlayarak.. önemli bazı ihtiyaçlarını karşılamak üzere alışveriş merkezine gidecekti. Sonra öğle yemeğinde uzun zamandır görmediği bir arkadaşı ile buluşacaktı. öğleden sonra bir iş randevusu vardı..
Saatı sabah 7.30'da çalarken "duş yapmasam da olur" diye düşündü... "yarım saat daha kestireyim.."
bir yarım saat daha için kahvaltıdan da vazgeçti..
Alışveriş mi?.. O kadar da önemli değildi canım.. Ertesi güne kalabilirdi. öğleye kadar uyusa ne kadar iyi olacaktı. O kadar sıcak ve çekici idi ki, yatak..
öğle yemeğinde arkadaşı ile buluşma mı?.. Bunca zamandır görüşmemişler de ne olmuştu yani.. Birkaç gün sonra yeseler yemeği ne olurdu ki?.. Bir telefon eder, yok canım, yüz yüze konuşmak zor, bir mesaj çeker ertelerdi yemeği.. Oh be.. Artık canının çektiği kadar uyuyabilirdi..
Uyudu.. Iş randevusuna, aç biilaç, alelacele yapılmış bir makyaj, iki fırça ile düzeltilmiş saçlar ve uykudan şişmiş gözlerle girerken, aynaya bakmadığı için, neden başarılı olamadığını da anlayamadı..
O gece yatarken gene plan yaptı.. 7.30 kalkış.. Duş.. Kahvaltı.. Gazetelere bakma.. 9.00: Alışveriş merkezine gidiş. 11.30: Arkadaşla buluşma.. 14.00: Iş randevusu..
..ve sabah 7.30 da saati çaldığında "canım kahvaltı çekmiyor, duşu da daha dün gece aldım.." diye mırıldandı, yastığı kafasının üstüne koyup öbür tarafa döndü.
kim mi anlattığım.. Siz.. Içinizden biri.. Kimbilir kaç kişisiniz orda.. Kaç yüz.. Bin..
Başarı, yataktan kalkma ile başlar.. Bu kadar basit.. Ama o kadar da zor..
Bir araştyrma yapın yakın çevrenizde.. Başarılı olanlar, yataktan kalkmayı bilenlerdir.
Nedir yataktan kalkmayı bilmek.. Karar verdiğin saatte gözünü açtığın anda, fırlayıp yataktan çıkmak.. Bir dakika bile gecikmeden.. Bir dakika bile yatak miskinliği yapmadan..
Uçak kaçacaksa, yaparız bunu.. Ama hayat kaçarken yapmayız.. Kaçan uçağın yenisi vardır oysa.. Ama kaçan hayatın saniyesi geri gelmez..
Yataktan kalkmayı öğrenmek, kendini tanımakla başlar..
Kendinizi iyi tanırsanız, kalkacağınız saati doğru belirler, güne doğru, yapabileceğiniz, başarabileceğiniz planla başlarsınız..
Saat 7.30'da yataktan çıkamadığınızı bile bile her gece "7.30 kalkış" diye yattınız mı, kendi kendinizi aldatır, daha kötüsü giderek aşağılık kompleksine düşersiniz.. "ben ne berbat bir insanım. Verdiğim en basit kararları bile uygulayamıyorum" diye..
Bakın.. Hayali değil, gerçekçi planlar yapın..
"10.00'da kalkacağım" deyin.. Ama kalkın.. Geceden verdiğiniz kararları, ertesi gün uyguladığınız ölçüde kendinize güveniniz artmaya, kişiliğiniz oturmaya başlar.
O zaman 7.30'da da rahatça kalkabilecek güce ulaşırsınız..
Yapamayacağınızı ezbere bildiğiniz planları her gece yatarken yapmak, sizi yaşarken öldürür.
Durmadan plan yapıp ertelemek, hiç plan yapmamaktan çok daha hızla çürütür insanı..
Yataktan kalkacağınız zamana doğru karar verin ve kalkın.. Hayatınızın nasıl hızla olumlu gelişmeye başladığını göreceksiniz
off çok kötü çok yememişsin ama dengesiz beslenmişsin. Toparlan ececiğim kendine bi gün önceden yeme planı yap ben öyle yapıyorum
yaa ne olacak şimdi:18:
sabah: 1 bardak yarım yağlı süt, 1 activia yogurt (aceleyle çıktım ancak buna vaktim oldu)
ara: Sütlü kahve
öğlen: 1 kase balık çorbası, salata, 1 dl kepek ekmeği
ara: 1 yeşil elma, 2 ceviz içi, birazcık bitter çikolata
akşam: Kepekli makarna, mantar sote
gece: 1 bardak kefir
sporumuda yaptım sonunda çok şükür. Leslie 5 mile in 3 mile ini bitirdim ve bıraktım sonuna kadar gitmek istemedim çünkü uzun zamandır spor yapmıyorum. Bolca suda içiyorum. şimdi gidip akşam yemeğimi hazırlicam
sbahı açıkladığın için bişe demiyorum ama öğlenki menün le akşamki yer değiştrseymiş daha iyi olurmuş yinede güzel
ah cnm çoğumuz çosutmuşuz. Misafir olunca pek dikkat edemiyoruz ya. Toparlanalım hemen kendimi de katıyorum.
çok güzel menün cnm.
Tebrik ederim cnm. Darısı başımızaaa.
Bence de güzel menü. Yalnız 17.00 deki sandviç biraz çok geldi. Ama tabi dr. Vermiş. Onun için birşey demeyeyim barim.
şu dönemde olacak tabi bu gibi bunalımlı günlerin. Yoğun bir dönemdesin. Bana kalırsa rejim bile yapmayın. Kardeşimden biliyorum da söylüyorum. O da rejim yapıyor. çok kasmadan dikkat edin yediklerinize. Zaten sıkıntılısınız birde rejim sıkıntısı. Her türlü destek veririz cnm. Ama kendine yüklenme bırak herşey olduğu kadar olsun. Bunlarda benim düşüncelerim. Sınavı halledin de rejimin alasını, sporunda en güzelini yaparsınız.
kızlar hepinize selam. Bu haftasonu menülerimi yazmadım bilgilerinize. Rica edeceğim değerlendirmeye alınmasın. Bugün misafirim vardı. Giremedim anca fırsat buldum. şimdide babam geldi maç izlemeye eşimle izliyorlar. Hava çok soğuk ya. Bırrrrrrrr. Ama iyi oldu derler ya mikroplar kırılır karda. Bakalım şu salgınlar biter inşallah.
Bugün kü menümü yazayım pek iç açıcı değil, çok acımasız olmayın kızlar.
Sabah: 3 dilim( küçük ) kepekli ekmek, 1 yumurta, maydanoz, roka, 3 siyah zeytin, biraz peynir, 1 tatlı kaşığı bal, şekersiz çay
ara: Türk kahvesi
öğle: şehriye çorbası, 1 çavdar ekmeğiyle yağsız tost
ara: 1 form çayı, 1 elma
akşam: 1 kase hazır mercimek çorbası, 5 tane yaprak sarma, az yoğurt
1,5 lt su, spor daha yapamadım. Yatana kadar tamamlayacağım eksiklerimi.
Olmadı bugünde, pek iyi değil. Sabah tartıda iyiydi haftasonuna rağmen 100 gr. Eksiktim ama şuan midem çok şiş. Kilomu aldım ne.
menün çok güzel begüm,bu arada hoşgeldin aramıza,kaç kilosun hedefin kaç merak ettim....diyetisyene gitmek insanı motive ediyor bence..insan doktorun yanında tartıda fazla çıkacak diye yemiyor ,yani en azından ben öyleydim...
Bende aynıyım nurcan,yine hormon ilacını kullanma zamanım geldi,şiştim de şiştim
Canım hayırlısı olsun,önce evliliğinin keyfini çıkart,sonra bebişe sıra gelsin.çocuk olunca ister istemez kısıtlanıyor herşey...
Menü süper aslıcım,bu hafta yine sonuç alacaksın bence...
iyi geceler kızlar
bugünkü menümü yazayım
sabah:2 dilim kepek ekmeği ve 1 kk peynir
ara öğün:1 greyfurt
öğlen:kıymalı karnıbahar yemeği - 2 kaşık yogurt-2 dilim kepek ekmeği
ara öğün:1 ayva
akşam:3 kaşık börülce yemeği-3 kaşık yoğurtlu patlıcan kavurma-2 dilim kepek ekmeği
ara öğün:1 bardak sahlep
1,5 lt kadar su-toplamda 5 fincan bitki çaylarından-60 dk yürüyüş
ben betül. Hoşgeldin begüm...
teşekkür ederim hasretciğim...
altta begüm ve hasret burda gözüküyor ama niye yazmıyorsunuz kızlar?
anladım canım sonçta diyetisyen vermiş..rica ederim canım bende bu yazıyı çok beğenmiştim sabah yatktan kalkamadığım zaman bu yazı gelir aklıma hayat yataktan çıkmakla başlaryazıya bayıldım,çok sağol paylaşımın için.
Bu arada listem ilk önce banada fazlamı sanki dedirtti ama iyi geliyo
bide ben doktora problemimin akşam eve gittiğimde çok acıkmış olmuş olduğumu söyleyince o yüzden akşamdan önce o ekmeği koydu listeme.akşamki öğünümde çok az farkettiyseniz
bugünkü menümü yazayım hemncik
8.00 :1 kk peynir,domates,salatalık,biber, 2dilim kızarmış tam tahıllı ekmek
11.00: 2 tane havuç
13.30: 1 tabak haşlamış brokoli üstüne 3 yemek kaşığı yoğurt, 1 ymk kaşığı tavuklu kabak, salata 1 dilim tam tahıllı ekmek
16.30:2 tane mandlina
19.00: 1 tabak kuşbaşı et sote, salata 2 ymk kaşığı yoğurt
22.00:1 bardak süt
bugünkü menümü yazayım hemncik
8.00 :1 kk peynir,domates,salatalık,biber, 2dilim kızarmış tam tahıllı ekmek
11.00: 2 tane havuç
13.30: 1 tabak haşlamış brokoli üstüne 3 yemek kaşığı yoğurt, 1 ymk kaşığı tavuklu kabak, salata 1 dilim tam tahıllı ekmek
16.30:2 tane mandlina
19.00: 1 tabak kuşbaşı et sote, salata 2 ymk kaşığı yoğurt
22.00:1 bardak süt
elimdeki havuçları bitrmem lazımmönün güzel bence sadece havuç yerine başka bişeyi tercih et derim
msallh hatunuma kacamaksız supr ılerlıosun
elimdeki havuçları bitrmem lazımşeker oranı yksek diye sabaha koydum havucu özellikle elmdeki bitsin almıyacağım...
Tşk ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?