- 16 Mart 2015
- 7.466
- 15.641
- 198
- Konu Sahibi baloncuk13
-
Çünkü çocuk mormal değil. Belliki bir rahatsızlığı var. Pedagoga gidin acilen. Kuzenimin çocuğu aynı anlattığın gibiydi. Şuan 15 yaşında ve bilgisayar bağımlısı. Kimseyle iletişim kurmuyor.Kendini yırtsın ağlasın dursun umursamam ama zarar veriyor ya kapıları çarpıyor camlara tv ye falan eline ne geçse atıyor vuruyor . Bir yerde müdahale etmek zorunda kalıyorum kapıyı kurtarsam gidip çekmeceyi saçıyor onu kurtarsam duvarları çiziyor onu kurtarsam fırını yakıyor onu kurtarsam küçük bebeğime birşeyler atıyor yani hep zarar verici şeyler yapıyor. 5 yıldır tamam paşam tamam kuzum demedik eşim de ben de. Bu çocuk nasıl böyle oldu alamıyorum
Bence bu durum normal okulda kurallara uyuyor sosyal.ortamda iyi buna sukredin..Konuştum canım öğretmen ben bunca yıllık öğretmenim böyle iyi yetişmiş bir çocuk görmedim sakin laftan anlayan kurallara uyan düzenli bi çocuk dedi inanamadım. Ev halini anlattım şaşırdı burda öyle değil diyor bence bu durum da normal değil iki yerde farklı davranması
peki ofke kontrolu icin terapiden memnin kaldinizmi bu benim icin cok onemli zira 2 evladim var celik gibi sinirim bitik duruma geldi sanirim terapi almam sart oldu ama ise yarıyor mi merak ettimValla bu kadar nasıl beklediniz anlayamadım. Tokat atıcak raddeye geldiğinizde hemen gitmeliydiniz uzmana. Ben bir aralar öfke kontrolü için terapiye gittim. Ki öfkemi yönlendirdiğim kişi eşimdi. Tedbir amaçlı kızımıda hemen çocuk psikoloğuna götürdük. Birşey yok getirmeyin bu çocuğu bana diyene kadarda vazgeçmedim. Bu durumu erteleyerek hem çocuğunuzu yıpratıyorsunuz hem kendinizi. Bebeğinizinde bu durumdan etkilenme olasılığı yüksek. Eşinize bir uzman bu çocuk normal kafanıza takmayın demeden rahat etmem ben diyin. İlk seansa onunda gelmesi çok faydalı olurdu.
Ben çok memnun kaldım eşim benden de memnun. Çok araştırdım iyi bir klinik psikoloğa gittim. Siz hatalarınızın farkında giderseniz, yeni görüşlere açık olursanız terapiniz başarılı olur.peki ofke kontrolu icin terapiden memnin kaldinizmi bu benim icin cok onemli zira 2 evladim var celik gibi sinirim bitik duruma geldi sanirim terapi almam sart oldu ama ise yarıyor mi merak ettim
Canım sanki ablamın çocuğunu anlattın 5yasinda yegenim kimseyle arkadaşlık kurmayan hırçın sürekli insanların tepesinde kakasını kendi yapar heryere sıvardı inan çok çekti ablamda en sonunda dayanamadı cocuk psikiyatrsine gotrdü zeka testi vs gbi testler yapıldı hatta geri zekalik var diye korktuk çünku birşey soyledigimizde yüzümüze bakar tersini yapardı test sonuçları hepimizi şaşırttı çocuk zeki çıktı normalden bir tık daha zekiymiş doktoru çocukla ve ailesiyle konuştu ne dediyse uyguladılar ilaç verilmedi zaten şimdi düzeldi arkadaşlık kuruyor bizlerle iletişime geçiyor hatta renkleri bu sene öğrendi işine geleni anlıyor gelmeyeni duymamazliga geliyor krese yazdırdılar bakalm faydası olcak mı konuşması 6ay geriden gidiyor şimdilikAnnanne uzak senede bir hafta görüyoruz. Babaanne dede var gidiyoruz bi sarılmak sevmek istiyorlar bağırıyor vuruyor onlara da . Kim oğlumu görse allah yardımcın olsun nasıl zor bir çocuk diyorlar . Misafirliğe gitsek erken kalkıyoruz misafir gelse erken kalkıyor sürekli kaba tabirle herkeze bulaşıyor sırtına çıkıyor vuruyor bağırıyor . Yaşıt çocuklar geliyor onlarla oynamıyor sürekli büyüklere zarar veriyor yapma demekten yoruldum artık
Kızlar Merhaba 5 yaşında oğlum var ve inanın hiçbir saniyemiz sorunsuz geçmiyor. Yemeğini kendi yemiyor ben yedirsem bile bağrış çağrış zorla. Tuvalete gitse çıkışta tuvalet terliğiyle bütün evi koşuyor yakalayana kadar heryer berbat oluyor. Kendi kendine bir saniye bile oynamıyor ben biraz oynuyorum sonra senin kendi kendine oynama vaktin geldi benim iş yapmam lazım diyorum bağırıyor vuruyor oynayacaksın diye evi birbirine katıyor. Eline ne geçse sürekli atıyor oyuncaklar tencere kapağı vs. Biri Naber falan dese kötü kötü cevap veriyor bi sus ya konuşma gibi. Yapma denileni ısrarla daha çok yapıyor. Kendime inanın 5 dk vakit ayıramıyorum tükendim allahım affetsin bazen bende çileden çıkıyorum atıyorum bir tokat sonra oturup Ağlıyorum . Iyi davranıyorum olmuyor kötü davranıyorum olmuyor herşey git gide daha da zorlaşıyor. Nolur birşey söyleyin düzelir mi ilerde böyle çocuğu olan varmı iyi bişey duymaya ihtiyacım var
Demekki evde birşeylere kızıyor. Ev içinde bir eksiklik var. Yanlış anlamayın siz eksik bıraktınız anlamında asla değil. Ama iletişimde sıkıntı olduğu kesin. Pedagog yardımı iyi olur. Kardeş kisknacligi da eklendiği için işiniz biraz daha zorlaşıyor. Birde lütfen vurmayın. Öğretisi şiddet olmasın evladınizin. Çözümsüz kaldığında o da vurmaya kalkar ileride .Konuştum canım öğretmen ben bunca yıllık öğretmenim böyle iyi yetişmiş bir çocuk görmedim sakin laftan anlayan kurallara uyan düzenli bi çocuk dedi inanamadım. Ev halini anlattım şaşırdı burda öyle değil diyor bence bu durum da normal değil iki yerde farklı davranması
Aynı şartlar altında ve kısmen aynı muameleyi gördükleri halde ikizlerden birinin asi mizaçlı olması bana onun 'zor mizaçlı bir çocuk' olduğunu düşündürür.baloncuk13 Allah yardımcın olsun arkadaşım . Çok iyi anlıyorum , bu denli değil ama kısmen de olsa bazen herşey kontrolden çıkabiliyor. Yetiştirmemi, fitratmi,kıskançlık mi derken işin içinden çıkamıyoruz bazen.
derin sularda işin ehli olmanıza çok sevindim.
Benim cocuklarim ikiz ve biri daha asi ruhlu . Ne kadar itina göstersemde ikisi aynı zamanda ve ben ilgilendigim halde huylari cok farkli. Fitratmi böyle yada benmi hata yapıyorum diye çok öz eleştiri yapıyorum. Biz branş olarak kime danışmaliyiz ,7 yaşındalar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?