6 aylık birliktelik evliliğe yeter mi?

Yetmez.
İnsanların ilişkide gerçek benliklerini göstermeleri 8.-9. aylarda başlıyormuş genelde.
Hiç olmazsa 1 sene geçsin,acele etmeyin.

Gercekten gonulden istediginiz vakit bu tereddutleriniz kalmaz. Ben olsam o zamani beklerdim. 3 vakitte mi olur 5 vakitte mi olur bilmem
Mantik ask karsilastirmasi yapanlar olmus. Siz kendiniz neye oncelik veriyorsunuz onu tartin. Her turlusunu gorduk iyisiyle kotusuyle. Benim sahsen mantik evliligi girisimlerim oldu ve Allah'a binlerce sukur gerceklesmedi. Hem de cogu vakit karsi taraf istememisti. Allah'in beni korumasiymis. Simdi goruyorum tabi bunu. O zamanlar kendimi tanimiyormusum. O andavallardan biriyle evlenebilirdim Artik biliyorum ki kalbim de aklim da 'olur'u verene kadar acele etmemeliyim. Sonu yalnizlik olmaz insallah
Mutluluklar dilerim

Kendini saklamayı başaran insan 6 ayda da saklar,1 yılda da...
Önemli olan sizin kalbinizin sizi nereye götürmek istediği...

Birlikte kalmak birlikte uyumak çok güzel bir his. Ama bu her geceye dönüştüğünde aynı hisleri yaşar mıyım korkuyorum

evlilik guzel fakat peri masali degil bi kere..bugun ortaliga coraplarini birakmayan adamin coraplarini koltuklarin uzerinde uzanmis keyif yapar halde bulabilirsiniz..
yemek yapip yapmamanizi sorun etmeyen adam hatta mutfakta size is birakmayan adam,yarin sizden gayette leziz yemekler bekleyebilir..
ortada evlilik yokken hayatindaki insani %100 tanima imkani oldugunu dusunmuyorum ben..
evinizde masallah cok guzel,bu kadar korkulariniz varken evlilige imza atmayin..
eger bu insanla ileride evlenip heyecanin tukeneceginden korkuyorsaniz,tuketeceginize inandiginiz seyleri yogun sekilde yasamayin,dengeli yasayin..romantizm vs..sonra insanlar evlenip buyuk husrana ugruyor iliski ayni tempoda gitmiyor diye..
evlilkte herseyin ayni tempoda gitmesi cok zor,sorumluluklar artiyor bi kere,iliski yavas yavas form degistiriyor..

Bence yeter.
Birazda adamı tanımanıza bağlı aslında.. Kimi insanlar 6 yıl çıkıp tanıyamıyor, kimisi 6 ayda her şeyini biliyor.
Karşınızdaki insana ve tabi sizin gerçekten isteyip istemediğinize bağlı..

Biz de tanıştıktan 2 hafta sonra nişanlandık 5 ay sonra da evlendik. Ve ben esimi tam manasıyla tanimiyodum bile. Evlendikten sonra tanıdım ve hergun iyiki onunla evlenmiştir diyprum. Ben bu işlerin nasiblismet işi olduğuna inananlardanim kimisi 10 yıl birlikte oluyorlar ama evlendikten 2 ay sonra da bosaniyorlar. Ha hiç tanimayin demiyorum ama bunun bi suresi yok yanı su kadar tani su zaman evlen diye. Rabbim doğru kararlar vermeyi nasib etsin.

Yani iyi anlaştığım biri kendisi. Hayata bakış açısı, zevkleri, tutkuları.. Çok ortak yönlerimiz var. Ama evlilik farklı bir şey sanırım ya da ben mi çok büyütüyorum acaba

karşınızdaki yeterince dürüstse 6 aylık tanışma pek çok şeyi açığa çıkarır ha değilse yıllarca da görüşseniz tanıyamıyorum diyebilirsiniz ve bir insanı tam anlamıyla tanıyabilmek için de aynı çatının altında olmak lazım.

aşk bir kez olmuyor, öyleymiş gibi geliyor ama değil.

bir insanı "insan" olarak sevebilirsiniz ama burada seviyor musunuzdan kasıt aslında içinizin pırpır etmesidir.
evliliğe cesaret etmek zor ve hatta hayattaki en zor karar.

sanırım sıkıntı zamanın uzunluğu ya da kısalığı değil, hayatınızdaki kişinin "O" olup olmadığını bilemeyişiniz.

eşimle tanışmadan önce evliliği kesinlikle düşünmeyenlerdendim.
en az 5 yıl evlenmem şartıyla görüşmeyi kabul ettim.
7 ay sonra nişanlandık.
6ay sonra da evlendik.
hiç de pişman olmadım.
evlendikten sonra başka huylarını da öğrendim tabi ama eminim 7 yıl görüşsek de bilmediğim huyları yine çıkacaktı.

kimini 6 ayda tanırsın kimini yıllar geçer tanıyamazsın . bu iş matematik değil . her evlilikte risk var . 6 ay kısa bir sürede değil . aşıksan sevildiğine inanıyorsan evlen bir imza mı değiştirecek hayatını yani ?zaten birlikte yaşıyorsunuz anladığım kadarıyla belki sevgilin düzenli bir hayata geçmek istiyor ,

Valla bana göre süresi var. Ben ne zaman acele etsem, bir kişi hakkında çabuk karar versem ötesi hep b.k çıktı afedersiniz ama.
Evet bir insan iyiyse 6 aylıkken de iyidir 1 senelikken de ama bazı pislikler yüzünü hemen göstermeyebiliyor. Zamanla dökülüyor her şey, küçük küçük olaylarla maske düşüyor sonra parçaları birleştirmesi de sana kalıyor.
Sonradan pişman olmaktansa birazcık beklemek daha iyidir. Elbise alırken bile deneyip alıyorsun, ona göre düşün.

Geçen süreyi nasıl değerlendirdiğinize bağlı. 6 ay vardır dolu dolu geçer; 6 ay vardır uzakta bi kaç görüşmeyle geçer. Ben 8. ayımıza evli girdim. farklı şehirlerde olmamıza rağmen bu 8 ay çok şey yaşayarak, birbirini evlilik adına tanımaya çabalayarak geçti.

-Sizi sevdiğine gerçekten inanıyor musunuz
-Düşünceleriniz, bakış açınız bir mi
-Size olan tavrı, saygısı, sinirli halinde hitabı, vücut dili nasıl
-Aile ilişkileri ne durumda
-Maddi ve manevi sizi tatmin edecek durumda mı ( Kötü alışkanlıkları var mı, at yarışı gibi, yüklü borcu gibi; zira evliliği etkileyen durumlar olduğu için söylüyorum)
-İyi bir eş, sonrasında da iyi bir baba olur mu .

Bunları sorun kendinize. İzlemleyin. Sevgili olarak değil eş gözüyle bakın. (Aynı eve girince değişir 6 ay değil 6 yıl olsa da farketmez gerçi, ama fikir verir. )

Bana gore belli süresi yoktur.Bu ona ve sana bağlı birsey uzun yıllar birlikte olmak herzaman iyi sonuçlar vermiyor.

evet aynen öyle.. süre kıstas olmuyor maalesef ki.. ben 6.ayımda nişanlanıp senemizde evlendik. daha çok tanıdım, tanıdıkça daha çok sevdim. şanslıyım diyorum
bu tamamen sizin ilişkinize duruşunuza anlaşmanıza bağlı.
anlaşamıyorsun, ama seviyorum deyip senelerce çekiyorsun, bekliyorsun.

bak çok yakın arkadaşım, 5 sene sonra evlendi, hep sorunluydu.. hala sorunlu ve mutsuz.
süreyi kıstas alma, mutluluklar dilerim. yaş olarak acele edilecek bşy yok, seviyorsan biraz daha bekleyebilirsin.

merhaba boşanan bir arkadaşım boşanmadan önce eşiyle evlilik danışmanına gitmişler
kadın bunlara epey kızmış
neden evlenmeden önce gelmediniz sorunları çözmediniz başta diye
evlilik danışmanına gitmeye ne dersiniz beraber?
ben de teklif ettim sevgilime biz de gitcez :)

6 ay yeterli olabilir. Ama bazi sorulara cevap verebiliyor musun? Mesela sinirli midir, sorumluluk sahibi midir, ilgili midir, ama lafta degil, gercekten herhangi bir uzuntunde yaninda olabiliyor mu, sonra iste senin icin ne onemliyse bunlari kendine sor. Cevabından eminsen 6 ay erken degil, yani bu karsindakini tanimanla alakali. He bi de ailesi onemli. Ben 3 4 ay tanidim, nisanlandim, nisanlilik ayri gecti, yurtidisindaydi, yani 3 4 ay taniyarak evlendim diyebilir, simdi benim sinir eden huylarina bakiyorum da evlenmeden once de varmis zaten, gayet anlayabilirmisim.

katılıyorum.
1 sene boyunca 2 kez görüşmek var.
6 ay içinde her haftasonu birlikte geçirmek var.
buna karar verebilecek olgunluktasınız bence konu sahibi
korkuların daha çok senle alakalı olabilir.. dediğin gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…