selam arkadaşlar...
Uzun zamandır 60-69 topiğindeydim..arkadaşlarımla birlikte buraya geçtim..aranıza alırsanız sevinirim.
Diyetisyenimin verdiği listeye ancak bugün başlayabildim.
Sizlerede faydalı olursa sevinirim
sabah 2 bardak su 1 t.k bal - 1 ç.kaşığı tarçın-çörek otu- 1 ceviz
kahvaltı 2 dilim kepek ekmeği 1 k.k peynir 1 yumurta
ara.2 bardak su yeşil çay 1 meyveli aktiva
öğle 1 bardak limonlu su+haşlama tavuk 1 kepçe şehriye çorbası
ara 2 bardak su 1 doğadan form
küçük süt 2 etiform
akşam 1 bardak elma sirkeli su ton balığı salata
ara 1 meyve 1 bardak süt
yatmadan önce 2 bardak maydonoz suyu
yorumlarınızı bekliyorum
bravo valla canim.
cok azimlisinn
sağol canım... dünde spor yapamadım hava gene bozuktu....bugün aslında yan çizecektim ama markete gitmem gerekiyordu...... ıspanak almak için hadi dedim madem çıkacm yürüyüpte geleyim.... çok ta iyi etmişim....
gurur duydum kendimle
hoca cuma gunu yokmus, böyleceeeee toplanti da yok.... ama yarin ugrayabilirmisiz yanina onemli bisiler varsaaaa...
ne yapsam acep
ben haftaya da yokum bu yuzden ugrasam mi bi....
ay cok fena tatil moduna da giresim var:)) dunden beri ii calistim ama ya
sabah--1
ara--1
ögle-- 2 yemegin yainda ekmek-pilav-makarna grubu eksik kalmis canim
ara--1
aksam--2 yemegin yainda ekmek-pilav-makarna grubu eksik kalmis canim
ara--1
puanin 8.
merhaba hoşgedlin...... bir şey sorcam...bi kadar su çeşidini diyetisyenin mi vardi sen kendinmi içiyrsun....
bende katilamk istiyorumşule
anchusa
gzmnc
aybukeeslem
hugocuk
linguist
hasretim34
tugbaaaa
azul
kızlar başka spor listemize katılmak isteyen var mı????
bende katilamk istiyorum
Kızlar bakın netten neler buldum,gerçi siz biliyosunuzdur bunları tecrübeli koçlar...
ZAYIFLAMAK İÇİN SPOR YAPARKEN KİLO ALMAYIN
Sağlıklı kilo kontrolünün yolu, doğru beslenme ve düzenli egzersiz yapmaktan geçmektedir. Yeterli ve dengeli beslenen bir kişi, düzenli egzersiz de yaptığında; koroner kalp hastalıkları, diyabet (şeker hastalığı) gibi pek çok sağlık riskini ortadan kaldırabilmektedir. Ancak bazen zayıflamak uğruna yapılan egzersizler bilinçsiz uygulamalar nedeni ile yarardan çok zarar getirmekte; hatta kilo alımına yol açmaktadır. Memorial Antalya Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Dyt. Berna Ertuğ, egzersiz yaparken kilo almamak için sağlıklı beslenme önerilerinde bulundu.
İdeal kilo sürdürülebilir kilodur
Egzersiz yapan bireylerin yaptıkları egzersizin türü, sıklığı süresi ve şiddetine göre enerji harcamaları ve enerji gereksinimleri farklılık gösterir. Enerji alımının uzun süre yetersiz veya fazla olması, vücut ağırlında değişimlere neden olur. Bu nedenle belli aralıklarla vücut ağırlının izlenmesi gerekir. Egzersiz yapanlar için, sağlıklı ağırlık, sürdürülebilen (ideal) ağırlık olmalı ve bu ağırlık, egzersiz performansını olumsuz etkilememeli, sakatlanma ve kronik hastalık riski oluşturmamalıdır.
Haftada 1 kilo verin
Kilo almak veya vermek için uygun yöntemlerle diyetisyen denetiminde haftada 0.5 -1 kg hedef olacak şekilde kilo almalı veya verilmelidir ve gerçekçi ve uygun vücut ağırlığı ve süre belirlenmelidir.
Karbonhidrat tüketiminizi artırın
Karbonhidratlar egzersiz sırasında temel enerji kaynağıdır. Bu nedenle egzersiz yapanlar karbonhidrat tüketimlerini artırmalıdır. Kişiler enerjinin % 55-65’ini karbonhidratlardan sağlamalıdır. Karbonhidrat tüketiminde kompleks, posa içeriği yüksek ve vitamin–mineral yönünden zengin olanlar (esmer ekmek, bulgur, pirinç, makarna, diğer tahıl ürünleri, kurubaklagiller, sebzeler, meyveler) tercih edilmelidir.
Spor yaparken ekstra protein almanıza gerek yoktur
Egzersiz yapanların, bilinenin aksine fazla protein tüketmelerine ve aşırı yağ kısıtlamasına gereksinimleri yoktur. Gereksinim üzerinde protein alımı kas kitlesinde bir artış sağlamaz. Diyetin proteinden gelen enerjisinin % 12-15 olması önerilmektedir. Enerjinin %25-30’unun da yağlardan sağlanmalıdır.
Egzersiz yaparken her 20 dakikada 1 bardak su için
Vücuttaki sıvı kaybı (dehidratasyon) egzersiz performansını azaltır. Bu nedenle egzersiz öncesi, sırası ve sonrası, en iyi performans ve sağlık için yeterli sıvı tüketilmelidir. Sıvı tüketimi için susamayı beklemeyin, egzersiz öncesi, sırası ve sonrası sıvı tüketimini artırın, özellikle sıcak havalarda bol sıvı tüketmeye özen gösterin.
BUNLARA DİKKAT EDİN!
Egzersiz öncesi, çok tok veya aç olunması performansı olumsuz etkiler. Egzersiz öncesi öğün, egzersizden 2-4 saat önce ve mideyi rahatsız etmeyecek, daha önce denenmiş yiyecek ve içeceklerden seçilmelidir. Bu öğünlerin temel ilkesi; yeterli sıvı, düşük yağ ve posa, yüksek karbonhidrat, orta düzey protein ve alışkın olunan yiyeceklerin alınmasıdır.
Egzersiz sırasında, kaybedilen sıvının karşılanması amacıyla da belli aralıklarla (15-20 dakikada 1 su bardağı (200 ml) kadar) su içilmelidir. Ayrıca, 60 dakikadan fazla süren yorucu, uzun süreli egzersizlerde uzman denetiminde % 6-8 karbonhidrat ve elektrolit içeren sıvı içecekler tüketilebilir.
Boşalan karbonhidrat depolarının yerine konulması için, egzersizden hemen sonra karbonhidratlı yiyecek ve içecekler tüketilmeli, kaybedilen sıvının karşılanması için de bol sıvı alınmalıdır.
Egzersiz yapan bireyler, yeterli ve dengeli beslendiklerinde tüm vitaminleri ve mineralleri diyetleri ile alabilirler. Vitamin-mineral gereksinimini karşılamak için her besin grubundan, her öğün alınmalıdır. Bu nedenle egzersiz yapan bireylerin ek olarak vitamin-mineral hapı kullanmalarına gerek yoktur. Gelişigüzel ürün kullanımından kaçınılmalı ve bu ürünlere karar vermeden önce bir uzmana danışılmalıdır.
selam arkadaşlar...
Uzun zamandır 60-69 topiğindeydim..arkadaşlarımla birlikte buraya geçtim..aranıza alırsanız sevinirim.
Diyetisyenimin verdiği listeye ancak bugün başlayabildim.
Sizlerede faydalı olursa sevinirim
sabah 2 bardak su 1 t.k bal - 1 ç.kaşığı tarçın-çörek otu- 1 ceviz
kahvaltı 2 dilim kepek ekmeği 1 k.k peynir 1 yumurta
ara.2 bardak su yeşil çay 1 meyveli aktiva
öğle 1 bardak limonlu su+haşlama tavuk 1 kepçe şehriye çorbası
ara 2 bardak su 1 doğadan form
küçük süt 2 etiform
akşam 1 bardak elma sirkeli su ton balığı salata
ara 1 meyve 1 bardak süt
yatmadan önce 2 bardak maydonoz suyu
yorumlarınızı bekliyorum
dışarda buz gibi bir hava ve rüzgar var birazda yağmur çiseliyor....ama be sarındım sarmalandım...yüryüşüm yaptım geldim.....50 dk....kaşkol bere kaban derken sadece gözlerim görünüyodu.
tatlım hoşgeldinçok sevindim aramızda olmana diyetisyenemi gittin tatlım
değerlendirmen için çok teşekkür ediyorum..listede ekmek yoktu..o yüzden yemedim ama hergün böyle değil ekmek seçeneği verdiği yemeklerde var...aslında 1 dilim ekmek bende yemek istiyorum sabah 2 dilim yerşine 1 dilim yiycem öğle ve akşamda yemem gerek canım..tşk
hoşbuldum canım evet diyetisyen verdi..çok sulu bir diyet
bu arada spor yapamıyorum havalar çok soğuk ve çalışıyorum ama bahar ayında mutlaka kilo vermiş olurum toparlama amaçlı 1 gün spor salonu 1 gün normaql yürüyüş hafta sonları tatil olarak başlarım
seni tebrik etmeliyim bu soğukta bile sporunu aksatmamışsın canımama çok dikkatli ol hava çok soğuk hastalanırsın yeşilçay ıhlamur falan iç canım
çokkk güzelmşşş çok sağol paylaştığın için......
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?