Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

günaydınlar diyet arkadaşlarım :) keyifli güzeeel bir gün dilerim :)

bugün akşamları içmek için lahana çorbası yaptım, yalnız ben aşmışım bu işi, acaip bi çorba oldu, tavsiye ederim vitamin deposu resmen... merak edenler için (ve zeynebim geçen tarif vermeye çalışmıştım sana, az önce yaptığım vitamin deposunun tarifini yazayım canım yapmak istediğinde aklında olsun)

1/2 lahana, 2 adet kuru soğan, 2 adet taze soğan, 1 adet taze sarımsak, 2 adet pırasa (gamzeeem bu fikir sana aitti, tebrikler şahane oldu tatlım), 1 adet kabak, 1/2 demet maydanoz, 1 adet domates, 1 adet büyük acı sivri biber, bol nane, isot, karabiber... malzemelerin yarısına kadar su...15 dk düdüklüde pişirip blenderdan geçiriyorsunuz...şahane olmuş...normalde ben tavuk suyu da koyuyordum bugün koymadım ama bu çorba insanı hastalıklardan korur, zayıflatır mı bilmem ama tam bi vitamin deposu :)

süppersin zeynebim bayılırım ıspanağa :)

teşekkürler lucimmm lahana alır almaz deneyeceğimm

öncelikle hamileliğim boyunca bunu söyleyen ilk kişiler değilsiniz muhtemelen sonda olmayacak bu topiğe ilk girişimde yazmıştım ama görmemiş olabiirsiniz.. 5.5 aylıkken (şuan 7.ayımdayım) ayrıntılı usgde gebelik zehirlenmesi (preklampsi) riskim ortaya çıktı.. benden kızıma giden damarlarda direnç artışı görüldü.. bunun başlıca sebebi tansiyon..tansiyonu tetikleyen kilo ve tuz olduğundan acil diyet yapmam icap etti.. bu hafta sonu kontrolum var ve 86 kgda görmeyecem seni dedi ama ben zaten şuan 86.8 üm bile.. en azından şu kontrolu atlana kadar 1-2 kilo verebilirsem benim için çok iyi olacak.. belli bir diyet listem var evet.. ara öğün yok denecek kadar az ki ben 3-4 saatte acıkan biriyim.. akşam yemeğinden yatana kadar da ara öğün hiç yok böyle olunca uygulamak zor oluyor doktorun verdiğini.. birde ben geçen hafta pazara çıkamadım evde kısıtlı malzemem vardı şuan itibariyle hiç bişi kalmadı pazar şart yani.. .. bugün yine pazarım var yağmur -soğuk demeden çıkmam gerekki evde yiyebileceğim besinler olsun.. doktorum hamileliğimin en başından beri demişti en az 1 saat yuruceksin kilo almayacaksın, 2 canlıyım ben- yok boyum uzun vs diyipte yediklerinde abartma sağlıklı besleneceksin demişti..haa ben uyguladım mı hayır.. keyfe keder takıldım.. yürüşüşü nadiren yaptım.. ana ve ara öğün kavramım yoktu ..hatta hiç midem boş durmuyordu...kısaca - oh olsun bana şimdi.

çok tşk ederim canım evet aynen öyleee mecbur kalmasam buralarda ne işim var şuan 8.ayımızı garantiledik çok şükür..ama 8.aydan sonra ne olur bilemiyorum insallah kızçem vaktinde doğar erkenden gelmez

canım sen bunları yazınca benim koca aklıma geldi... geçen yaz beni yedi bitirdi.. yok bacaklarım kalınmış..yüzüme gözüme estetik yaptırmam lazımmıs.. takma dişlere geçiş yapmalıymışım artık kendi dişlerim beni güzel göstermiyormuşta muş..daha neler nelerrr... çok sinir oluyordum iki lafından biri bu..sonra evde yaptığım işlerden memnun değildi..herşeye bi kulp buluyordu ,yaptığım yemeklere ''yanlış biliyorsun annem olsa ablam olsa böyle yapmaz ''derdi.. bende bi gün patladım en sonunda dedim madem bu kadar eksi yönüm var neden hala benle birliktesin? sen çok kaşındın sana dava açıcam hakimede şu deiklerini söylüycem dedim.. bu evliliği sen bitiriyorsun ben değil dedim.. boşanalım madem sende kendine 4*4lük bi kadın bul ve evlen seni yolundan alı koymayayım dedim..sana muhtaç değilim ,tek celsede boşanırız zeni üzmem nafakada almam ,paran pulun malın mülkün senin olsun dedim..devlet bana bakar dedim çalışana kadar.(ailemin arkamda olmadığını biliyor ,boşansam ailem bana sahip çıkmaz yani) .kendini bu yüzden sorumlu hissetme dedim.. o zaman izmirdeki kadın sığınma evlerinin tlf no olsun ,yerlerini vs öğrendim tedbir amaçlı.. bi yandan da kpssye hazırlanıyordum ben.. ben sen istiyosun diye değişemem dedim ..ben ancak kendim istersem değişmek o zaman olur dedim.. ..haa bu tek değil patlamam tabiki başka şeyler oldu..tüp bebek yaptırcaz beyfendi erteliyor ,istemiyor , işini ,arkadaşını,akrabalarını bahane ediyor gelmiyor sonuçta spremsizde hiç bişey olmuyor! dedimki ben çocuk istiyorum yaş ilerledikçe yumurta rezervim azalıyor her geçen gün sen neyin nazındasın anlamıyorum..madem sen evlat istemiyorsun al sana bir neden daha boşanmak için dedim.. o da ben bunları söyleyince afalladı..sonra kendine çeki düzen verdi..nasıl olduysa ben doğal yolla tek atımlık diyebilirim buna,hamile kaldım.. ama buseferde eşim iş kazası geçirdi ayağını kırdı 3ay raporluydu ve hamileliğimide burnumdan getirdi maalesef 6.aydan beri düzeldi yeni yeni.. kızımı artık yok saymıyor,onun varlığına seviniyor diyeyim.. ki ben 7 yıllık evliyim.....

uzun lafın kısası ..bu erkeklere bi haller oluyor ara sıra .. eğer sen içinden geliyorsa yaptır o dediklerini.. kendin için yaptır ama eşin istiyor diye yaptırma.. çünkü bu eğer onun bahanesi ise o zamanda başka bi kulp takacak yine seni üzecek..
ama sanırım sen diyorsunki bu evlilikte benden yana çaba olacak herşeyi yapayımki sonradan şunuda yapsaydım belki düzelirdi vs gibi aklında kalacakta bişey olsun istemiyorsun belkide eşinin bahanesi olsun istemiyorsun.. yani bu evlilikte ben herşeyi yaptım demek için sen bunca şeye katlanıyorsun anladığım kadarıyla..hakkında hayırlısı olsun.. insallah eşinin aklı başına gelir ve seni daha fazla üzmez.
merhaba hoşgeldin aramıza tam muhabbet kuramadık sen geldin ben gittim falan - hamilesin sanırım Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin sağlığına dikkat et ama aç da kalma
tşk ederim hoşbuldum aminn insallah vaktinde gelsin kızçem aç kalmak değilde ana ve ara öğünleri 4 saate kadar genişletebildim ona çok sevinçliyim :) bide önceden nefes alıp verirken sanki koşmuşçasınaydım şimdi iyi oldum normal nefes alıp verebiliyorum.. kilom belki aynı ama dediğim gibi yemek öğünlerinin arasını açmak bana iyi geldi..hee tabi bide az yıyıncede ınsan doyuyormus meğer
canım form çayı içebilirsin kuru kayısı da yiyebilirsin kabızlık için
sağol kaptancım :) aklıma geldide kuru kayısıdan hoşaf yapayım ben yaww ..o iyi gelir gibime geliyor

oyyy masallahhhh suphanallah kızçenee benim kızçemde doğunca böyle dadlı olcakmıki yaa

ayyy burda çok fena gök gürlüyoo.. foto mak flası gibi yuzume patlayıp duruyor ,korktum :18::18::18: azcık şu pcden uzak kalayım en iyisis

menümü sonra yazayım yaw..

ebbiissss bu şeker yaaa maşallah çok tatlı ben 2 çocuk doğurdum çok istedim 1 kızım olsun diye ama kısmet olmadı maalesef

bu gün biraz daha iyi gibiyim ama halsizlik var bir de midemde acaip bir şişlik var neden bilmiyorum dün hastanede koşturmaktan spor falan yapamadım[/QUOTE]

Saolasın kaptan erkek anası olmakta cok güzeldir yaya hemde çift erkek olunca daha bi tatlıdır ama 2.cide kız olur inşallah bnm 3. Erkek inşallah

Gecmiş olsun şişlik derken ödemmi ki bi düzelse devam edersin spora

gecmis olsun kaptan. neden olmus acaba iyot eksikligi?
canım dr iyotlu tuz kullqnıp kullanmadığımı sordu normalde kullanıyordum ama anlamadım vucut imha ediyormuş iyodu o da hipotiroid vs tarzı bi sürü rahatsızlığa sebeb oluyormuş

Kızlarrr Günaydınnn

Sabah yürüyüşümü yaptım tam 40 dk

İşe yürüyerek geldim tempolu bir şekilde. Kendimi çok ii hissediyorum
maşallah sana canım hadi bakalım

lucim hadi bakalım gene lahana çorbasına başlamışsın bende yapayım bari

ushia cım canım sen neler çekmişsin öyle yaaa neyse biraz düzelmiş artık inşallah hep böyle devam eder

Saolasın kaptan erkek anası olmakta cok güzeldir yaya hemde çift erkek olunca daha bi tatlıdır ama 2.cide kız olur inşallah bnm 3. Erkek inşallah

Gecmiş olsun şişlik derken ödemmi ki bi düzelse devam edersin spora[/QUOTE]

bilmiyorum canım şişlik ödemden mi ama hem gaz var hemde midem sanki davul gibi neden anlamadım
çift erkek olayını ne sen sor ne ben söyleyeyim

anladım canım öncelikle çok geçmiş olsun. Peki doktoruna 3-4 saatte bir acıktıgını söyledin mi bence söyle mytlaka ki ona göre ara öğünlü bir menü versin.
Yada sen doktorun menüsü üzerine sadece ara öğün ekle.

Bizi yanlış anlama gamzede bende senin ve bebeğinin sağığını düşünüyoruz yoksa senin diyet yapman bizi neden rahatsız etsin ki.

Pazarada tek çıkma poşetleri sen taşıma ama yürüyüşünü ihmal etme. Bildiğim kadarıyla hamilelikte ne kadar hareket edersen doğumun o kadar rahat oluyor.

Evet canım, Seda da

Sabahları gözüm kapalı açıyorum önce onu bir haberlere diye moralim bozulup kalkıyorum

valla hiç bilmiyorum hmcım duydugum kadarıyla bunlar işte olurs abi duyum yine söylerim

Tamam Zeynepcim gelişme olursa hberlerini bekliyorum.

Lucim ben o dönem çok sıkıntı yaşıyordum, 55 kg falandım ama düzenli beslenmem yoktu, bir de ünv. dönemi pek ev yemeği yemezdim derken çok büyük problem yaşamıştım, ilk kez içmiştim aslında bekunisi ama uzun dönem bir problem yaşadığımdan heralde çözememiştim. Kötüydü yani

Senin tavırların çok net belli oluyor Lilycim iyi niyetin, çok hoşuma gidiyor benim

Tabi kadınına erkeğine göre de değişir de bana kadınlar daha hassas gibi geliyor.

sana degil hmcim, 82-83 lere goz diktim bu gecmeler falan isin esprisi, benim yarisim kendimle :) sana da biraz gaz veririm belki diye takiliyorum.

ben boyle derken ebbisss hepimizi gecebilir de. kac km yurudu bugun bakalim, 10 mu 15 mi?

Ben de şaka yapıyorum zaten vazgeçmek yok ne olacak geç git yahu

Ben de bakıcı olayından çok korkuyorum, hoş çocuğun huzursuzluğundan falan anlaşılır ama eve kamera döşemek çok mantıklı ve gerekli bence de.

Yavrum küçücük yaşında hastalıklarla uğraşıyor zor gerçekten, umarım sağlığına kavuşur bir an önce.

Sebze aşkınaa Ben biliyodum zeyciiiim o nedenle bazen çiğ olarak salataya bile katıyorum. bazen de haşlayıp bulgurla salatasını yapıyorum . gerçekten çok faydalı

ohh ne güzell afiyetler olsun

bende herkesin yaptıgı ıspanakı sevmiyorum malesef nasıl yıkandı nasıl yapıldı falan birde lezzet konusuda var tabiki

Ben ıspanağı (gerçi tüm yemekler) sulu yapmam yani çok az suyu olur.

Yemek suyunu sevmiyorum

hmmm kesin vardır bi yerlerde sorular zaten=)))) insallah canım herkesin gönlüne göre olsun.makine müh. istiyor..

Umarım hazalcım ..

cok uyaniksin cok kestane sekerini yicem sonra ben kilo alicam sonra sen beni gecicen di mi?

saka yapiyorum tabii ki :) kestane sekeri yemistim birkac kez, guzeldi ama ne biliyim ben de "ay kestane sekeri olsa da yesem" etkisi yapmadi hic.

Şu kestane şekerini ben de hiç sevemedim gitti, bir de keçiboynuzu şekerini ..

O neee
Amanın ya pek tatlı valla, yerim ben onuu ..

hm ile yuzey biliyor, adi aklima gelmedi bir uygulama var, tablete yuklersin.

Fat secret

oyyy masallahhhh suphanallah kızçenee benim kızçemde doğunca böyle dadlı olcakmıki yaa [/QUOTE]

Olcak tabi hatta dunyanın en güzel bebeği seninki olucak bende cok kılolu hamile kaldım 80 kg ama bende çıkmadı şükür 34 haftada doğum yaptım 93 muydum neydim sezeryan oldum ve bebek çıkmasına rağmen ben doğumdan 2 gün sonra hala 93 tüm yürüyüs şart bende hep yedim yattım diyete uysaydın normale dönersin vardı öyle arkadaslarım hep normale döndü degerleri seninde normale döner inşallah

lucim hadi bakalım gene lahana çorbasına başlamışsın bende yapayım bari

kaptancım şaka gibi ama özlemişim lahana çorbasını :) insanlar berbat der içemezken benim özleyip yapmam da ayrı bi durum :) ama bütün kış bu çorba sayesinde hasta olmadım resmen, mutluyum yani...sen de yap gribine de iyi gelecektir...

lilycim hoşgeldin özlemiştik seni açıkbüfeye karşı çelik gibi iradeni alkışlıyorum Bir kaç güne iyileşip de dediğin gibi eski düzenine kavuşursun canım. Geçen hafta çok önemli bi durum olmadı yani pek bi aksiyon yoktu . Kiloları yakın olan bazı arkadaşlar kendi arasında yarışcak. Bi ara haftasonu diyetler çok bozulmasın diye pazartesi de tartılalım diye bir öneri çıktı herkes fikrini söylüyordu ama netleşmedi. Bunun dışında her zamanki paylaşımlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…