ay ne guzel bırbırımıze gormesekde gonullerımız bır. ya bısey dıcem ben ıkıdebır tartılıyorum komsuya verdım tartıyı kosa kosa gerı aldım kafayı yıcem ya....sızdede boyle mı
neyse resmimi bulamadım bende oğlumun resimlerini ekleddim:)
ekledim canım.
valla ne olcak bizim bu halimiz bilmiyorum. işkembeyi kelleyi, filan seviyomusunuz hakkat??
ay ne guzel bırbırımıze gormesekde gonullerımız bır. ya bısey dıcem ben ıkıdebır tartılıyorum komsuya verdım tartıyı kosa kosa gerı aldım kafayı yıcem ya....sızdede boyle mı
KIŞIN METABOLİZMASI YAVAŞLAYANLAR VE İŞTAHI AÇILANLAR İŞTE SİZE SÜPER ÖNERİ.....
Buğday kıtırı ile tanışın. Sınırsızca yiyebilsem, beni tok tutsa, kalorisi çok düşük olsa… İşte artık hayaller gerçek oldu kocaman bir paket sadece 70 kal oldu. Buğday kıtırı ile tanışın gece dizileriniz daha düşük kalorili geçsin.
dytsn Elvan odabaşı
aaa bugün karnıbahar günü galiba afiyet olsun canımmBen de bu akşam karnıbahar yoğurtlicaktım.
Ben bayılırım kaptanım.Babam harika yapar. İçinde ayıklayacak bir şey bulamazsınız. Ki hatırlatırım zaten, ben Kahramanmaraşlıyım. Malum, Maraş ın meşhurdur kelle paçası.
Maşş. :)
Kessinlikle katılıyorum kaptanım. :13:
bende çok tartılıyodum geçen hafta ama bıraktım cumdan cumaya şimdiay ne guzel bırbırımıze gormesekde gonullerımız bır. ya bısey dıcem ben ıkıdebır tartılıyorum komsuya verdım tartıyı kosa kosa gerı aldım kafayı yıcem ya....sızdede boyle mı
aaa neka güzel bişimiş o öyle nerden bulcaz haticecimKIŞIN METABOLİZMASI YAVAŞLAYANLAR VE İŞTAHI AÇILANLAR İŞTE SİZE SÜPER ÖNERİ.....
Buğday kıtırı ile tanışın. Sınırsızca yiyebilsem, beni tok tutsa, kalorisi çok düşük olsa… İşte artık hayaller gerçek oldu kocaman bir paket sadece 70 kal oldu. Buğday kıtırı ile tanışın gece dizileriniz daha düşük kalorili geçsin.
dytsn Elvan odabaşı
Neyse kızlar, ben kaçar. Öpüyorum hepinizi.
Menümü de yazayım hemen.
Sabah: 2 kk peynir, 1,5 dilim ekmek, 5 zeytin, domates, salatalık, yeşillik, form çayı
Sonrasında toplamda 2 dilim kabak tatlısı (Merak etmeyin, zaten şekeri az olmuş.)
Akşama yoğurtlu karnıbahar haşlaması.
Sonrasında belki 1 dilim daha kabak tatlısı yerim. Bugün kabak tatlısı günüm.Ama onun haricinde nerdeyse hiç kalori almıyorum kaptanım baak. :18:
ayy vallahi ben kelle paça,tuzlama,işkembe,kokoreç,midye hepsine bayılırımmmmmmmmmmmmmm :))
aynen öyle canım. valla şu komşu meselesi iyiymiş
ama ben vermeyede istemeyede utanırım
yok canım al senın olsun demedım zaten al senın olsun dedıgım seyıde olsem almam..
ben gerı aldım cunku ıkıdebır tartılmaya cıkıyodum rahatsızlık vermek ıstemedım...
hayırlı olsun canım bol kazançlar diliyorumkızlar bilgisayarıma kavuştumm :)) artık sizinle daha iyi iletşm kurabilicem ya telefondan takip etmekten kör olmak üzereydimfacebook sayfamıda açtım beğenirseniz sevinirim
ipek designer adı
daha yeni açtığm için tabi pek fotograf yok gün geçtikte renklendiricem inşallah :))
rabbim hakkında hayırlısını versin inşallah kararından ileriki zamanlarda pişmanlık duymazsın.. bu arada eşin eşyalarını alarak mı terketti evi merak ettim:26:merhaba,
arkadaşlar hepiniz iyi niyetle yorum yapıyorsunuz bundan hiç şüphem yok ve dert ortağım olmanıza çok teşekkür ediyorum. daha önce sayısını veremeyeceğim kadar bu durumu yaşadığım için, benim de herşeyi ölçüp tartmak için çok zamanım oldu daha öncesinde. şu an içimde yalnızca yalnızlık endişesi var bu da çok doğal ve bu yüzden evlilik sürdürülmez zaten. o çok alıştığı için şu an kahrolduğumu ve yalvaracağımı sanıyor ama bitti artık. kadınlar öyledir, kanının son damlasına kadar uğraşır ama bitti dedi mi biter artık. ne acaba iyi olur muydu diye bir şüphem var ne de pişmanlığım. eski beni bulmayacak karşısında. ben dediğiniz gibi sadece kendimle ilgileniyorum artık.
Slm bayanlaaarr.Bugün nasılsınız bakalım?
KIŞIN METABOLİZMASI YAVAŞLAYANLAR VE İŞTAHI AÇILANLAR İŞTE SİZE SÜPER ÖNERİ.....
dytsn Elvan odabaşı
Slm bayanlaaarr.Bugün nasılsınız bakalım?
allahıııııııııımmmmmmmmm allak bullak oldu kafam yaaa 20 gün ertelenmişti ya gidişimizzz annem korkudan vazgeçti ameliyattan bu cuma sabahı saat 8de bodrumdayımmyrn bilet alıyoruz annemle hele şükürr ama genede kesin konuşmiim çünkü günlerdir ne istesem olmadı yani...
birde ajandamı 1 ayı boşa gitmiş olmıycak sadece 20 günü boşa gitmiş olucak
aa mesajı yazdıktan sonra aklıma geldii düzenleme yapıorum
cuma sabahı eve vardığımda tartılıp bildirsem acaba yetişebilirmiyim kendi tartımda tartılmış olurdum olmassada artık geçen haftaki kilom geçerli olucak
ya almayan kılo falan almıyo benım komsum delı gıbı yer benı ıkıye katlar kadın 54 un ustune cıkmaz...
hayırlısı olsun canım?inşallah erken zamanda gidersinde sitresten kurtulursun?bu arada annen vazgeçtiyse ameliyattan bi sorun olmayacak heralde dimi?
Canım hakkında hayırlısı olsun.çocuğunun olmaması büyük avantaj.Bence evliliğin ilk yılları daha kolay.gençsin,enerjiksin,çocuk yok,sorumluluk az.bu şekilde bile sorun oluyorsa artık düşün yani.ilerde herşey daha zor olacak.merhaba,
arkadaşlar hepiniz iyi niyetle yorum yapıyorsunuz bundan hiç şüphem yok ve dert ortağım olmanıza çok teşekkür ediyorum. daha önce sayısını veremeyeceğim kadar bu durumu yaşadığım için, benim de herşeyi ölçüp tartmak için çok zamanım oldu daha öncesinde. şu an içimde yalnızca yalnızlık endişesi var bu da çok doğal ve bu yüzden evlilik sürdürülmez zaten. o çok alıştığı için şu an kahrolduğumu ve yalvaracağımı sanıyor ama bitti artık. kadınlar öyledir, kanının son damlasına kadar uğraşır ama bitti dedi mi biter artık. ne acaba iyi olur muydu diye bir şüphem var ne de pişmanlığım. eski beni bulmayacak karşısında. ben dediğiniz gibi sadece kendimle ilgileniyorum artık.
Ben kerevizi eskiden yemiyordum.ama şimdi bayılıyorum.Malzeme :
3 kg. orta büyüklükte kereviz
2,5 desilitre zeytinyağı
250 gr. arpacık soğan
150 gr. havuç
150 gr. iç bezelye
30 gr. şeker
250 gr. patates
Bir adet limon.
Yapılışı:
Kerevizler boyuna iki parçaya bölünür. Yuvarlak şekilVirüsde kabuğu soyulur. Birer parça içlerinden çıkarılır. YıkaVirüsnır. Bir limon sıkılır, ve kabuğu içine atılır. Üç litre kadar Kaynar su içine atılır. Kapağı açık olarak yumuşayıncaya kadar haşlanır. Soğuk su ile soğutulur. Havuçlar kazınır. Boyuna olarak dört parçaya bölünerek fındık büyüklüğünVirüsde olmak üzere verev doğranır. Kabuğu soyulmuş arpacık soğanı ile beraber zeytinyağında hafif bir şekilde kavrulur. 1-1,5 litre su konarak 30 dakika kadar kaynatılır. Önce haşlanmış kerevizler demet halinde bağlanmış dereotu sapları, tuz ve şeker ilâvş edilir. Kerevizlerin üzerine bir yağ kâğıdı kapatılır. Yarı pişlnce, sarımsak dışı şeklinde cıoğranmış patates ilâve edilir. Patatesler de pişince kâfi miktarda suyu ile ateşten alınır. Kapında soğutulur. KereVirüsvizlerin kesilen tarafları altı gelmek üzere servis tabağıVirüsnın kenarına sıralanır. Ortasına garnetürler küme halinde konur. Üzerine bezelye atılır. Kıyılmış dereotu serpilir.
Eki Görüntüle 328269
Bu tarifler çok güzel.Malzemesi
½ kg bamya (taze veya turşu bamya)
150 gr. kuşbaşı kuzu eti
2 domates
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı tereyağ
2 orta boy soğan
1 limon suyu
Tuz, karabiber
4 su bardağı su
Tarifi
Taze bamyadan yapılacaksa, bamyalar yıkanır, kurutulur, bai kısımları fazla derin olmadan ayıklanır. Turşu bamyadan yapılacaksa yarım saat önce suda ıslatılır, fazla tuzu atılır. Soğanlar yemeklik (küçük küçük) doğranır. Tencereye yağ konur, soğanlar ilave edilir, soğanlar kavrulduktan sonra et ilave edilir, küçük küçük doğranan domatesler ve salça ilave edilir. Hepsi karıştırılarak kavrulur. Sonra 4 su bardağı su ilave edilir, tencerenin ağzı kapatılarak su kaynatılır. Sonra 1 limon suyu dökülür ve bamyalar ilave edilir. Hiç karıştırılmadan et ve bamya pişene kadar kısık ateşte pişirilir.
Afiyet olsun :)
AHANDA BU KAPTANIM AMA ISTE SEVMIYORUM GERI KALAN HER YEMEGI YER VE SEVERIM...
bamya
tarifi;
gerekenler: 1/2 kg. bamya, temizlenmiş, ayıklanmış
4 domates, kabuğu soyulmuş, küp küp doğranmış
2 baş kuru soğan, doğranmış
1 çay bardağından biraz az zeytinyağı
1 limonun suyu
1 yemek kaşığı sirke
2,3 adet acı sivri biber
1 litre kaynamış su
tuz
yapılışı: soğanı ve biberi zeytinyağı ile kavurun. domatesleri ekleyip, ezilene kadar pişirin. 1 litre kaynamış suyu ilave edin. limon ve sirkeyi ekleyin. ardından bamyaları koyup kısık ateşte pişirin. pişmesine yakın tuzunu ilave edin.
barbunyanın tarifi bamyaya çok benziyor.
onun için gerekenler: 1 kg. barbunya
4 domates, kabuğu soyulmuş, küp küp doğranmış
2 baş kuru soğan, doğranmış
1 çay bardağı zeytinyağı
2 havuç
2,3 adet acı sivri biber
750 ml kaynamış su
tuz
yapılışı: soğanı ve biberi zeytinyağı ile kavurun. domatesleri ekleyip, ezilene kadar pişirin. bamyadan en büyük farkı barbunyayı sudan önce eklemeniz. barbunyayı eklyeip 5 dakika karıştırın. sonra suyu ve tuzu ilave edin.
karalahana sarma
malzemeler:
1.iç malzemeleri
◦1,5 su bardağı pirinç
◦4 baş kuru soğan
◦250 gr kıyma
◦1 yemek kaşığı kuru nane
◦1 tatlı kaşığı karabiber
◦1 tatlı kaşığı tuz
◦arzuya göre 1 yemek kaşığı domates salçası
◦1 su bardağı doğranmış maydanoz
◦1 çay bardağı sıvıyağ
2.ayrıca
◦2 demet (yaklaşık 1 kg) karalahana
◦1 tatlı kaşığı tuz
◦yarım çay bardağı sıvıyağ
◦kaynamış su
hazırlanması:
1. büyükçe bir tencerenin yarısına kadar su doldurup ateşe koyun, kaynamasını bekleyin. bu arada lahanaların sap kısımlarını biraz kesip demetleri ayırın. yaprakları teker teker yıkayın.
2. kaynayan suya 1 tatlı kaşığı tuz atın. yıkamış olduğunuz yapraklarının tamamını kaynayan suya koyun. koyar koymaz yaprakları kevgirle alt üst edin. (hepsini aynı anda ters yüz etmelisiniz) 2 dakika sonra tenceredeki suyu süzün. karalahanaların soğumasını bekleyin.
3. karalahanalar soğurken 1,5 su bardağı pirinci iyice yıkayın. 4 adet soğanı yemeklik doğrayın. iç malzemelerinin tamamını sırasıyla ilave ederek geniş bir kapta karıştırın.
4. soğuyan her bir yaprağı avucunuzun ortasına alıp yaprağın damar kısmını bıçak yardımıyla sapından başlayarak hafifçe alın. (yaprağın yırtılmamasına dikkat edin.) yaprakların içine birer tatlı kaşığı iç malzemeden koyun. yaprakların iki yanını kapatıp rulo şeklinde sarın. (dolmaların kısa ve -annemin tabiriyle- tombiş olmaları gerekiyor)
5. geniş ve yayvan bir tencerenin dibine 2-3 karalahana yaprağı serin. sardığınız dolmaları tencereye dağınık bir biçimde yerleştirin. dolmaların üzerini birkaç yaprakla kapatın ve yarım çay bardağı sıvıyağı gezdirin. en üste tencerenin genişliğinde bir tabak kapatın ve dolmaların hizasında kaynamış su ekleyin. tencerenin kapağını kapatıp yüksek ateşe koyun. su kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve pirinçler yumuşayana kadar pişirin. (yaklaşık yarım saat)
Canım gogleda aradım unonunmu var.KIŞIN METABOLİZMASI YAVAŞLAYANLAR VE İŞTAHI AÇILANLAR İŞTE SİZE SÜPER ÖNERİ.....
dytsn Elvan odabaşı
eline bileklik takıcak ... birde ilaç tedavisine giricek umarım iyi gelir kendi kafasına göre vazgeçti bnide o gün boşu boşuna ağlattı yani boş yere geç dönüyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?