5 yaşındaki çocuğumun elinden oturup ağlıyorum

Çünkü çocuk mormal değil. Belliki bir rahatsızlığı var. Pedagoga gidin acilen. Kuzenimin çocuğu aynı anlattığın gibiydi. Şuan 15 yaşında ve bilgisayar bağımlısı. Kimseyle iletişim kurmuyor.

Bence bu durum normal okulda kurallara uyuyor sosyal.ortamda iyi buna sukredin..
Evdeki gibi davransa kres onu atardi zaten..
Size sanirim ofkesi kardes de gelince iyice artmis saglikli bir iliskiniz olmamis sanki ..Buna cabalayin ..

Belki de seni anliyorum deyip sarilmaniza ihtiyaci vardir.
Benim oglumda 5 bucuk yasinda.
Zaman zaman bizimde bocaladigimiz donemler oluyor. Agresif tavirlar vs.
Ama bi yerde birseyi yanlis yaptigimi farkediyorum boyle zamanlarda yanina diz cokup seni anliyorum diyerek sariliyorum. Seni anliyorum fakat suan da bu istedigini su sebepden dolayi yapamiyoruz diye izah ediyorum. Sarilarak sakinlesmesini bekliyorum. Ve olumlu sonuc aliyorum.

baloncuk13 Allah yardımcın olsun arkadaşım . Çok iyi anlıyorum , bu denli değil ama kısmen de olsa bazen herşey kontrolden çıkabiliyor. Yetiştirmemi, fitratmi,kıskançlık mi derken işin içinden çıkamıyoruz bazen.
derin sularda işin ehli olmanıza çok sevindim.
Benim cocuklarim ikiz ve biri daha asi ruhlu . Ne kadar itina göstersemde ikisi aynı zamanda ve ben ilgilendigim halde huylari cok farkli. Fitratmi böyle yada benmi hata yapıyorum diye çok öz eleştiri yapıyorum. Biz branş olarak kime danışmaliyiz ,7 yaşındalar.

Valla bu kadar nasıl beklediniz anlayamadım. Tokat atıcak raddeye geldiğinizde hemen gitmeliydiniz uzmana. Ben bir aralar öfke kontrolü için terapiye gittim. Ki öfkemi yönlendirdiğim kişi eşimdi. Tedbir amaçlı kızımıda hemen çocuk psikoloğuna götürdük. Birşey yok getirmeyin bu çocuğu bana diyene kadarda vazgeçmedim. Bu durumu erteleyerek hem çocuğunuzu yıpratıyorsunuz hem kendinizi. Bebeğinizinde bu durumdan etkilenme olasılığı yüksek. Eşinize bir uzman bu çocuk normal kafanıza takmayın demeden rahat etmem ben diyin. İlk seansa onunda gelmesi çok faydalı olurdu.

peki ofke kontrolu icin terapiden memnin kaldinizmi bu benim icin cok onemli zira 2 evladim var celik gibi sinirim bitik duruma geldi sanirim terapi almam sart oldu ama ise yarıyor mi merak ettim

peki ofke kontrolu icin terapiden memnin kaldinizmi bu benim icin cok onemli zira 2 evladim var celik gibi sinirim bitik duruma geldi sanirim terapi almam sart oldu ama ise yarıyor mi merak ettim
Ben çok memnun kaldım eşim benden de memnun. Çok araştırdım iyi bir klinik psikoloğa gittim. Siz hatalarınızın farkında giderseniz, yeni görüşlere açık olursanız terapiniz başarılı olur.

Canım sanki ablamın çocuğunu anlattın 5yasinda yegenim kimseyle arkadaşlık kurmayan hırçın sürekli insanların tepesinde kakasını kendi yapar heryere sıvardı inan çok çekti ablamda en sonunda dayanamadı cocuk psikiyatrsine gotrdü zeka testi vs gbi testler yapıldı hatta geri zekalik var diye korktuk çünku birşey soyledigimizde yüzümüze bakar tersini yapardı test sonuçları hepimizi şaşırttı çocuk zeki çıktı normalden bir tık daha zekiymiş doktoru çocukla ve ailesiyle konuştu ne dediyse uyguladılar ilaç verilmedi zaten şimdi düzeldi arkadaşlık kuruyor bizlerle iletişime geçiyor hatta renkleri bu sene öğrendi işine geleni anlıyor gelmeyeni duymamazliga geliyor krese yazdırdılar bakalm faydası olcak mı konuşması 6ay geriden gidiyor şimdilik

Canım sana önerim psikiyatriye gotur hiç vakit kaybetmeden inan faydasını goreceksin

Merak ettigim bir sey var eskiden bizler nasil akilli usluyduk ???

Hatta nadirde olsa şimdide cok uslu cocuklar görüyorum. Ama cevremde geneli sizin sikayet ettiginiz şekilde..

Hatta ben gecen gun yigenimin yanina egilip " bebegim yapma oyle bak yanlis bir sey bu " dedigimde suratima bitane yapistirdi..

Nedense artik konuşmanin işe yaramadigini dusunuyorum.

Bunların hepsi çocuğun ilgi, oyun ve sevgi ihtiyacı olduğuna dair bir işaret.
Seviyor olabilirsiniz, oyun oynuyor olabilirsiniz, ilgileniyor olabilirsiniz ama çocuk bakış açısıyla yapmıyor olabilirsiniz.
Babası melesa... Onunla nasıl ilgileniyor, oynuyor mu, kaliteli vakit geçiriyor mu?
Günde ne kadar bu çocuğa 'Hayır, oraya gidemezsin, bunu yapamazsın, bunlarla dolaşamazsın, buna dokunamazsın' diyorsunuz?
Çocuk kendini yeterince evinde özgür ve ait hissediyor mu?
Ne kadar ağzına yemek dıkıyorsunuz? Ona ödüllendirileceği bir sistem geliştirdiniz mi?
Ona aç kalmanın nasıl bir his olduğunu hisettirdiniz mi?
Eğer tutturma ve inat nöbetleri geçiriyorsa tavrınız ne oluyor?
Ona her zaman istediğini veriyor musunuz?
Sorumluluklarını yapması için motive ediyor musunuz?
Oynaması, enerjisini atması için alanlar yaratıyor ve anne baba olarak koyduğunuz kuralların arkasında duruyor musunuz?

Bu soruların cevabını önce kendinize bir verin.

O her attığınız tokat , onu giderek hircinlastirir..

Içim sızladı. Sizin anlattiginizin on katını yaşadım, elim bir kez olsun kalmadı.

Benden küçük, benden aciz birine vurursam kendimi asla affetmem.

Sizde pişman oluyormussunuz , daha da olun diye yine yazdım.

Öğretmeninden destek alın , pedagogla görüşün.
Okulda farklı , evde farklı olmanın muhakkak bir sebebi vardır.

Ben sizin kadar sabırlı olamazdım sanırım.Allah yardımcınız olsun . Asla şiddet ve dayak taraftarı bir anne değilim ama bazende istiyorlar napalim yani!

Evladinizi sosyallestirin ve pedagog yardımı alın 5 yaşındaki çocuklara göre fazla Nazlı ve öfkeli.

Demekki evde birşeylere kızıyor. Ev içinde bir eksiklik var. Yanlış anlamayın siz eksik bıraktınız anlamında asla değil. Ama iletişimde sıkıntı olduğu kesin. Pedagog yardımı iyi olur. Kardeş kisknacligi da eklendiği için işiniz biraz daha zorlaşıyor. Birde lütfen vurmayın. Öğretisi şiddet olmasın evladınizin. Çözümsüz kaldığında o da vurmaya kalkar ileride .

Aynı şartlar altında ve kısmen aynı muameleyi gördükleri halde ikizlerden birinin asi mizaçlı olması bana onun 'zor mizaçlı bir çocuk' olduğunu düşündürür.
Genelde ikizlerin huyları ve akademik başarıları birbirine benzemez.
Zor mizaçlı çocuk sorunlu çocuk demek değildir.
Sadece biraz daha dikkatli davranmak gerekir. Bununla birlikte çocuklarınıza nasıl daha doğru davranırım? Sorusundan hareketle uzman yardımı almak isterseniz size de çocuk-ergen psikoloğu veya PDR uzmanı arkadaşlarımız yardımcı olurlar.
Pedagog tavsiyesini bu platformda sıklıkla görüyorum ne yazık ki Türkiye'de 80'li yıllardan sonra 'Pedagoji' bölümü kapandı ve mezun vermedi.
Pedagoji adı altında üniversitelerde bir lisans programı halihazırda yok.
Yurtdışında bazı üniversitelerde bu bölüm mevcut, ordan mezun olanlar 'Pedagog' ünvanını kullanabilir.
T.C. Üniversiteleri Psikoloji, PDR, Davranış Bilimleri gibi alanlarda lisans ve yüksek lisans eğitimi veriyor.

benım yiğenım böyleydi aman allah çekiyorduk ,

geçenlerde yaramaz çocuktan laf açıldı
ablam benım ıkı oğlumda çok akıllıydı demezmi ,
ben dayanamadım tabii , evet ilk oğlunu biz büyüttük gayat akıllı bir çocuktu ,
ama ıkıncısıne nasıl akıllı dersin abla dedim , aaaa çok akıllıydı diye tekrarlıyor,
inan bana ablam onun stresinden menapoza girdi düşün yanii,

evet şimdi 12 yaşında çok akıllı çalışkan başarılı bir çocuk ama küçükken aman allahhhhhh

hepsi geçecek unutacaksın ve benım çocugum çok akıllıydı diyeceksın

Konu sahibinin küçük bebeği var ve beş yaşındaki çocuğu kreş e de gidiyor.

Ben karşılıklı iki büyük gibi konuşmanızı tavsiye edicem.
Şikayet ettiği konuları öğrenmeye çalışın . belli ki memnun olmadığı durumlar var bunu da bu şekilde gösteriyor .
Biraz derine inmeniz hem sizi hem çocuğunuzu biraz rahatlaticak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…