- 10 Ağustos 2013
- 6.010
- 9.388
- 448
- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #109.601
günaydınlar diyet arkadaşlarım :) keyifli güzeeel bir gün dilerim :)
bugün akşamları içmek için lahana çorbası yaptım, yalnız ben aşmışım bu işi, acaip bi çorba oldu, tavsiye ederim vitamin deposu resmen... merak edenler için (ve zeynebim geçen tarif vermeye çalışmıştım sana, az önce yaptığım vitamin deposunun tarifini yazayım canım yapmak istediğinde aklında olsun)
1/2 lahana, 2 adet kuru soğan, 2 adet taze soğan, 1 adet taze sarımsak, 2 adet pırasa (gamzeeem bu fikir sana aitti, tebrikler şahane oldu tatlım), 1 adet kabak, 1/2 demet maydanoz, 1 adet domates, 1 adet büyük acı sivri biber, bol nane, isot, karabiber... malzemelerin yarısına kadar su...15 dk düdüklüde pişirip blenderdan geçiriyorsunuz...şahane olmuş...normalde ben tavuk suyu da koyuyordum bugün koymadım ama bu çorba insanı hastalıklardan korur, zayıflatır mı bilmem ama tam bi vitamin deposu :)
süppersin zeynebim bayılırım ıspanağa :)
Canım seninle hiç sohbetimiz olmadı ama seni takip ediyorum epeydir..Haddimi asla aşmak istemem ama sen karnında yavrunla ne diyeti yapmaya çalışıyorsun anlamış değilim, evet sağlıklı beslenmeye ben de varım ama diyeti hiç uygun bulmuyorum şu anlık senin için, üstelik bir uzmandan yardım almalısın bu gibi durumlarda..Menüne bakıyorum da gerçekten hamile biri için uygun mu değil mi bunu çözemiyorum, üstelik bu konuda ne uzmanım nede tecrübem var ama bu kadarcık bilgime göre bile sana yapma diye tavsiye de bulunmak istiyorum..Aklında kilo vermek varken sen bu topiklere bile bakma, ruh sağlığını etkileyebiliriz senin..Kilo vermeye çalışıyor olmamız ve bu yarışmalar seni de bu isteğin içine sokabilirler..
Bebeğin ve kendin için en uygunu doğum sonrası bu yola çıkmandır, boşver kiloları.. bebeğinini anne olmanın tadını çıkar sağlıklı beslenerek.. ( haddimi aştıysam özür dilerim, nacizane arkadaş tavsiyesiydi)Rabbim hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin..
.
öncelikle hamileliğim boyunca bunu söyleyen ilk kişiler değilsiniz muhtemelen sonda olmayacak
daha önce bende buna benzer bir yorumda bulundum hatta doktor kontrolü altında alsan nasıl olur diye ancak arada kaynadı gitti.
Ben hamilelik sırasında kilo verilmesine karşı değilim bende kilo vermek isterim yani kilo vermekten ziyade almamaya çalışırım
Ancak kesinlikle doktor kontrolü altında
Kizlar, ushuia (boyle miydi nicki tam hatirlayamadim)'dan bahsediyorsaniz, o kilo vermek icin diyet yapmiyor. fazla kilosu oldugu icin hamilelik zehirlenmesi (ya da onun gibi bir sey) bir durumu var, bebegin sagligi ve vaktinde dogabilmesi icin doktoru kilo vermesini soylemis. O yuzden hic degilse biraz kilo vermesi cok onemli onun icin. Zaten doktoru da bir diyet listesi vermis. Su an ne kadar takip ediyor listeyi bilemiyorum ama.
Konuyu acikliga kavusturmusumdur umarim.
İnşallah düzelir tabide çabasını görmem lazım.sorunu bence beni beğenmiyor en azından öyle yansıtıyor takmış pantolon iğrenç duruyor bacakların çok kötü boyun kısa hep böyle.belki evet vucudum güzel değil ama benim çok güzel b,r yüzüm var,zayıflayıncada değişir dedim son 10 kilom bacaklarımada mayısa kadar mezoterapi yaptırıcam üstüme ne düşüyorsa yapıcam,
tşk ederim hoşbuldummerhaba hoşgeldin aramıza tam muhabbet kuramadık sen geldin ben gittim falan - hamilesin sanırım Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin sağlığına dikkat et ama aç da kalma
sağol kaptancım :) aklıma geldide kuru kayısıdan hoşaf yapayım ben yaww ..o iyi gelir gibime geliyorcanım form çayı içebilirsin kuru kayısı da yiyebilirsin kabızlık için
maşallahh canım benim çok güzel çok tatlı bir kız bu
allahım bahtınıda güzel yazsın[/
​âmin Cnm çok saol
canım dr iyotlu tuz kullqnıp kullanmadığımı sordu normalde kullanıyordum ama anlamadım vucut imha ediyormuş iyodu o da hipotiroid vs tarzı bi sürü rahatsızlığa sebeb oluyormuşgecmis olsun kaptan. neden olmus acaba iyot eksikligi?
maşallah sana canım hadi bakalımKızlarrr Günaydınnn
Sabah yürüyüşümü yaptım tam 40 dk
İşe yürüyerek geldim tempolu bir şekilde. Kendimi çok ii hissediyorum
günaydınlar diyet arkadaşlarım :) keyifli güzeeel bir gün dilerim :)
bugün akşamları içmek için lahana çorbası yaptım, yalnız ben aşmışım bu işi, acaip bi çorba oldu, tavsiye ederim vitamin deposu resmen... merak edenler için (ve zeynebim geçen tarif vermeye çalışmıştım sana, az önce yaptığım vitamin deposunun tarifini yazayım canım yapmak istediğinde aklında olsun)
1/2 lahana, 2 adet kuru soğan, 2 adet taze soğan, 1 adet taze sarımsak, 2 adet pırasa (gamzeeem bu fikir sana aitti, tebrikler şahane oldu tatlım), 1 adet kabak, 1/2 demet maydanoz, 1 adet domates, 1 adet büyük acı sivri biber, bol nane, isot, karabiber... malzemelerin yarısına kadar su...15 dk düdüklüde pişirip blenderdan geçiriyorsunuz...şahane olmuş...normalde ben tavuk suyu da koyuyordum bugün koymadım ama bu çorba insanı hastalıklardan korur, zayıflatır mı bilmem ama tam bi vitamin deposu :)
ebbiissss bu şeker yaaa maşallah çok tatlı ben 2 çocuk doğurdum çok istedim 1 kızım olsun diye ama kısmet olmadı maalesef
bu gün biraz daha iyi gibiyim ama halsizlik var bir de midemde acaip bir şişlik var neden bilmiyorum dün hastanede koşturmaktan spor falan yapamadım
ama maşalllah senin minnoşuna, Allahım sağlıklı, uzuun güzel ömürler versin :)
öncelikle hamileliğim boyunca bunu söyleyen ilk kişiler değilsiniz muhtemelen sonda olmayacakbu topiğe ilk girişimde yazmıştım ama görmemiş olabiirsiniz.. 5.5 aylıkken (şuan 7.ayımdayım) ayrıntılı usgde gebelik zehirlenmesi (preklampsi) riskim ortaya çıktı.. benden kızıma giden damarlarda direnç artışı görüldü.. bunun başlıca sebebi tansiyon..tansiyonu tetikleyen kilo ve tuz olduğundan acil diyet yapmam icap etti.. bu hafta sonu kontrolum var ve 86 kgda görmeyecem seni dedi ama ben zaten şuan 86.8 üm bile.. en azından şu kontrolu atlana kadar 1-2 kilo verebilirsem benim için çok iyi olacak.. belli bir diyet listem var evet.. ara öğün yok denecek kadar az ki ben 3-4 saatte acıkan biriyim.. akşam yemeğinden yatana kadar da ara öğün hiç yok böyle olunca uygulamak zor oluyor doktorun verdiğini.. birde ben geçen hafta pazara çıkamadım evde kısıtlı malzemem vardı şuan itibariyle hiç bişi kalmadı pazar şart yani.. .. bugün yine pazarım var yağmur -soğuk demeden çıkmam gerekki evde yiyebileceğim besinler olsun.. doktorum hamileliğimin en başından beri demişti en az 1 saat yuruceksin kilo almayacaksın, 2 canlıyım ben- yok boyum uzun vs diyipte yediklerinde abartma sağlıklı besleneceksin demişti..haa ben uyguladım mı hayır.. keyfe keder takıldım.. yürüşüşü nadiren yaptım.. ana ve ara öğün kavramım yoktu ..hatta hiç midem boş durmuyordu...kısaca - oh olsun bana şimdi.
maşallahh canım benim çok güzel çok tatlı bir kız bu
allahım bahtınıda güzel yazsın[/
​âmin Cnm çok saol
Evet canım, Seda da
valla hiç bilmiyorum hmcım duydugum kadarıyla bunlar işte olurs abi duyum yine söylerim
canıım inşallah güzel bir sonuç gelir, Allah gönlüne göre versin ... 2 bekunis içiyordun ve işe yaramıyor muydu??? ooo yok ben çok nadir içtiğimden belki de, en son 3-4 yıl önce içmiştim bekunis, belki daha da fazladır... ondan dün içtiğimde çok etkiledi sanırım ... aslında çok şükür sıkıntı yaşamıyorum uzun zamandır tek istediğim cmt ve pazar yediklerimi bir an önce vücudumdan uzaklaştırmaktı, yakında kullanacağımı sanmıyorum tekrar
felsefen benimkine benziyor ama ben hep insanlara sonsuz iyi niyetle yaklaşıyorum yanlışını görsem bile hatadır insanlık hali derim ama baktım ki çok yara alıyorum mesafe koyuyorum
bu arada erkeklerle çalışmak çok zor değil yani bence kadınlarla çalışmaktan daha kolay - ama işte bazen sorun yaşanabiliyor mesela kalemleri sordum adam beni lafıyla ezdi resmen iş konusunda hiç iş yapmaz çaba da göstermez ama yaranan o olur
sana degil hmcim, 82-83 lere goz diktimbu gecmeler falan isin esprisi, benim yarisim kendimle :) sana da biraz gaz veririm belki diye takiliyorum.
ben boyle derken ebbisss hepimizi gecebilir de. kac km yurudu bugun bakalim, 10 mu 15 mi?
ya orası öyle hastalanıyor ...ama ne biliyim evde bakıcı olsa kamera döşemem lazım her yana..başbaşalar sonuçta kızıyo mu ne yapıyor bilemezsin...bana korkutucu geliyor...bi de çok kötü şeyler duymuştum anlatıp seni korkutmak istemem...çok iyi birini bulman lazım.ve bence nerede oturuyorlarsa oraya gizli kamera kurdur.kimseye güven olmaz.komşuna bile
canımsaolasın benim grip ve bademcik
saolasın canım yaa valla nazar olabilir :)
bu arada oğlumun da hem endokrin hemde karaciğer yağlanması var o yüzden kontrolleri vardı
iyi yapmışsın canım kabloları çıkarmakla baştan sıkı tut canım tecrübe konuşuyor ne kadar yüz verirsen o kadar cıvıtıyporlar
canım form çayı içebilirsin kuru kayısı da yiyebilirsin kabızlık için
canım 2. yi düşünüyorsan mezoterapi yaptırma boşa gider bu kadar da eleştrimesin yaa kadınız biz
Sebze aşkınaaBen biliyodum zeyciiiim o nedenle bazen çiğ olarak salataya bile katıyorum. bazen de haşlayıp bulgurla salatasını yapıyorum . gerçekten çok faydalı
Ben ağrıdan ölüyorum resmen, 4 ayın adet ağrısı olunca
Sen nasılsın ?
hmmm kesin vardır bi yerlerde sorular zaten=)))) insallah canım herkesin gönlüne göre olsun.makine müh. istiyor..
cok uyaniksin cokkestane sekerini yicem sonra ben kilo alicam sonra sen beni gecicen di mi?
saka yapiyorum tabii ki :) kestane sekeri yemistim birkac kez, guzeldi ama ne biliyim ben de "ay kestane sekeri olsa da yesem" etkisi yapmadi hic.
hm ile yuzey biliyor, adi aklima gelmedi bir uygulama var, tablete yuklersin.
lucim hadi bakalım gene lahana çorbasına başlamışsın bende yapayım bari
Kızlar geçmişe bakmadım affınıza sığınıyorum şu an çok fazla pc bakmamaya çalışıyorum gözümün etrafı ağrıyor sanırım ufak bir sinüzit gibi bişey var bende ama dr teşhisi olmadığından emin olamıyorum
bugun menü falan bile çıkartamam bu gidişle ama napalım artık bu haftayı da izinli geçireyim de Cuma'dan sonra nasılsa eski düzene geri döneceğim
Bana 1 haftanın özetini geçsin biri demiştim ama sanırım görmediniz - olsun canınız sağolsun kızlar valla işte de 1 haftada bir sürü şey olmuş normalde olsa herşey aynı seyrinde devam eder pek aksiyon olmaz ama demek ki yer değişikliği lazımmış bana
masamı bir arkadaş kullanmış ben de hiç sevmem eşyalarımın karıştırılmasınıkoltuğun yüksekliği düşürülmüş sabah onla uğraştım ilk - sonra masamdaki eşyalar bıraktığım gibi değil kalemlerim eksik ne yaptılar bilmiyorum ama birşey de diyemiyorum bizim şef izin verdiği için adamın oturmasına birşey denmiyor haliyle... mesela ben de ilk geldiğimde emaneten bir masayı kullanıyordum ama hiç sorun etmedim pc ya da internet olsa da olur olmasa da yeter ki ben işimi yapabileyim o bana yeter diyordum - benden önce bu masada görev yapan arkadaş yokken ben bu pc geçtiğimde elimden geldiğince onun düzenini bozmamaya çalışırdım ve izin alırdım mutlaka ama herkes benle aynı mantıkta değil işte... erkekler hassas düşünemiyorlar bizim gibi ama canım sıkılmadı desem yalan olur bir kere kalemlerim nerede:44: saçma sapan sitelere girilmiş hepsini sildim sabah sabah hasta halimle hem törene yetişme stresi hem de gelip düzenimin bozulmuş olmasını görmek gerçekten pazartesi sendromu yaşattı diyebilirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?