6 aylık evliyim ,,görümcem ayırıyor

baro avukatıyla öyle her istediğinde görüşebilecek misin bakalım. yoksa davadan davayamı sonuçta bir hazırlık aşaması var davaların delillendirebilmek için

inşallah o nedenle hayırla dönmesini dile.
hiç ses yok değil mi hala?
kaç gün oldu?
tam 15 gündür ne aradı ne sordu bi arkadaşına asla arayıp barışmayacağını sölemiş...Allah yukarda ne ailesine nede eşime asla bir terbiyesizliğim saygısızlığım olmadı..1 hafta gitmedim diye görümcem bizi bu hale soktu..kaynanamla görümcem bir oturuyor..eşimde dedi ki ablam haklı ..ve bitirdi...daha detaylı olarak diğer sayfalara bakabilirsin cnm orda anlattım

baro avukatıyla öyle her istediğinde görüşebilecek misin bakalım. yoksa davadan davayamı sonuçta bir hazırlık aşaması var davaların delillendirebilmek için
ücretsiz avukatın çok ilgileneceğini zannetmiyorum ben...kuzenimi öldürmüşlerdi..barodan avukat tuttuk mahkemede 2-3 kelimeyi zor konuştu..umrunda olmadı kadının..o yüzden para ile avukat tutmam lazım

canım bence senin hiç kusurum olmadı diye savunma yapmana gerek yok.burada hayat arkadaşı diye seçtiğin adam kusurlu.lütfen kendini suçlama. önüne bak şu an depresif davranabilirsin inan zaman geçtikçe hiçde üzülmeme değmezmiş diyeceksin

senin bilmediğin daha daha nelerle doldurmuşlardır adamı belli..
yoksa seni seven adam yardıma gitmedin diye neden boşanmaya kadar vardırıyor.

ücretsiz avukatın çok ilgileneceğini zannetmiyorum ben...kuzenimi öldürmüşlerdi..barodan avukat tuttuk mahkemede 2-3 kelimeyi zor konuştu..umrunda olmadı kadının..o yüzden para ile avukat tutmam lazım

Bilmiyorum ben daha önce barodan avukat tutmadım ama neticede 4bin büyük para, asla veremeyecek insanlar var. Verecek durumun varsa ya da kendini zorlayabileceksen neden olmasın, özel avukat daha iyi tabi.

Yalnız bu geçen süre senin aleyhine işliyor. Keşke evden ayrılmak yerine, polise gidip kocanın evi terkettiğini söyleyip, evin geçimi için nafaka davası açsaydın. Boşanma değil bak, nafaka. En azından bunu yap. Git dilekçe yaz, evi terketti, bende evden ayrılmak durumunda kaldım, nafaka talep ediyorum de. Boşanma davası değil bu, sadece nafaka.

senin bilmediğin daha daha nelerle doldurmuşlardır adamı belli..
yoksa seni seven adam yardıma gitmedin diye neden boşanmaya kadar vardırıyor.
bende öyle düşünüyorum ..çünkü görümcem resmen bana kin ve nefretle bakıyordu ki düğün günü kuaförde bile bana salaksın çatlaksın deyip ağlatmıştı.gelinliğimi kendim beğendm diye..onların beğendiği olcakmış...e bunu yapan kocamı nasıl doldurdu kim bilir..çünkü aynı evde yaşıyorlar şuan

canım keşke taa düğünde ağızlarını tıkasaymışşın.ama birazda perşembenin gelişi çarşambadan belliymiş be anacım

4 i
4 bin verecek durumum yok zaten..sigaramı bile annem alıyor şuan..mahkeme vs. nafaka bile olsa heşeyi onlardan beliyorum..biraz daha beklemeyi düşünüyorum cnım

canım keşke taa düğünde ağızlarını tıkasaymışşın.ama birazda perşembenin gelişi çarşambadan belliymiş be anacım
tıkamaya çalıştım ama resmi nikahımız düğünden 1 ay önce yapılmıştı bile..eşim o zamanlarda ablasına bu kadar düşkündü..ama düğünden bir kaç gün önce herşeyi yerle bir edemedim..sevgimden dolayı

her saniye seni asıp kesiyorlar o evde.eşin de maalesef onlardan taraf şuan..onun sağlıklı düşünebilmesi zor geldi bana..nasıl durmadan seni karalayan canlıların yanında durmadan onları dinleyerek en doğru yolu bulacak bilemiyorum.Allah onları bildiği gibi yapsın.

lavinya sen beni anlamıyorsun.

Şahidin var mı yok!
Delilin var mı eşinin evi terkettiğine, yok!
Arkadaşın, eşin dostun var mı sana yapılanları gören, yok!

Mahkeme de nasıl ispat edeceksin haklılığını?

Bak benim annemle babam ayrıldı, az çok biliyorum bu süreçleri. Çok vakit kaybettin, git eşim evi terketti, bana bakmıyor, anneme gitmek zorunda kaldım diye nafaka talebinde bulun. Acele et, sonra mahkeme de lavinya evi terketti diyecekler, nasıl ispat edeceksin?

Resmen zaman kaybediyorsun. Boşanma davası değil bu, sadece nafaka talebi. Eşim terketti gitti, bende ev hanımıyım, çalışmıyorum, geçimimi sağlamak için eşimden nafaka talep ediyorum diye beyanda bulunacaksın dilekçeyle.

Zaten eşinde görümcende kalıyormuş. Eşinin açık adresini vereceksin, evi terkettiğini polisler görecek işte, eve geliyorlar sanırım, var bir prosedür.

Sen haklı olduğunu ispat edecek durumun varken, kendi rızanla, zorla, haksız konuma düşeceksin bu gidişle.

Benim bildiğim sen adliyeye gidip bu işin prosedürünü öğrenmelisin. Hatta eşine eve dön diye ihtar bile çektirebilirsin. Ben anlamıyorum, avukat sana ne anlattı.

Yani böyle bekleyecek misin, taş olsa çatlar.

Üşenmicem araştırcam senin için, sonra ne istiyorsan onu yap, ama hiç iyi yapmıyorsun böyle.
4 i

4 bin verecek durumum yok zaten..sigaramı bile annem alıyor şuan..mahkeme vs. nafaka bile olsa heşeyi onlardan beliyorum..biraz daha beklemeyi düşünüyorum cnım

sende haklısın.Anattığına göre bunlarla başedilmez.Bir arkadaşımda aynı senin gibiydi.Ki arkadaşım dünyalar iyisiydi.Ama ömrümde ailesinin kölesi (köle diyorum hakikaten öyleydi) idi.kadın akşamları tek uyuyorum sürekli annesinde diyordu.ama ne oldu kızcağız boşand çok şükür çocuk yokyu.Daha sonra iyi bir evlilik yaptı ve çoook .İnşaalah senin hakkındada hayırlısı olur

**Kadın, evi haksız terk edip, ayrı yaşayan eşine karşı boşanma talebi olmaksızın "tedbir nafakası" davası açabilir. Hükmedilecek nafakayı icra takibi ile tahsil edebilir. Eşinin maaşından, kesinleşen icra takibi neticesi uygulanacak HACİZ ile yapılacak kesinti icra dosyasına gelecektir.

Nafaka ödememek SUÇTUR. Suçun oluşması için önce icra takibi mutlaka yapılmalıdır.

**Ayrıca yine oturulmakta olan evden ve ev eşyalarından kendisinin yararlanmasına ilişikin karar verilmesini de aynı dava içinde isteyebilir.

**Eşin üzerine kayıtlı mal varlıkları var ise, hakimden bunlar üzerindeki kocanın tasarrufunun kısıtlanması istenebilir. Aile mahkemesine açılacak dava ile olur.

**Ayrıca şu an oturulan ev koca üzerine tapuya kayıtlı ise, tapuya gerekli belgelerle gidilip aile konutu şerhi aldırabilir.

**Eşinin boşanma davası açması halinde de boşanmayı istemiyorsa eğer, davanın reddini talep edip eşinini asıl kusurlu olduğunu ispat etme yoluna gidebilir.

Oku bunları.

tatlım az biraz daha bekle,,,,
eşinin üzerine mal mülk var mı??? unutma ki eğer eşinin üzerine hiçbir şey yoksa çok az bir tazminat alırsın zaten ortada döktüğün avukat paralarını karşılar,,,, az bir süre evli kalmışsınız,,,,
çekişmeli yapıp hayatının en güzel yıllarını bunun için harcama, yanlış anlama yaşın çok küçük değil,,, büyükde değil ama böyle öyleydi böyleydi derken bakmışsın 5-6 sene geçmiş,,,, bir arkadaşımın başına geldi,,, kız 27 yaşında boşanmak için ayrıldı ama olay inada bindi 31 yaşında boşandı,,, şimdi çok pişman,,, neden 4 senemi olmadık bir şey için harcadım diye,,, çünkü bu süre zarfı , içinde evlisin,,, bir başlangıç yapamıyorsun,,,
sen 6 ay kadar daha bekle,, ondan sonra git kendi dava dilekçeni kendin ver,, harcını yatır aşağı yukarı 500 tl,,, kurtul git bu adamdan,,,
bu arada eşini hala seviyorsun anladığım kadarı ile bu altı aylık süre zarfı içinde bakarsın barışırsınız,,

Lavinya bence arkadaşın söylediklerini ciddiye al.doğru söylüyor mahkemede deliller konuşur. Ayrıca parayı flan düşünme git düzgün bir avukata danış.

Lavinya bence arkadaşın söylediklerini ciddiye al.doğru söylüyor mahkemede deliller konuşur. Ayrıca parayı flan düşünme git düzgün bir avukata danış.

Hakim yüzünden mi anlayacak haklı olduğunu? İstediği kadar şöyle oldu, bunları yaptı desinler, hakim diyecek ki neden evi terk ettiğinde bunu bildirmedin? Madem kocan terk etti, senin annende ne işin var? Ya adam eve dönerse bu süreçte? Karım terk etti diyecek. Tamam, ilk terk etti diye illa ki suçlu çıkacak diye bir durum yok ama haklılığını ispat edemezse suçlu çıkar.

Hatta karşı taraf lavinyayı suçlayıp tazminat bile talep edebilir, ben tüm riskleri söylüyorum, inş. konu sahibi dikkate alır.

Öyle sırf kadınız diye korumuyor yasalar, ispat edemiyorsan hiçbir şey alamazsın.

Bir de konu sahibinin kocası, kayınvalidesine, " anne eşim gelmedi" diye mesaj atmış. Bu mesaj resmen karım evi terk etti, nerede demek. Bu mesajı kullanarak, ben karımı aradım ama annesi göndermedi bile diyebilir.

Boşuna bekliyorsun lavinya, fırsatın varken olayları lehine çevir.

msjı atan benim anneme..eşim eve gelmedi diye

msjı atan benim anneme..eşim eve gelmedi diye

İyi bari. Ben onu yanlış anlamışım.

En azından ben kayınvalideme böyle bir mesaj attım, ama geri dönmediler diyebilirsin.

Zaman kaybetme, tedbir nafakası için dava aç.

Haklarımı arayacağım demişsin ama ispat edemezsen hiçbir hakkını alamazsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…