- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #105.141
hem de ne yemek fazlası vardır azı yoktur aklıma gelen her şeyi yiyordum vallahi, durum durağım yoktu benim :)
canııım teşekkür ederim inşallah ogün geldiğinde ben yine bu topikte olur, sizin hamileyken ki deneyimlerinizi alıyor olurum,gitmmeeeem bi yere gitmem :)
Bugunki menüm Sabah bir dilim ekmek 60 gr kaşar peyniri
Öğlen bir adet muz
Akşamda ızgara et ve ıspanak yiyip mutfağı kapatıcam.gece fırsat bulursam girerim öpüyorummm
Kızlar dün akşam kitap okumaya başladım, genelde akşamları başlamam kitaba çünkü bırakamayıp sabah ederim ama dayanamadım işte, kitabı bırakıp uyuyamadım ama nasıl da acıktım anlatamam resmen midem gurulduyordu, saat de olmuş 4. Eşim de aynı şekilde acıkmış. Neyse dedim sen ye, yok sensiz yerim yemezsin derken ikna ettim. Makarna yaptı yedi ve ben yemedim ki makarna en sevdiğim şeylerdendir.
Akşam yemedim diye sabah kalkıp bana kahvaltı hazırlamış bu da yumurtam
Eki Görüntüle 976448
Bugün sadece kahvaltım azıcık fazlaydı, ki çok da olduğunu düşünmüyorum onun haricinde kaçamaksız devam ediyorum.
Bakalım yarın tartı ne gösterecek.
yok olur mu öyle şeyyy gider miyim hiççççç? Ben hepinizi çok seviyorum kolay kolay ayrılamam sanırımama ideal kiloma kavuşmak istediğimden kendimce hedef koydum o yüzden yani yoksa Allah bir keder vermedikçe anca beraber kanca beraber
ben de kendimden birşeyler bulduğumdan paylaşma ihtiyacı hissettim çünkü hislerimiz aynı biliyorum - menü yorumun için de teşekkürler
ben yoğurdu tam yağlı alıyorum bim var yolumun üstünde oradan alıyorum o yüzden yağ oranını takmıyorum çünkü en fazla 20-30 kcal fark eder zaten 1 kase yiyorum günde o kadarını da hesaba katmıyorum
öyle valla - napalım biz de böyleyiz
doyduysan problem yok - bu arada fırsat buldukça paylaşımlara devam ederim
uyarın için teşekkürler şu an raporu okuyamayacağım çıkıyordum işten hepinize iyi akşamlarbuna yarın sabah bakarım artık
kızlar elimizden geldiğince erkenden bildirim yapmaya çalışalım en geç 12 diyoruz luci zaten takip ediyor sağolsun ama ben de çıkmadan hatırlatayım dedim herkese iyi akşamlarrrrr
Luci'nin mutfağı bugünde kullanıma kapanmıştııırrr:)
sabah: 08:00
uyanınca sirkeli karışım
bulgur lapası kısırı (bol marul,maydanoz,domates,salatalık, nane ve acı pul biber ile)
1 kase yoğurt
öğle: 12:00
yeşil salata (marul,maydanoz,havuç rende, domates ile )
ızgara tavuk gögüs 80 gr civarı
1 kase yoğurt
ara: 15:30
1/3 elma (bu ara canım tatlı çekiyor ya hayırlısı..sırf tatlı isteğim yüzünden yedim yine)
akşam: 17:00
bulgur lapası kısırı (bol marul,maydanoz,domates,salatalık,taze soğan, nane ve acı pul biber ile)
1 kase yoğurt
(bu arada lapa için bulguru sabah 1 çay bardağından daha az demliyorum sabah ve akşama paylaştırıp yiyorum... kısırdan çok sanki yeşil salataya serpiştirilmiş haşlama bulgur gibi oluyor)
su:3 litre
spor: akşam açık havada 1 saat yürüyüş
yatmadan önce kiraz saplı bitki çayı içilecek... yarın ola hayrolaaaa....
BU ARADA KIZLAR BİLDİRİMLER İÇİN LÜTFEN SABAH GEÇ KALMAYIN. KAPTANIMIZ DA BURADA DEĞİL, SIKINTI YAŞAMAYALIM LÜTFENNN :)
Kızlar üzülerek belirtmek istiyorum ben bir süre aranızda olamıcam eşimin ve benim sağlık problemlerimiz var büyük ihtimal kan ilacı , b12 vitamini gibi ilaç takviyeleride alıcam bu yüzden kilo verme olayım bir süre durulabilir. Izleyici olarak takıp etmeye çalışıcam ama yarışma olarak malesef artık aranızda olamıcam farklı bir sinerjiniz var sizin tanımıyorum hiçbirinizi ama hepinize kanım kaydı resmen umarım hedeflerinize ulaşabilirsiniz hoşçakalın
kilo vermeye başlayınca görmek hozşuna gidecek. Bence moral bozma en iyi morali sen kendi kendine vereceksin ve bu çok işe yarıyor. Bak istersen hergün bende moral verebiirm
Arkadaşlar hemen menümü paylaşıyorum
Sabah
1 kk peynir
2 zeytin
1 salatalık
Öğle
4 yemek kaşığı barbunya
Ara: 6 fındık, çeyrek ayva
Akşam
1 poriyon pırasa (yağsız pişti)
1 porsiyon yeşil salata
1 kase cacık
Spor: 3 saat tempolu açık havada yürüyüş (gittiğim her yere yürüyerek gittim ve hiç oturmadan eve geldim)
Su: içiyorum, 3 litre olur
.
Bugünkü menümü yazayım kızlar
Sabah :
- Sosisli Yumurta
- 1 dilim beyaz peynir
- 4 zeytin
- 2 dilim ekmek
Öğle :
- 1 elma
- 2 minik kurabiye
Akşam :
- 3 kaşık makarna
-1 kase yoğurt
Suyumu içiyorum, 1 bardak biberiye yeşil çay karışımı içtim. 1 tane daha içerim.
lucim menün herzamanki gibi süper.
kız gamze bizde yapalım kısır önümüzdeki hafta olmazmı
canım çok geçmiş olsun ,allah şifalar versinen kısa zamanda , tekrar gel olurmu
banada banada
afferim len sana...oyyyy canım arkadaşım.
sabah:3 y.k yulaf ezmesi,3 y.k yoğurt
ara:çeyrek ayva
öğle:hamsi buğulama orta boy tabakta
akşam:1 soğan ızgara,1 tane patlıcan közde,1 küçük kase yoğurt
spor:40 dk eliptik,100 mekik
su:1.5 litre
.
YAĞ YAKTIRAN GIDALAR
Yeşil Çay: Araştırmalar gösteriyor ki düzenli olarak yeşil çay içenler, içmeyenlere göre %45 daha yavaş kilo alıyor. Yeşil çay deneklerin iştahını kesme konusunda çok başarılı olmasa da yağ yakımını ve kilo almayı belirgin bir biçimde yavaşlatıyor. İşte bu yüzden her gün en az 1 fincan yeşil çay tüketilmeli.
Kırmızı biber: Acı sevenler sevmeyenlere göre daha şanslı çünkü kırmızı biberin içindeki capsaicin maddesi metabolizmayı hızlandırıyor, vücut ısısını yükselterek enerji harcamaya neden oluyor. Eğer midede bir sorun yoksa yemeklere mümkün olduğu kadar kırmızı biber eklenmeli.
C vitamini, öncelikle kivi: C vitamininin yağ yıkım metabolizmasını hızlandırdığı bilimsel araştırmalarla kanıtlandı. Pek çok hayvan ve bitki kendi C vitaminlerini sentezleyebilirken insanlar bu vitamini dışarıdan almak zorunda. Bir avuç para verilerek eczanelerden besin desteği ilaçları alınmasına gerek yok. C vitamini besinlerden alınmalı. Kivi C vitamin bakımından en zengin gıdadır. 100 gram kivide 400 miligrama kadar C vitamin bulunuyor. Kivi, turunçgillerden 4-6 kat, elmadan ise 40-50 kat daha fazla C vitamini içeriyor. Yetişkin bir insanın günlük C vitamini ihtiyacı 60 miligram olduğu düşünüldüğünde, bir adet kivi bu ihtiyacı rahatlıkla karşılıyor.
Yağsız yoğurt: Günde üç öğün yenen yağsız yoğurt, vücudun hızlı bir şekilde yağ yakmasına yardımcı olur. İçeriğindeki yüksek kalsiyum ve protein sayesinde özellikle bel çevresi ve göbek yağlarının erimesinde sık tüketenler için ciddi avantajlar sağlıyor. Yoğurt yemeyenlerin özellikle bel bölgeleri daha kolay yağlanıyor. Ayrıca yoğurdun içeriğindeki yüksek kalsiyum ve protein kiloların sağlıklı bir şekilde verilmesini sağlıyor.
Su: Hayatın kaynağı olan su, oksijenden sonra en önemli ihtiyacımız. İnsan yemek yemeden haftalarca yaşayabilir, fakat susuz ancak birkaç gün yaşayabilir. Vücudun yüzde 65′i, kanın yüzde 92si, kemiklerin yüzde 22si, beynin ve kasların yüzde 75′i sudan oluşuyor. Hücrelerin yaşamsal faaliyetleri, vücut fonksiyonlarının yerine getirilmesi vücudun su dengesinin korunmasıyla mümkün. Dolaşımı hızlandıran su, yağ yakımını da kolaylaştırıyor. Bu yüzden, zayıflama sürecinde günde en az 2,5 litre su içmeyi unutmayın.
tamam kısırı yapalımm...
Vallaha soğanın kokusunu duymuştum, hatta Selçuğa bile dedim
Süpermiş
YAĞ YAKTIRAN GIDALAR
Yeşil Çay: Araştırmalar gösteriyor ki düzenli olarak yeşil çay içenler, içmeyenlere göre %45 daha yavaş kilo alıyor. Yeşil çay deneklerin iştahını kesme konusunda çok başarılı olmasa da yağ yakımını ve kilo almayı belirgin bir biçimde yavaşlatıyor. İşte bu yüzden her gün en az 1 fincan yeşil çay tüketilmeli.
Kırmızı biber: Acı sevenler sevmeyenlere göre daha şanslı çünkü kırmızı biberin içindeki capsaicin maddesi metabolizmayı hızlandırıyor, vücut ısısını yükselterek enerji harcamaya neden oluyor. Eğer midede bir sorun yoksa yemeklere mümkün olduğu kadar kırmızı biber eklenmeli.
C vitamini, öncelikle kivi: C vitamininin yağ yıkım metabolizmasını hızlandırdığı bilimsel araştırmalarla kanıtlandı. Pek çok hayvan ve bitki kendi C vitaminlerini sentezleyebilirken insanlar bu vitamini dışarıdan almak zorunda. Bir avuç para verilerek eczanelerden besin desteği ilaçları alınmasına gerek yok. C vitamini besinlerden alınmalı. Kivi C vitamin bakımından en zengin gıdadır. 100 gram kivide 400 miligrama kadar C vitamin bulunuyor. Kivi, turunçgillerden 4-6 kat, elmadan ise 40-50 kat daha fazla C vitamini içeriyor. Yetişkin bir insanın günlük C vitamini ihtiyacı 60 miligram olduğu düşünüldüğünde, bir adet kivi bu ihtiyacı rahatlıkla karşılıyor.
Yağsız yoğurt: Günde üç öğün yenen yağsız yoğurt, vücudun hızlı bir şekilde yağ yakmasına yardımcı olur. İçeriğindeki yüksek kalsiyum ve protein sayesinde özellikle bel çevresi ve göbek yağlarının erimesinde sık tüketenler için ciddi avantajlar sağlıyor. Yoğurt yemeyenlerin özellikle bel bölgeleri daha kolay yağlanıyor. Ayrıca yoğurdun içeriğindeki yüksek kalsiyum ve protein kiloların sağlıklı bir şekilde verilmesini sağlıyor.
Su: Hayatın kaynağı olan su, oksijenden sonra en önemli ihtiyacımız. İnsan yemek yemeden haftalarca yaşayabilir, fakat susuz ancak birkaç gün yaşayabilir. Vücudun yüzde 65′i, kanın yüzde 92si, kemiklerin yüzde 22si, beynin ve kasların yüzde 75′i sudan oluşuyor. Hücrelerin yaşamsal faaliyetleri, vücut fonksiyonlarının yerine getirilmesi vücudun su dengesinin korunmasıyla mümkün. Dolaşımı hızlandıran su, yağ yakımını da kolaylaştırıyor. Bu yüzden, zayıflama sürecinde günde en az 2,5 litre su içmeyi unutmayın.
yürüdüm geldim duşumu aldım artık dinlenmeye çekiliyorum...bu gece önemli, az sonra kiraz saplı çayımı içip 10 gibi yatacağım ki, sabaha dinç ve incelmiş kalkayım :) hepinizi çook öpüyorum gecikmeyin sabaha sakın :)
Maşallah ne kadar güzel kilo vermiş öyle ..
Ben de deneyeyim bakalım, eğer aralar sık olursa aradaki ara öğünlerden falan çıkarsam olur heralde değil mi ?
lucim menün herzamanki gibi süper.
kız gamze bizde yapalım kısır önümüzdeki hafta olmazmı
canım çok geçmiş olsun ,allah şifalar versinen kısa zamanda , tekrar gel olurmu
banada banada
afferim len sana...oyyyy canım arkadaşım.
katılıyorum yeter ki ben bu kiloları vereyim diceksin sonra gerisi geliyor :)isteyince olmaması için hiçbir sebep yokkkk :) az olsun öz olsun sıkmadan, ben yapamıyorum o ayrı ....benim kendimi özellikle başlarda sıkıp midemi küstürmem gerekiyor, sonrasında daha sakin ilerleyebiliyorum
şimdi daha bir hırslandım :) mezuniyetimde incecik olucam bendeinceleceksin tabiiii gidecek o fazlalıklar
Kızlar dün akşam kitap okumaya başladım, genelde akşamları başlamam kitaba çünkü bırakamayıp sabah ederim ama dayanamadım işte, kitabı bırakıp uyuyamadım ama nasıl da acıktım anlatamam resmen midem gurulduyordu, saat de olmuş 4. Eşim de aynı şekilde acıkmış. Neyse dedim sen ye, yok sensiz yerim yemezsin derken ikna ettim. Makarna yaptı yedi ve ben yemedim ki makarna en sevdiğim şeylerdendir.
Akşam yemedim diye sabah kalkıp bana kahvaltı hazırlamış bu da yumurtam
Eki Görüntüle 976448
Bugün sadece kahvaltım azıcık fazlaydı, ki çok da olduğunu düşünmüyorum onun haricinde kaçamaksız devam ediyorum.
Bakalım yarın tartı ne gösterecek.
dışarda vc olayından nefret ediyorum tuttuğum içinde sistit oluyorumBenim saçımın doğal rengi çikolata tonlarında seviyorum değiştirmiyorum o yüzden geçenlerde de perçem kestirdim.
Iff o tuvalet kötü cidden haftasonu eşimle maç izledik sözde ben de ilk yarı yok tutmaktan ..
çok şükür tatlım yaaadüşünüyorum da son herhalde 8-9 yıldır hep 80 li kilolardaydım çünkü rahatsızlık vermiyordu kilom bana, kötü hissetmiyordum yani... evlendiğimde bile 80 lerdeydim ben... son 1 yıldır falan 90 ı gördüm hatta geçtim belkide...ama düşününce gerçekten çok şanslı olduğumu anlıyorum.çünkü ben ekmeksiz ve hamurişi olmadan yaşamayan bir insandım bundan 1,5 ay öncesine kadar...sabah poğaçalar börekler, hiç bir şey olmazsa en az 2 simit kahvaltının yanında, hiçbirşey bulamadım mı peynirli makarna yapardım haşlanmasını bile bekleyemezdim o derece yani...öğle menüm ofiste olduğum için mutlaka dışarıda kocaman sandviç ama ne sandviç salamlar sosisler kaşarlar ketçap mayonez doldurulmuş sandviçler, öğleden sonra kekler, kurabiyeler...akşam yemeğinde mutlaka pilav ya da makarna yanında mutlaka kremalı tavuk vb aşırı yüksek kalorili et yemekleri... bir salata yapardım zeytinyağını doldururdum, bir de bunca şeyin yanında ekmek...günde rahat 4000 kalori alıyormuşumdur, inanamazsın.... eşim hep derdi metabolizman şahane çalışıyor başka biri senin gibi beslense 150 kiloya çıkar derdi, hergün mutlaka 1,5 litre kola içerdim...bir de yetmezmiş gibi gece çayın yanına eşimi pastaneye gönderir yaş pasta alırdım... dolmak bilmeyen bir bidon gibiydim.... spordan hiç hoşlanmam heryere araba ile giderdim...buna rağmen herhalde hayatım boyunca tartıda gördüğüm en yüksek rakam 95 falandı...hemen az dikkat eder, koşu bandında yürüyüşe başlar zorla, bir kaç kilo verir ve hayatıma devam ederdim...
şimdi düşünüyorum da resmen hıncımı alıyormuşum yemeklerden...1,5 aydır makarna ve pilav yemiyorum ama hiç yokluğunu hissetmedim, evde makarna var 2 gündür, 1 çatal dahi ağzıma atmadım...ekmek istemiyor bile canım aklıma dahi gelmiyor... anladım ki önemli olan bilinç yapısını değiştirmekmiş...yalnız bu süreçte gördüm ki yapamadığım tek şey proteinsizlik...1 gün protein tüketmeyeyim elim kolum kalkmıyor, gözümün ışığı gidiyor...ve ben de bu şekilde düzenleyerek beslenmemi kilo verebildiğimi gördüm...çok şanslıyım çünkü bunun farkına vardım, artık mutluyum çok şükür....
Canım ama süper kararlısın bence iraden çok güçlü.ben şişman bir çocuktum hiç istediğim gibi giyinemedim yüzüm güzeldi ama vucudum kötü.kimse bana aşık olmadı lisede.üniverstede ise hayran kitlem vardı dekoltenin dibine vurdum incefiktim azcık 53 olsam diyete başlardım derken hamile oldum aldımmı bu 40 kiloyu kocamda tam bir güzellik aşığımı.anladımki beni güzel olmadığımda istemiyor.kendileri çorabıma kadar dikkat eder.hayatımın 5 ayını kendimi çirkin hissetmeme neden olarak geçirdim.ama alıcam intikamımı yanımda şu boyalı bakımlı banel kızlar varya onlara bile bakıyor ay bu adamın iyi tarafları olmasa boşıycam yani ama çokta iyi tarafı var kıyamıyorum.1.5 sene kardeş gibi yaşadık.neyse şimdi normale dönüyor.63 kiloyum 160 boyum.7 kilo verdiğimde daha ideal olucak ama ben 13 kilo daha vermek istiyorum son 5 gündür 45 dk spor yapıyorum.arada çikolata kaçamağım var ama kilo verme hızım, çok düştü bunun için ne yapsam.sonuç kilo vermeliyim şekerim oh içimi döktümmmmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?