6 aylık birliktelik evliliğe yeter mi?

6 yılda beraber olsan tanıyamazsın kimisini
Evlilik hani 4 duvarın içi, orada belli olur akla kara
Ay yaşlandım galiba anneannem gibi sözler söylüyorum

Süreyle değil de karakterle ilgili
Kimi insana 6 yıl da yetmez, kimisine 6 ay fazladır bile.
Yeter ki karakteri sağlam olsun.

bu kisiden kisiye degisir....duygularinizdan eminseniz. Karsinizdakinden eminseniz ne Kadar süredir birlikte oldugunuzun bana göre bir önemi yok.....

çok uzun zamanda birlikte olsanız tanıyamayabilirsin en azından söz takın bir müddet daha birbirinizi tanırsınız?

Valla bebişim öyle zamana bağlı yaşama. 7-8 sene beraber olup bir kaç ay içinde boşananlar da oluyor, görücü usulü mutlu olanlar da, veya herhangi bir dilimde mutlu olamayan da. Herşey kısmet işi.
Tabi önce sen bu adamı seviyormusun. Ömür boyu istiyormusun önemli olan o bence. Bu aşık olma olayına ben pek katılmıyorum. Önemli olan karşılıklı tutku yaşamaktır. Yani enerji iki taraflı güzel karşılaşınca ömür boyu süreceğine inanıyorum.
Ben iş yerimde bile önceden beraber çalıştığım, kızlara bu çocuğu kaçırmayın dediğim, normal arkadaşken hayat bakış açısı, manevi değerlerimizin aynı olduğu, beni tamamladığını sonradan farkettiğim insana tutuldum. Bir sene sonra nişanlandık ve evlendik. Allah'a şükür çok mutluyuz. Her ilişkide olduğu gibi zıt yönlerimize alışıp ortayı bulana kadar tartıştığımız şeyler oldu. Önemli olan iki tarafın da tatlı dil ve anlayış ile yaklaşması.

7 senedir birlikte olduğum insanla 2 senedir evliyim.. Yetmiyormuş... Gerisini sen hesap et...

Tanıştıktan 1 ay sonra evlenmeye karar verdik, nişanlılık süreci daha belirleyici oluyor inan ki. Sevgiliyken başka, nişan ve düğün sürecinde aileler araya girince bambaşka oluyor. Bence evlenmeyi kendin de istiyorsan bir şans ver. Nişanlılık sürec i biraz uzun olsun. Daha sağlıklı karar verirsin.

ocak sonu tanıştık,nisan ortası sözlendik, mayısda evliydik. düğünde eylülde oldu. şu anda çok mutluyum ama çok şanslıymışım diyorum yoksa bu kadar kısa sürede kötü bir insan olsa eşim anlamam mümkün olmazmış.

ben 10 sene önce gittiğim 2 haftalık bir kursta sınıf arkadaşıydım eşimle. çok kısa bir süre aynı sınıfta olsak da onun 10 sene önceki halini bilmek güven verdi bana. bir de ben taaa o zamandan platonik aşıktım eşime 10 sene sonra öğrendim ki eşim de bana platonik aşıkmış o zamanaradan geçen onca yıldan sonra ikimizde birbirimize biran önce imzayı attırıp, işi garantiye alıp, rahatlamak ister gibiydik herşeyimiz ışık hızıyla oldu. çok şanslıymışım ki şimdi "iyi ki öyle olmuş" diyebiliyorum çok iyi bir insan çıktı eşim ama büyük kumar yani öyle 3-5 ayda nikah masasına oturmak.

haziranda tanışıp kasım da evlendim...tek bilmediğim bu kadar pis olmasıydı....bende beni ne kadar seviyor bekar evine atmak istemedi diye seviniyordum...meğer o pisliği dağınıklığı görür vazgeçerim diye korkmuşitiraf etti bunu sonradan...eğer titizsen tek dikkat etmeni isteyeceğim nokta bu yoksa hergün peşinde koşarsın elini sabunladınmı,ayaklarını yıkadınmı,burnunumu karıştırdın yooooo kaşıdım der...karıştırdın işte ,ay kanepenin arkasınamı attın valla gördüm...yok atmadım saçmalama der ama bilirsinki atmıştır...iğrenç oldu biraz ama ...kusura bakma...

bazen mutluluğa yelken açılır 6 aylıkta olsa bazen hüzne :) o yüzden sonradan keşke dememek için en azından 6 ay daha tanı onu derim

Ben 7 ay da evlendim canım ahaha allaha şükürler olsun çok ta mutluyum iyi düşünüp karar verin ama çocukluğunu kararinizda büyük bi etken gibi görünüyor korkmayın sadece kalbinin sesini dinleyin

Tanıştık 3 ay içinde evlenmeye karar verdik valla iyi ki de öyle yapmışım diyorum şimdi. 1 senedir de evliyiz

ben 2 ay içinde evlendim. keşke daha çok tanısaydım diyorum. daha doğrusu ailesini tanısaymışım. biriyle evlilik olunca aileler de önemli bence. çok şükür ilk senemi saymazsam iyi giden bir evliliğim var ama çocuklarım babanne, hala, amca, kuzen tanımadan büyüyor. keşke böyle olmasaydı.
ailesi iyiyse genelde eş de iyi oluyor. çünkü aileler görgülü anlayışlı olunca evli çiftler arada kalmıyor, haliyle sıkıntılar minimum oluyor.
11 senelik evliyim bu arada :)

Son düzenleme:
7 yıl bırısı ıle cıktım ayrıldım tanıyamamısım, 6 ay içinde sozlendım evlendım mutluyum :)) bu sure ıle alakalı değil karsına cıkan kısı ıle ve sansın ıle alakalı:9

Tanıştıktan 6 ay sonra nişanlandım 9 ay sonrada evlendim.
30 haziranda 8 yıl bitti. Çok şükür hala mutluyuz.
Zaman herkes için farklılık gösterebilir

ben ilişkiye başladıktan tam 1 sene sonrasında evliydim.
nişanlandığımızda 7 aydır flört ediyorduk. Şunu söyleyebilirim ki nişanlanmadan flörtte çok bir şey anlayamıyorsun .
Eşimle çok mutluyum şükür ama ailesi bozuyor huzurumuzu sürekli. Sen karşındakinden eminsen aileye iyice bak maalesef evlenmek ailelerin birlikteliği kim ne derse desin. Şuanki aklım olsa asla evlenmezdim eşimle.
İyice tart ölç süre önemli elbette ama iyice gözlemledikten sonra karar ver. Belki 2 ayda anlayacaksın huylarını sularını?

Zaman göreceli bir kavramdır. Hatta Einstein'ın izafiyet teorisi vardır bu konuyla ilgili, zaman görecelidir der.

Nasıl baktığına, ne açıdan baktığında nerden ne şekilde baktığına gore değişir.
6 ayda çok iyi de tanımış, zamanı iyi kullanmış da olabilirsin, yukarıda bir konu var 6 yildir yalan söylemiş diye, 6 yılda hic taniyamamis da olabilirsin.

Önemli olan zamanı iyi kullanmak ve her ipucundan kendi lehine yararlanarak doğru sonuca varmak. İstisnalar olmasi muhtemel tabi. Bunun sonucu da akil ve mantigimizla durumu bir karara bağlamak.

He sonrası mi? Sonrası birazcık sans.
Allah hepimizi iyi insanlarla karsilastirsin.
(Amin)

Bizim tanışıp evlenmemiz 1.5 yıl surdu nişan vs dahil. Zaten yakın zamanda işi resmiyete dokseniz nişan olsa, düğünün olması en az 3-4 ay sonra olacak eee etti mi sana 1 yıla yakın bir zaman. Yanı tanışıp evlenmen 1 yıl sürecek ki bu durum da gayet normal. Tabi aranzda sağlam bir bağ olduğuna inanıyorsanız... Ve bence birini tanımak için geçen zaman değil o zamanı nee kadar verimli kullandığınız önemli neler konustugunuz önemli. Hayırlısı olsun hakkınızda..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…