- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #110.621
Bilim adamları yeni yapılan bir araştırmaya göre kakaonun yani bitter çikolatanın obezite ve tip 2 diyabeti önleyebileceğini ortaya koydu. Bu araştırma özellikle de çikolataya daha düşkün olduğu bilinen kadınları sevindirecek gibi görünüyor.
Dünyanın yarısı açlıkla boğuşurken, yarısı da obezite ile boğuşuyor. Sağlıksız beslenme ile birlikte tip 2 diyabet, kalp damar hastalıkları, insülin direnci gibi hastalıklar da artıyor. Agricultural and Food Chemistry isimli bilimsel dergide yayınlanan bir makaleye göre kakaoda bulunan antioksidanlar kilo almayı önleyebileceği gibi kan şekeri seviyesini de düşürüyor. Dr. Andrew Nilson, kakaonun flavanoid bakımından en zengin besinlerden biri olmasının böyle bir etki yarattığını belirtti.
FLAVANOİDLER TİP 2 DİYABETİ DE ÖNLEDİ
Dünyada birçok insanı tehdit eden tip 2 diyabetin en önemli nedeni karbonhidrat ağırlıklı ve aşırı yağlı beslenme. Flavanoidlerin bu etkisi ise insanlar için oldukça faydalı. Çünkü yapılan birçok araştırma, bir çeşit antioksidan olan flavanoidlerin tip 2 diyabeti önlemede etkisini gösteriyor. Tabii ayrıca cilt yaşlanmasını önlemek gibi faydaları da mevcut.
YÜKSEK YAĞLI BESLENENLERDE FLAVANOİDLER KİLO ALMAYI ÖNLEDİ
Bilim adamları fareler üzerinde yaptıkları araştırmada iki gruba ayırdığı fareleri yüksek ve az yağlı diyetlerle besledi. Yüksek oranda yağ tüketen farelere ise farklı flavanoidler verdi. Bunun sonucunda oligomerik prokanidin (PCs) ismi verilen madde farelerin kilosu üzerinde en büyük farkı yarattı.
Ayrıca şeker toleransında da gelişme yarattı ve bu da tip 2 diyabetin önlenmesinde etkili oldu. Louisiana Eyalet Üniversitesi'nden bilim adamları kakaoda bulunan oligomerik PCs maddesinin kan basıncını da düşürdüğü ve kalp sağlığı üzerinde olumlu gelişmeleri olduğunu belirtti.
guc bela derken yine 1.1 vermissin
çoookkk mutlu oldummmmmmm
bugun kendimi serbest biraktim ama haftaya ortalamayi insallah ben yukselticem :)
bakın ne buldumartık bitter yerken daha rahat davranacağım
bu arada eger haftaya 1.1 verebilirsem obezlikten kurtulup sadece kilolu olacagim insallah hayirlisiyla
Bende yrn açma börek yücem şöyle yoğurda Bandırma Bandırma haftaya veremem büyük ihtimal coşmam cunku
İnşallahbugun kendimi serbest biraktim ama haftaya ortalamayi insallah ben yukselticem :)
bence sen güzelce karnını doyur akşam çünkü yakacağın kalori yediklerinin iki katı falan olabilirKızlar
Bu akşam kuzenimin kınası var pazar günüde düğünü
Malum bu gibi durumlarda yemek yemeğe fırsat olmaz çok hareketli olursun
O nedenle paylaşımda bulunamayabilirim
Gerçi yarın evde temizlik yapıcam uğramaya çalışırım
Oynaya oyanaya bayaa bir kalori yakarım ben
Not: Karadenizliyiz erkek tarafıda öyle horonlarımız en az 20 dk sürüyor siz hesap edin gidecek eforu
hadi hayırlısı olsun canım inşallah 1 kg verirsin kurtulursun sağlıksız sınırlardanbu arada eger haftaya 1.1 verebilirsem obezlikten kurtulup sadece kilolu olacagim insallah hayirlisiyla
İnşallah
bence sen güzelce karnını doyur akşam çünkü yakacağın kalori yediklerinin iki katı falan olabilir
hadi hayırlısı olsun canım inşallah 1 kg verirsin kurtulursun sağlıksız sınırlardandarısı başıma inşallah
ki verirsin canım
hadi bakalım biraz dediğin gibi zorlamak lazımHaftaya kasalımda 1.olalım:)
inşallah - benim obez sınırından kurtulmam için 3 kg daha vermem lazımmmm - yürüyüşleri arttırmak şart oldusenin sanirim 72'ye inmen gerekiyor, nisan bitmeden sen de sadece kilolu sinifina inersin insallahboylece nisan ayinda ikimiz de obezlikten kurtulmus oluruz
hadi bakalım biraz dediğin gibi zorlamak lazım
inşallah - benim obez sınırından kurtulmam için 3 kg daha vermem lazımmmm - yürüyüşleri arttırmak şart oldu
çok teşekkür ederim lucimmm çok şükür kırdım
şimdi full time devammm
Destekleriniz için çok teşekkür ederim
Kızlar excele ekledim en son 1.5 ay önce yazmışım o listeye - aradaki farklar bariz görünüyor maşallah bize
Luci listenin son halini eklediğin için teşekkürler
Yeni gelen arkadaşlarımızı da ekledim lütfen geçen hafta bu hafta şeklinde yazarsanız sevinirim
olsun ben de bir baktım saat 3ü geçmiş işler de yoğun acaba liste noldu derken hallettk çok şükürrica ederim lily acil çıkmam gerekince ne yapacağımı bilemedim ben de sana hesaplamalar ve son paylaşım için teşekkür ederim...güzel bir takımız biz :)
Canım benim yarışma o hafta bitti ay başında tavuk yemekleri yarışması başladı da daha tarif ekleyen olmadı takipteyim yanibenim aklımda birkaç tarif var hangisini yapsam diye düşünüyorum bu hafta sonu yapmayı planlıyorum buradan da linkini atarım - işin kötü tarafı ben tarifi az yağlı ve tuzsuz yaparım Artık belirtirim siz istediğiniz kadar koyun diye
yok pastorize değildi bir köylüden aldım ama beceremedim sanırım mayalamayı
olsun ben de bir baktım saat 3ü geçmiş işler de yoğun acaba liste noldu derken hallettk çok şükürzaten kaptan olmadığından ya sen ya ben ya da vazgecmekyok arkadaşımız ekleyecekti işin garip kısmı hiçbirimiz de topikte değildik herkesin işi varmış :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?