- 30 Ağustos 2011
- 1.074
- 570
- 123
- 35
- Konu Sahibi hasta adam
-
Ne guzel.konusmussun canim ben de esimle cok konusuyorum ama bir turlu olmuyor napacagimi bilmiuorum ayrilsam cok sevyrm.bde bebis var tam bir babaci gece vardyasina gdnce kizim babasinin resmlerini ope ope iyir ki daha 11 aylik ona kiyamiyorum tam bir cikmzdayik canim anlayacak ama dedgin gibi is isten gececek ben onceden tepesinecikardm askim askmlar seni cok sevyrmlar cocul gbi oynardim esimle artik icimden gelmiyr sevyrm ama yiprandim bakalm nolcak yasayarak gorecez ins hersey duzelirBnm kv bunu cok iyi kullaniyr cnm ilk firsatta hakkimi helal etmiyrm derdi..yada evlatliktan redederdi..niye en basit ornekle evlenirken ev esyalarimi benm begenmemden dolayi mesela dusun:)
Evlendik dgstimi hayirr...
Aldim esimi karsimaaa...senin annenin ve babanin maddi biseye ihtiyaci vardi para gondericem dedin de karistim mi?
-hayır...
Annemin babamin gidecek yeri yok dedin de kabul etmedim mi?
-hayır...
Annemler gelicek dedin gelmesin dedim mi?
-hayır...
Onlara karsi bi saygisızlik yaptim mi?kendi anneme ne aldiysa aynisini onada aldim mi ?
-evett..
Namusunuza şanınıza bi laf getirdim mi?
-hayırr..
Ee o zmn senn annenin babanin benm uzerimde ne haklari var ...tum bunlar baslarina gelginde sen tum maddi manevi ihtiyaclarini karsilayacaksan senin evliliginde ne haklari var..Karını saydign icin annen trip yapiyorsa bu tribin sonucunda tartisiyorsanz bnm sucum ne?
Bu yuzden sana hakkini kullaniyor helal etmiyrsa senin sucun ne?
ayrica anne babanin hakkini alacak olan Rabbim ..kimseye kendi hakkını alma yetkisi verilmemis..Bu durumda Rabbim herseyi gören isiten niyetleri kalplerini bilen oldugu icin bnm icim rahat bu hak konusunda..Bakalım onlarn mi hakkı var bizim uzerimizde huzursuzluk cikarip yoksa bu evliliklerin haklarimi var onlarin uzerinde hak helal etmeyim derken hakka girdiklerini anlayacaklar elbet...
Buradaki Hak beslemis buyutmus olarak anlasiliyor...bnmde kızım var hem onun dunyaya gelmesini isteyip buyudugunde kendi aldigi kararlarda memnun olmadm haz alamadim bnm fikrime uymadi diye hakkimi helal etmiceksem ben ne anayim ne de insan!
Elbet esinde anlayacak cnm ama sen epeyce bi yipranmis olacaksin ..hayatimla tescilledm bunu..
Evet yuzunede soyledim hakkim.haram olsun bu dunyada ahirette dar gelsin onlara dedm simdide oyle dardalar ki.Rabbim veriyor cezalarini ama hala esime cakttmadan ufak tefek seyler yapiyrlar onlari da gormezden geliyrm hatta coknguluyorum cocuk gbi salak salaknhareketler onceden baskalarinin yaninda trubune oynardi kaynanam.simdi bozuyorum niye yalan soyluyrsun oyle olmadi boyle oldu dyrm kendisibi iyi de gosteremiyr artik savas actim benm bir Allah korkum var baskada korkum yok onceden aman saygida kusur etmeyim derdim ama onlar haketmiyrlar ben size rvliligikin ilk gunundem amlaaya baslasam neler neler yaptilar ben sadece sabredoyrm Rabbim onlara en guzel cezayi vrcek Teknduam kaynatam emekli olcak ins Rabbim ankaradaki riziklarini nasiplerini kser memleketlerine verir braya da adim atamayacak hale gelrler en.buyuk duam buAnne baba hakki size eziyet etmesini mi emrediyor? Nasil bir mantik bu ya. Haksa eger evliliginizi etkri en buyuk kul hakki. Kari koca arasina girmek en lanetlenen seylerden. Bunu kocaniza da boylece soyleyin.
valla canım alıştırırsan böyle tepene çıkarlar böyle insanlara neden saygılı olurlar anlamadım kaynana olmuşta ne olmuş ben kaynanayı görümceyi evden kovdum huzurum yerinde vallaeşimle 6 ay önce evlendik...arasıra ufak tartışmalarımız oluyordu tabiki..çünkü eşim hala görümcemin ve kaynanamın eteğinden çıkamıyordu..yine tartıştığımız günlerden biri..eşim gece 2 oldu hala eve gelmedi..aradım nerdesin diye..gelmicem dedi yüzüme kapattı..sonra görümcem annemi arayıp eşimin eve gelmiceğini,,benim hep kuaföre gittiğimi ( haftada 2 fön çektiriyorum ) lazer epilasyona gittiğimi ( eşimin isteği ile gidiyorum ) kendisi evden çıkamadığını ama benim kendime baktığımı ,3 yaşındaki yiğenime çok değer verdiğimigörümceme ve kaynanama gidip temizlik yapmadığımı ( sadece 1 hafta gidemedim ) söylemiş..ve eşimin bu işi bitirdiğini söylemiş..annemde ağzına geleni söylemiş..sen kızımı kıskanıyorsun..yuvasını yıkanın yuvası olmasın demiş..velhasıl 2 gece daha eşim eve gelmedi aramadı sormadı...annemde gel kızım evine dedi ve 7 gün geçmesine rağmen ne eşim aradı ne ailesi....eşimin annesine ve ablasına düşkünlüğü onların sözünden asla çıkmaması ve şuan 7 gündür ayrıyız...eşim bana sahip çıkmadı..o benim karım herşeyine ben izin veriyorum diyemedi...konuştuğum herkes görümcemin ne yaman ne kıskanç olduğunu biliyormuş ..durum bu kızlar .şuan annemin evindeyim..asla aramam ..çünkü eşimin ailesi karşı asla terbiyesizlik saygısızlık yapmadım...sizce şu durumda ne yapmam lazım
Senin kocan seni tutuyor galiba..benim ki ablam annem ne derse doğru odur diyor..zaten artık bitti herşey..boşanma kağıtları imzalandıvalla canım alıştırırsan böyle tepene çıkarlar böyle insanlara neden saygılı olurlar anlamadım kaynana olmuşta ne olmuş ben kaynanayı görümceyi evden kovdum huzurum yerinde valla
bak tatlım nişanlıyken eşim annesine ve tüm akrabalarına çok bağlıydı bende çok saygılıydım ama saygılı oldukça tepeme çıktılar. bende kaynanama iyi bir ...ettim eşimede dedimki anneni çok seviyosan git annenle yat dedim eşim bana birkaç saat küstü sonra seni seviyorum diye geldi ya annen ya ben dedim şimdi kaynanayı falan asla eve koymuyorum bu dünyada bencil olacaksın bitanemSenin kocan seni tutuyor galiba..benim ki ablam annem ne derse doğru odur diyor..zaten artık bitti herşey..boşanma kağıtları imzalandı
tatlım boşver üzülme o kocan olacak adam seni çok arayacak bir kere adam gibi adam olsa karısını namusunu gece evde bırakmazdıDün eşyalarım geldi..annem aldığı tuvalet fırçasını bile getirmiş..eski kaynanam sadece gelin ayakkabımı vermemiş..annemde demiş ki yeni gelinin giyer.teyzemde demis ki kadına sen giyersin bazamın altında 3 çift giyilmemiş çizmem vardı..görümcem onları ben giyerim deyip almış..allah nasip etmez inşallah...sonra avukata gittim..teklif ettikleri parayı aldım ve anlaşma kağıdını imzaladım kızlar..mayısta boşanıyorum
biraz zaman geçsin iyi bir evlilik yap çatlat o adamıCanları cehenneme. Bu saatten sonra beni arasada bulamaz
aynen öylegörümcem yok benim, çok şükür kaynanamla da bugüne kadar hiç bir sorunum olmadı... hem beni benimsediği için hem de eşimin beni asla ezdirmeyeceğini bildiği için... biz eşimle çok severek evlendik, 17 yaşında aşık olduk birbirimize, 26 yaşında da evlendik... kaynana- gelin ya da görümce- gelin anlaşmazlıklarında erkeğin, karısının değil de, annesinin ya da ablasının yanında olmasının en büyük nedeni; erkeğin eşini tam olarak sevmemesi, benimseyememesi ve değer vermemesi...
Benim de eşyalarım gelecek yakında,çok zor bi durum,nasıl atlatıcaz bilmiyorum kabullenmek çok zorDün eşyalarım geldi..annem aldığı tuvalet fırçasını bile getirmiş..eski kaynanam sadece gelin ayakkabımı vermemiş..annemde demiş ki yeni gelinin giyer.teyzemde demis ki kadına sen giyersin bazamın altında 3 çift giyilmemiş çizmem vardı..görümcem onları ben giyerim deyip almış..allah nasip etmez inşallah...sonra avukata gittim..teklif ettikleri parayı aldım ve anlaşma kağıdını imzaladım kızlar..mayısta boşanıyorum
Allah sabrını veriyor canım..üzülme diyemem..aynısını yaşıyorum ama allah büyük..ben bolca dua ederek iyi oluyorum çok şükür..arkadaşlar bana burda çok destek oldular saolsunlar..şunu öğretti bana geçen zaman...zaman herşeyin ilacı..alışıyorsun..insanız sonuçta..gerçekten çok zor bir süreç..ama sende atlatacaksın..eşyalarım geldi..ağlamamak için kendimi zor tuttum ama ağlamadım..güçlü oldum..dua etki allahın sevdiği kuluyuz..bizi böyle adamlardan ve ailelerinden kurtardıBenim de eşyalarım gelecek yakında,çok zor bi durum,nasıl atlatıcaz bilmiyorum kabullenmek çok zor
Muhakkak dualara sığınmak zorundayız.. Allah yardımcımız olacak elbet oldu ki ayrılabildik onlardan,ya bir de çocuğumuz da olsaydı herşey daha da zor olacaktı.. Sana da daha çok sabır versin Rabbim, ikimizin de yardımcısı olsun.. Forumdaki herkes çok destek oluyo gerçekten sağolsunlar. Dışardan bir ses çok iyi geliyo insana..Allah sabrını veriyor canım..üzülme diyemem..aynısını yaşıyorum ama allah büyük..ben bolca dua ederek iyi oluyorum çok şükür..arkadaşlar bana burda çok destek oldular saolsunlar..şunu öğretti bana geçen zaman...zaman herşeyin ilacı..alışıyorsun..insanız sonuçta..gerçekten çok zor bir süreç..ama sende atlatacaksın..eşyalarım geldi..ağlamamak için kendimi zor tuttum ama ağlamadım..güçlü oldum..dua etki allahın sevdiği kuluyuz..bizi böyle adamlardan ve ailelerinden kurtardı
çocuğum yok .zaten 5-6 aynı evde kaldık..7 aya yakındırda annemin evindeyim..kurtulacağım için seviniyorum ama mahkeme stresi iştecanim cocuk yoksa zararin neresinden donersen kardi bak cocugun olursa daha farlu oluyor bende 1 cocukla baba evinde 2 ay oturdum 2 ay sonunda geldi aldilar esimin amcalari yine hersey ayni cocugum ici . katlanyorum benimkide kaynana sorunu
Hakkinda hayirlisi canim dualarimdasin. Kendinden emin ol hayirlisi boyleymiscuma günü tek celsede bitiyor evliliğim..eşimi aylar sonra ilk defa görecem..çok stresliyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?