Cuma Zayıflama Yarışması 6. Takım

rabbim tüm yuvalara sonsuz merhametinden huzur nasip eylesin...AMİN

Aamiinn. :103::103:

Hayırlı olsun cnmm. Her şey çok güzel olur inş.

En güzeli cnm. :112: Üstelik kararın ne olursa olsun en önemli şey acabalarının olmaması, gerçekten kararının arkasında durabilmen. Ailen de arkanda olduktan sonra başaramayacağın şey yok.

canım en güzelini sen bilirsin yaşayan sensin sonuçta. bizde elimizden geldiği ölçüde destekçiniz.

ee biz iyiyiz. sen nasılsın günlükle aran nasıl?

Kaptanıma katılıyorum bademlikurabiyem. Biz hep burdayız. :112:
Ben de iyiyim kaptanım, nasıl olayım. Büt lere başlamaya çalışıyorum. :18: Günlük süper ya. En azından içtiğim suyu hesaplatması bile çok iyi geldi bana. Herkese öneririm. :112:

peki bu hafta ki ödevimiz.
hiç sevmediğiniz bir yemeğin tarifini verin.
bamyayı hiç sevmem blde karalahana sarma
hadi gözün aydın sayfanda hayırlı olsun tatlım
sen mutlu ol gerisi boş canım herşeyin hayırlısı olsun en güzeli olsun
Slm bayanlaaarr. Bugün nasılsınız bakalım?
iyyiz ca nım sen nasılsın
ben daha önce hiç kereviz yememiştim. geçen 1 kök aldm denemeye. onuda karışık çorbanın içine kattım. am olarak ne olduğunu bilmiyorum yani. ama garnitür gibi olmuş bu. yanında neyle servis edilir peki?

hıımmm kerevizin şahsen kendisini çok severim portakallı limonlu ben yanına pek bişi yapmam ama genelde makarna yapılıyor

bamya
tarifi;

gerekenler: 1/2 kg. bamya, temizlenmiş, ayıklanmış
4 domates, kabuğu soyulmuş, küp küp doğranmış
2 baş kuru soğan, doğranmış
1 çay bardağından biraz az zeytinyağı
1 limonun suyu
1 yemek kaşığı sirke
2,3 adet acı sivri biber
1 litre kaynamış su
tuz

yapılışı: soğanı ve biberi zeytinyağı ile kavurun. domatesleri ekleyip, ezilene kadar pişirin. 1 litre kaynamış suyu ilave edin. limon ve sirkeyi ekleyin. ardından bamyaları koyup kısık ateşte pişirin. pişmesine yakın tuzunu ilave edin.

barbunyanın tarifi bamyaya çok benziyor.

onun için gerekenler: 1 kg. barbunya
4 domates, kabuğu soyulmuş, küp küp doğranmış
2 baş kuru soğan, doğranmış
1 çay bardağı zeytinyağı
2 havuç
2,3 adet acı sivri biber
750 ml kaynamış su
tuz

yapılışı: soğanı ve biberi zeytinyağı ile kavurun. domatesleri ekleyip, ezilene kadar pişirin. bamyadan en büyük farkı barbunyayı sudan önce eklemeniz. barbunyayı eklyeip 5 dakika karıştırın. sonra suyu ve tuzu ilave edin.

karalahana sarma
malzemeler:

1.iç malzemeleri
◦1,5 su bardağı pirinç
◦4 baş kuru soğan
◦250 gr kıyma
◦1 yemek kaşığı kuru nane
◦1 tatlı kaşığı karabiber
◦1 tatlı kaşığı tuz
◦arzuya göre 1 yemek kaşığı domates salçası
◦1 su bardağı doğranmış maydanoz
◦1 çay bardağı sıvıyağ

2.ayrıca
◦2 demet (yaklaşık 1 kg) karalahana
◦1 tatlı kaşığı tuz
◦yarım çay bardağı sıvıyağ
◦kaynamış su

hazırlanması:

1. büyükçe bir tencerenin yarısına kadar su doldurup ateşe koyun, kaynamasını bekleyin. bu arada lahanaların sap kısımlarını biraz kesip demetleri ayırın. yaprakları teker teker yıkayın.

2. kaynayan suya 1 tatlı kaşığı tuz atın. yıkamış olduğunuz yapraklarının tamamını kaynayan suya koyun. koyar koymaz yaprakları kevgirle alt üst edin. (hepsini aynı anda ters yüz etmelisiniz) 2 dakika sonra tenceredeki suyu süzün. karalahanaların soğumasını bekleyin.

3. karalahanalar soğurken 1,5 su bardağı pirinci iyice yıkayın. 4 adet soğanı yemeklik doğrayın. iç malzemelerinin tamamını sırasıyla ilave ederek geniş bir kapta karıştırın.

4. soğuyan her bir yaprağı avucunuzun ortasına alıp yaprağın damar kısmını bıçak yardımıyla sapından başlayarak hafifçe alın. (yaprağın yırtılmamasına dikkat edin.) yaprakların içine birer tatlı kaşığı iç malzemeden koyun. yaprakların iki yanını kapatıp rulo şeklinde sarın. (dolmaların kısa ve -annemin tabiriyle- tombiş olmaları gerekiyor)

5. geniş ve yayvan bir tencerenin dibine 2-3 karalahana yaprağı serin. sardığınız dolmaları tencereye dağınık bir biçimde yerleştirin. dolmaların üzerini birkaç yaprakla kapatın ve yarım çay bardağı sıvıyağı gezdirin. en üste tencerenin genişliğinde bir tabak kapatın ve dolmaların hizasında kaynamış su ekleyin. tencerenin kapağını kapatıp yüksek ateşe koyun. su kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve pirinçler yumuşayana kadar pişirin. (yaklaşık yarım saat)

ben daha önce hiç kereviz yememiştim. geçen 1 kök aldm denemeye. onuda karışık çorbanın içine kattım. am olarak ne olduğunu bilmiyorum yani. ama garnitür gibi olmuş bu. yanında neyle servis edilir peki?

Ben de hiç yemedim daha. Ama merak ediyorum. Portakalağacında kerevizli havuçlu yoğurtlu bir salata tarifi vardı. Ağzımı sulandırmıştı. Ondan beridir denemek istiyorum ama daha kereviz almayı beceremedim. Neye benzediğini bile bilmediğimden yanlış şeyi alırım diye korkuyorum.

taaaaam yaa kızma yaa. düşcem düşcem söz. :18:

:) İnşş, hepimiz düşeriz kaptanım. :103::103:

çok zevkli bir şey tabi bu bnm artık ekmek param hobiden çıkmış durumda ve başka şeylerde yapmaya başladım :)) sayfamda paylaşıcam işte zamanla

Enn güzeli o cnm bence. Para kazandığın mesleğin sevdiğim bir şeyse daha ne istiyorsun ki. Ben kendi adıma eczacılıktan pek hoşlanmıyorum. Bu kadar senede sadece kanlı bıçaklı olmayı bıraktık kendisiyle ama savaşımız henüz bitmedi.

neden burda buluştuğumuzun cevabı bu sanırım. sevmediğimiz yemek yok

Kesinlikle.

evet herşeyden yiyoruz,sonrada kilo vermek için uğraşıyoruz

ayy cnmm günlük dedin yaramı deştinn benim ajandamın ilk 1 ayı bomboşşş

Olsun cnmcm. Dolu olan kısımları hakkını vererek doldurduktan sonra boş ver, boş olan kısım 1 aylık kısım olsun. :112:

Arıfecım demekkı damak zevkımız aynı bamyayı hıc sevmem

bu arada aksam yemegımı yedım karnıbahar
yogurt
kepek ekmek
yesıl cay

neyse resmimi bulamadım bende oğlumun resimlerini ekleddim:)
teşekkür ederimm işte elimden geldiğince bişiler yapmaya çalışıyorum ama zevk almasam şu dakika yapmayı bırakırım...

kızlar ekleyiinnnnnn

ipek designer

ekledim canım.

valla ne olcak bizim bu halimiz bilmiyorum. işkembeyi kelleyi, filan seviyomusunuz hakkat??

bademcim (bağdemcik gibi oldu ama kızmasın kimse ) sen ne yiyon canım akşama. valla kızma bişi yokmuş gibi davranmamıza. hayat bazı yerlerden devam etmeli. yoksa bunalımda kalırsın. kızma bize iyimi. hadi de bakıyım sen neyi sevmiyon akşamda yemekte ne var?

hatıcecım bence oda hayatını hıc bırakmasın ve kaldıgı yerden devam etsın... senın yanındayız canım. ısım neydı buarada....

Kızlar ya, ne bu bamya düşmanlığı. Ben kendi adıma pek bir severim kendisini. Ama tabii netteki tariflerle anne tarifi farkı olabilir. Bizimkinde kereviz mereviz olmaz mesela.
Not: Kaptanım bizimkinin tarifini sorma, bilmiyorum.

bu arada aksam yemegımı yedım karnıbahar
yogurt
kepek ekmek
yesıl cay

evet canım galiba aynı bende de bu akşam karnıbahar var afiyet olsun canım

Ben de bu akşam karnıbahar yoğurtlicaktım.

valla ne olcak bizim bu halimiz bilmiyorum. işkembeyi kelleyi, filan seviyomusunuz hakkat??

Ben bayılırım kaptanım. Babam harika yapar. İçinde ayıklayacak bir şey bulamazsınız. Ki hatırlatırım zaten, ben Kahramanmaraşlıyım. Malum, Maraş ın meşhurdur kelle paçası.

vayy 1-2 eksik dışında tam kadro burdayız maşallah

Maşş. :)

Kessinlikle katılıyorum kaptanım. :13:

ay ne guzel bırbırımıze gormesekde gonullerımız bır. ya bısey dıcem ben ıkıdebır tartılıyorum komsuya verdım tartıyı kosa kosa gerı aldım kafayı yıcem ya....sızdede boyle mı

KIŞIN METABOLİZMASI YAVAŞLAYANLAR VE İŞTAHI AÇILANLAR İŞTE SİZE SÜPER ÖNERİ.....
Buğday kıtırı ile tanışın. Sınırsızca yiyebilsem, beni tok tutsa, kalorisi çok düşük olsa… İşte artık hayaller gerçek oldu kocaman bir paket sadece 70 kal oldu. Buğday kıtırı ile tanışın gece dizileriniz daha düşük kalorili geçsin.
dytsn Elvan odabaşı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…