bende az önce pingui yedim.babam ağzıma tıktı ama öğlen bitek patarws salatası yedim.bi de yarım simit.
nereye çıktı bebişim tayinin karacabey falan mı?
sağol bebişim.allah razı olsun.
Diyetisyenin bana verdiği ihtiyacım olan 1800 kalorilik listem canlar
günlük alınması gereken yiyecek durupları
süt gurubu 3 porsiyon
et gurubu 5 porsiyon
ekmek ve yerine geçecekler gurubu 10 porsiyon
sebze gurubu 2 porsiyon
meyve gurubu 4 porsiyon
yağ gurubu 4 porsiyon
çiğ sebze yağsız serbest
kahvaltı 08:00
2 kibrit kutusu kadar az yağlı peynir = 60 gr
7-8 adet zeytin /veya 10 fındık /veya 3 ceviz
1 adet haşlanmış yumurta (haftada 2-3 kez)
3 ince dilim ekmek (tam buğday,bol tahıllı,çavdar )=75 gr
yağsız çiğ sebze (serbeest)
*yumurtayı yağda kırıp yediğin gün haftada 2 kere olablir zeytin yemeyeceksin.
Ara öğün 10:30
1 porsiyon meyve
1 su bardağı süt /yoğurt /kefir
öğle 13:00
3 köfte büyüklünde et /tavuk/hindi /balık /peynir/kuru baklagiller
yarım su bardağı yoğurt
yağsız salata serbest
ara öğün 15-16 arası
yarım paket siyet bisküvi veya 2 adet kepekli galete
1 porsiyon meyve
akşam 18-19
8 yemek kaşığı sebze yemeği
yarım su bardağı yoğurt
yağsız salata serbest
ara öğün 21:30
2 porsiyon meyve
1 subardağı süt /yoğurt /kefir
10/02/2013 Pazar Utanç Tablom
0.50 x 1 Porsiyon (150gr) Sucuklu Yumurta (365 kcal)183 kcal
0.50 x 1 Adet (100gr) Pide / Lavaş / Bazlama Çeşitleri (235 kcal)118 kcal
1.00 x 1 Adet (55gr) Eti Karam Gurme Bitter Çikolata (295 kcal)295 kcal
1.00 x 1 Porsiyon (150gr) Somon Balığı (197 kcal)197 kcal
1.00 x 1 Porsiyon Karışık Salata (123 kcal)123 kcal
1.00 x 1 Adet (55gr) Eti Karam Gurme Bitter Çikolata (295 kcal)295 kcal
1.00 x 1 Porsiyon Prinçli Ispanak (94 kcal)94 kcal
0.50 x 100gr Yoğurt (Tam Yağlı) (68 kcal)34 kcal
1.00 x 1 Dilim Beyaz Ekmek (90 kcal)90 kcal
0.50 x 100gr Helva Çeşitleri (380 kcal)190 kcal
Alınan Kalori Toplamı1618 kcal
Yakılan Kalori Toplamı375 kcal
Su:1,5 lt
Spor: yok...
Bu çikolatalar tatlılar beni mahvetti bugün... Ama yılmak yok 1 gün bozdum diye durmayacağım yarın teleafi edeceğim.. Beynime sporu yazıyorum önümüzdeki hafta yürüyüş bandımda akşamları 30 dak olmak üzere yürümeye başlıyorum kızlarrr:)))
Bugünkü menüm de çok iyi değil ama hemen 1 sa yürüyüş yapıp erittim
Sabah:
Biraz sucuklu yumurta
1 adet maydonozlu soğanlı krep
azcık mutella
2 dilim kepek ekmek
Ara:
1 Türk kahvesi
Akşam:
10 adet etli yaprak dolma
1 kase yoğurt
1 porsiyon çikolatalı puding
Spor: 1 saat yürüyüş
Su:2 lt
bunun yanında
yasaklar
öneriler
porsiyon ölçü miktarları
besinlerin değişim tabloları ne neyin yerine geçer. onlarda var
günlük 30-45 dakka yürüyüş
2 litre su
türk kahvesi sade içilebilir
nescafe yasak
1 kilo sebze 3 yemek kaşığı yağla pişicek
zeytin yağı çiçek yağı kalori olarak fark yok aralarında.
kabuklu meyveleri kabuğuyla tüketin
şekersiz çay içebilirsin
sirke,salça,hardal,baharatlar tatlandırıcılar serbest ama ölçülü tabi :)
böle işte
inş aynı yere de atanırsınız canım. ben de öğretmenim. bekarım ama anlıyorum ayrı kalan eşleri.
arkadaşlar benim su sorunum var ya su içmeyi unuttuyorum. toplasan 1 lt içmemişimdirr :26:
günaydın minik kuşlarıııımmm.şimdi kızımı okula gönderdim.veeee nihayet spoooorrrra gidiyorum.şimdilik öpüyorum.gelince konuşuruuuzz byeee...
süper canım devam devam maşallah,Kilo bildirimimi yapıp çıkmak zorundayımm..listeye yazacaktım yoktu.
Kelebek Hill(64,2/63,4/0,8/%1,25)
Bekledğimden iyi verdim mutluyum huzurluyum, spora devam, demek ki az daha az yesem haftada 1 kilo gitcek deeegörüşmek üzeree
tebrikler canım 400 gr bile çok iyi .günaydın kızlar. bildirimimi yapıp kaçıcam hemen. azıcık yoğun bugün. 64,9/64,5/ %0,616. öpüldünüz, sonra uğrayıp inceliycem forumu
süperrkilo bildirimim
1.300 gr biri hesaplasın sevabına çok yorgunum 3 günün yorgunluğu var..
fatoşcum çok sevindim canım diyetisyenin gerçekten iyi ve anlayışlı biri , listeyi bende görmek isterim en azından neler tavsiye etmiş bizede fikir olur. bu aniden acıkma bendede var hatta ne bulsam yemek istiyorum o bicimdeGünaydın canlarım.3 gündür giremedim.salı günü gittim hastaneye endokrine.tüm tahlillerim yapıldı.hormonal bir bozukluğum yok herşey normal.bende biliyordum :) öncedende yaptırmıştım.yanlız hdl çok düşük çıktı normal değerlerden çok düşük.tokluk kan şekerimde çok düşük çıktı.tahlilere bakınca doktor ilk bana ani acıkma hissin varmı dedi yok dedim ama diyete başlayınca oldu dedim 4 aydır diyet yaptığımı anlattım işte..hdl kötü huylu kolestrol çok düşük bu dedi ani acıkma hissi yaratır insanda dedi ve tokluk şekerinde çok düşük iştah açıklığı olur bu durumda dedi..sana ilaç vericem kolestrolden kaynaklanan bu iştahını kesecek dedi..1 ay sonra banada gelecen kilona bakıcam ilaca bakıcam duruma göre dedi.yarında diyetisyene git sevk etti işte..ama endokrin doktorunu çok beğendim kızlar..ve çok mutluyum.dün diyetisyene gittim.eski diyetisyenim değil.eski sistemde değişmiş 2 yıl önceki 10 kişi alıyodu içeri konferans veriyodu sonrada sıraya göre bakıyodu.ve çok sertti..ama şimdiki diyetisyen yeni diye korkuyla girdim.tek tek numarana göre alıyo arasam inanın kızlar özelde bulamazdım böyle doktor tüm hayat hikayemi dinledi.80 kiloda evlendim ilk yıl evliliğin rahatlığı iştah + kilo 1 yılın üstüne gebelik erken doğum hastanede yatma..üstüne 1 yıl göbek fıtığı ameliyatı hepsi üst üste geldi dedim katlandı kilom 5 yılda 2 katına dedim.beni kurtarın her şeyimiz düzeldi oğlum büyüdü ben iyleştim artık kendime bakma zamanım geldi uzun zmaandır yapıyorum diyet arada bozdum fazlasıyla aldım dedim halada yapıyorum dedim hepsini anlattırdı yani..öncelikle bilinçli bir hastasın tebrik ederim dedi yüüzn çok güzel bak azimle 23 kişlo vermişsin ama ne kadar yapsanda sonunda bırakacaktın dedi çünkü metabolizman bi yerden sonra pes ettiriyor dedi diyetisyensiz yapılan kendi diyetlerinizde dedi.sen beni bırakma ben seni bırakmam sana numaralar vericem bende başka kimse ilgilenmiycek senle arayacaksın burdaysam geleceksin dedi..kendim yaparken neler yediğimi sordu not aldı..vucut ki,tle endeksimi hesaplayıp ihtişyacım olan 1800 kalorilik bir diyet listesi verdi.15 gün sonra gel bakalım nasıl durum dedi..öteki diyetisyen kontrole çağırmıyodu ayda bir bişz arıyoduk ölçülerimizi istiyodu o yüzdende sevmemiştim onu kontrolsuz diyetmi olur..şükür arkadaşlar gönlüme göre diyetisyen buldum..listemde çok güzel..isterseniz paylaşırım..ne serbest ne yasak kaç ggram besinler ne ne yin yerine geçer..artık önce sağlığım için sonrada beni sevenler için yoluma devam edeceğim..hak ettiğim hayatı yaşayacağım benim vucuduma bunu yapmaya hakkım yok ama işte etkenler nedenler..ama artık yok.yeni hayatıma merhaba..saolun dualarınız dilekleriniz için allah sizlerdende razı olsun..heleki annemin babamın kaynanamın eşimin muytluluğunu görseniz kızlar..onların en büyük derdi benim kilom üzülüyorlar..onlarıda üzmüycem yüzlerini güldürcem inşallah.
çok güzelmiş liste fatoşcum oldukça doyurucuDiyetisyenin bana verdiği ihtiyacım olan 1800 kalorilik listem canlar
günlük alınması gereken yiyecek durupları
süt gurubu 3 porsiyon
et gurubu 5 porsiyon
ekmek ve yerine geçecekler gurubu 10 porsiyon
sebze gurubu 2 porsiyon
meyve gurubu 4 porsiyon
yağ gurubu 4 porsiyon
çiğ sebze yağsız serbest
kahvaltı 08:00
2 kibrit kutusu kadar az yağlı peynir = 60 gr
7-8 adet zeytin /veya 10 fındık /veya 3 ceviz
1 adet haşlanmış yumurta (haftada 2-3 kez)
yağsız çiğ sebze (serbeest)
*yumurtayı yağda kırıp yediğin gün haftada 2 kere olablir zeytin yemeyeceksin.
Ara öğün 10:30
1 porsiyon meyve
1 su bardağı süt /yoğurt /kefir
öğle 13:00
3 köfte büyüklünde et /tavuk/hindi /balık /peynir/kuru baklagiller
yarım su bardağı yoğurt
yağsız salata serbest
ara öğün 15-16 arası
yarım paket siyet bisküvi veya 2 adet kepekli galete
1 porsiyon meyve
akşam 18-19
8 yemek kaşığı sebze yemeği
yarım su bardağı yoğurt
yağsız salata serbest
ara öğün 21:30
2 porsiyon meyve
1 subardağı süt /yoğurt /kefir
Hepinize kocaman günaydınlar...
Yüzümüzün güldüğü, herşeyin istediğimiz gibi olduğu mutlulukla kol kola gezdiğimiz cuma günü en az 1 kilo verdiğimizmükemmel bir hafta olur inaşallah :))
Bu arada şaka gibi site sesimi duyuyor galiba ben tatlı krizindeyim dedikçe, şimdide yanlara nutella reklamı konulmuş hoho :))
KK benim sabrımı sınıyor bence, ama üzgünüm ben galip gelicem :))
Akşam görüşmek üzere...
günaydın minik kuşlarıııımmm.şimdi kızımı okula gönderdim.veeee nihayet spoooorrrra gidiyorum.şimdilik öpüyorum.gelince konuşuruuuzz byeee...
Günaydın canlarım karanlık ve yağmurlu bir izmir sabahı tamda pazartesi depresifliğine uygun...nasılsınız iyi bir hafta bol kilo verimli bir hafta olsun inşallah.
bende aras yatarken yürüyüş yapayımda geleyim kızlar...
Günaydın kızlarrryavruşum tayinim balıkesir'in dursunbey ilçesine çıktı. keşke karacabey olsaydı, en azından eşimin memleketi haftaiçi başka bi şehirde, haftasonu başka bi şehirde yaşıycam artık. 1 sene böyle. tayinim çıktığı an, eşimin ilk cümlesi, sen öğretmenevinde kalırsan şimdi, nasıl her akşam sebze yemeği bulabileceksin, sorusu oldu . ben en iyisi yeni görevime başlayana kadar, 63 olup kendimi sağlama alayım, 63 olamk için 1 ayım var; zaten haftada en fazla 500 gr veriorum
merhaba kızlar
haftalık değerlendirme yapmamıştım yapayım
mesaj sayıları
fatoş0808=10 mazereti var
ayyıldızım=5 mazereti var
kelebek.hill=42
destina_88=36
berenvildan=34
bur50=55
melikea=25 son 2 gün var
epack=4
mutsuzmutlu=6
spor su
berenvildan 6-
fatoş0808 2-
bur50=3-
ayyıdızım=1-
tombikella=1-
destina_88=1-
buna göre ptesi salı beroşvildoş saysın su spor mesaj sonrasını sıraya koycaz
yeni gelen arkadaşlara hoşgelmişler diyorum ,,istedikleri kiloya en kısa sürede ulaşırlar inşallah
nasılsınız kızlar ben çok iyiyim ,oğlum iyileşti ,kızım iyileşiyor gibi ve en güzeli okul açıldı yahuu
oğlan sabahtan kalktı 7 bucukta anne bana çizgi film açar mısın dedi bende olur tabi bugün okul var dedim, off ya hayatım hiç güzel değil keşke daha çok tatil olsaymış dediyinede çizgi film izledi oğluş bu arada psikiyatriye götürmüştüm hiperaktif mi diye doktor afacan dedi ve bize evde uygulamamız gereken kurallara uyma vs anlattı anlattı öyle şükür geldik .şimdi okul açıldı oğlan okulda olucak bende kızla uyudum dinlendim kendime geldim ,öcük gibi geziyordum bir haftadır.
bugünde dikkat edeceğim artık takıldığım şu 61-62 arası serüvenimden kurtulmak istiyorum. çok fena regl oldum kızlar ,hep böyleydi gerçi doğumdan sonra sanırım normal doktora cumartesi gidicem spiral taktırtmaya ,göz muayenisindende gözüme kirpik kaçtı diye üfelediğimden enfeksiyon kapmış damla verdi onu kullanıyorum. geriye kaldı bacağımdaki varis ve genel cerraha gidip gögüs muayenesi olma kaldı .
merhaba arkadaşlarrr
okuldan eve geldimm yazdıklarınıza göz attımm
çok açım şimdi öğle yemeğimi yiyeyim sonra uğrar menümü yazarımmm
bol kilo vermeli bir hafta olsunnn inş
evet canım şükür geldim, spor vs de yapacağım eskisi gibi vermem lazım. takıldım kaldım hatta bugün +700 ödemle oturuyorum. fatoştan sonra beni sevk eder mi acaba kadın doğumcu diye düşünmeye başladım. diyetisyene gitmek çok iyi olur aslında, bir araştırayım belki kurum sevk eder giderim bende
Günaydınn canımm..nutellayla bizi sınasalar da bizi yenemiycekler, gerçi ben az önce bi kaşık kadar kaçırdımm ama reklamı görmeden önceydi
Ohhh tam gaz spora devammm ilknur ablacımm
Günaydınn fatoş ablacım, depresiflik falan yokkbol çene bol kalori yakma mevsimi haydinn
Ohh diyet listelerinde sporun da harika gidiyorrr haydi bakalımmm
Hadi yeni görev yerin hayırlı olsun özlemcim, aman 63 ne ki yaa oluverirsin bu hafta yeter ki istee
Benim su ve spor yazılmamış
Selamlarr rakibemm sonunda gelebildin aramızaa..gelişmeleri okudm sevindim canım bebişlerineegözüne dikkat edersen geçer hemen bi şeycik kalmazzz...her şeyi doktor kontrolüne almışınz zatenn en güzeli
pardon fıstık seninde 2 - vardı onu yazmamışım
Günaydınn canımm..nutellayla bizi sınasalar da bizi yenemiycekler, gerçi ben az önce bi kaşık kadar kaçırdımm ama reklamı görmeden önceydi
Ohhh tam gaz spora devammm ilknur ablacımm
Günaydınn fatoş ablacım, depresiflik falan yokkbol çene bol kalori yakma mevsimi haydinn
Ohh diyet listelerinde sporun da harika gidiyorrr haydi bakalımmm
Hadi yeni görev yerin hayırlı olsun özlemcim, aman 63 ne ki yaa oluverirsin bu hafta yeter ki istee
Benim su ve spor yazılmamış
Selamlarr rakibemm sonunda gelebildin aramızaa..gelişmeleri okudm sevindim canım bebişlerineegözüne dikkat edersen geçer hemen bi şeycik kalmazzz...her şeyi doktor kontrolüne almışınz zatenn en güzeli
bunun yanında
yasaklar
öneriler
porsiyon ölçü miktarları
besinlerin değişim tabloları ne neyin yerine geçer. onlarda var
günlük 30-45 dakka yürüyüş
2 litre su
türk kahvesi sade içilebilir
nescafe yasak
1 kilo sebze 3 yemek kaşığı yağla pişicek
zeytin yağı çiçek yağı kalori olarak fark yok aralarında.
kabuklu meyveleri kabuğuyla tüketin
şekersiz çay içebilirsin
sirke,salça,hardal,baharatlar tatlandırıcılar serbest ama ölçülü tabi :)
böle işte
sevindim bebişlerin iyileştiğineyeni gelen arkadaşlara hoşgelmişler diyorum ,,istedikleri kiloya en kısa sürede ulaşırlar inşallah
nasılsınız kızlar ben çok iyiyim ,oğlum iyileşti ,kızım iyileşiyor gibi ve en güzeli okul açıldı yahuu
oğlan sabahtan kalktı 7 bucukta anne bana çizgi film açar mısın dedi bende olur tabi bugün okul var dedim, off ya hayatım hiç güzel değil keşke daha çok tatil olsaymış dediyinede çizgi film izledi oğluş bu arada psikiyatriye götürmüştüm hiperaktif mi diye doktor afacan dedi ve bize evde uygulamamız gereken kurallara uyma vs anlattı anlattı öyle şükür geldik .şimdi okul açıldı oğlan okulda olucak bende kızla uyudum dinlendim kendime geldim ,öcük gibi geziyordum bir haftadır.
bugünde dikkat edeceğim artık takıldığım şu 61-62 arası serüvenimden kurtulmak istiyorum. çok fena regl oldum kızlar ,hep böyleydi gerçi doğumdan sonra sanırım normal doktora cumartesi gidicem spiral taktırtmaya ,göz muayenisindende gözüme kirpik kaçtı diye üfelediğimden enfeksiyon kapmış damla verdi onu kullanıyorum. geriye kaldı bacağımdaki varis ve genel cerraha gidip gögüs muayenesi olma kaldı .
inşmerhaba arkadaşlarrr
okuldan eve geldimm yazdıklarınıza göz attımm
çok açım şimdi öğle yemeğimi yiyeyim sonra uğrar menümü yazarımmm
bol kilo vermeli bir hafta olsunnn inş
türk kahvesi şekersiz çok berbat ben bi kere yaptım içemedimtürk kahvesi tek şekerli iyi oluyor da sadesi nasıl olur acaba ben çok severim de
hardal serbest mi? yani mayonez ketcap gibi değil o zaman değil mi?? öyleyse bundan sonra hardal tüketirim mayonez yerine. ben çoğu şeye mayonez ekliyorum da
paylaşım içinn teşekkürlerrr
bu smileyi pek sevdim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?