- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #64.121
Kızlar... Yavaş yavaş başlayalım kural belirleme işine artık. Ben şu an aklımda olanları yazıyorum. Bunlar hakkında bana fikirlerinizi söyleyin. Kendi önerileriniz varsa onları da yazın.
Bir de diskalifiye takımın kendisine kalmış bir şey mi, yoksa illa genel belli bir kural dahilinde mi diskalifiye yapılıyor? Bu konuda bilgisi olanlar varsa lütfen yazsın. Karar defterine baktım ama işime yarayacak bir şey göremedim. Ve de diyelim bir üye gelmedi diye "kendi isteği ile ayrıldı" dedik, ya da bir kurala uymadığı için ya da diskalifiye edildi. Bu üyeler gidip "Beni kafalarına göre şöyle yazmışlar, ben öyle bir şey dememiştim." falan diyebiliyor mu? Eğer öyleyse daha ayrıntılı düşünmemiz gerekecek.
-------------------------------
Önerilen Kurallar:
1. Günde 5 mesaj yazmak zorunludur. Herkes 5 mesajı doldurana kadar kendi yazısının üzerine mesaj sayısını yazar: "Mesaj 1, Mesaj 2 vs." 5 mesaj dolduğunda yine yazısının üzerine "---" yazması yeterli olur. Böylece kimse mesaj saymak zorunda kalmaz. Ama hangi üyenin günlük mesajını doldurmadığı veya o gün girmediğinin takibini kaptan ve kaptan yardımcısı yapar.
2. Kilo takip çizelgesi eklemek zorunludur. (Herkes ticker yapmayı ve güncellemeyi öğrensin. Gerekirse ben bu konuda oldukça açıklayıcı bir yazı hazırlayacağım.)
3. "2 hafta üst üste belli bir kilo alan kişi kiloyu verene kadar izinli falan sayılsın." demiştik, izin uygulaması kalktığına göre, ya da kalmasa bile ben bu şekilde kullanılmasından yana olmadığıma göre... 2 ya da 3 hafta üst üste belli bir kilonun üstünde kilo alan üye geri dönmek üzere ayrıldı densin. Bu durumda o üye 6 ay yarışamayacak ama en azından diskalifiye olup bütün şansını kaybetmiş de olmayacak. (Yoksa diskalifiye mi etsek, edebiliyorsak tabi...)
4. Yapılan spor yazılacak. Yapmayan için bir zorunluluk yok. Ama yapanlar çektiği 1 mekiği bile yazsın ki diğer üyelere özendirici
olsun. Ben sporun akşam menüsünün altına yazılmasından yanayım. Böylece birbirimizi topluca görebiliriz.
5. Kaç gün habersiz gelmeyen diskalifiye olsun ya da ayrıldı densin? Bence önceden çok paylaşımcı bir üye değilse 2 hafta olsun. Çok paylaşımcı olduğunu düşündüğümüz bir üye gerekirse 1 aya kadar da beklenebilir. Ama yeni girip paylaşım yapmayanlar diskalifiye olsun. Böylece bu yarışmaya dahil olmak daha ciddiye alınmış olur.
6. Düzenli menü paylaşımı yapılmalı, haftada 2 güne af yapılabilir. Ama en az 5 gün yapılacak. Menülerini yazmayan üye de diskalifiye edilebilir.
------------------------------------
Yorumlarınızı bekliyorum.
fundacım geri dönmek üzere yazıldığında istediği zaman dönebiliyor
kendi isteğiyle ayrıldı yazılırsa o zaman 6 ay giremiyor
bencede sporlarımızı ve menulerimizi düzenli yazalım ve herkes mutlaka yorum yapsın
kaçamaklarada spor cezaları verelim onun içinde her hafta biri görevli olsun
1 dilim baklavamı yedi görevli ne verdiyse razı olsun 50 mekik 45 dk yürüyüş vs gibi ( aslında ceza dedim ama bu bir mükafat)
günlük 5 msj mantıklı önceden haftalık syaıyorduk takip edip syamak çok zor oluyordu
2 veya 3 hafta ciddi kilo alan içinde izinli yazalım demiştikya mesela yine izinli yazalım ama gelip oda bişey yazmasın gerçekten izinli olsun hem burdan ayrı kalsın ona ceza olsun
daha düşündükçe çıakr bişeyler
ilk aklıma gelenler bunlar şimdilik
Helal olsun kaptan cok guzel yazmışsın bence dediklerin uygulanabilir....
Tüm menüyü bir kerede yazma konusunu ben de düşünüyorum. Öyle mi yapsak o zaman?
Pelin de kilo alanları yedeğe alalım demişti. Ben yazmaya yetişeceğim diye onu atladım...Öyle yapalım o zaman, mantıklı. Güzel fikir verdiniz. Hem kilo alanın da cezası olur beklemek. Kilo verdiği zaman da gelir, yer boşalana kadar bekler. Zaten herhalde su toplamakla alınamayacak bir kilo belirleriz.
ay kızlar oturduğumuz evi ev sahibi satılığa çıkarmış
canım sıkıldı ne zaman satılır bilmiyorum ama sonuçta her an satılabilir
bizim simdidien ev bakmamız lazım aceleye gelmemesi gönlüme göre biyer olması için
anneme yakın olması lazım
ööff moralim bozuldu
kış geliyor taşınma telaşı
hayırlısıyla inş buluruz(
Doğru akşamları guzel oluyo tüm menüyü okumak ama sabah ara öğlen falan merak ediyorum ben açıkcası kızlar neler yediler die acaba ben onlardan fazlamı yemişim gibi, o yüzden ben girebildigim zamanlar hemen yazıyorum ne yediğimi sonra aksam diger arkadaslar görsün die tekrar yazıyorum, hem mesaj sayısı artar hemde uyarılar hemen olur mesela öğlen cok yemişsin aksama sundan tüketim veya yeme gibi die düşünüyorum ben herkes ne derse tabi ona uyarım
ben şimdi eve gidiyorum,eşim kışkışlıyor bizi,ailecek fena gribiz,oğluş terliyor durduk yerde,daha fena olmasın diyor hadi gece gelirim by
Benim bir eltim vart,ben kilo alırken kadın ayaklı tartı mübarek,aldığım her yüz gramı farkeder yani neredeyse,ve öyle bir mutlulukla söyler ki,yok kocan sana bi tekme atsa yuvarlana yuvarlana şu yokuştan aşagı evini bulursun,yok sen yürürken koyunun kuyruk yağı gibi gındır gındır ediyorsun,yok zıkkımın dibi.sonra ben zayıfladım,on kilo verdim hanımefendi farketmemiş
hahahaha kızmıyorum valla gülüyorum ben bu kadına
günaydın kızlar.
çok hastayım,daha doğrusu eşim ve oğlum da öyle.kötü bir sabah,25asker ölmüş çok üzüldüm.genç ölümü çok kötü,biz yaşadık biliyorum,yaşlıya rahmet okunuyor da gence ölümü konduramıyor insan.allah sabır versin diyeyim,çok zor.
Funda bahsettiğim kitap ünlü bir kitaptır canım,onlarca kez basılmış,bulabileceğini düşünüyorum
dün yaptığım şok diyetin ödülünü sabah tartımda gördüm kızlar,bundan sonra haftada birkaç gün yapıcam.
Kahvaltımı ettim,akşam toptan yazıcam ama yine yazıyorum şim,di,ceviz kadar sucuğu yağsız teflonda kızarttım,bıraktığı yağı peçeteyle iyice sildim sonra üzerine bir yumurta kırdım.
Eskiden ben var ya çeyrek kangal sucuğu 1çorba kaşığı tereyağında pişirir üzerine 2yumurta kırar ve yağına yarım ekmeği bana bana yerdim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?